Здравей Гост

За ада и сатаната . Как астрологията създаде Библията .

• 40 Отговора
  • 11039 Прегледи
Re: За ада и сатаната . Просто да си поговорим :)
« Отговор #20 -: Декември 04, 2008, 08:23:26 pm »
Представете си, че живеете в тоталитарна държава и току що сте чули по радиото, че полицията издирва политически затворник, който е избягал. Вие вървите по улицата и в този момент покрай вас притичва човек, облечен в затворническа униформа и бързо се скрива в тъмното. Малко след това край вас преминава шайка полицаи, които ви задават въпроса: " Виждали ли сте човек, приличащ на избягал затворник". Вие може да кажете истината, но може и да си я спестите, знаейки че този човек ще бъде измъчван, ако бъде заловен."
Или това е просто избягал затворник. По същия начин понастоящем в САЩ дори заради подозрение, че някой и терорист може да има доста печална съдба. Не е наша работа да прецеяваме това, не е въпрос на морала на епохата. Хората са такива, каквито са и това не зависи от времето, в което живеят.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Demia

• *
  • 140
« Отговор #21 -: Декември 04, 2008, 09:47:40 pm »
Цитат
Тя също така говори и за някакво учение на "Бялото братство". Някой от вас има ли повече информация за него? Какво представлява?

Миличка, това е движението, основано у нас от Петър Дънов. Прочети всичко написано от Дънов и ще разребеш философията на "Бялото братство". Те проповядват, че в Ерата на Водолея,всички религии ще изчезнат и в света ще се възцари една обща религия.

Благодаря Nebesna!  :)  Ще видя какво представлява, че любопитството ме зачовърка.

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #22 -: Декември 05, 2008, 01:46:31 pm »
Док, много сериозно си се омислил. Що не ни кажеш накратко какво ти се е случило, какво добро направи, което излезе накрая много лошо. Така ще разсъждаваме дружно, пък може и още повече да си объркаме мислите. :)
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

« Отговор #23 -: Декември 05, 2008, 08:52:29 pm »
Док, много сериозно си се омислил. Що не ни кажеш накратко какво ти се е случило, какво добро направи, което излезе накрая много лошо. Така ще разсъждаваме дружно, пък може и още повече да си объркаме мислите. :)
Както казваше един познат (лека му пръст);
-Седя и си мисля ,но май само седя ;D
Покрай филма "Stargate"  взех да се питам какво е докарало хората да напишат Библията ,каква е причината да бъдат дадени точно тия десет заповеди ,какво е представлявал Бог (защото съм убеден ,че подобен съществува ,но какъв точно :-\ )
Имам желание да проумея тези неща извън гледната точка ,на това ,което са ми набивали в семинарията.
Пробвах да се поставям на мястото на Бог ,Сатана , хора описани в библията да усетя различните гледни точки . Успях да набъркам физика ,химия ,религии,математика ,астрономия ,астрология ........и още каквото ти роди ума ,в стремежа си да вникна в същността на на тези събития или каквото е там.......
Нещата не ми се връзват и толкова :(
Ако след изяждането на ябълката ,Адам и Ева са прогледнали ,то определено не са вкусили от "дървото на познанието " ,защото освен да видим колко сме "тъпи" нищо друго не сме съзнали. Видели сме животинското в себе си ,но сме се откъснали от духовното ,а вероятно и възможността да научим вселенските закони .
Представих си един ,бог ,който си прави домашен любимец и му създава най-добрите условия за живот ,дава му разрешение да се вихри ,но му забранява да си пъха пръста в контакта ,защото ако го напъха ще му светне ,че не е толкова изключителен вид ,както му е казвал стопанина му. В същото време си представих и приятел на стопанина ,който е на равна нога с него и като приятел започва да го иронизира с манията му към въпросното животно и всячески се пробва да му докаже ,че тоя хайванин дето си го е направил не е толкова послушен и уникален както си мисли . В следствие на това те се обзалагат какво ще се получи ако  поставят въпросния любимец в неутрална среда ........
Така дойдоха и 10 заповеди и т.н.
Започнах да се питам ,дали този бог обича нас или държи на собственото си ЕГО и дали тоя Сатана е толкова лош и чак толкова се старае да изкушава. Намират ли се индивиди от нашия вид ,които са запазили спомени за онази райската действителност ,които са успели да предават мемоарите  си за нея под формата на някаква религия ......
Кога получаваме наказанието за действията си веднага на момента или след като изтече облога и т.н.

Kali , това е ,което ме човърка и ми се искаше и други да се включат в подобен стил на размисли ,но само сътворих по-голяма каша в главата си ,щото се зародиха и нови сценарии :( :( :( ;D ;D ;D ;D
« Последна редакция: Декември 05, 2008, 09:07:04 pm от ЗЪБОЛЕКАР »

« Отговор #24 -: Декември 05, 2008, 09:08:59 pm »
.....взех да се питам какво е докарало хората да напишат Библията ,
Защото хората от дълбока древност са бюрократи и обичат да се изказват научно т.е. хем да станат известни - четейки я и тълкувайки я, хем да се издигат в собствените си очи, че само те разбират това, което говорят.

В следствие на това те се обзалагат какво ще се получи ако  поставят въпросния любимец в неутрална среда ........
Така дойдоха и 10 заповеди и т.н.
Мисля, че филмът "Константин" ще ти хареса. Абстрахирай се от художествената измислица във филма.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

« Отговор #25 -: Декември 05, 2008, 09:58:49 pm »
Имам смътното усещане ,че този филм съм го гледал ??? ,поне от това ,което видях от трейлъра.

*

Nebesna

« Отговор #26 -: Декември 05, 2008, 11:40:02 pm »
Цитат
само сътворих по-голяма каша в главата си ,щото се зародиха и нови сценарии

Вероятно се намираш в такъв период от живота си, когато трябва да преосмислиш духовната си и житейска философия. Не е нужно да проумяваш ортодоксалната религия, за да се чувстваш добре, нали? Църквата не иска от нас да проумяваме, а да ВЯРВАМЕ. Сляпа вяра, това се проповядва. За да намери душевен покой, всеки от нас си изработва своя собствена религия. Достатъчно е просто да вярваме в доброто начало.

« Отговор #27 -: Декември 06, 2008, 03:40:59 pm »
Цитат
само сътворих по-голяма каша в главата си ,щото се зародиха и нови сценарии

Вероятно се намираш в такъв период от живота си, когато трябва да преосмислиш духовната си и житейска философия. Не е нужно да проумяваш ортодоксалната религия, за да се чувстваш добре, нали? Църквата не иска от нас да проумяваме, а да ВЯРВАМЕ. Сляпа вяра, това се проповядва. За да намери душевен покой, всеки от нас си изработва своя собствена религия. Достатъчно е просто да вярваме в доброто начало.
;D Определено не съм се "загнал "да преосмислям духовните си ценности.  ;D ;D ;D
Всичко започна с гледането на "Stargate" сериала и понеже го гледахме голяма компания ,разговора се завъртя за религия ,вярвания ,митове и т.н.
Всеки започна да си казва неговата гледна точка за нещата ,а на мен ми стана интересно  ,но колкото повече мисля за разни нещица толкова повече въпроси изникват.
Определено имам желание да прочета и други мнения,но не от гледна точка на църквата или кой каквото е прочел , а това, как всеки един си обяснява  нещата пречупени от неговото лично светоусещане.

*

Nebesna

« Отговор #28 -: Декември 07, 2008, 02:24:56 am »
Не съм привърженик на нито една религия. Християнка съм, кръстена съм. Уважавам християнските традиции, но не мога да следвам нито една религия, понеже искам да държа съзнанието си отворено, изследващо и винаги търсещо. Следвам собствената си съвест. Религиите и духовните философии са създадени от хора и пак хора решават, кое добро и кое е лошо, в зависимост от господстващия морал. Никой не ни изкушава, сами се изкушаваме.

« Отговор #29 -: Декември 07, 2008, 02:38:22 am »
Бог е измислен от хората, сатаната - също. Какво по-хубаво от това? :))

*

yan

• *
  • 64
« Отговор #30 -: Декември 07, 2008, 02:05:42 pm »
Мой преподовател спомена наскоро - " Животът на хората винаги е диктуван от митове"  :( Жалко ако е така. Наскоро гледах Zeitgeist  и там е заложена същата идея. Но аз не съм убеден  :)
« Последна редакция: Декември 07, 2008, 02:10:28 pm от yan »

*

veshti4ka

« Отговор #31 -: Януари 31, 2009, 10:38:44 am »
интересна тема  :P

аз също съм християнка и уважавам религиите, но не вярвам изобщо в тях в онзи фанатичният смисъл. религиите са били сътворени за да държат "непокорните овце" в подчинение. през триста седемдесет и някоя година мисля, че беше християните са отрекли прераждането и са го зачеркнали от библията. оттогава насам само Бог знае колко пъти са я прекроявали тази библия. освен това, като се замисля колко войни са водени заради религия, а уж проповядват божията любов ??? дръжки... лично за мен има само един закон в тази вселена ЛЮБОВТА - ВИСШАТА БЕЗРЕЗЕРВНА ЛЮБОВ. Сатаната ... ми той поне за мен е падналият ангел - една от "ръцете" на Бога, който просто изпитва вярата на хората. за мен също ада е на земята, а не някъде в ефимерните паралелни вселени. ние живеем тук и сега и само от нас си зависи дали ще си направим живота ад или що-годе поносим...

*

Jeni

« Отговор #32 -: Февруари 01, 2009, 12:12:21 am »
интересна тема  :P

освен това, като се замисля колко войни са водени заради религия, а уж проповядват божията любов ??? дръжки... лично за мен има само един закон в тази вселена ЛЮБОВТА - ВИСШАТА БЕЗРЕЗЕРВНА ЛЮБОВ. Сатаната ... ми той поне за мен е падналият ангел - една от "ръцете" на Бога, който просто изпитва вярата на хората. за мен също ада е на земята, а не някъде в ефимерните паралелни вселени. ние живеем тук и сега и само от нас си зависи дали ще си направим живота ад или що-годе поносим...
Споделям..напълно! :)

Днес ,трансформирам тази стара тема в нова .
Как Астрологията създаде Библията.

Винаги съм се чудел защо Библията забранява астлологията ,а то простата истина е ,че тя е повторение на астрологията.

Кой е Бог ? ( ами, отговорът се оказа СЛЪНЦЕ )
12 съзвездия -12 апостоли ,12 израилеви племена,12 царе на Израил и т.н.
-Христос роден на 25 декември от девицата Мери .
- Хор (богът на Слънцето ,светлината ,Египет)-роден на 25 декември от девицата Изида ,неговото раждане е било съпроводено от звезда изгряваща на изток , на 30 бил покръстен от Анап ,има 12 ученика,свидетели на изцеления ,ходене по вода.Бил предаден от Тифон ,разпънат и след три дни възкръснал.
-Атис от Фригия -роден на 25декември от девицата Нана,разпънат и възкръснал след три дена.
-Кришна -роден от девицата Деваки, раждането му е съпроводено от звезда изгряваща на изток ,върши чудеса след смъртта си възкръсва.
Дионисий -роден на 25 декември от девица ,бил пътуващ учител ,превръщал водата във вино.След смъртта си възкръсва .
Митра /Персия/-роден от девица на 25 декември,има 12 последовтели и върши чудеса.След смъртта си възкръсва след три дена.

Сириус -звездата на изток ,най - ярката на нощното небе .На 24 декември се подрежда в  линия с три ярки звезди наречени коланът на Орион. Всички те се нареждат в една линия сутринта на 25декември .Ето защо тримата крале следват звездата от изток . Звездата /Сириус/,която известява раждането на Христос /Слънцето/ е последвана с появата на трите влъхви /коланът на Орион/.
Витлеем се отнася до съзвездието Дева.

На който му са инересни тези факти да погледне  "Zeitgeist"   
http://www.nanoset.net/torrent/6/7/27491

Филмът може да се гледа онлайн след изтеглянето на МОР .

*

Helo

Да Зъболекар, това е точно така, обаче аз се чудя едно нещо. Нали една от следващите стъпки на илюминати ще бъде създаването на една религия за всички хора, за да ги контролират по-добре? Сега тези разкрития, макар и верни, все пак също водят към отричане на религиите, за да се направи после една. Може би в Третата световна война ще има борба между мюсюлмани и християни, както някои пресказват и това ще помогне после по-лесно да се убедят хората, че трябва да бъдат премахнати всички религии, за ад има семо една за всички.  ???

Иначе и аз също търся и много намирам такива материали, които доказват лъжите на християнството, а и на другите религии.

ти в каква религия би повярвала ?

*

Helo

ти в каква религия би повярвала ?

Аз не съм религиозна, ама евентуално бих приела култа към Майката Земя, който е бил преди християнствтото и от който християните са откраднали някои неща, а други, които са били символи на плодороието са ги демонизирали буквално и даже са ги превърнали в символ на най-голямото зло. Например феите са ги обявили за паднали ангели, които се разбунтували срещу Бог, подведени от Луцифер и са ги запратили на Земята, където вършели предимно пакости. А някои от феите били паднали направо в горящия казан и се превърнали в дяволи. Аха ха ха ха ах аха ха а  :P  ;D  ;D  ;D  ;D  ;D

*

malina

'A man without religion is like a fish without a bicycle.'

*

sunrain

• 6710
« Отговор #38 -: Юли 09, 2009, 05:44:20 pm »

Аз не се опитвам да разбера Бог – защо ни лишава от хората,които обичаме, защо добрите хора страдат. Мисля, че тук на земяята е нещо като пъкъл. Може пък и да е това, на което католиците казват чистилище – междинната станция преди ада и рая./поправи ме ако греша. Не претендирам, че е точно така/.

В една друга тема, май беше в този форум, съм си казала мнението за целта на нашето съществуване на тази земя и за сега не е имало нещо, което да ме наведе на някакво друго заключение.

Много пъти съм разсъждавала по темата и стигнах до същото заключение. С моите абсолютни представи за справедливост, независимо дали са субективни за някой, все пак виждам как понасят удари много добри хора, а други стоят в ъгъла и си въртят игрите до живот, та ... мисълта ми е Ада за мен категорично е тук на Земята.

Наскоро се сблъсках със смъртта на няколко животинки, които така и не можахме да спасим и ако за някой е смешно, аз си страдах за тях, но ме успокоиха с думите "те са на по-добро място" /човек, който разбра емоцията в мен/ и отново ми проблесна същото ... наистина е така по дяволите, но нищо не можем да направим.
Отиват си хора, мъчат се приживе, болни деца нямат пари за лечение, а ти не можеш да им помогнеш или поне усилията са недостатъчни, винаги съм казвала, че ми е нужна магическа пръчка, но уви. 
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

veshti4ka

хъммм чета тука и ми текна една друга мисъл...  

Док, питаш защо огън... амиии това е стихията в която НЕ живеем тук на Земята. имаме си от всичко - и вода, и земя, и въздух, но огъня е само за използване и топлене и като го пипнеш - боли  ;)  ако приемем, че Бог ни е дал трите стихии за духовно усъвършенстване и човек не постигне нищо приживе, то тогава в огъня - за тотално пречистване...  и пак наново... явно религиите /образа им/ е основан и той върху стихиите... и понеже огънят ако не се свързва с манджата и топлото, то се свързва с болката, религиите използват точно този страх от вечната болка  ;)

или пък ако изходим от едно често използвано изречение "пържи се в собственият си огън /или Ад/", то лично за мен в този случай огъня символизира личностното пречистване. и отново стигам до извода, че останалите три стихии не са били достатъчни за да се "пречисти" даден индивид по един или друг въпрос...

абе доста разсъждения могат да направят по тази тема, а аз май напоследък само седя и разсъждавам и дори не влизам тука  ;D