Да описваш коя да е планета или знак тенденциозно, еднопластово, клиширано, неразбираемо е грешка и точно това води до заблуди, а не самия нептун. За него може да се говори точно толкова, колкото и за останалите. И той има не по-малко достойнства, противно на всеобщото заблудено мнение. Сам по себе си нептун не води до никакви зависимости, освен може би останалите да станат зависими или изпаднали в зависимост от притежателя на силен нептун. Казано е много пъти какво още трябва, за да се пропиеш, например. И да, уви, колкото и да е невярващо, марс може и е замесен, о да, невероятно, но сатурн също... В комбинация с луната тези двамата правят "чудеса".
Позицията на нептун по дом как може да се пренебрегва. Четох някъде, че той в 10 води до това, че натива не получава помощ от родителите си в живота, каквото постигне, постига го сам, хубаво и лошо. Няма кола от тати по повод 18-и РД, няма работно място от "чичо".
Моят например е в Гокленова зона и в комбинация с меркурий /при това каре, пак заклеймено като крайно отрицателен аспект/ ми носи само дивиденти. До преди точно година си го мразих, исках и аз силен марс, слънце или плутон в 10, чувствах се онеправдана, направо ограбена от съдбата. Казаха ми, не си го подценявай този нептун, той ще ти се отблагодари.
Ми какво да ми се отблагодарява, та той цял живот ми се е отблагодарявал. Плюс това в много широк диапазон от дейностите, които съм извършвала, става ясно, че аз винаги съм работила по нептун. Сега също. В сфери, управлявани от нептун, при това невключващи социални грижи и дейност в комуни за зависими. Има и друго по нептун. Невероятно, но факт.
Та този нептун ме храни откак се помня и ми дава живот, за който много могат да ми завиждат.
Точно той ме прави независима, пък вие си говорете, че води до зависимости.