Здравей Гост

нептун

• 144 Отговора
  • 27297 Прегледи
Re: нептун
« Отговор #120 -: Юли 08, 2013, 11:39:50 am »
И само това? Всичко на всичко 5 определения за нептун без алкохола и опиатите?
Мисля,че Милки се е изразила достатъчно ясно! Без зависимости! Нептуновите зависимости са известни и на най-големия лаик...Да не би ти да имаш да добавиш нещо друго?  :blink:
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

*

Нова

• 3491
« Отговор #121 -: Юли 08, 2013, 11:45:52 am »
И само това? Всичко на всичко 5 определения за нептун без алкохола и опиатите?
Мисля,че Милки се е изразила достатъчно ясно! Без зависимости! Нептуновите зависимости са известни и на най-големия лаик...Да не би ти да имаш да добавиш нещо друго?  :blink:

Добавих, по-горе.

Мога да добавя още, но едно от най-силните му проявления е ореола, който дава. Много помага, ако имаш работа с група, говориш пред група или трябва да я овладяваш.

Впрочем не напразно влиянието му е добро за педагогика като тогава идва на помощ и друго негово проявление, интуицията.

*

Нова

• 3491
« Отговор #122 -: Юли 08, 2013, 01:09:00 pm »
Да описваш коя да е планета или знак тенденциозно, еднопластово, клиширано, неразбираемо е грешка и точно това води до заблуди, а не самия нептун. За него може да се говори точно толкова, колкото и за останалите. И той има не по-малко достойнства, противно на всеобщото заблудено мнение. Сам по себе си нептун не води до никакви зависимости, освен може би останалите да станат зависими или изпаднали в зависимост от притежателя на силен нептун. Казано е много пъти какво още трябва, за да се пропиеш, например. И да, уви, колкото и да е невярващо, марс може и е замесен, о да, невероятно, но сатурн също... В комбинация с луната тези двамата правят "чудеса".
Позицията на нептун по дом как може да се пренебрегва. Четох някъде, че той в 10 води до това, че натива не получава помощ от родителите си в живота, каквото постигне, постига го сам, хубаво и лошо. Няма кола от тати по повод 18-и РД, няма работно място от "чичо".
Моят например е в Гокленова зона и в комбинация с меркурий /при това каре, пак заклеймено като крайно отрицателен аспект/ ми носи само дивиденти. До преди точно година си го мразих, исках и аз силен марс, слънце или плутон в 10, чувствах се онеправдана, направо ограбена от съдбата. Казаха ми, не си го подценявай този нептун, той ще ти се отблагодари.
Ми какво да ми се отблагодарява, та той цял живот ми се е отблагодарявал. Плюс това в много широк диапазон от дейностите, които съм извършвала, става ясно, че аз винаги съм работила по нептун. Сега също. В сфери, управлявани от нептун, при това невключващи социални грижи и дейност в комуни за зависими. Има и друго по нептун. Невероятно, но факт.
Та този нептун ме храни откак се помня и ми дава живот, за който много могат да ми завиждат.
Точно той ме прави независима, пък вие си говорете, че води до зависимости.
« Последна редакция: Юли 08, 2013, 01:55:39 pm от Нова »

*

Нова

• 3491
« Отговор #123 -: Юли 08, 2013, 01:52:38 pm »
Много точно описание на нептун на МЦ или в 10 :clap:
В аспект с луна си го харесвам, в аспект с меркурий и венера - също, понякога имам нужда да избягам от този груб и недодялан свят и да си помечтая :rolleyes:

То оставаше и... ))) Айде, да поскромнича ))) И аз съм с тригон нептун-луна.

*

Нова

• 3491
« Отговор #124 -: Юли 08, 2013, 01:56:40 pm »
Ама аз съм обратно на теб - квадрат с луна и тригон с меркурий.
:tongue2:

Затова си по-яко от мен мечтателка ))))

*

Lillie

• 30532
« Отговор #125 -: Юли 08, 2013, 02:00:09 pm »
И при мен Нептун е на видно място - в края на първи дом, в тригон със Слънце, Меркурий и Венера, най-точният му аспект е с Меркурий. В началото ми беше трудно, но с течение на времето се научих да го "изключвам" - в света на дебелокожи консуматори нептунианците са много уязвими, затова е добре за компенсация да има я Марс, я Сатурн, я Плутон на интересно място в хороскопа или в аспект със светилата.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Нова

• 3491
« Отговор #126 -: Юли 08, 2013, 02:02:55 pm »
И при мен Нептун е на видно място - в края на първи дом, в тригон със Слънце, Меркурий и Венера, най-точният му аспект е с Меркурий. В началото ми беше трудно, но с течение на времето се научих да го "изключвам" - в света на дебелокожи консуматори нептунианците са много уязвими, затова е добре за компенсация да има я Марс, я Сатурн, я Плутон на интересно място в хороскопа или в аспект със светилата.

Имаме, имаме, нали сме всестранноразвити личности ))))

Обаче на теб в аспект с 5 ти даваше афинитет към еротичните поеми )))
Често в къщи сама си се хиля как "ще скочим на дивана, прах ще вдигнем до тавана" ))))))

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #127 -: Юли 08, 2013, 02:15:12 pm »

Нептун в аспект с лична планета в наталната карта, според мен, е много добра комбинация - това прави човека сетивен за нюанси, които са трудно доловими за другите, които нямат подобни аспекти...

Удоволствие е да общуваш с подобни хора, когато проявяват аспекта по градивен и положителен начин.

В моята карта Нептун е в съвпад с Луната в Стрелец и втори дом; сключва и куинконс с Венера. Изключително съм благодарна точно на този аспект, защото чрез този съвпад в Стрелец мога да общувам с огнените знаци и това ми доставя искрено удоволствие, когато се получи на ниво, което ми импонира...

Ако го нямаше този огнен Нептун, "горящ" заедно в Луната  :blink: едва ли бих могла да комуникирам с огнените знаци... защото иначе имам акцент на земя/вода в картата...
Слънце в Телец ~ Асцендент Скорпион

« Отговор #128 -: Юли 08, 2013, 02:48:34 pm »
Раху,извинявам се ако въпроса ми ти се стори нетактичен,но на колко години си всъщност? Ако си толкова млад колкото на снимката-искам да те поздравя за описанието под аватара ти. Толкова зряло,толкова мъдро,толкова Сатурново...Възхищавам ти се!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #129 -: Юли 08, 2013, 07:33:59 pm »
Това Уилям Текери го е казал. :))
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #130 -: Юли 08, 2013, 08:52:34 pm »
Силничък ще да му е Сатурна на този!  :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #131 -: Юли 08, 2013, 09:03:30 pm »
Силничък ще да му е Сатурна на този!  :blink:

Още един интересен цитат от същия  :blink::

Цитат

Уилям Текери - "Панаир на суетата":

"...угризението на съвестта е най-слабо действащото от всички нравствени човешки качества - това, което най-лесно можем да приспим, когато се събуди, а у някои то изобщо не се пробужда. Боим се да не ни открият, когато сторим нещо нередно, но само малцина от обитателите на Панаира на суетата се чувстват нещастни единствено поради съзнанието за извършено зло."

Сатурнианец ще да е - за Съвестта говори  ;D

« Последна редакция: Юли 08, 2013, 09:08:20 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Нова

• 3491
« Отговор #132 -: Юли 09, 2013, 08:03:36 am »
Наистина ли свързваме сатурн със съвестта?

Странно. Слънчевите кози около мен са оперирани от такова. Начело с началника. За финансови резултати и цифри и през съдби ще мине.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #133 -: Юли 09, 2013, 08:11:00 am »
Сатурн може и да се свързва със съвестта, но при сатурнианците не съм го наблюдавала често, по-скоро обратното.
В индийската астрология Сатурн, ако се изявява на ниско ниво, е аморална планета - символизира всичко мръсно, дрипаво и упадъчно. На по-високо ниво на съзнание се свързва с аскеза, мъдрост, умереност и други добродетели. При всяка планета има дуалност, посоката на изява зависи от съзнанието на индивида.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Нова

• 3491
« Отговор #134 -: Юли 09, 2013, 08:17:09 am »
Абе защо Веселин вече не е активен?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #135 -: Юли 09, 2013, 08:25:34 am »
Нали знаеш, тук някои юзъри периодично се затриват и после се регистрират пак. Може да си е взел почивка от форума.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Нова

• 3491
« Отговор #136 -: Юли 09, 2013, 08:27:35 am »
Нали знаеш, тук някои юзъри периодично се затриват и после се регистрират пак. Може да си е взел почивка от форума.

Не искам Веселин да си взима никакви почивки от форума, а веднагически да се връща и да става пак активен! И това е заповед, Веселине!

*

neo

• *
  • 72
« Отговор #137 -: Юли 12, 2013, 01:20:47 am »
Има ли някой предложения как се правят пари с добре аспектиран Нептун във 2 дом :)? Чета че било зле да е там Нептун, но това ми е най-добре апсектираната планета в картата и все се надявам нещо там да проработи :)... Иначе благоприятните аспекти са към Луна, Марс, Сатурн и Плутон.

*

Нова

• 3491
« Отговор #138 -: Юли 12, 2013, 08:14:44 am »
Има ли някой предложения как се правят пари с добре аспектиран Нептун във 2 дом :)? Чета че било зле да е там Нептун, но това ми е най-добре апсектираната планета в картата и все се надявам нещо там да проработи :)... Иначе благоприятните аспекти са към Луна, Марс, Сатурн и Плутон.

А кой дом ти управлява?

« Отговор #139 -: Юли 12, 2013, 01:47:30 pm »
И моя е в 2 дом, пари в излишък за сега няма, все съм на кантар, управлява ми 3 и 6 дом, в тригон с меркурий , сатурн, хирон, в коинконс с марс и слънце
Всичко е възможно. Невъзможното просто отнема по-дълго време.