По принцип според мен освен аспектите на Хирон като най-важни("Хипнос") и аспектите на външните планети, , тъй като сънуването е процес , който се осъществява всекидневно, независимо дали спомнянеме или не, при едно по-отверено съзнание, роля ще изиграят много фактори, като най-важно е да разграничим сънищата си. Дали са носители на информация, т.е. прочески, дали са просто преживявания на астрално ниво или сме се докоснали до други паралелни светове, тъй като ние сме един многоизмерен Аз, напълно е възможно да се докосваме в сънищата си до други реалности. Трябва да се обърне внимание и на транзитната Луна, дали в деня на съответния сън е правила някакви аспекти, както и дали някои от мажорните планети не аспектира Луната, тъй като тя също отговаря за връзката ни с астралния свят, мечтите и съновиденията. Транзите на планети в осми дом, също важен индикатор според мен, като освен основните значения характеризиращи дома- „Секс”, „пари”, „финанси”, „наследства, това е домът който показва връзката с невидимите светове, може да се нарече отворена врата към астралния свят и колективното несъзнавано.
Ето за потвърждение днес имах много интересен сън различен от ординарните сънища, Меркурий ми транзитира в момента през осми дом и прави тригон към Хирон и съответно сънищата ми имат различен оттенък от обикновените символични сънища.
В моментна транзитния Уран ми прави едновременно тригон към Луната и секстил към Черната Луна, Хирон е в апликиращ аспект квадратура към Луната, а тр. Нептун в разпадащ се, но все пак в рамките на 1 гр, вероятно на аспекта на Хирон се дължат някои астрални преживявания, които имах на сън, а Уран според мен носи предсказателната информация.
Относно починалите, за съжаление досега не съм имала случай да не съм получила информация за смъртта на близък роднина много преди фаталния край. 2 или 3 месеца преди това сънувам, че ми падат зъбите, а този символ е еднозначен във всички съновници. Мисля че, това се дължи на Луната ми в Скорпион и Асцендента Рак, а отделно при мен Черната луна се намира на куспидата на осми, което е индикация за за досег с невидимия свят, и определено съм от водните типове, като към това може да прибавим и Слънце съвпад Нептун.