Здравей Гост

Транзитите и сънищата

• 278 Отговора
  • 56354 Прегледи
*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
Транзитите и сънищата
« -: Декември 20, 2008, 02:05:27 pm »
Чудех се дали да пускам такава не чак до там сериозна тема,ама нали се интересуваме от всичко до което може да се разпростре астрологията,та който реши да изкаже личен опит или мнение  :)

« Последна редакция: Февруари 27, 2013, 12:07:13 am от Синухе »

*

Nebesna

Re: Транзитите и сънищата
« Отговор #1 -: Декември 20, 2008, 05:40:29 pm »
Когато Сатурн транзитира през моя 8-ми дом сънувам най-големите си кошмари. Особено, когато направи съвпад с моя Юпитер (управител на Асцендента) в 8-ми. Най-често сънувам, че съм заклещена, затворена или заключена, така че не мога да изляза. Обзема ме клаустрофобия.

Като малка имах "страшни" сънища и се страхувах да заспя. Баба ми мислеше, че съм урочасана и ме водеше по баячки и врачки да ми леят куршум. Сега като върна времето назад виждам, че по това време транзитният Нептун е преминавал през моя 12-ти дом, а и това е съвпаднало за определо време и с транзита на Сатурн през 8-ми дом.

За приятни сънища не се сещам, страховитите се запомнят по-дълго време. Имала съм доста, но не мога да открия астрологично съответствие, понеже не си спомням хронологично.

Имала съм и пророчески - такива, които са предопределили донякъде съдбата ми- господарят на 11-ти дом (Плутон) транзитира на трон в Скорпион и в съвпад с натален Нептун (управител на 3-ти). Плутон активира големият воден тригон. Сънувах, че съм студентка и предприех продължаване на образованието си. Тогава вече бях майка с дете. Реализирах една мечта, която визуализирах преди това на сън. Плутон ми активира позитивно оста 3/9.

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #2 -: Декември 20, 2008, 06:02:20 pm »
Ти явно си в спокоен и плодотворен период, за да сънуваш толкова хубави сънища, можем само да те поздравим и да ти се радваме. :)

Моите управители на 4-ти и 12-ти дом (Венера и Юпитер), транзитират сега в 1-вия ми  дом. Сънувам много, понеже точно сега имам много силно положителни и силно отрицателни емоции и вълнения. Сънищата ми са много объркани и сутрин нищо не помня. Та исках да кажа, че вероятно е важен и общия фон.

За съжаление опита ми с астрологията не е много голям, че да имам спомени и наблюдения отдавна, но като връщам лентата назад за сънищата, които помня, окривам активиран основно Хирон и отчасти ретро Меркурий.

Иначе ако имам преживявания в паралелни реалности или не ги помня или не ги осъзнавам. :)
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

« Отговор #3 -: Декември 20, 2008, 10:17:19 pm »
Я как хубаво ми припомяте нещо! А аз че чудех в темата за Нептун, че нищо не се  е случвало, когато е транзитирал опозиция на Луната ми преди много години.

Аз като дете бълнувах и ходех на сън, а и като по-малка имам спомени за де-жа-вю-та. В онези дни знаех, че имам подобни преживянания, но ги намирах за нормални. ПОсле изведнъж изчезнаха и се проявиха временно на около 16г. Не знаех с какво да си ги обясня. Вече ги няма от години.

Аз винаги съм била много спокойно дете, но спях неспокойно. И сега си го обяснявам.  ::) В по-ранното ми дество Плутон е правил съвпад на Слънцето /управител на АС/ и Урана ми. Тогава бълнувах, плачех, смеех се на сън. Майка ми казва, че съм седяла в леглото и цели речи съм държала.  ;D
Като по-голяма Нептун, когато е бил в Козирог/ е правил една много дълга опозиция на Луната и Сатурна ми, а Плутон съвпад на Меркурия в Скорпион. А ходех на сън, когато Юпитер е транзитирал 8-ми дом. 8на върха му са Риби/
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Инти

• 2068
« Отговор #4 -: Декември 20, 2008, 10:28:18 pm »
Като заговорихме за Нептун и съновиденията, в частност АСТРАЛНИТЕ ПРЕЖИВЯВАНИЯ прилагам линк към една книга за Нептун, за съжаление е на английски език.

Жан Спилър и Керън Маккой- "Нептун"
http://www.scribd.com/share/upload/6261590/16zto9ya640bf2u0b4tq

Любимите ми астрални преживявания са когато левитирам насън, усещането е невероятно, ако и имате развити способности започвате да изпитвате всички сетива насън- обоняние, вкус, слух, допир и дори астрално зрение ( примерно при мен се получи сам веднъж успях като на скенер да видя как преминавам през кожата на крака ми, и стигнах до костите,като пръстите ми се движеха през това време).

Понякога сънищата носят информация която не е предназначена за нас самите, на мен лично ми се е случвало да бъда просто свидетел на цяла история която се развива, да усещам чувствата на участниците, а те дори не ме забелязват, сякаш не присъствам там.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #5 -: Декември 21, 2008, 01:08:00 pm »
сънищата са доста интимна тема за мен
1)стряскаща инсомния имах на тран плутон- нат. нептун и съответно доста прогностично сънуване;
2)юпитер е трайно замесен в съновиденията според мен, преминаващ през 9 дава "астрализиране" на сънищата;може да се каже и през водните домове;
3) в отношения с Нептун  и 12 дом се засилват мистичните сънища и насища интензитета им.

4)засилената позиция на Плутон в радикса във воден дом е сигнификатор за наличие на  много сънища (Нептун не е особено деен поне в наблюдаваните от мен транзити)

при разглеждане на сънищата и транзитите бих наблюдавала отношенията уран-нептун и уран-мекрурии
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Skarlet

« Отговор #6 -: Декември 21, 2008, 07:55:04 pm »
Не знам дали ще ми повярвате,но в пубертетната възраст съм пяла насън седнала,с разперени ръце,"Птицата" на Лили Иванова.Сигурно не я знаете.После,с цялата си глупава глава,съм викала духове.По-късно тези мераци отминаха.Сега се скъсвам да сънувам.Нептун ми транзитира в 4 дом. :)

*

Nebesna

« Отговор #7 -: Декември 21, 2008, 08:19:07 pm »
Не знам дали ще ми повярвате,но в пубертетната възраст съм пяла насън седнала,с разперени ръце,"Птицата" на Лили Иванова.Сигурно не я знаете.После,с цялата си глупава глава,съм викала духове.По-късно тези мераци отминаха.Сега се скъсвам да сънувам.Нептун ми транзитира в 4 дом. :)

Леле, Скарлета, ти ме изумяваш! :o

Сестра ми като малка често говореше насън или се смееше на глас, ама чак да пее?!

*

Skarlet

« Отговор #8 -: Декември 21, 2008, 08:22:46 pm »
Небесна,аз много пеех като момиче.Мечтаех да стана певица,но братовчедка ми успя да се наложи тогава и не ми позволиха да се явя в "Тромбата на Вили".Това беше конкурс за млади таланти,нещо като днешния "Мюзикайдъл". И така,със силното родителско и роднинско влияние,стана това,което те решиха за мен-Уран-управител на 4 дом,в 10-ти.

*

Skarlet

« Отговор #9 -: Декември 21, 2008, 08:26:53 pm »
Леле, Скарлета, ти ме изумяваш! :o
Сестра ми като малка често говореше насън или се смееше на глас, ама чак да пее?!
  Това си е чист сомнамбулизъм.Говоренето насън си беше нещо нормално при мен.Но сега не е така.За сметка на това,големия ми син сега говори.Аз все се шегувам,че като искам да разбера нещо,ще седна до него и ще слушам какво бълнува.  ;D
« Последна редакция: Декември 22, 2008, 08:04:44 am от Skarlet »

« Отговор #10 -: Декември 21, 2008, 08:50:27 pm »
Чувала съм, че транзитите на Юпитер са свързани с "пророчески" сънища. Нямам лични наблюдения - моите периоди на много сънища и нощи без спомени за такива се редуват често.
Но ми направи впечатление, че в последната седмица 2 пъти сънувам, че слизам или се спускам по някаква писта надолу. А доколкото знам движението надолу насън не е много хубаво - досега май съм сънувала само, че се изкачвам. Гледам, че в момента Юпитер ми е в тригон с Уран и в квадрат с Венера, ама дали това ще да е причината... Надали.

*

Nebesna

« Отговор #11 -: Декември 22, 2008, 04:06:01 am »
Предполагам, че когато има "опитности извън материята и тялото", някоя бавна планета (Уран, Нептун, Плутон) ще да докосва под някакавъ ъгъл господаря на Асцендента - само не и Сатурн, защото сатурн е ограничение. Казвам бавна планета, защото от опит зная, че при мен периодите на странни сънища се редуват с липса на такива. Със Сатурн в аспект с господаря на Асцендента- вероятно има опасения за физическото тяло. И всичко това, отнесено към домовете на сънищата или поне трябва да има връзка и с техните управители. Аз познавам хора, които твърдят, че никога не сънуват, при това лекари. Т.е. те искат да кажат, че не си спомнят. Значи е заложена преди всичко в натала способността за подобни преживявания. Мисля, че водните хора са по-предразположени и тези с подчертани водни домове.

*

Skarlet

« Отговор #12 -: Декември 22, 2008, 07:31:28 am »
Значи е заложена преди всичко в натала способността за подобни преживявания. Мисля, че водните хора са по-предразположени и тези с подчертани водни домове.
Ооооо,да,акцентираните водни знаци и домове дават такива предразположения.Аз нямам акцентирани 4,8 и 12 домове,но имам 4 водни планети,които са все в гокленовите зони на асцендента и МЦ.

*

Uran

• 6041
« Отговор #13 -: Декември 22, 2008, 09:41:53 am »
Слабо акцентирана е водата в натала ми Марс в скорпион, но съм имала такива пророчески сънища, че и сега като сънувам нещо, което не ми харесва, изпадам в ужас.
Сънувала съм какви ще са децата ми преди да се родят и какви точно проблеми ще имат.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #14 -: Декември 22, 2008, 10:17:22 am »
много показателни са сънищата  с починали роднини и свърани с необикновената реланост се явяват  аспектите и разположението на хирон по дом  и знак
при транзитите му също съм наблюдавала интересни включвания-обърнете внимание на хирон- луна-дават мигновено реакция
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Инти

• 2068
« Отговор #15 -: Декември 28, 2008, 05:58:42 pm »

По принцип според мен освен аспектите на Хирон като най-важни("Хипнос") и аспектите на външните планети, , тъй като сънуването е процес , който се осъществява всекидневно, независимо дали спомнянеме или не, при едно по-отверено съзнание, роля ще изиграят много фактори, като най-важно е да разграничим сънищата си. Дали са носители на информация, т.е. прочески, дали са просто преживявания на астрално ниво или сме се докоснали до други паралелни светове, тъй като ние сме един многоизмерен Аз, напълно е възможно да се докосваме в сънищата си  до други реалности. Трябва да се обърне внимание и на транзитната Луна, дали в деня на съответния сън е правила някакви аспекти, както и дали някои от мажорните планети не аспектира Луната, тъй като тя също отговаря за връзката ни с астралния свят, мечтите и съновиденията. Транзите на планети в осми дом, също важен индикатор според мен, като освен основните значения характеризиращи дома- „Секс”, „пари”, „финанси”, „наследства, това е домът който показва връзката с невидимите светове, може да се нарече отворена врата към астралния свят и колективното несъзнавано.

Ето за потвърждение днес имах много интересен сън различен от ординарните сънища, Меркурий ми транзитира в момента през осми дом и прави тригон към Хирон и съответно сънищата ми имат различен оттенък от обикновените символични сънища.

В моментна транзитния Уран ми прави едновременно тригон към Луната и секстил към Черната Луна, Хирон е в апликиращ аспект квадратура към Луната, а тр. Нептун в разпадащ се, но все пак в рамките на 1 гр, вероятно на аспекта на Хирон се дължат някои астрални преживявания, които имах на сън, а Уран според мен носи предсказателната информация.

Относно починалите, за съжаление досега не съм имала случай да не съм получила информация за смъртта на близък роднина много преди фаталния край. 2 или 3 месеца преди това сънувам, че ми падат зъбите, а този символ е еднозначен във всички съновници. Мисля че, това се дължи на Луната ми в Скорпион и Асцендента Рак, а отделно при мен Черната луна се намира на куспидата на осми, което е индикация за  за досег с невидимия свят, и определено съм от водните типове, като към това може да прибавим и Слънце съвпад Нептун.

*

vozi

« Отговор #16 -: Януари 07, 2009, 09:56:53 pm »

По принцип според мен освен аспектите на Хирон като най-важни("Хипнос") и аспектите на външните планети, , тъй като сънуването е процес , който се осъществява всекидневно, независимо дали спомнянеме или не, при едно по-отверено съзнание, роля ще изиграят много фактори, като най-важно е да разграничим сънищата си. Дали са носители на информация, т.е. прочески, дали са просто преживявания на астрално ниво или сме се докоснали до други паралелни светове, тъй като ние сме един многоизмерен Аз, напълно е възможно да се докосваме в сънищата си  до други реалности. Трябва да се обърне внимание и на транзитната Луна, дали в деня на съответния сън е правила някакви аспекти, както и дали някои от мажорните планети не аспектира Луната, тъй като тя също отговаря за връзката ни с астралния свят, мечтите и съновиденията. Транзите на планети в осми дом, също важен индикатор според мен, като освен основните значения характеризиращи дома- „Секс”, „пари”, „финанси”, „наследства, това е домът който показва връзката с невидимите светове, може да се нарече отворена врата към астралния свят и колективното несъзнавано.

Ето за потвърждение днес имах много интересен сън различен от ординарните сънища, Меркурий ми транзитира в момента през осми дом и прави тригон към Хирон и съответно сънищата ми имат различен оттенък от обикновените символични сънища.

В моментна транзитния Уран ми прави едновременно тригон към Луната и секстил към Черната Луна, Хирон е в апликиращ аспект квадратура към Луната, а тр. Нептун в разпадащ се, но все пак в рамките на 1 гр, вероятно на аспекта на Хирон се дължат някои астрални преживявания, които имах на сън, а Уран според мен носи предсказателната информация.

Относно починалите, за съжаление досега не съм имала случай да не съм получила информация за смъртта на близък роднина много преди фаталния край. 2 или 3 месеца преди това сънувам, че ми падат зъбите, а този символ е еднозначен във всички съновници. Мисля че, това се дължи на Луната ми в Скорпион и Асцендента Рак, а отделно при мен Черната луна се намира на куспидата на осми, което е индикация за  за досег с невидимия свят, и определено съм от водните типове, като към това може да прибавим и Слънце съвпад Нептун.

*

vozi

« Отговор #17 -: Януари 07, 2009, 10:07:21 pm »

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #18 -: Март 05, 2009, 02:07:36 pm »
:)
« Последна редакция: Февруари 27, 2013, 12:09:03 am от Синухе »

« Отговор #19 -: Март 05, 2009, 02:20:15 pm »
Някакъв мокър сън си имал - ми, млад човек си.  ;D

А защо в БГ всички /с изключение на Люмиер/ пишат "мУнданен" /прим. аспект/, а не мОнданен, след като monde е свят? Това като нОмерология...
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.