Разбирам за какви астрално-сексуални преживявания говори Синухе-нещо сходно е и тантрическият
секс.Техниката е описана още в Кама сутра-мъжът и жената са изобразени как стоят на метри един от друг и се активира шестата им чакра,чрез мисълта си те осъществяват сливане на енергиите им.Говорила съм с хора,които са преживели подобна опитност(нещо сходно на това,което Синухе описва) и твърдят,че е изключително неземно преживяване.Но,забележете,тези хора практикуват йога и други медитативни техники от години.Не всеки го може,а и не става с кого да е.
Росинда, права си - необходими са тренировки, но никой от нас не е сигурен какви ги е вършил в минали животи нали

а определени умения се предават през преражданията и особено духовните умения

според дебелите книги знаеш ли как описват медитацията - като продължително, обикновено с часове стоене на едно място и кански мъки да си изпразниш мозъка... е опитвах се дълги години да го направя и нъц - накрая се отказах, защото сметнах, че по-голямо дръво от мен няма и определено нищо не става от мен в това направление

е след един разговор с моя приятелка /тя ми наби лимките в главата/ стигнахме до извода, че:
1. това, което пише в дебелите книги за медитацията е вярно!!!
2. но е вярно само за начинаещите в това занимание /разбирай наистина начинаещи - за първи път в преражданията да се направи/
3. никой не знае колко пъти се е прераждал на този свят и съответно не знае какви ги е вършил в миналото!!!
4. най-висшата форма на медитация е да медитираш с отворени очи докато си вършиш работата

или се разхождаш.
е след всички тези размисли реших да медитирам - получи се

медитацията ми траеше около 2-3 минути и ми даде информацията, която ми трябваше... та в тоя ред на мисли искам да кажа, че и за останалите неща въпросът седи по същия начин

това в съня ми идея си нямам как стана - то просто си стана и това е... на мен ми остана само спомена за преживяването и точка

отделно духовният "секс" според Хермес Тот води до безсмъртие, защото по този начин се зачевало безсмъртно дете та покрай детето намазвали и родителите