Здравей Гост

Юпитер влезе във Водолей

• 106 Отговора
  • 18149 Прегледи
*

momi

• 12
Re: Юпитер влезе във Водолей
« Отговор #80 -: Февруари 09, 2009, 10:15:42 pm »

*

Uran

• 6041
Re:Юпитер влезе във Водолей
« Отговор #81 -: Декември 01, 2009, 01:01:06 pm »
Личният опит е най- добрият учител. Сега малко ще поразвенчая големия благодетел Юпитер.
При ингреса му в слънчевия ми знак преди година някакси чисто интуитивно нямах големи очаквания. Сега в края на транзита му установявам, че съм имала основание да бъда скептична. Това  е 3-тото му преминаване през знака ми в досегашния ми живот. Преди 12 години, точно когато е бил в/у Слънцето ми и е правил красив тригон към себе си, преживях срив- рязък завой в кариерата. По-интерсното е, че преди 36 години, пак като е бил в/у Слънчо съм влязла в болница- самичка на, 4години и съм престояла около 20 дена.

*

Nebesna

« Отговор #82 -: Декември 01, 2009, 01:24:05 pm »
Личният опит е най- добрият учител. Сега малко ще поразвенчая големия благодетел Юпитер.
При ингреса му в слънчевия ми знак преди година някакси чисто интуитивно нямах големи очаквания. Сега в края на транзита му установявам, че съм имала основание да бъда скептична. Това  е 3-тото му преминаване през знака ми в досегашния ми живот. Преди 12 години, точно когато е бил в/у Слънцето ми и е правил красив тригон към себе си, преживях срив- рязък завой в кариерата. По-интерсното е, че преди 36 години, пак като е бил в/у Слънчо съм влязла в болница- самичка на, 4години и съм престояла около 20 дена.

Кой дом ти управлява Юпитер - 6-ти ли?

*

nerealna

« Отговор #83 -: Декември 01, 2009, 01:30:27 pm »
Мой познат претърпя сериозна операция, когато транзитен юпитер му беше в точен съвпад със северен възел във водолей 11 дом. в натала юпитер му упр. 8 дом. в този период транзитното слънце, мерк. и сатурн му бяха в 6ти дом.
....а в 6ти има уран и плутон .. и слънцето бе6е в съвпад с уран ... мн неща станаха, но нали всичко има значение .. :)

*

Uran

• 6041
« Отговор #84 -: Декември 01, 2009, 01:32:06 pm »

Кой дом ти управлява Юпитер - 6-ти ли?
Да. :)
Да допълня: когато бях на 16 години имах сериозни преракания с една учителка. В крайна сметка нещата завършиха в моя полза и това бе първата ми победа над "авторитет", но похабих доста нерви, а и хапчета пих.

« Отговор #85 -: Декември 01, 2009, 01:56:24 pm »
   И на мен кажи речи почти цяла година Юпитер ми се мандахерца около Луната, МС и СЛВ - ама нема никой...А днес пак е в точен съвпад с Луната ми, барабар с Хирон....Иначе управлява ДСЦ ми, а се намира натално в VІ дом и в момента си квадратира. Ама за Юпитер пишеше че и квадратите му са добри аспекти. Че при Юпитер лошо няма - ДА АМА НЕ!

*

Mia21

• 2502
« Отговор #86 -: Декември 01, 2009, 02:03:48 pm »
Кой е казал пък за квадратурите на Юпитер,че не са лоши?!Напротив!Нямам търпение да се махне този Юпитер от Водолей,квадратира ми целия стелиум в Телец.Не че не се оправям,ама само ядове.Още повече,че доскоро ми квадратираше и наталния ми Юпитер-трагедия направо.
Сега да видим като ми съвпадне с Луната в Риби какво ще стане,там ще ми прави и секстили със стелиума ми.

*

nerealna

« Отговор #87 -: Декември 01, 2009, 02:07:31 pm »
аз чакам да ми съвпадне с наталния юпитер, после с венера и това в риби. ще направи и тригон с уран ... но май не трябва да се надявам на мн. ...

*

Nebesna

« Отговор #88 -: Декември 01, 2009, 02:12:50 pm »
Казвайте кои домове ви управляват Юпитер и планетите във Водолей!

Моите светила във Водолей са във 2-ри дом, но управляват 8-ми.
Върнах се ретроспективно назад и установих една и съща закономерност,
когато Юпитер е съвпадал със светилата ми- конфликти от страна на майка за наследство,
които конфликти не саса били в полза на мен и сестра ми.

Но Юпитер тази година много ми даде по 2-ри дом (спечелените с личен труд пари.)
 По 8-ми ми отне, но по втори дом ми даде. Винаги има компенсация в този живот.

*

Uran

• 6041
« Отговор #89 -: Декември 01, 2009, 02:23:23 pm »
Заех се по-подробно да изследвам последствията  от транзитите му през различните домове, знаци, съвпади с натални планети.
При мен той си е малефик, можеби поради ретроградното му положение в радикса.
При съвпад с натален Сатурн в овен преди мноооого години, пак съм имала катаклизми с авторитети. Явно съм си конфликтна личност. ;D ;D
Съвпадите му с натални планети не ми се отразяват добре. В някакво противоборство влиза с енергиите на съответните планети, а и с моите собствени. ;D
Особено драматични в емоционално, а и финансово отношение са били съвпадите със себе си.
« Последна редакция: Декември 01, 2009, 02:32:37 pm от Uran »

« Отговор #90 -: Декември 01, 2009, 02:26:27 pm »
   Небесна, честно казано аз не мога по никакъв начин да го вържа този Юпитер в картинката - нищо по него не съм отчела! Моята Луна и СЛВ са в ІХ дом, като Луната управлява 2 дом. Но всъщност МС, СЛВ и Луната се явяват връх на Тао-квадрат - та тр.Юпитер,Хирон и Нептун - през цялото това време са ми квадратирали от единия край Сатурн-12 дом /който е управител и съуправител на VІІ, VІІІ, ІХ и Х домове/, а от другия край са стелиумчето ми в Скорпион-VІ дом /Марс, Венера, Юпитер и Нептун в 1-я градус на Стрелец/...И се чуствам точно като една платноходка оставена да се люшка на вълните без път, цел и посока - накъдето ме отнесе вятъра...Освен разширение на мързела ми, на гъза ми и на празните ми джобове - друго няма по Юпитер.... :-X

*

Uran

• 6041
« Отговор #91 -: Декември 01, 2009, 02:27:14 pm »
Казвайте кои домове ви управляват Юпитер и планетите във Водолей!

Моите светила във Водолей са във 2-ри дом, но управляват 8-ми.
Върнах се ретроспективно назад и установих една и съща закономерност,
когато Юпитер е съвпадал със светилата ми- конфликти от страна на майка за наследство,
които конфликти не саса били в полза на мен и сестра ми.

Но Юпитер тази година много ми даде по 2-ри дом (спечелените с личен труд пари.)
 По 8-ми ми отне, но по втори дом ми даде. Винаги има компенсация в този живот.
На мен Юпитер ми управлява 6 дом, но по-голямата част- 27^ от стрелец са в 5 дом. Намира се в 3 дом- везни.
Аз във водолей имам Слънце и Меркурий-7 дом, които ми управеляват съответно 1-2 дом и 3, 11 и12 дом.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #92 -: Декември 01, 2009, 02:32:06 pm »
  Небесна, честно казано аз не мога по никакъв начин да го вържа този Юпитер в картинката - нищо по него не съм отчела! Моята Луна и СЛВ са в ІХ дом, като Луната управлява 2 дом. Но всъщност МС, СЛВ и Луната се явяват връх на Тао-квадрат - та тр.Юпитер,Хирон и Нептун - през цялото това време са ми квадратирали от единия край Сатурн-12 дом /който е управител и съуправител на VІІ, VІІІ, ІХ и Х домове/, а от другия край са стелиумчето ми в Скорпион-VІ дом /Марс, Венера, Юпитер и Нептун в 1-я градус на Стрелец/...И се чуствам точно като една платноходка оставена да се люшка на вълните без път, цел и посока - накъдето ме отнесе вятъра...Освен разширение на мързела ми, на гъза ми и на празните ми джобове - друго няма по Юпитер.... :-X

Ами ето това му е проявата,не мислиш ли?!Не очаквай хубаво от квадратурите на Юпитер.Не разбирам защо казваш,че не действа.

« Отговор #93 -: Декември 01, 2009, 02:35:33 pm »
    Не действа като бенефик, а от всичко изложено до тук, явно мястото му и положението му - показва дали в картата е бенефик или малефик. Защото по начало Юпитер е голяма планета и се приема като голям бенефик в астрологията - поне това съм запомнила много, много отдавна, още преди да навлезна в дебрите на астрологията.

*

Uran

• 6041
« Отговор #94 -: Декември 01, 2009, 02:36:36 pm »

Ами ето това му е проявата,не мислиш ли?!Не очаквай хубаво от квадратурите на Юпитер.Не разбирам защо казваш,че не действа.
Моят Юпитер няма квадратури, но има опозиции Венера, Хирон и СЛВ, и съвпади с Плутон, Уран и ЮЛВ.
Явно не съм си го проработила, та да работи за мен. :)

*

Helo

« Отговор #95 -: Декември 01, 2009, 02:37:48 pm »
Заех се по-подробно да изследвам последствията  от транзитите му през различните домове, знаци, съвпади с натални планети.
При мен той си е малефик, можеби поради ретроградното му положение в радикса.
При съвпад с натален Сатурн в овен преди мноооого години, пак съм имала катаклизми с авторитети. Явно съм си конфликтна личност. ;D ;D
Съвпадите му с натални планети не ми се отразяват добре. В някакво противоборство влиза с енергиите на съответните планети, а и с моите собствени. ;D
Особено драматични в емоционално, а финансово отношение са били съвпадите със себе си.

Хммм, сега като казваш това за лошото влияние... Преди 10 години, когато ми е бил в съвпад с Меркурий струва ми се, че оглупях. Добре, че по-късно успях да наваксам.  ;D ;D ;D

В първи дом никак не се чувствах добре. Причините бяха вътре в мен, а не във външни обстоятелства.

Но сега, когато е в 4-ти дом ми е добре.  ;)

А квадратурите му към Марс и Венера едновременно май не ги чувствам. Може би само желание да се забавлявам и да върша това, което ми харесва и нищо друго. По рождение Юпитер ми е в тригон с Венера.

*

Uran

• 6041
« Отговор #96 -: Декември 01, 2009, 02:38:57 pm »
Съгласна съм Незабравке, в този смисъл и Сатурн може да бъде бенефик и при мен май си е такъв, само дето не е толкова мощен като Юпитер.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #97 -: Декември 01, 2009, 02:45:46 pm »
Хммм, сега като казваш това за лошото влияние... Преди 10 години, когато ми е бил в съвпад с Меркурий струва ми се, че оглупях. Добре, че по-късно успях да наваксам.  ;D ;D ;D

В първи дом никак не се чувствах добре. Причините бяха вътре в мен, а не във външни обстоятелства.

Хело,как така си оглупяла?!На моменти направо ще ме убиеш от смях! ;D ;D ;D

Моят Юпитер е в 11-ти в съвпад с ЮЛВ и управлява 6-ти.Когато ми беше на Ас-та направо летях,започнах работа,която страшно много ми харесваше.А...,и страхотно гадже си бях намерила,пак от там,та сигурно и той е бил по Юпитер. ;D

« Отговор #98 -: Декември 01, 2009, 02:52:39 pm »
   И аз отчитам честно казано това и се чудя дали се бъркам, или планетите нещо са се объркали като си пращат енергията, в космоса някъде е станала размяната -  ;D и вместо да приемам юпитерови вибрации съм приела сатурнови такива... ;D ;D ;D.  Еее, това е щото дядо ми Сатурн си го обичам, щото някак си несъзнателно съм сключила договор за примирие с него. Ама на бай ми Юпитер много мо роптая и той явно е решил да ме подмине...И кво да прави завалията като е заврян в Скорпион без никакви есенциални качества...Само пак много отдавна четох, че в съвпад с Венерата ми помагал никога да не се притеснявам за пари.... ::).

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #99 -: Декември 01, 2009, 03:21:14 pm »
Юпитер ми е квадратирал Слънцето през Март тази година, много за кратко, а през цялата 2008 година е транзитирал през асцендента ми в Козирог в тригон с Венера, нат. Юпитер и Слънце.  Периодът беше много труден за мен,  отговорностите и задълженията ми се разшириха по Юпитерски, но това, въпреки че много ме изморяваше, не ми пречеше. Юпитер в натала ми управлява 11-ти и 12-ти дом и по време на този транзит се увеличиха силно социалните ми контакти, появиха се нови и се възродиха стари. Сдобих се и с врагове по 12-ти дом. На пръв поглед годината беше трудна, противно на очакванията за транзит на Юпитер през Асцендента, но от дистанцията на времето смятам, че е била ползотворна. Та както каза и Небесна, във Вселената има равновесие.

Често благата, които получаваме не са тези, за които се борим и полагаме усилия, те могат да дойдат от сфера, в която сме се старали неусетно, вършили сме някакви неща, понеже такава е била вътрешната ни нагласа.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.