Здравей Гост

ГОЛЕМИТЕ КЪСМЕТЛИИ

• 232 Отговора
  • 35304 Прегледи
ГОЛЕМИТЕ КЪСМЕТЛИИ
« -: Януари 16, 2009, 10:38:55 am »
Наскоро гледах картата на моя позната и предлагам да поговорим за хората,на които наистина им върви имат късмет и не срещат никакви тръдности.Те живеят спокоен и може да се каже от гледна точка но нас хората от техния обществен кръг щастлив живот!Замислих се дали това се дължи на големите тригони(всичко е леко чак мързеливо) или на добре поставените планети на трон в екзалтация!
Докато дишаш...надявай се!

Re: ГОЛЕМИТЕ КЪСМЕТЛИИ
« Отговор #1 -: Януари 16, 2009, 11:17:43 am »
http://s395.photobucket.com/albums/pp35/marygadje/?action=view&current=456.gif ето я картата на мойта приятелка

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2 -: Януари 16, 2009, 11:59:38 am »
Първо да уточним какво за теб е да си "късметлия"? Късметът на тази млада жена в какво се изразява? Питам, защото трябва да знаем какво да търсим в картата, какви теми да разглеждаме - социален статус, богатство, известност, добро здраве, таланти, успех с противоположния пол, любящо семейство...
И по-добре дай данни, ако е възможно. Използвам друга система и разглеждам по няколко различни карти.
От тази карта мога само да направя заключението, че има акцентирани тригонални домове. В картата Rasi Марс се намира в Лагна, в собствен знак, Юпитер е в 9ти, Луната е в 5ти. Юпитер аспектира Луната, Лагна и Марс. Слънцето е в 10 дом, в съвпад с Раху и Меркурий; десети дом е една от най-добрите позиции за Слънце.
Венера е атмакарака, "господар на духа". Аналогиите на Венера мисля, че са ясни на всички. Двете светила са със статус на Raja Yoga karakas и се намират в силни домове. На прима виста мога да кажа, че в картата присъстват показатели за светски/материални успехи, пробивност, ентусиазъм.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #3 -: Януари 16, 2009, 12:59:30 pm »
За нея мога да кажа,че има хубав брак,работата и не е особенно доходна,но много спокойна и не не налага да влага никакви усилия просто отива и чака да и мине работното време;за доходите,за поддръжката на къщата вкючително и  домакинството,за възпитанието на детето се грижи мъжа и просто тя си почива и се грижи за себе си!Към известност и политика не се стреми,няма више образувание,но  е малко мързелива!Самата тя си казва че има късмет,а и самочувствието и е голямо!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #4 -: Януари 16, 2009, 01:51:33 pm »
Просто исках да разбера дали оценката на живота й, която даваш, е обективна.
Предполагам че си наясно, че оценката много зависи от собствената ни ценностна система, етичен кодекс, представи и т.н.?
Защото ако ме питаш мен, не виждам да е много голяма "късметлийка", освен че е успяла да се обзаведе с 'удобен' съпруг. А що се отнася до голямото й "самочувствие", то се гради изцяло на чужд гръб. В наши дни самочувствието много често се купува с пари. Наследяваш охолен живот от мама и тате, осигурява ти го някой любовник/съпруг...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #5 -: Януари 16, 2009, 02:40:33 pm »
И аз имам една такава позната. Единствената разлика е, че тя и на работа не ходи, а в свободното си време се грижи за външния си вид.

Цитат
В наши дни самочувствието много често се купува с пари. Наследяваш охолен живот от мама и тате, осигурява ти го някой любовник/съпруг...
Това самочувствие е временно  ;)
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

« Отговор #6 -: Януари 16, 2009, 02:41:00 pm »
Да права си Лили,но и моите престави са различни от нейните,аз лично не мога да не работя и да лежа на гърба на друг човек и изцяло да завися от него!Започнах темата,защото ми стана интересно какво означава за хората да имат късмет и за преставата им за такъв!

« Отговор #7 -: Януари 16, 2009, 02:55:33 pm »
Цитат: Но ако в Големия Тригон има зли планети, животът му ще бъде подобен на застой, ще се проявят затвореност, страхливост, тъпост, липса на реални събития. Такъв човек се оказва блокиран от реалния вкус на живота. Да живее му е много отегчително и тъжно При нея 2 от планетите са "зли" плутон и сатурн е муркурий е в екзалтация във водолей,но според мен преставата за живота  и е наистина нереална!

« Отговор #8 -: Януари 16, 2009, 03:41:31 pm »
Наскоро гледах картата на моя позната и предлагам да поговорим за хората,на които наистина им върви имат късмет и не срещат никакви тръдности.Те живеят спокоен и може да се каже от гледна точка но нас хората от техния обществен кръг щастлив живот!Замислих се дали това се дължи на големите тригони(всичко е леко чак мързеливо) или на добре поставените планети на трон в екзалтация!
Ти , защо си мислиш ,че тя е щастлива ;D :P?

За мен е жив диктатор и емоционален инвалид ,но.... ;D

« Отговор #9 -: Януари 16, 2009, 03:44:50 pm »
 ;D ;D ;D Е ЧАК ПЪК ТОЛКОВА ТАКА СЕ ИЗХИЛИХ,ЧЕ КОЛЕЖКИТЕ В ОФИСА МЕ ИЗГЛЕДАХА НАПРАВО ЩЯХ ДА ПАДНА ОТ СТОЛА!

« Отговор #10 -: Януари 16, 2009, 04:07:58 pm »
;D ;D ;D Е ЧАК ПЪК ТОЛКОВА ТАКА СЕ ИЗХИЛИХ,ЧЕ КОЛЕЖКИТЕ В ОФИСА МЕ ИЗГЛЕДАХА НАПРАВО ЩЯХ ДА ПАДНА ОТ СТОЛА!
Чак толква е!

Този тригон и показва ,че добре си е осъзнала плюсовете и минусите ,които има +способността да командори. Венера и е в опозиция с Луната,от своя страна този аспект я кара да иска да е център на внимание ,което е породено от чувството за малоценност и липса на обич.

« Отговор #11 -: Януари 16, 2009, 04:21:11 pm »
Е да но пък мъжа и се бори срещу нейното командване все пак той върши доста и от нейната работа въпреки,че в едно семейство няма моя и твоя работа и той горкия иска да командва като мъж да тропне по масата! :P ;D

« Отговор #12 -: Януари 16, 2009, 04:26:57 pm »
Е да но пък мъжа и се бори срещу нейното командване все пак той върши доста и от нейната работа въпреки,че в едно семейство няма моя и твоя работа и той горкия иска да командва като мъж да тропне по масата! :P ;D
Виж, това не мога да знам .........не сум му гльодал неговъта картъ ;) :P

*

mamma_mia

« Отговор #13 -: Януари 16, 2009, 04:30:18 pm »
Изобщо имам чувството че хора със слънце телец,АС телец гледат на живота по-розаво и им е по-лек.
Не се трогват на неща, които по- емоционалният човек ще се стресне.
Има нещо темерутско което им пази  нервите ;D
Имам такива примери много.
Една приятелка е телец и аз мисля че си живее живота.
Брат ми е АС телец и той така(мисля че са егоисти и за това са добре)
Друг познат известен певец,заминали с групата на отговорен концерт в Швейцария.Качили се на сцената,но телецът го нямало :oКакво станало,пристигнал по спокоен от всякога и казал,че се успал. ;DПредставяте ли си?
Аз ако съм ще умра от стрес.
Та така...понеже видях АС телец затова се включих. :)

*

Uran

• 6041
« Отговор #14 -: Януари 16, 2009, 04:38:52 pm »
Щастието е състояние на духа (според мен), а под късмет разбирам да ти се нареждат нещата с минимум усилия и затрати. Може и да греша.
Съвпад на Юпитер със звездата Регулус, като Юпитер е и най -високо поставената планета . Лесно изкарва пари ( и лесно ги харчи) и елегантно гравитира край хора, които му помагат в професионален план (той самият, не би дал такава оценка за себе си).

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #15 -: Януари 16, 2009, 04:48:47 pm »
Съгласен с мнението на mamma_mia ,като цяло при силно влияние на Телец това се наблюдава и от хора които познавам и от певци/музиканти със силно такова влияние.Някои хора в тяхна компания може и да заспят  ;D от прекалено излъчване на хармонични земни вибрации,определено големите таланти в музиката имат често акцент на Телец и когато се занимават с нея особено стават още по-хармонични,спокойни и леко темерути (като този и друг пример,виждал съм китаристи които просто си седят и свирят,но погледнато от страни си е цяло дзен изживяване и може да се хипнотизираш),изключват за всичко (което все пак е добре в определени моменти и дейности).

Пък за късмета наистина има много проявления,счита се че това което идва лесно и само е късмет,в тези случаи тригоните наистина го дават,за материален комфорт и лесни професионални успехи(без значение от количеството усилия-често човек успява просто защото е на точното място на точното време някъде и често не защото го е искал или е имал планове че ще се захване с подобна дейност която му се предлага от някой) вероятно трябва да са акцентирани земни знаци и домове и техните управители+Луната,която е свързана със земната адаптация и за това изгрява в Телец.Един от новите ми любими певци е с много силно влияние на Телец-Слънце съвпад Веста Телец,съвпад на Венера,Юпитер,Южен възел и Палада в Телец,при това е и музикант,композитор и дори диригент (вече) и е много успял /една от най-големите азиатски звезди е/.Родителите му са го карали да бъде лекар,но той сам е решил че ще се занимава с музика и малко по малко е станал голяма звезда (първо е завършил муз .образование),повече отколкото всеки може да предположи и дори отвъд други нашумели набързо излезли и изчезнали звезди.Вече има над 10 годишна успешна кариера,има и Луна в Козирог в тригон с всичките планети в Телец.Друга от земните планети-Сатурн му прави съвпад с Марс и секстил към Слънцето.Бетон от всякъде,ама не се е отпуснал,само твори и работи,личен живот почти няма.Тия дни дори го даваха по CNN със специално предаване за таланта му,тъй като май се оказа и най-младия диригент в света. :)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #16 -: Януари 16, 2009, 05:38:16 pm »
аз лично не мога да не работя и да лежа на гърба на друг човек и изцяло да завися от него!

Така е според теб, разбирам.
Но колкото са хората, толкова и различни ценностни системи има...
Това, което не ти импонира на теб или мен, би било манна небесна за някой друг, чиито приоритети в живота са различни от нашите.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #17 -: Януари 16, 2009, 05:59:41 pm »

Ти , защо си мислиш ,че тя е щастлива ;D :P?

Същото щях да питам и аз.
В повечето случаи изграждаме оценката си за хората по външното им лустро, т.е. "лицето", с което се представят пред света и което може да няма нищо общо с истинската им същност. Затова ведическите мъдреци говорят за майа - илюзията, в която живеем. А в индийската астрология има понятие, наречено арудха, т.е. не истинската същност, а отражението й в майа. Има Арудха Лагна, т.е. "огледален" Асцендент, има и други арудхи. В картата на младата жена AL е в Козирог, а там са разположени Слънцето, Меркурий и Раху, затова няма да се учудя, ако може да създава външно впечатление за успял в живота човек.

Ако разгледаме картата по западна система, не бих твърдяла обаче, че в емоционален план се чувства много щастлива. Нейният на пръв поглед охолен и уреден живот също може да си има определена цена, която е избрала да плаща. За това ми загатва Луна в Дева в съвпад с върха на 6 дом, в опозиция със "затлачена" в 12 дом Венера. Няма да се учудя, ако неведнъж й се е налагало да прави компромис с чувствата си.
Но очевидно тя си харесва живота такъв, какъвто е. Да кажем, че я устройва. Затова не бива да сме й съдници.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #18 -: Януари 16, 2009, 06:02:12 pm »
Личен пример за спокойствие на мен ми е систъра (на моменти наистина граничи с темерутие ;D). Телец ,с АСЦ Телец, голям земен тригон обхващащ Луна,Меркурий,Плутон . Слънце ,Венера ,Меркурий ,Сатъра в Телец.
Както Sinyhe спомена ,като се захване да се занимава с нещо ,което обича да прави ,ако и ще бомба да падне на метър от нея ,определено няма да се трогне.От друга страна обаче в компанията и човек трудно ще заспи (говори като латерна  ).

*

Uran

• 6041
« Отговор #19 -: Януари 16, 2009, 06:14:55 pm »
Личен пример за спокойствие на мен ми е систъра (на моменти наистина граничи с темерутие ;D). Телец ,с АСЦ Телец, голям земен тригон обхващащ Луна,Меркурий,Плутон . Слънце ,Венера ,Меркурий ,Сатъра в Телец.
Както Sinyhe спомена ,като се захване да се занимава с нещо ,което обича да прави ,ако и ще бомба да падне на метър от нея ,определено няма да се трогне.От друга страна обаче в компанията и човек трудно ще заспи (говори като латерна  ).
И моята сестра е Телец и има голям земен тригон Сатурн (в телец)-Плутон (в дева)-Марс (в козирог) и конфигурация хвърчило (на върха на хвърчилото са Нептун и Юпитер).
Заради злотворните ли планети или заради други аспекти, на моменти е по-скоро жертвен телец, отколкото "късметлийка".
"Късмета" и изневери след 25 годишната и възраст. Загуби лъчезарния си вид.
Привидно води задоволен живот, но не е щастлива. Компенсира с покупки. Нещо като Кари Брадшоу е. :(