Здравей Гост

Готвенето ,храната , готвачите . :)))))))

• 142 Отговора
  • 22808 Прегледи
*

veshti4ka

Re: Готвенето ,храната , готвачите . :)))))))
« Отговор #40 -: Февруари 11, 2009, 10:16:37 pm »
Ами ха така!  ;D

Досега не бях срещал тълкуване на Ерос/Церера,вече си имаме и жив пример,какво по-хубаво от това за астрологията  :) ! (без майтап,нищо че е весело )

аре ся - бъзикай се ти на чужда гръб  :P  ама имам доста натоварен водолей /направо ми се реве/ Юнона на 10,14*, Церера на 13,38* , Ерос на 15,11*, Ас на 26,34*, Меркурий на 29,40* и Юпитер на 28,45* ... астероидите ги гледам от "Астероидни богини" на Деметра Джордж и Дъглас Блох ... но пък целия този калабалък има пръст в личната ми лакомия към манджите - това си е ясно като бял ден  ;D :P

« Отговор #41 -: Февруари 11, 2009, 10:17:28 pm »
не мисля , че четвърти дом има отношение към храната и готвенето.за мен готвенето е изкуство.подхода към подправките ,подбора им ,както и съотношението си е цяло изкуство и е нужно да се прояви кративено отношение.
в кухнята ми има подправки от цял свят.приготвям сосове почти към всички меса и умело се справям.освен хирон ,нямам нищо в 4-ти дом.луната ми е в 6-ти,имам планети в дева и отличен тригон с марс във 2-ри,които освен,че е упр. на асц ,управлява и 5-ти.децата ,пък и приятели ме молят да направя ресторант с мой рецепти. :)
кажи ми какво ядеж , за да ти кажа какъв си!-стара мъдрост
Четвърти дом се свързва с майчиното мляко.
Пети дом с готвене,кулинарство ,сервиране .
Шести с място ,време ,съставки,диети.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #42 -: Февруари 11, 2009, 10:22:15 pm »
Лакомията идва по-скоро от Юпитер на АСЦ !  ;)

Това,че е във въздушен знак не му пречи,Юпитер е склонен към угаждане и прекаляване с угаждането.Аз имам Венера в квадрат с Юпитер,но добре че е от знак Козирог и с намесен Сатурн към аспекта,че не съм клиничен случай-по-скоро на периоди се разяждам и си угаждам,после обратното.

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #43 -: Февруари 11, 2009, 10:23:38 pm »

[/quote]

[/quote]Абе ,действам или вбесяващо на всички или ги разсмивам ,това ми е една от дарбите . (минутки за самореклама)
[/quote]
Бре и аз за дразнител минавам обожавам да вбесявам ,но и да разсмивам.Така поне казват близките.Да не бе да имамш Меркурий в Овен , а? ::)

« Отговор #44 -: Февруари 11, 2009, 10:27:01 pm »
Лакомията идва по-скоро от Юпитер на АСЦ !  ;)

Това,че е във въздушен знак не му пречи,Юпитер е склонен към угаждане и прекаляване с угаждането.Аз имам Венера в квадрат с Юпитер,но добре че е от знак Козирог и с намесен Сатурн към аспекта,че не съм клиничен случай-по-скоро на периоди се разяждам и си угаждам,после обратното.
Аз имам Юпитер и венера съвпадащи с АСЦ , с Луна в Козирог съм голяма пригоди-гъзица по отношение на вида на храната и начина по ,който е подредена . Кльощав съм ;D

*

veshti4ka

« Отговор #45 -: Февруари 11, 2009, 10:27:40 pm »
Sinyhe, не само Юпитера да знайш  :P ... аз си ползвам и астероидите, защото дават доста цвят на пейзажа  ;)

« Отговор #46 -: Февруари 11, 2009, 10:28:10 pm »

[/quote]Абе ,действам или вбесяващо на всички или ги разсмивам ,това ми е една от дарбите . (минутки за самореклама)
[/quote]
Бре и аз за дразнител минавам обожавам да вбесявам ,но и да разсмивам.Така поне казват близките.Да не бе да имамш Меркурий в Овен , а? ::)
[/quote]Тъй де в овен е  ;D

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #47 -: Февруари 11, 2009, 10:33:02 pm »

Абе ,действам или вбесяващо на всички или ги разсмивам ,това ми е една от дарбите . (минутки за самореклама)
[/quote]
[/quote]Тъй де в овен е  ;D
[/quote]
Хубавото е ,че казват че е трудно да ми се сърдят.И аз се възползвам от това да се габаркам. :-[
Айде приятна вечер на всички!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #48 -: Февруари 11, 2009, 10:35:25 pm »
Много интересна тема си отворил, Док.  ::)
Но що се отнася до така спряганите рачешки Луни, ами...
Един познат, занимаващ се с астрология, беше ми казал, че моята е "бъгната".  ;D
А и като чета обобщените описания, определено не се познавам в тях.
Това, че обичам и мога да готвя вкусно, е вярно. Но - с една забележка - само, ако съм в подходящо настроение. А напоследък това се случва все по-рядко поради редица комплексни причини...
Обаче като спомена за бабини/мамини рецепти... хмм, няма такова нещо. Инак наистина предпочитам домашно приготвените манджички и гозбички. Това, което не понасям, са тъй наречените бързи закуски. Сигурно няма да ми повярвате, но никога през целия си живот не съм опитвала що е то хамбургер.
Та тъй де, харесва ми да готвя, но без да се вманиачавам на тема храна. И определено не бих казала, че съм човек, за който храната и начинът на хранене са важни. Ако можех, сигурно щях да вегетирам, но не съм преминала все още на толкова високи вибрации, че да карам изцяло на фотосинтеза.  :-[

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

veshti4ka

« Отговор #49 -: Февруари 11, 2009, 10:39:50 pm »
и аз забравих да добавя, че готвя с часове, но само когато съм на кеф - иначе просто в къщи го карат на сандвичи  ;D  напоследък все по-рядко и аз се хващам да готвя - около 1-2 пъти седмично не повече ... просто не ми се занимава и си намирам нещо друго за правене - я книжка, я нещо друго  :-[

« Отговор #50 -: Февруари 11, 2009, 10:41:54 pm »
Много интересна тема си отворил, Док.  ::)
Но що се отнася до така спряганите рачешки Луни, ами...
Един познат, занимаващ се с астрология, беше ми казал, че моята е "бъгната".  ;D
А и като чета обобщените описания, определено не се познавам в тях.
Това, че обичам и мога да готвя вкусно, е вярно. Но - с една забележка - само, ако съм в подходящо настроение. А напоследък това се случва все по-рядко поради редица комплексни причини...
Обаче като спомена за бабини/мамини рецепти... хмм, няма такова нещо. Инак наистина предпочитам домашно приготвените манджички и гозбички. Това, което не понасям, са тъй наречените бързи закуски. Сигурно няма да ми повярвате, но никога през целия си живот не съм опитвала що е то хамбургер.
Та тъй де, харесва ми да готвя, но без да се вманиачавам на тема храна. И определено не бих казала, че съм човек, за който храната и начинът на хранене са важни. Ако можех, сигурно щях да вегетирам, но не съм преминала все още на толкова високи вибрации, че да карам изцяло на фотосинтеза.  :-[

Това с неготвенето е от липсата на време и липсата на финансии . Щото и Иван Звездев ако му е празен хладилника няма как да сготви нещо вкусно ;D

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #51 -: Февруари 11, 2009, 10:43:54 pm »
не мисля , че четвърти дом има отношение към храната и готвенето.за мен готвенето е изкуство.подхода към подправките ,подбора им ,както и съотношението си е цяло изкуство и е нужно да се прояви кративено отношение.
в кухнята ми има подправки от цял свят.приготвям сосове почти към всички меса и умело се справям.освен хирон ,нямам нищо в 4-ти дом.луната ми е в 6-ти,имам планети в дева и отличен тригон с марс във 2-ри,които освен,че е упр. на асц ,управлява и 5-ти.децата ,пък и приятели ме молят да направя ресторант с мой рецепти. :)
кажи ми какво ядеж , за да ти кажа какъв си!-стара мъдрост
Четвърти дом се свързва с майчиното мляко.
Пети дом с готвене,кулинарство ,сервиране .
Шести с място ,време ,съставки,диети.
;D пропуснахме нещо и по 8-ми ;Dнякой храни и подправки са афродизиаци ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

mamma_mia

« Отговор #52 -: Февруари 11, 2009, 10:44:54 pm »
Отварям нова неутрална тема ,защото ми е скучно и имам нужда да си обсъждаме нещо.В смисъл такъв ,че хем да научичим нещо ново ,хем да става калабалък във форума. ;D

Хранителни вещества -представени от луна
Марс -енергията ,която ни дават /получаваме/
храносмилателна система- /сатурн/

И понеже в момента предъвквам вечерната си порция от лунните придобивки ,оставям възможността някой друг да се разпише по темата ;D ;D ;D ;D
Мисля,че съм типичен представител ::)
Стелиум от марс,луна и сатурн в съвпад :)Луната,марс и венера в телец 10 дом.Сатурн 1гр близнаци.
Мога да готвя,но дълго време ме мързеше(венера тригон юпитер),но тъй като реших да готвя за детето си,запретнах ръкави(нептун в 5ти-опозиция сатурн) и се справям чудесно,пък и ние останалите намазваме ;D
Имам и богато въображение,което ми помага в готвенето.
Все пак готвенето спада и към рутинните задължения(6дом) където ми е и юпитер.
Та....такива ми ти работи :P

*

Lillie

• 30532
« Отговор #53 -: Февруари 11, 2009, 10:45:41 pm »
При мен се дължи по-скоро на хронична липса на време и... желание. Но дойде ли ми музата да готвя, мога да го правя с часове и обичам да импровизирам в кухнята - Луна в голям воден тригон с Уран и Марс.  :P
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #54 -: Февруари 11, 2009, 10:54:06 pm »
Пък аз нямам нищо в 4-ти дом. Един нетърпелив Овен се е разположил там. Ама можеш ли да задържиш Овена край печката. Абсурд. А пък Марс се е боцнал в 10-ти дом и се зявява на другия фронт... ;)

Свързвам кухнята с усещането за домашен уют, а яденето - с удоволствието да се съберем всички около масата, с усещането за семейна общност.....Юпитер-господарят на Асцендента е в Рак. Обаче, съм много изкусен кулинар. Докато бях омъжена готвех всеки ден по задължение...мразя рутинните манджи. Обичам да влагам фантазия в готвенето, да бъде красиво и изискано. Колкото по-рядко готвя, толкова повече време отделям на самия процес и толкова повече фантазия и любов влагам.....Меркурий - господарят на 6-ти дом е в съвпад с Венера.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #55 -: Февруари 11, 2009, 11:02:22 pm »
Сега остава да съберем форума на кулинарно парти и да гледаме изпълнения !  :P ;D ;D

*

Helo

« Отговор #56 -: Февруари 11, 2009, 11:04:47 pm »
ооооо,докато сте се разписвали ,аз с тази луна в телец приготвих перфектни кнедли с пържолки ;D.за мен всички които имат силна луна са перфектни в кухнята.аз имам и тригон на луната с уран и яко експериментирам.

А тези с Луна в Стрелец как са с готвенето и с яденето?

Аз съм и зодия Телец.  :P  ;D  ;D

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #57 -: Февруари 11, 2009, 11:11:38 pm »
Сега остава да съберем форума на кулинарно парти и да гледаме изпълнения !  :P ;D ;D

Ако стигнем до готвене  ;D
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #58 -: Февруари 11, 2009, 11:12:40 pm »
Ами то след много говорене се огладнява  ;) ;D

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #59 -: Февруари 11, 2009, 11:13:11 pm »
ооооо,докато сте се разписвали ,аз с тази луна в телец приготвих перфектни кнедли с пържолки ;D.за мен всички които имат силна луна са перфектни в кухнята.аз имам и тригон на луната с уран и яко експериментирам.

А тези с Луна в Стрелец как са с готвенето и с яденето?

Аз съм и зодия Телец.  :P  ;D  ;D
склонни към напълняване!и особено трупат на дупето ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците