,след като днес не само "богатите" ;Dмогат да се възползват от необятната наука астрология.
[/color]
[/quote]
BTW - не разбирам смайлито тук. Явно нямаш много познания за Европейската цивилизация. Естествено, че само
богатите са можели да си позволят да издържат астролози. Тогава хората масово не са знаели да четат, не говоря за библиотеки, университети, изобщо информацията е била недостъпна, освен за малцинна избранници. А и уредите за замерване на звездите...., спомням си в двореца на Екатерина Велика (в Царское село) какъв метален уред видях за изготвянето на карти - това си беше произведение на изкуството. И това в просвещенския 17 век.
Или си мислиш, че ей така се става астролог с голи очи и без учители и някакъв вид учебници. Май твоя Меркурий не е поставен добре.
Ето моята интерпретазия на Венерата и Нептуна на Joy - накратко,аз вече на нея и споделих мнението си и то относно целия и хороскоп, а не заучени откъслечни фрази. Първо Венера и управлява 6 дом, а Непт 11 и предполагам и се налага да балансира между всекидневните и задължения и идеалите, целите си в бъдеще или групови дейности (възможности много). Опозицията е труден аспект, но генерира много енергия и е по-обогатяваща от други аспекти. Според мен проблемът е не Венера/Нептун, защото те имат сходно звучене - просто Нептун е по-висшата октава на Венера, по-идеална любов, по-финна увствителност и дори в опозиция дават много качества. Едни от най-добрите художници имат Венера в аспект с Нептун ( и пълен 12 дом - Реноар, при Ван Гог Венера е в Риби, доста си е бил откачен, но и гениален...и изобщо не е хаотичен, много добре е знаел какво иска). За мен проблемът е Слънце в опозиция Нептун. Нептун управлява разпада наличността, зада станеедно със групата/вселената и тн., а Слънцето е точно центъра на личността. Имат различна същност и различни цели двете планети. Така съчетани на Joy ще и се налага в живота си да е силна личност, да е авторитетна, и волева, но в партньорството ще трябва да осъзнае какво е идеална любов, да обичаш наистина и да можеш да бъдеш толкова силен, че да разпаднеш (Нептун) егото си (Слънце), за да имаш партньор, равностоен на нея. Да не забравяме, че няма планета, която единствено да отговяря за "чувствата" (то има хиляди чувства). Венера отговаря за това, което харесваме, за това, което ценим и ни кара да изпитваме удоволствие, отговаря и за социализацията на индивида. Луната отговаря за инстинктите и емоциите, Марс за други "чувства" и тн. При Joy и тази опозиция просто трябва да се намери баланс, нищо фатално...в един момент ще трябва да е Его, целеустремена и волева, в друг да усеща партньора си повече от себе си и да прави компомиси за него. При някой друг Венера/Нептун би дал залитане по алкохол, наркотици итн..., но при нея с този Юпитер в 12 дом и упр 12 дом в 4 дом, всичко е извадено наяве, тя знае как да се контролира, затова не мисля, че е фатална тази опозиция. А и 4 дом е под управата на Слънце - все пак Слънцето е управител на съзнанието, значи тя е много съзнателна и това, че си е анализирала проблемите и търси помощ в този форум потвърждава твърдението ми. Нямаше иначе да си губя времето да и отговарям....
[/quote]
не знам ,за моя меркурий ,но май твоя марс е доста силен

, а и вероятно нептуна.по-добре ,като се смяташ за можеща и всезнаеща астроложка , я консултирай лично.тук в този форум всеки пише това , което мисли и това до този миг не е пораждало конфликти.
това ,че имам различно от твоето мнение ,не само не те ощетява , ате обогатява!това е още една гледна точка в/у която би могла да се замислиш.....а това , че не разбираш защо се усмихвам е само твой проблем -не и мой!