Здравей Гост

За любовта и партньорите в моя живот

• 151 Отговора
  • 26443 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re: За любовта и партньорите в моя живот
« Отговор #100 -: Март 02, 2009, 12:34:12 am »
с риск да не ви хареса поста ми искам да ви кажа , че в седми дом интуиция и прозрение няма.седми дом дава информация за другите ,лични и делови партньори , откритите врагове , но не и интуицията .всички , които по рождение имат силно присъствие на нептун са с много лабилна нервна система.освен това тези хора не са от най-искренните , повечето са подли и двулични.неблагоприятните връзки на нептун с луна,слънце,меркурий е сигурен признак за това ,че си имаме работа  с невротик , лъжец , мошеник.това са хора,който имат бурна развихренна фантазия , понякога до степен на фанатизъм ,ако е включена и някоя друга планета като плутон например.при транзитите на нептун към седми много "трайни"връзки и съюзи приключват.
от друга страна нептун в първи и 12-ти дом е индикация за силна интуиция ,граничеща с ясновидство.той носи много поезия,музика , театър.той е изкусен и не може да бъде уловен.така,че  :) , нептун в 7-ми категорично освен романтичен и илюзорен партньор в личен аспект , и изкусен хитрец да не кажа нещо друго в служебен план , не може и няма как да бъде.други са аспектите показателни за интуиция.
моля да бъда извинена ,ако с това на някой не му харесва или е засегнат лично.истината над всичко-голата истина.!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Nebesna

« Отговор #101 -: Март 02, 2009, 01:06:40 am »
Седми дом е домът на конвенциоалните и безпристрастни взаимоотношения - "очи в очи". За съжаление Нептун тук дава розови очила и прекален идеализъм в партньорските взаимоотношения. Вие може  да бъдете привлечен от някой, който да изисква съсрадание и съжаление и постоянно да се обляга на вас. Там, където се намира Нептун в хороскопа замъглява делата на дома и "разтваря" границите. Вие може да идеализирате вашия партньор или да искате да се слеете с него. Този идеализъм може да бъде много здравословен, ако Нептун има благоприятни аспекти. Такава идеализация понякога помага да останете до партньора си, независимо от това какво ви говорят хората. Но с неблагоприятни аспекти, може да сте способни да си изплетете мрежа от илюзии. Аспект към Сатурн би бил полезен в случая, а Нептун в Козирог е по-малко склонен към заблуди, освен ако не е много зле аспектиран.

*

joy

• *
  • 61
« Отговор #102 -: Март 02, 2009, 01:56:38 pm »
с риск да не ви хареса поста ми искам да ви кажа , че в седми дом интуиция и прозрение няма.седми дом дава информация за другите ,лични и делови партньори , откритите врагове , но не и интуицията .всички , които по рождение имат силно присъствие на нептун са с много лабилна нервна система.освен това тези хора не са от най-искренните , повечето са подли и двулични.неблагоприятните връзки на нептун с луна,слънце,меркурий е сигурен признак за това ,че си имаме работа  с невротик , лъжец , мошеник.това са хора,който имат бурна развихренна фантазия , понякога до степен на фанатизъм ,ако е включена и някоя друга планета като плутон например.при транзитите на нептун към седми много "трайни"връзки и съюзи приключват.
от друга страна нептун в първи и 12-ти дом е индикация за силна интуиция ,граничеща с ясновидство.той носи много поезия,музика , театър.той е изкусен и не може да бъде уловен.така,че  :) , нептун в 7-ми категорично освен романтичен и илюзорен партньор в личен аспект , и изкусен хитрец да не кажа нещо друго в служебен план , не може и няма как да бъде.други са аспектите показателни за интуиция.
моля да бъда извинена ,ако с това на някой не му харесва или е засегнат лично.истината над всичко-голата истина.!
Не maraj  :) Никак даже не се сърдя и не го приемам като обида, защото всичко което съм прочела досега казва точно тези неща. Това, че обикновено започвайки връзка, идеализирам партньора е правило, което опитвам да коригирам.
Изкусен хитрец... може би. Вчера направих неща, които дълго бях планирала с определена цел. Резултатът е налице. И въпреки че имаше лека манипулация от моя страна, крайният резултат е, че моите близки хора сега са щастливи и спокойни. От което шпък аз самата съм щастлива и даже - леко горда от себе си. Та може би ако тази черта е правилно използвана, може да носи и нещо хубаво :)
Колкото до бизнес партньорите - безкрайно ми се иска да бъда малко по-хитра в тези отношения, защото...  си патя  :(
Изпатих си и от най-близките ми приятели, с които имахме такива отношения на даден етап. Това беше много жесток удар за мен! Още не мога да го асимилирам - как, защо, нима... Животът до момента ме учи, че трябва да съм по-егоистично настроена в доста отношения.
Не пиша това за да се защитавам, а за да кажа, чези аспекти могат да имат и други проявления.
И не се извинявай за нищо. Радвам се че казваш нещата такива, каквито са! Много ценя директния подход в хората :)
You only see what your eyes want to see

*

joy

• *
  • 61
« Отговор #103 -: Март 02, 2009, 02:07:39 pm »
Седми дом е домът на конвенциоалните и безпристрастни взаимоотношения - "очи в очи". За съжаление Нептун тук дава розови очила и прекален идеализъм в партньорските взаимоотношения. Вие може  да бъдете привлечен от някой, който да изисква съсрадание и съжаление и постоянно да се обляга на вас. Там, където се намира Нептун в хороскопа замъглява делата на дома и "разтваря" границите. Вие може да идеализирате вашия партньор или да искате да се слеете с него. Този идеализъм може да бъде много здравословен, ако Нептун има благоприятни аспекти. Такава идеализация понякога помага да останете до партньора си, независимо от това какво ви говорят хората. Но с неблагоприятни аспекти, може да сте способни да си изплетете мрежа от илюзии. Аспект към Сатурн би бил полезен в случая, а Нептун в Козирог е по-малко склонен към заблуди, освен ако не е много зле аспектиран.
Небесна, ако не се лъжа, някъде из темите бях мярнала, че и твоят Нептун е в 7ми.
А кой е управителят на този дом при теб?

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #104 -: Март 02, 2009, 03:09:35 pm »
Здарсти и на Maraj, аз също не се обиждам от поста ти. Аз твърдя, че при Нептун в 7 дом, имаш интуиция по отношение на партньора си, все пак Нептун е в опозиция на асцендент и при Joy доста точна (вкл. упр 7 дом в 12, гледам цялата карта, упр 12 дом на купсида 4 дом - пак много личностен дом, най-дълбоки нива на съзнанието формирани в несъзнателна възраст). 7 дом е и домът на хората, които допълват твоето аз, хора, които можеш да възприемеш като равностойни партньори. Затова за брак (сериозна връзка) се гледа 3, 5, 7, 11 дом....поне ако не всичко. При ведическата астрология 3 дом (1,3, 5, 7, 9, 11- формират Звездата на Давид, през секстил)показва, брак с хора, с които можеш да действаш за колективното "добро", 5 дом- брак за удоволствие/романтика, 7 дом брак - сделка, но и брак с човек,който приемаш за равен на себе си. Астрологията, която вие ми цитирате, е развита в Европа, когато браковете са били най-вече сделки - финансово-предметни. А и астролозите са работели за заможни хора все пак, за тях само такива бракове са били допустими.
Ако приемем, че хората имат различно ниво на съзнание, то при различните нива Нептун действа по различен начин. Все пак трептенията, които излъчва планетата се възприемат добре от хора, които имат по-високи честоти - трептят като нея. Тогава тя дава УНТУИЦИЯ, просветление, идеализъм, при другите,които все още немогат да я възприемат добре дава ХАОС.
Обаче какво според вас означават розови очила. Няма нищо обективно, нали всичко тъй или иначе е пречупено през съзнанието ти. Моят Нептун е силен, и Рибите са ми силни в хороскопа и доста добре се оправям с живота, разглеждайки го през моите си очила, така и не успяха да ме вкарат в колективната депресия на съвременната цивилизация. И затова съм благодарна на Нептун. И какво е гола истина? Не искам да звуча като софист, но истина няма. Maraj ти свалила ли си маята (булото, закриващо съзнанието ти), за да знаеш СЪЩНОСТТА на нещата. И няма само 1 тълкуване, елементарно звучи, това, което си написала,сякаш всички хора са еднакви. Не са. 

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #105 -: Март 02, 2009, 03:41:30 pm »
за Joy - според мен, затова Слънцето ти е изгряващо, и Марс ти е в Лъв, за да станеш по его-центрична, центрирай повече себе си в твоя живот. Близнаците и като цяло въздушните зодии малко действат като фон на другите и като връзка между хората, то това им е и функцията, нали Слънцето е в падение във Везни и заточение във Водолей. Такъв съвет бих ти дала. И не се притеснявай да манипулираш, такъв ти е хороскопа, или ти ще манипулираш или теб ще манипулират. Избирай...аз тия глупости колко съм ги слушала за лъжите и манипулациите. Много е удобно да си предвидим за другите....да ползваш общо-приетия кодекс от морални правила....докато не те изсмучат. Аз това не го приемам, Господ/Вселенета защо ги е заложила в твоя хороскоп тези качества, за да ги използваш естествено (има един страхотен автор-астролог Дейн Ръдиар, той направо ми разби представата за света и астрологията.) Слушай си душата - тя има пряка връзка с вселената, никой друг не слушай. И никога няма да си нещастна. Виж хората колко са нещастни, защото си загърбват душата (не защото нямат пари....колко народ с пари познавам нещастен...).... всичко зависи от теб. Борбата е жестока естествено, особено в БГ, където колективно си медитираме на тема "колко е зле всичко" и където хората се зараждат с енергия, радвайки се на чуждото нещастие. Не защото са лоши, а защото са нещастни и няма да ти простят ако ти си щастлива. Влизаме в нова ера,имаме много повече отговорности и много повече възможности, не си давай свободата на избора. Още една хубава книга - Ерих Фром "Бягство от свободата". Ерих Фром е един от най-добрите анализатори на обществените феномени и социалната психология и е много интересен автор, за четене е лек и е много точен...няма пълнеж при него.
P.S. Виждам, че търсиш и се опитваш да намериш рарешение. Йогите имат един принцип - "Решение винаги има, но на хората име по-приятно да се привържат към проблема." Не може да няма и друго решение и друго тълкуване, само трябва да си ги намериш. Ако Нептун ти е 7 дом, рано или късно ще срещнеш идеалната любов, ако си платиш цената - търпението да вярваш и чакаш... това ти е заложено. Никога ли не си го знаела? - сериозно питам, не си ли го усещала като малка?

*

Марая

• 28287
« Отговор #106 -: Март 02, 2009, 04:14:18 pm »
Здарсти и на Maraj, аз също не се обиждам от поста ти. Аз твърдя, че при Нептун в 7 дом, имаш интуиция по отношение на партньора си, все пак Нептун е в опозиция на асцендент и при Joy доста точна (вкл. упр 7 дом в 12, гледам цялата карта, упр 12 дом на купсида 4 дом - пак много личностен дом, най-дълбоки нива на съзнанието формирани в несъзнателна възраст). 7 дом е и домът на хората, които допълват твоето аз, хора, които можеш да възприемеш като равностойни партньори. Затова за брак (сериозна връзка) се гледа 3, 5, 7, 11 дом....поне ако не всичко. При ведическата астрология 3 дом (1,3, 5, 7, 9, 11- формират Звездата на Давид, през секстил)показва, брак с хора, с които можеш да действаш за колективното "добро", 5 дом- брак за удоволствие/романтика, 7 дом брак - сделка, но и брак с човек,който приемаш за равен на себе си. Астрологията, която вие ми цитирате, е развита в Европа, когато браковете са били най-вече сделки - финансово-предметни. А и астролозите са работели за заможни хора все пак, за тях само такива бракове са били допустими.
Ако приемем, че хората имат различно ниво на съзнание, то при различните нива Нептун действа по различен начин. Все пак трептенията, които излъчва планетата се възприемат добре от хора, които имат по-високи честоти - трептят като нея. Тогава тя дава УНТУИЦИЯ, просветление, идеализъм, при другите,които все още немогат да я възприемат добре дава ХАОС.
Обаче какво според вас означават розови очила. Няма нищо обективно, нали всичко тъй или иначе е пречупено през съзнанието ти. Моят Нептун е силен, и Рибите са ми силни в хороскопа и доста добре се оправям с живота, разглеждайки го през моите си очила, така и не успяха да ме вкарат в колективната депресия на съвременната цивилизация. И затова съм благодарна на Нептун. И какво е гола истина? Не искам да звуча като софист, но истина няма. Maraj ти свалила ли си маята (булото, закриващо съзнанието ти), за да знаеш СЪЩНОСТТА на нещата. И няма само 1 тълкуване, елементарно звучи, това, което си написала,сякаш всички хора са еднакви. Не са. 
човек има четири сърца и четири вида ум казва учителят БЕИНСА ДУНО.не случайно в поста си съм написала,че нептун е отговорен за поезията,изкуството , музиката.колкото и елементарно да е прозвучало продължавам да твърдя , че нептун в 7-ми домне носи интуиция ,дори по отношение на партньорите.без значение,че е засегната оста 1-ви/7-ми.още нещо , тук той въобще не се чувства добре и от мунданна гледна точка.неговото проявление в/у отделната личност зависи от духовното израстване на същия,нептун принципно действа на цели поколения.
доколкото знам ,планетата е открита през 1846г.немски астроном я открива.КАКВО  е общото на нептун и ведическата астрология???може да изглеждам :D,но не разбирам!дали въобще индийците са работели с нея?!аспектите на нептун дават индикацията най-вече за неговите проработки на различните нива.не на последно място и възможността за проработка.
да приемам,че НЕПТУН Е УПРАВИТЕЛ НА РИБИТЕ.ПИСНА МИ ДА ГО ДЕЛЯ ЮПИТО С РИБИТЕ.
рибите са емоционални,експанзивни,с богато въображение.не винаги обаче са мъдри.лесно стават зависими,както и лесно покоряват или обсебват.но не са от най-искренните.на рибите им липсват граници и никога не са на ясно със себе си дори,а какво остава за другите.те са хлъзгави , а и доколкото си спомням управляват ходилата.нищо против нямам тях , просто за рибите мога да говоря много....имам богат опит по отношение на зодията.
ще си позволя един цитат от ведическата астрология:"риби е отрицателния знак на юпитер -променлива вода,краката на космическата личност.като знак 12 той демонсрира напълно всички възможности ,но не и задължително присъщата им интеграция".
седми дом е дома на онова,което привличаме в живота-ДРУГИТЕ!нептун в 7-ми дом носи освен романтичните и илюзорни партньори , онези ,които могат да те манипулират със състрадателност,милосърдие и др. , и онези от който би трябвало да бягаш като дявол от тамян.а съвпада на меркурий и нептун не ми се коментира.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #107 -: Март 02, 2009, 04:24:03 pm »
И понеже не искам Maraj нещо да се обиди пускам две картинки "магическо око" - в интернет има достатъчно информация по въпроса. След като някой може да те накара да виждаш дву-измерен обект като три-измерен, чрез малка корекция на фокуса, значи няма обективна истина. Един обект е и 2D и 3D - кое е в действителност? И как така може да ти се настрои погледа и съзнанието да виждаш и двете. А знаеш ли какво е да виждаш в 4 D и понататък. Математически е доказано, че има безброй измерения.

Хората не знам защо не искат да разберат колко е вълшебно всъщност всичко.
P.S. ведическата астрология я има и сега и е добре развита в Индия - една хубава книга "Духовна астрология" на Е. Кришнамачария и там се говори за Нептун....всичко се развива. А и не съм чела в оригинал Ведите, за да съм сигурна, че не се говори за Нептун. Не знам Санскрит... а и няма достъп до оригинални Веди в момента.
:)

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #108 -: Март 02, 2009, 04:28:58 pm »
BTW - коментирай съвпад на Меркурий и Нептун. Но използвай въображение, зарежи ги лъжите и манипулациите....тях да приемем, че ги сме ги чули вече. И ще ти кажа честно познаваш или не. Нали това е астрологията - практика, добър астролог си ако познаваш и ако помагаш на хората, ане ако се придържаш към остарели правила. Светът днес е друг. И това е форум..приятно ми е да си комуникираме.

*

Марая

• 28287
« Отговор #109 -: Март 02, 2009, 04:38:13 pm »
опозицията на венера и нептун в 7-ми 1-ви ,говори за прекалени емоции и борба м/у чувства и интуиция.бягствата от действителноста тук са факт по отношение на партньорите.склоност да бъдат обвинявани другите заради собствените грешки.голямо чувство за несигурност.
страха от провал и желанието за съревнование са продиктувани от 135гр-ят аспект на сатурн и нептун.трудно с такъв аспект могат да се разграничат приятелите от използвачите.тук наред с всичко останало има и емоционално напрежение и задръжки.разумно би било човек да стой настрана от психични влияния.
фобийте са по мерка и нептун.

*

Марая

• 28287
« Отговор #110 -: Март 02, 2009, 04:49:17 pm »
BTW - коментирай съвпад на Меркурий и Нептун. Но използвай въображение, зарежи ги лъжите и манипулациите....тях да приемем, че ги сме ги чули вече. И ще ти кажа честно познаваш или не. Нали това е астрологията - практика, добър астролог си ако познаваш и ако помагаш на хората, ане ако се придържаш към остарели правила. Светът днес е друг. И това е форум..приятно ми е да си комуникираме.
можеш да помагаш само когато си обективен и не криеш онова , което знаеш.това ,че света е друг е повече от ясно ,след като днес не само "богатите" ;Dмогат да се възползват от необятната наука астрология.аз много харесвам една своя мисъл-продиктувана от богатия опит.ще си позволя да я спомена и тук.истината е като монета има две лица ,но едно име.може да има и три ако я погледнем отстрани.нали има нови измерения.няма остарели правила в астрологията-КАТЕГОРИЧНО! не може да се отрекат фактите,опита и наблюденията на тези преди нас.нищо против новото нямам , но то ЩЕ РАБОТИ тогава когато на опита на старите и остарели истини градим новото.

*

joy

• *
  • 61
« Отговор #111 -: Март 02, 2009, 05:10:30 pm »
P.S. Виждам, че търсиш и се опитваш да намериш рарешение. Йогите имат един принцип - "Решение винаги има, но на хората име по-приятно да се привържат към проблема." Не може да няма и друго решение и друго тълкуване, само трябва да си ги намериш. Ако Нептун ти е 7 дом, рано или късно ще срещнеш идеалната любов, ако си платиш цената - търпението да вярваш и чакаш... това ти е заложено. Никога ли не си го знаела? - сериозно питам, не си ли го усещала като малка?
Ами вярвам го и до ден днешен. Но както се убедих че хората не винаги са добронамерени и не трябва да им търся винаги извинения за постъпките, така и започнах да си мисля, че настройката, че някой ден ще го срещна - този идеалния - е малко крайна и нереалистична.
за Joy - според мен, затова Слънцето ти е изгряващо, и Марс ти е в Лъв, за да станеш по его-центрична, центрирай повече себе си в твоя живот. Близнаците и като цяло въздушните зодии малко действат като фон на другите и като връзка между хората, то това им е и функцията, нали Слънцето е в падение във Везни и заточение във Водолей. Такъв съвет бих ти дала. И не се притеснявай да манипулираш, такъв ти е хороскопа, или ти ще манипулираш или теб ще манипулират. Избирай...аз тия глупости колко съм ги слушала за лъжите и манипулациите. Много е удобно да си предвидим за другите....да ползваш общо-приетия кодекс от морални правила....докато не те изсмучат. Аз това не го приемам, Господ/Вселенета защо ги е заложила в твоя хороскоп тези качества, за да ги използваш естествено (има един страхотен автор-астролог Дейн Ръдиар, той направо ми разби представата за света и астрологията.) Слушай си душата - тя има пряка връзка с вселената, никой друг не слушай. И никога няма да си нещастна. Виж хората колко са нещастни, защото си загърбват душата (не защото нямат пари....колко народ с пари познавам нещастен...).... всичко зависи от теб. Борбата е жестока естествено, особено в БГ, където колективно си медитираме на тема "колко е зле всичко" и където хората се зараждат с енергия, радвайки се на чуждото нещастие. Не защото са лоши, а защото са нещастни и няма да ти простят ако ти си щастлива. Влизаме в нова ера,имаме много повече отговорности и много повече възможности, не си давай свободата на избора. Още една хубава книга - Ерих Фром "Бягство от свободата". Ерих Фром е един от най-добрите анализатори на обществените феномени и социалната психология и е много интересен автор, за четене е лек и е много точен...няма пълнеж при него.
И друг астролог ме е съветвал за това - да слушам мечтите си. По принцип действам така за важните неща, но с времето стигам до извода,че някъде греша, защото обикновено с този начин накрая все си чупя главата.
Има и още нещо - много често действам според очакванията на хората, на които държа. Не знам дали това може да се нарече егоизъм - било за да избегна конфликти, било за да зарадвам някого, било за да му харесам :-\
Май ми липсва самоувереност и като добавя "страха" от конфронтации, се получава нещо, което не съм убедена, че искам да бъда :-[

П.С. Много противоречия има в мен и винаги това ме е дразнело най-много.

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #112 -: Март 02, 2009, 05:38:42 pm »

[/quote]
,след като днес не само "богатите" ;Dмогат да се възползват от необятната наука астрология.
[/color]
[/quote]
BTW - не разбирам смайлито тук. Явно нямаш много познания за Европейската цивилизация. Естествено, че само богатите са можели да си позволят да издържат астролози. Тогава хората масово не са знаели да четат, не говоря за библиотеки, университети, изобщо информацията е била недостъпна, освен за малцинна избранници. А и уредите за замерване на звездите...., спомням си в двореца на Екатерина Велика (в Царское село) какъв метален уред видях за изготвянето на карти - това си беше произведение на изкуството. И това в просвещенския 17 век.
Или си мислиш, че ей така се става астролог с голи очи и без учители и някакъв вид учебници. Май твоя Меркурий не е поставен добре.
Ето моята интерпретазия на Венерата и Нептуна на Joy - накратко,аз вече на нея и споделих мнението си и то относно целия и хороскоп, а не заучени откъслечни фрази. Първо Венера и управлява 6 дом, а Непт 11 и предполагам и се налага да балансира между всекидневните и задължения и идеалите, целите си в бъдеще или групови дейности (възможности много). Опозицията е труден аспект, но генерира много енергия и е по-обогатяваща от други аспекти. Според мен проблемът е не Венера/Нептун, защото те имат сходно звучене - просто Нептун е по-висшата октава на Венера, по-идеална любов, по-финна увствителност и дори в опозиция дават много качества. Едни от най-добрите художници имат Венера в аспект с Нептун ( и пълен 12 дом - Реноар, при Ван Гог Венера е в Риби, доста си е бил откачен, но и гениален...и изобщо не е хаотичен, много добре е знаел какво иска). За мен проблемът е Слънце в опозиция Нептун. Нептун управлява разпада наличността, зада станеедно със групата/вселената и тн., а Слънцето е точно центъра на личността. Имат различна същност и различни цели двете планети. Така съчетани на Joy  ще и се налага в живота си да е силна личност, да е авторитетна, и волева, но в партньорството ще трябва да осъзнае какво е идеална любов, да обичаш наистина и да можеш да бъдеш толкова силен, че да разпаднеш (Нептун) егото си (Слънце), за да имаш партньор, равностоен на нея. Да не забравяме, че няма планета, която единствено да отговяря за "чувствата" (то има хиляди чувства). Венера отговаря за това, което харесваме, за това, което ценим и ни кара да изпитваме удоволствие, отговаря и за социализацията на индивида. Луната отговаря за инстинктите и емоциите, Марс за други "чувства"  и тн. При Joy и тази опозиция просто трябва да се намери баланс, нищо фатално...в един момент ще трябва да е Его, целеустремена и волева, в друг да усеща партньора си повече от себе си и да прави компомиси за него. При някой друг Венера/Нептун би дал залитане по алкохол, наркотици итн..., но при нея с този Юпитер в 12 дом и упр 12 дом в 4 дом, всичко е извадено наяве, тя знае как да се контролира, затова не мисля, че е фатална тази опозиция. А и 4 дом е под управата на Слънце - все пак Слънцето е управител на съзнанието, значи тя е много съзнателна и това, че си е анализирала проблемите и търси помощ в този форум потвърждава твърдението ми. Нямаше иначе да си губя времето да и отговарям....

*

Марая

• 28287
« Отговор #113 -: Март 02, 2009, 05:39:50 pm »

Ами вярвам го и до ден днешен. Но както се убедих че хората не винаги са добронамерени и не трябва да им търся винаги извинения ....
[/quote]
И друг астролог ме е съветвал за това - да слушам мечтите си. По принцип действам така за важните неща, но с времето стигам до извода,че някъде греша, защото обикновено с този начин накрая все си чупя главата.
Има и още нещо - много често действам според очакванията на хората, на които държа. Не знам дали това може да се нарече егоизъм - било за да избегна конфликти, било за да зарадвам някого, било за да му харесам :-\
Май ми липсва самоувереност и като добавя "страха" от конфронтации, се получава нещо, което не съм убедена, че искам да бъда :-[

П.С. Много противоречия има в мен и винаги това ме е дразнело най-много.
[/quote]
написах ти ,но не четеш за липсата на самоувереност , а за вярата и затова,че все попадаш на неподходящи-какво да те правя -НЕПТУН В 7-МИ. престани да идеализираш хората , МЕЧТАЙ-НО ПРАВИЛНО! за да реализираш тези мечти трябва да проработиш тежките аспекти на "тежкарите"-така наричам транссатурновите планети. и горе главата , има много въздух в хороскопа ти.анализирай и мисли , не се опитвай да живееш в 18-ти век. :) :)

*

Марая

• 28287
« Отговор #114 -: Март 02, 2009, 05:55:09 pm »

,след като днес не само "богатите" ;Dмогат да се възползват от необятната наука астрология.
[/color]
[/quote]
BTW - не разбирам смайлито тук. Явно нямаш много познания за Европейската цивилизация. Естествено, че само богатите са можели да си позволят да издържат астролози. Тогава хората масово не са знаели да четат, не говоря за библиотеки, университети, изобщо информацията е била недостъпна, освен за малцинна избранници. А и уредите за замерване на звездите...., спомням си в двореца на Екатерина Велика (в Царское село) какъв метален уред видях за изготвянето на карти - това си беше произведение на изкуството. И това в просвещенския 17 век.
Или си мислиш, че ей така се става астролог с голи очи и без учители и някакъв вид учебници. Май твоя Меркурий не е поставен добре.
Ето моята интерпретазия на Венерата и Нептуна на Joy - накратко,аз вече на нея и споделих мнението си и то относно целия и хороскоп, а не заучени откъслечни фрази. Първо Венера и управлява 6 дом, а Непт 11 и предполагам и се налага да балансира между всекидневните и задължения и идеалите, целите си в бъдеще или групови дейности (възможности много). Опозицията е труден аспект, но генерира много енергия и е по-обогатяваща от други аспекти. Според мен проблемът е не Венера/Нептун, защото те имат сходно звучене - просто Нептун е по-висшата октава на Венера, по-идеална любов, по-финна увствителност и дори в опозиция дават много качества. Едни от най-добрите художници имат Венера в аспект с Нептун ( и пълен 12 дом - Реноар, при Ван Гог Венера е в Риби, доста си е бил откачен, но и гениален...и изобщо не е хаотичен, много добре е знаел какво иска). За мен проблемът е Слънце в опозиция Нептун. Нептун управлява разпада наличността, зада станеедно със групата/вселената и тн., а Слънцето е точно центъра на личността. Имат различна същност и различни цели двете планети. Така съчетани на Joy  ще и се налага в живота си да е силна личност, да е авторитетна, и волева, но в партньорството ще трябва да осъзнае какво е идеална любов, да обичаш наистина и да можеш да бъдеш толкова силен, че да разпаднеш (Нептун) егото си (Слънце), за да имаш партньор, равностоен на нея. Да не забравяме, че няма планета, която единствено да отговяря за "чувствата" (то има хиляди чувства). Венера отговаря за това, което харесваме, за това, което ценим и ни кара да изпитваме удоволствие, отговаря и за социализацията на индивида. Луната отговаря за инстинктите и емоциите, Марс за други "чувства"  и тн. При Joy и тази опозиция просто трябва да се намери баланс, нищо фатално...в един момент ще трябва да е Его, целеустремена и волева, в друг да усеща партньора си повече от себе си и да прави компомиси за него. При някой друг Венера/Нептун би дал залитане по алкохол, наркотици итн..., но при нея с този Юпитер в 12 дом и упр 12 дом в 4 дом, всичко е извадено наяве, тя знае как да се контролира, затова не мисля, че е фатална тази опозиция. А и 4 дом е под управата на Слънце - все пак Слънцето е управител на съзнанието, значи тя е много съзнателна и това, че си е анализирала проблемите и търси помощ в този форум потвърждава твърдението ми. Нямаше иначе да си губя времето да и отговарям....
[/quote]
не знам ,за моя меркурий ,но май твоя марс е доста силен ;D , а и вероятно нептуна.по-добре ,като се смяташ за можеща и всезнаеща астроложка , я консултирай лично.тук в този форум всеки пише това , което мисли и това до този миг не е пораждало конфликти.това ,че имам различно от твоето мнение ,не само не те ощетява , ате обогатява!това е още една гледна точка в/у която би могла да се замислиш.....а това , че не разбираш защо се усмихвам е само твой проблем -не и мой!

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #115 -: Март 02, 2009, 06:04:47 pm »
За Joy - имаш две планети в съвпад с асцендент - Венера, Слънце, искаш или не ще се анализираш много и твоята личност ще е голяма част от живота ти. Близнак си и Венера е в Близнаци, ще цениш мнението на околните около теб. Няма такова нещо да мечтаеш правилно... да живееш правилно....ти си, си ти, единствена и неповторима и никой не може да ти каже как да живееш. Иска ми се да се засечем някой ден и пак да си говорим, когато си срещнеш "любовта", защото на 100% съм сигурна, че ще я срещнеш. Дори това,че сега се срещаме тук и сме на толкова сходни вълни показва, че хората се срещат, просто за всичко си има време. Аз вече ти писах, най-хубава връзка около мен е на хора с Нептун в 7 дом. Едната личност е доста публична (ето Нептун символизира и идеалните образи/обожаваните образи, образи които са необходими на хората, за да вярват,личности, които действат за възприемане на груповото съзнаниеи колективните медитации....  Мерилин Монрое е имала изгряваш Нептун и спомената личност от мен е нещо такова, не актриса.....но 7 дом все пак е началото на публичната час на натала (7-12 дом, според Класическата астрология) и също има 1 развод зад гърба си и изгряващо Слънце. Според мен докато не се научиш наистина да вярваш на себе си, до тогава животът ще те разочарова, за да си научиш уроците. Дори това, че ти се поватаря отново и отново ситуацията, значи трябва нова интерпретация, аз наистина не разбирам какво искат да ти кажат някой хора тук. Казват ти неща,които вече знаеш, но не ти дават отговор, само правят непълни констатции. За мен Слънце - Нептун е "фаталният" аспект, не Венера - Нептун (те са си приятели, по същност и опозицията само ги допълва), но същевременно Слънцето ти има тригон с Плутон и секстил със Стурн и Марс, имаш толкова дисциплина и енергия, че просто ти завиждам.....пренасочи енергията на там и така. Конфликтна си именно заради Слънце (истинската ни същност) и Нептун....но можеш да станеш Буда с този аспект още в този живот :):):), за да спасяваш другите ако искаш. И Венера в тригон с Плутон дава фатална, обсебваща, единствена, неповторима любов.....защо ме караш да пиша това управителят на АСЦ и Слънцето са ти в 12 дом, трябва да имаш страхотна интуиция и да си знаеш всичко това.

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #116 -: Март 02, 2009, 06:18:50 pm »
Maraj за нищо не се смятам, попитах те за смайлито, защото не разбрах присмеха (ако е бил присмех) към изказаното от мен мнение. Отговарям на човек,който пита нещо и ....мисля, че е достатъчно объркана и че знае всичко което и казваш, тя търси отговор, проблем има, ти имаш интерпретация по въпроса и аз има друга, различна. Тя ще прецени кой е прав и тя ще си извлече нужната информация. Май ти не вярваш в нея или себе си, или на астрологията като цяло. Винаги е по-добре да има възможности за избор.
Естествено, че съм убедена, че съм права, иначе защо ще и пиша. И марсът ми е силен и изгряващия Уран :):):). И тя ще реши, дали иска лично да я консултирам, не ти. Но аз консултирам само избрани хора (без обиди...пазя си енергията). :)
Ето виж каква хубава тема направихме.

*

Марая

• 28287
« Отговор #117 -: Март 02, 2009, 06:22:27 pm »
та конкретно на въпроса ти , за любовта и партньорите ще ти кажа,готви се голяма любов в края на тази година , началото на другата или по-точно декември 2008 ,януари 2009.но не идеализирай партньора , бъди обективна.тази връзка ще бъде продължителна и кармична.ще разказваш! :)

*

Марая

• 28287
« Отговор #118 -: Март 02, 2009, 06:33:42 pm »
Maraj за нищо не се смятам, попитах те за смайлито, защото не разбрах присмеха (ако е бил присмех) към изказаното от мен мнение. Отговарям на човек,който пита нещо и ....мисля, че е достатъчно объркана и че знае всичко което и казваш, тя търси отговор, проблем има, ти имаш интерпретация по въпроса и аз има друга, различна. Тя ще прецени кой е прав и тя ще си извлече нужната информация. Май ти не вярваш в нея или себе си, или на астрологията като цяло. Винаги е по-добре да има възможности за избор.
Естествено, че съм убедена, че съм права, иначе защо ще и пиша. И марсът ми е силен и изгряващия Уран :):):). И тя ще реши, дали иска лично да я консултирам, не ти. Но аз консултирам само избрани хора (без обиди...пазя си енергията). :)
Ето виж каква хубава тема направихме.
какво съвпадение за марса и урана.и при мен е така. :)аз лично бих ползвала консултация само след като съм видяла визитната картичка на астролога,а за мен тя се нарича -натална карта.не бива да се проектира собственото мнение в/у другите ,както и да се спекулира само с позитивизма.момичето е с прекален акцент в/у близнак все пак.глупаво е да се мисли така.и запомни това,че имаме различни мнения е повече от добре и за трире страни в този случай. :)

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #119 -: Март 02, 2009, 06:57:18 pm »
Точно това казвам и аз. Колкото повече мнения толкова повече възможности. Аз с предсказателсна астрология не се занимавам, освен с малко прогресии, но пак, за да се изясни натала, така, че няма да правя предсказания за Joy, но тя няма да е щастлива, ако не осъществи Нептун в 7 дом. Всеки в началото на една връзка е идеалист и си гледа партньора влюбено... но при Нептун там, за да е щастлива тя трябва да намери партньор, с който да осъществи идеала си за връзка, иначе цял живот ще е нещастна, ако направи компромис. Естествено идеални хора няма, защото всеки си има идеал (тя не ни сподели своя идеал, може пък и да е съвсем постижим....) но след като е родена така, значи ще си срещне точния човек, иначе защо вселената да инвестира в нея....защото е вярвала в нея иначе няма логика. Тя трябва да разбере в този си живот какво е идеална любов, какво е да обичаш отвъд егото, обаче да го балансира с егото и за да го разбере ще си срещне човека. Е нищо не е лесно, но във вселена има баланс и по-добре,която и да е планета в 7 дом, отколкото без планета. А за нея връзката е много важна с изгряваща Венера...просто няма как да остане сама.