Здравей Гост

СТАРИТЕ МОМИ И ЕРГЕНИ

• 357 Отговора
  • 46926 Прегледи
*

123

Re: СТАРИТЕ МОМИ И ЕРГЕНИ
« Отговор #20 -: Февруари 19, 2009, 10:50:22 am »

Слагам в кавички брака,тъй като в астрологията той не се разглежда задължително като подпис, а като поставяне на партньора в ролята на такъв по аналогиите на Слънцето-мъжката фигура,"съпругът", не просто любовника който е по Марс  ;)

Астрологията нали различава брак от съвместно съжителство?
А, ако не ги разграничава кое съвместно съжителство се брои за "брак" - то може да варира от 2 месеца до 20 години?

*

123

« Отговор #21 -: Февруари 19, 2009, 10:52:28 am »
Аз съм 80"  набор, но мойте приятели от моя набор много малко  познати са женени.Аз не правя изключение.Мисля,че има значение квадратурата ми между Венера/Близнаци, 2 дом/ и Сатурн в 5дом.Отделно Уранчо в 7ми.Преди няколко години имах желание голямо за брак, но сега честно казано не  съм сигурна.Изпитвам страх....  :(

'80+ все още не попадат в графата "стари моми и ергени" ;D

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #22 -: Февруари 19, 2009, 11:14:50 am »
Аз съм 80"  набор, но мойте приятели от моя набор много малко  познати са женени.Аз не правя изключение.Мисля,че има значение квадратурата ми между Венера/Близнаци, 2 дом/ и Сатурн в 5дом.Отделно Уранчо в 7ми.Преди няколко години имах желание голямо за брак, но сега честно казано не  съм сигурна.Изпитвам страх....  :(

'80+ все още не попадат в графата "стари моми и ергени" ;D
Така както е тръгнало ........май точно ще попаднем. ;D

« Отговор #23 -: Февруари 19, 2009, 11:45:05 am »
Жената е 68 набор,но пък иска да има семейство най вече деца може би защото венера като господар на 5 дом не сключва нито 1 лош аспект а и прави секстил с ас и луната и тригон с мс!Lillie нещо не ми се вързва много този квадрат на венера с нептун може но с голям обис и юпитер господар на ас в съвпад с уран и южен възел в 9 дом кармата в този живот с северен възел в 3-ти дом е да се научи да общува и да предаде на хората това което е научила от предишен живот,но пък явно в тези хора не е включен партньор брачен или какъвто и да е било,защото меркурий като господар на 7-ми дом,а всъщност той е господар на 3-ти дом! ::)
Докато дишаш...надявай се!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #24 -: Февруари 19, 2009, 11:56:30 am »
Квадратът на Венера и Нептун е с широка орбиса, но го има в картата. Не може да се каже, че не съществува. Но не той е ключовият аспект в тази карта.  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #25 -: Февруари 19, 2009, 12:05:16 pm »
Пети дом гледаме за интимните връзки, за съвместно съжителство (с брак или без брак) бих препоръчала да се разгледат факторите, оказващи влияние върху 7ми и 4ти домове. Знакът и аспектите на Луната също са важни и дават информация за това какъв е човекът в близките отношения, в семейството, в съжителството с някой, какво търси, от какво има нужда...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Uran

• 6041
« Отговор #26 -: Февруари 19, 2009, 01:31:29 pm »
Пети дом гледаме за интимните връзки, за съвместно съжителство (с брак или без брак) бих препоръчала да се разгледат факторите, оказващи влияние върху 7ми и 4ти домове. Знакът и аспектите на Луната също са важни и дават информация за това какъв е човекът в близките отношения, в семейството, в съжителството с някой, какво търси, от какво има нужда...
В натала на близък-"стар ерген " упр. на 5д.-Юпитер е в 4д и скл. квадратура с Марс в 7дом
водолей. Луната има само квадратури, като по-съществената е с Уран-управителя на 7 дом.
п.п."Момчето" е на 38години и си живее с мама. Не иска и да чуе за брак. Бракът би го лишил от възможността да разполага с финансите си както намери за добре (Слънце,Луна и Меркурий в съвпад в рак). Подозирам, че е и девствен, но това по никакъв начин не го фрустрира (сексът не му е приоритет, изживява се като Питър Пан).

« Отговор #27 -: Февруари 19, 2009, 01:46:16 pm »
Да така си и мислех,че обисът е голям и съм на ясно че не е основния аспект в нейната карта пък и с толкова много червени линии по картата няма как да не ти се набият първо те на погледа! ;D Интересното е че марс е управител и на дома и на знака в който попада луната,но с тази опозиция,а и управляват съответно 4 и 8 ми дом все домове на края
Докато дишаш...надявай се!

*

Uran

• 6041
« Отговор #28 -: Февруари 19, 2009, 06:46:11 pm »
Ще се опитам да сложа карта.
« Последна редакция: Февруари 19, 2009, 06:56:56 pm от Uran »

« Отговор #29 -: Февруари 19, 2009, 08:24:17 pm »
Брака е отживелица,особено в Ерата на Водолея;

Не съм съгласна.
Не можеш да наричаш жената, която ти е родила дете "приятелката ми" цял живот. Отделно от това съм забелязала, че хора, които не са в брак жената нарича мъжа - "мъжа ми", а мъжа не знае как да нарича "спътницата му в живота". Един пример наскоро по "Стани богат" беше :" ТОва е жена ми...то, тя не ми е жена...в смисъл - имаме дете от 12 години, но не сме женени..."
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Uran

• 6041
« Отговор #30 -: Февруари 19, 2009, 08:32:10 pm »
Мъжете, когато наистина срещнат Жената, забравят за предишните си схващния за отживелицата на брака и формалността на подписа.
Мили момичета,
не ви ли бредлагат брак, значи имат колебания по отношение на персоната ви и дори раждането на дете няма да може да "заздрави" връзката.
Няма ли предложение и разтягат ли се локуми от този род, че любовта не се нуждае от подпис, плюйте си на петите!

« Отговор #31 -: Февруари 19, 2009, 08:44:27 pm »
Aurora,ти пък какво се палиш  ;D
Не бих казала, че съм се подпалила.
Я си представи ситуацията, в която мъжът умира и жената живее в съвместното им жилище, а има алчни роднини. Имам доста богат жизнен опит, въпреки че не съм на много години /поне в собствените си престави  ;D/ и нама да ти казвам как сестри и майки на мъжа се нахвърлят на самотна останалата майка. Или усвояване на застраховка "Живот" при смърт а в полицата пише "от наследниците ми" - кои са наследниците?!?!?!

Но да не отива разговора в друга посока, нека все пак да си говорим за предпоставките човек да остане без постоянен партьор, каквото и да означава това.

*

veshti4ka

« Отговор #32 -: Февруари 19, 2009, 08:46:05 pm »
ееееееей Синухе, пак замаза положението  ;D ;D ;D  и аз мисля също като Уран - единствено вътрешното несъгласие с нещо прави мъжът несигурен в брака.  но пък че мъжът приема жената за даденост е много вярно и отвратително  :-X

*

veshti4ka

« Отговор #33 -: Февруари 19, 2009, 08:58:24 pm »
любовта е в основата на всичко  ;D ;D ;D

абе Уран, кой те излъга че тоз младеж девствен  ;D ;D ;D ;D ;D  ако питаш мен - вършей та не се спира  ;D ;D ;D

« Отговор #34 -: Февруари 19, 2009, 09:05:26 pm »
любовта е в основата на всичко  ;D ;D ;D

абе Уран, кой те излъга че тоз младеж девствен  ;D ;D ;D ;D ;D  ако питаш мен - вършей та не се спира  ;D ;D ;D

ТАзи карта много ми напомня като елементи на моята - всички си мислят, че и аз "вършея", ама тц! Много въздух, само Луна във вода. Аз му вЕрвам  ;D

ЗАбелязала съм, че ако няма АС, Венра или Марс във вода или земя, човек е много дистанциран и не търси физическия контакт.

*

Uran

• 6041
« Отговор #35 -: Февруари 19, 2009, 09:14:28 pm »

Уран,последното ти изречение е характерно за психиката  на жените  ;)Вие любов или брак искате? И не сте ли толкова зрели да правите разлика между двете и особено кога първото е налице и кога не е , брака не е гаранция за нищо,дори и за себе си-има го и развода да го компенсира този факт.
Виж какво Синухе,
аз също дъъъълго време не исках да встъпвам в брак (за разлика от повечето жени), чувствах застрашена личната ми свобода, а от позицията на времето, мага да кажа, че и вероятно съм се "пооглеждала", важна крачка е все пак. :) ;)
 Отношенията могат да градират или залезят, НО със сигурност ако някак си не ме вижда като съпруга и спътница "докато смъртта не ни раздели" ще имам едно на ум и карт бланш за други възможности.
Апропо и аз съм от това поколение с Плутон и Уран и имаХ подобни схващания, но някак си
опознавайки мъжкото съсловие, се научих да НЕ бъда над тия формалности. Не само жените отправяме закодирани послания, а и Вие мъжете и едно от тези най-важни послания е именно това: и 100 деца да ми родиш не си достатъчно добра да си ми съпруга.
п.п.Винаги съм използвала името на съпруга си, а не МЪЖЪТ ми. Защо ли? :) ;)

*

veshti4ka

« Отговор #36 -: Февруари 19, 2009, 09:15:46 pm »
тригон на Венера с Марс и Венера с Уран  ;D  имам го същия отново във въздушни знаци - голям  :P  - реша ли да вършея - няма спиране братчееееееееее  ;D  но пък реша ли да не правя нищо, тогава и онзи отгоре не може да ме накара да направя нещо  ;)  Слънцето в съвпад с Луната ме навява на мисълта, че е вързан за полата на майка си и няма отвързване оттам  :P  

*

Uran

• 6041
« Отговор #37 -: Февруари 19, 2009, 09:20:34 pm »
тригон на Венера с Марс и Венера с Уран  ;D  имам го същия отново във въздушни знаци - голям  :P  - реша ли да вършея - няма спиране братчееееееееее  ;D  но пък реша ли да не правя нищо, тогава и онзи отгоре не може да ме накара да направя нещо  ;)  Слънцето в съвпад с Луната ме навява на мисълта, че е вързан за полата на майка си и няма отвързване оттам  :P  
Те това е-мама и като се понесат двамата заедно да ми идват на гости, направо ме убиват. :) ;)
п.п.Не вършее, щях някак си да разбера.Не е обратен, но ми се струва, че харесва такива жени, които не биха се заинтересували по никакъв начин от него(естет е) и той го знае. :) :)

*

Uran

• 6041
« Отговор #38 -: Февруари 19, 2009, 10:01:58 pm »
В картата има и индикация за голяма възможност да е изживял сериозни проблеми като млад(като юноша,ученик)-раняване върху психиката или егото-квадрат на светилата от към Уран и Плутон от 3 дом като Уран упр "враговете".Може да е бил тормозен от връстници,да е имал проблем с баща (или неговото изчезване),катастрофа или някакъв друг стрес,който да е докарал до големи вътрешни изменения. Ако това е така в голяма степен това може да обуслови трудности с интеграцията на Слънцето (мъжката роля), отхвърляне и страх от обвързване и близък контакт (Уран като упр на ДСЦ-другите може да се виждат като несигурни,плашещи,раняващи или доминиращи Аза му).Дори е възможно да е имал неприятни изживявания от сексуален характер-Уран упр 7 и 8 дом и Марс /говоря пак за ранния период в живота му/.
Разбира се проявленията на тези аспекти могат да бъдат и други  ;)
Имал е силно акне и според майка му това е променило самочувствието му. Ходил е по козметици, спазвал е диети и сега е ОК. Даже бих казала, че би могъл и да бъде много привлекателен (ако реши), защото чисто физически не е лош, но понякога излъчването му на мен самата (чисто по женски) не ми харесва. Отнася се с ирония към напъните на майка си да го сватосва. :)

*

Uran

• 6041
« Отговор #39 -: Февруари 19, 2009, 10:07:24 pm »
Има ли някаква възможност за брак и кога?