Здравей Гост

Хронична липса на любов и приятели?

• 195 Отговора
  • 32275 Прегледи
*

elfidka

• 3129
Re: Хронична липса на любов и приятели?
« Отговор #140 -: Март 11, 2009, 12:07:04 pm »
:P

Според мене няма нужда от хороскоп, няма нужда и от социолизация,а просто иска да види какво е нашето мнение относно дадената теме, и то без да се намесва или да ни насочва нанякъде...
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #141 -: Март 11, 2009, 03:26:38 pm »
Това обаче е добра стратегия, да накараш един астролог да ти изучи хороскопа из основи, като му се подиграеш и изнервиш. С извинение, но като видя мъж с асц дева.... няма повече какво да говорим :) И Лилитка кацнала на асцендент с Нептунчо в 5, упр7 ясно е че ще си го лъжат момчето.... дори забелязвам, че Лилит в 1 дава магии по отношение на индивида. И като му пуснах карта в Кеплер илязоха интересни хармонии между Марс, Луната, и трите външни - Уран/Нептун/Сатурн, които са си в опозиция на Венера....И луна в падение и Уран, Сатурн в 4 дом... Юпитер в 10К,....кво става? Мама явно не му обръща достатъчно внимание, родителите явно имат добра социална реализация и нямат време за него. И Плутон в квадрат със Слънце (мой познат с баща политик има точно такъв аспект и той е разглезено дете....защото нямат време за него)

*

123

« Отговор #142 -: Март 11, 2009, 09:16:23 pm »
............................................................................................
И Лилитка кацнала на асцендент с Нептунчо в 5, упр7 ясно е че ще си го лъжат момчето.... дори забелязвам, че Лилит в 1 дава магии по отношение на индивида.
............................................................................................

Сещам се за първия си досег до астрология/астролози. Една астроложка с елементи на ясновидец ми каза ,че имам магия по отношение на брака и партньорите, дори имало хора, които можели да ми я развалят ;D ;D ;D.
Нюанс: Слънце точен съвпад Меркурий /упр 7ми/ съвпад Лилит в 1ви дом

« Отговор #143 -: Март 11, 2009, 09:25:46 pm »
Това обаче е добра стратегия, да накараш един астролог да ти изучи хороскопа из основи, като му се подиграеш и изнервиш. С извинение, но като видя мъж с асц дева.... няма повече какво да говорим :) И Лилитка кацнала на асцендент с Нептунчо в 5, упр7 ясно е че ще си го лъжат момчето.... дори забелязвам, че Лилит в 1 дава магии по отношение на индивида. И като му пуснах карта в Кеплер илязоха интересни хармонии между Марс, Луната, и трите външни - Уран/Нептун/Сатурн, които са си в опозиция на Венера....И луна в падение и Уран, Сатурн в 4 дом... Юпитер в 10К,....кво става? Мама явно не му обръща достатъчно внимание, родителите явно имат добра социална реализация и нямат време за него. И Плутон в квадрат със Слънце (мой познат с баща политик има точно такъв аспект и той е разглезено дете....защото нямат време за него)
Моля те !
От няколко дена се опитвам да си изясня формулата за Любовна магия с вода направена от жена и понеже явно имаш познания във въпросната област ,те моля да ми го формулираш с аспекти и планети +домове

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #144 -: Март 11, 2009, 09:50:03 pm »
hahah не знам, не правя магии, но на двама мои познати (момиче и момче) с Лилит в 1 дом, скорпион им бяха правили магии (и на двамата бившите гаджета на гджетата им :):) ) Бяха ми разказвали за въпросните неща..... и като им разглеждах хороскопите видях, че и двамата имат Лилит, Скр, 1Д.
Знам за гледане с вода и монети, за магии не :(

« Отговор #145 -: Март 11, 2009, 10:17:11 pm »
hahah не знам, не правя магии, но на двама мои познати (момиче и момче) с Лилит в 1 дом, скорпион им бяха правили магии (и на двамата бившите гаджета на гджетата им :):) ) Бяха ми разказвали за въпросните неща..... и като им разглеждах хороскопите видях, че и двамата имат Лилит, Скр, 1Д.
Знам за гледане с вода и монети, за магии не :(
Аз не съм сигурен ,че това е обяснението ,защото мога да направя друга интерпретация на същото разположение и да не обяснява магия ,а и какво е магия и как може да се раздроби на части като обяснение.
Ако лилит е твоята тъмна половина ,скорпион ти дава интерес към мистичното и непознатото +значението на първи дом ,това не ми звучи като магия ???

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #146 -: Март 11, 2009, 10:35:26 pm »
   Аз мисля, че Лилит в 1Д дава предпоставки в живота ти да се случи така, че нещо с необясним характер (Лилит, тъмноооо) да се опита да нарани/въздейства на физическата ти цялост (1Д). Не знам, не се считам за компетентна с магиите, но наистина това съвпадение ми направи впечатление.
   Аз още не знам как да интерпретирам Лилит (във всеки случай има отношение към любовта....мъжът, който най съм успявала да правя на "глупак" и то с удоволствие имаше съвпад на Луна с мой Лилит, което не значи, че не съм го харесвала, напротив...просто обичах да си го манипулирам....лекичко и мисля, че му харесваше, дори неосъзнато...ще видим....засега там нещата са в застой...)

« Отговор #147 -: Март 11, 2009, 10:46:12 pm »
Направо ми иде да дам награда на този ,който успее да изведе формула за магията ,обяснена чрез астрологията ,но дефиницията да е ясна и точна и да не дава и минимално отклонение за друга интерпретация.
« Последна редакция: Март 11, 2009, 10:52:00 pm от ЗЪБОЛЕКАР »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #148 -: Март 11, 2009, 10:57:05 pm »
Направо ми иде да дам награда на този ,който успее да изведе формула за магията ,обяснена чрез астрологията ,но дефиницията да е ясна и точна и да не дава и минимално отклонение за друга интерпретация.

Универсална формула няма.
С похватите на Западната астрология трудно ще намериш.
Във Ведическата се използват възлите за ориентир, във връзка с определени планети, плюс още хиляда други неща...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #149 -: Март 11, 2009, 11:00:45 pm »
чакай сега, магия как ще дефинираш - като агресия на чужда енергия, съзнателно към твоята с цел да се манипулира свободната ти воля.... сложно става...по кой дом ще се гледа жизнената енергия (1 или 1-5-9) и по кой магията...
нещо усещам, че Луната ще е засегната и възлите и от там и Лилит... Луната не само си е символ на магесниците, но и менталните ни вибрации се определят от нея (според Ведическата астрология, Меркурий - Будхи разум, Луна - рефлексия на света, менталност, памет), не мога още да си го изясня в съзнанието, но си мисля, че е така....Луната ще е замесена тук....защото магията пак е някакъв тип рефлексия на твоята енергия, нали създават двойници, ала-бала, а Луната отразява Слънчевите лъчи, рефлективна....

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #150 -: Март 11, 2009, 11:02:00 pm »

Универсална формула няма.
С похватите на Западната астрология трудно ще намериш.
Във Ведическата се използват възлите за ориентир, във връзка с определени планети, плюс още хиляда други неща...

ееее тъкмо пишех това, което написах за Луната/възли, когато ти си написала твоя отговор, такова съвпадение е 100% гаранция, че сме на прав път.

« Отговор #151 -: Март 11, 2009, 11:06:17 pm »
Имам много да бистря по тая тема с магиите и астрологията ,както и за манипулативни астролози ,които се възползват от хорското нещастие ,но ще го оставя за утре вечер ,че Сънчо ме зове  ;D

Лека и приятна нощ на всички независимо с какво ще продължат да я уплътняват! ;D

« Отговор #152 -: Март 11, 2009, 11:10:29 pm »
Думата произхожда от лат. magia - обреди, ритуали.
Произходът на названието Магия идва от гръцките думи Магос (Магьосник) и Магейа (Магия), които от своя страна произлизат от по-древните персийски изрази Мог, Мег и Маг, означаващи “Жрец”, “Мъдрец” и “Великолепен”. От същия корен произлиза и халдейската дума Махдим (Върховна мъдрост; Свещена философия). Самата етимология на понятието указва връзката на Магията с езотеричната наука на философите и мъдреците от Изтока — Индия, Персия, Халдея, Сирия и Египет. Владеещите изкуството на Магията в онзи период от зората на човешката култура, се наричали Маги (букв. Мъдреци).
Ние се превръщаме в истински Магове, когато осъзнаваме естествените енергии на Земята, Водата, Огъня, Въздуха и Етера, създавайки своята Магия в хармония с цялата природа.
има и още какво де се допълни ,но ще продължа утре

*

Lillie

• 30532
« Отговор #153 -: Март 11, 2009, 11:13:43 pm »
ееее тъкмо пишех това, което написах за Луната/възли, когато ти си написала твоя отговор, такова съвпадение е 100% гаранция, че сме на прав път.

Да, точно това имах предвид.
Но, разбира се, не при всички що имат Луна в съвпад с Раху. Има определени йоги, аспекти с малефици и редица други показатели...
Далеч не при всички съвпадът ще даде лудост или лабилна психика, по-скоро са по-податливи на влияние, откъдето и да идва то - от видимия или от невидимия свят. Ако Луната, манас, е умът, съзнанието на човека, близостта й до възлите, Раху и Кету, причинява символично "затъмнение".
Възможно е астралното тяло да бъде по-уязвимо, т.к. то е "тяло на желанието". Или роденият ще се поддава лесно на негативни енергийни атаки, идващи от по-нисшите астрални светове. Астралът не се обитава само от добронамерени същества, нека не забравяме това.
А Раху в индийската митология се свързва с Нагите (змийски божества). Природата на Раху е кама, желание, а се знае, че именно обвързаността ни със сетивата отново и отново ни връща в материята... По Кету са отровите, доколкото се сещам...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #154 -: Март 11, 2009, 11:19:36 pm »

Да, точно това имах предвид.
Но, разбира се, не при всички що имат Луна в съвпад с Раху. Има определени йоги, аспекти с малефици и редица други показатели...
Далеч не при всички съвпадът ще даде лудост или лабилна психика, по-скоро са по-податливи на влияние, откъдето и да идва то - от видимия или от невидимия свят. Ако Луната, манас, е умът, съзнанието на човека, близостта й до възлите, Раху и Кету, причинява символично "затъмнение".
Възможно е астралното тяло да бъде по-уязвимо, т.к. то е "тяло на желанието". Или роденият ще се поддава лесно на негативни енергийни атаки, идващи от по-нисшите астрални светове. Астралът не се обитава само от добронамерени същества, нека не забравяме това.
А Раху в индийската митология се свързва с Нагите (змийски божества). Природата на Раху е кама, желание, а се знае, че именно обвързаността ни със сетивата отново и отново ни връща в материята... По Кету са отровите, доколкото се сещам...

Поздравления, аз се чудех какви думи да сложа, за да опиша това, което ти си написала. И Раху си дава ментален дисбаланс и мании и фобии, на мен ми е на асц. и знам в какви филми мога да се вкарам (без обективни причини) :)

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #155 -: Март 11, 2009, 11:23:42 pm »
Обаче сега разбирам, защо Луната и огледалото (пак отражение на твоя образ/енергия) се свързват с магия... и някой хора го знаят това и го учат... направо ме побиват тръпки. Трябва после да видим кои планети как да засилваме, за да се предпазим от магия. Сатурн ли, Слънце ли (духът, чистия) с камъни, цветове ли, нещо, защото трябва да има някакво решение.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #156 -: Март 11, 2009, 11:40:44 pm »
И Раху си дава ментален дисбаланс и мании и фобии, на мен ми е на асц. и знам в какви филми мога да се вкарам (без обективни причини) :)

В съвпад с Луната, да...
Раху е по-неприятен от Кету що се отнася до манас.
Докато Кету е по-труден за Слънцето (егото).
Иначе Раху в Лагна не би трябвало да дава ментален дисбаланс сам по себе си, но често прави родения по-целенасочен, преследващ амбициите си... Лагна се свързва по-скоро с физическото тяло и с някои вродени дадености, с които идваме на този свят. По Раху е реализацията в материята, светското. На по-високо ниво Раху може да даде и свръхсетивни възприятия, интерес към окултното, трансцендентното, ако има други потвърждаващи показатели в радикса.
В индийската астрология, когато Раху е в първи дом, се преценява доколко е силен - какви аспекти, как е позициониран управителят му. Има случаи, когато Раху в Лагна може да даде завладяваща, импозантна красота (при силен управител), защото Раху се свързва с материалните форми, с манифестация в материята, т.е. дадено нещо добива своя завършек в материята. Докато Кету е повече духовен, нематериален - неговият принцип е "мокша", което го прави по-аскетичен, по-резервиран, незаинтересован, отстранен от светското. Затова в традиционната система за определяне на караки Кету се игнорира, изключва се. Кету иска по-бързо да осбоводи духа, цикълът на преражданията да приключи. Неговият принцип е освобождение чрез изкупление, (себе-)отричане, а на по-висше духовно стъпало това е ясно виждане, абсолютната свобода. Истинското виждане е възможно само чрез отдръпване, необвързаност със сетивата и впечатленията.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #157 -: Март 12, 2009, 10:06:49 am »
Имам много да бистря по тая тема с магиите и астрологията

търси показатели за автосугестия, сам човек каквото си направи - никой друг не може, ако
вярваш в магии, страховете ще те изядат отвътре, сам си ги причиняваш тези неща или някой ти ги внушава,
за да въздействаш на друг човек енергийно, трябва да го извадиш от равновесие , да нарушиш
баланса му и след това е на принципа на енергиен вампиризъм, страха от страха бавно ти изцежда
живеца...

вярата може да бъде както позитивна, така и негативна зависи в какво вярваш  ::)

снощи гледах филма " Здрач" - там можеш да намериш отговора :)
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

« Отговор #158 -: Март 12, 2009, 07:08:37 pm »
Имам много да бистря по тая тема с магиите и астрологията

търси показатели за автосугестия, сам човек каквото си направи - никой друг не може, ако
вярваш в магии, страховете ще те изядат отвътре, сам си ги причиняваш тези неща или някой ти ги внушава,
за да въздействаш на друг човек енергийно, трябва да го извадиш от равновесие , да нарушиш
баланса му и след това е на принципа на енергиен вампиризъм, страха от страха бавно ти изцежда
живеца...

вярата може да бъде както позитивна, така и негативна зависи в какво вярваш  ::)

снощи гледах филма " Здрач" - там можеш да намериш отговора :)
ОК. Разбирам идеално за какво ми говориш ,но да изходим от момента ,че човека ,който може да въздейства трябва да има определени качества в хороскопа си ,които да му дават това влияние.
Ако определението за хора ,които могат да са магове е  това ;
Истински Магове са  хората ,които са  осъзнали естествените енергии на Земята, Водата, Огъня, Въздуха и Етера, създавайки своята Магия в хармония с цялата природа.
Как би изглеждал техния натал ???

И ако тези качества ,които предлагам да обсъдим ,не се съдържат в пробладаващата част  от картите  (както предполагам ,че ще излезе накрая) ,то как може някой да направи магия на друг при положение ,че няма качествна да я направи .

Сега само да кажа моето първо виждане по вероятния натал на един маг е ,че трябва да е с АСЦ ОВЕН . ;D

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #159 -: Март 12, 2009, 07:54:04 pm »
Ти се чудиш как би изглеждалакарта на човек,който има способностите да е маг, или който е станал маг. Ан може би всеки който имасилна енергия - поне 1 планета в 1 дом, може да е маг.