Предлагам да поговирим за ДХАРМАТА и положителния кармичен статус в хороскопа, кои са показателите и способите за обръщане на кармично зададените уроци, така че да се трансформират в правилно усвоени и съзнателно възприети от личността.
Селена също е един факторите в натала показващи къде сме работили в полза на нашето духовно развитие и къде вселената ни подава ръка, за да отдадем на света плодът от труда на нашите действия,способности и таланти,както и се намесва там където е необходимо ние да срещнем подходящите хора , които ни въвеждат в правилната посока.
Миналата година си спомням , че при транзит на Селена върху Южния възел се появи личност в живота ми, която имаше нужда да бъде издигната духовно, с пълна липса на зачитане на вярата в Бог и себе си, зачеркване с лека ръка на себестойността на собствения си живот, с цели два опита за самоубийство.
Днес , тази личност ми е благодарна че въпреки чернотата на Душата му, съм успяла да видя и човешкото му лице и че съм направила опит да бъде до него заради дълбоката му хуманност прикрита зад черногледството и песимизма.
Ние сме способни да даваме светлина и насока, но уроците на живота всеки сам си ги усвоява !
5 начина за преодоляване на кармата
Кармичните влияния в живота ни могат да произтичат от миналите животи, възпитанието, генетиката, мястото на раждане и от още много фактори. Дори скандалът в апартамента на съседите може да повлияе през стената на етерното ни тяло. Затова големите жилищни блокове не са благоприятни мяста за обитаване от гледна точка на кармата.
Кармичните ситуации, дори и най-тежките могат да бъдат облекчени, ако човек работи за осъзнаването си, развива духовни добродетели и качества, придобива по-голяма степен на пречистване.
Пълното надрастване на кармата в рамките на един живот граничи с чудесата и се нарича Освобождение, Раждане наново в езотеричната християнска традиция.
Има обаче начини за по-лекото преодоляване на кармичните сили, които зависят от самия човек:
1. Положителни мисли, чувства и постъпки, отношение, включително и съзнателни утвърждения с мисловни формули: "Положението ми ще се подобри", "Ще работя, ще мисля положително, за да подобря живота си", "Моята работа ще се оправи"
Интензивна работа с мантрата "АУМ" – честото й мислено произнасяне, до 500 пъти дневно, а вечер до 300 пъти действа пречистващо. Има свидетелства как някои хора в Индия са постигнали Освобождение, работейки с нея.
Съществено значение има и промяната в отношението на човека към другите хора и процесите в живота. Благодарността е от огромно значение в духовния път, а Любовта изключва всяко насилие.
2. Музика - с пеене и свирене някои кармични състояния и процеси може да се преминат с лекота. За тази цел музиката трябва да е с хармонични и пречистващи вибрации. Много Духовни учители са обръщали сериозно внимание на музиката като метод за духовна работа- Беинса Дуно(Петър Дънов), Шри Чинмой, Парамханса Йогананда и др.
3. Развиването на висшите мозъчни центрове, особено на милосърдието, може да способства за преодоляване на кармата. Когато се концентрираме на даден мозъчен център, повече кръв и енергия та постъпват към него и способностите, свързани с центъра, постепенно се развиват
За развитие на умствените способности, паметта и интелигентността може да се използва следната схема за концентриране във възходящ ред:А. Центъра между веждите - Божествения Ум. Това, за което най-често мислим, ни влияе и чрез концентрация към центъра на Божествения ум, може да се придобие вътрешна светлина и постепенно просветляване на ума. Работата с този център спомага и за успокоение и хармонизиране.
Б. Центъра на паметта в средата на челото. Събираме пръстите на дясната ръка в Центъра на паметта и се концентрираме там
В. Център на способността за съсредоточаване, съзерцание, предчувствие, приспособяване - малко под косата в горната средна част на челото. Хората, при които тези способности са развити, се познават по изпъкналата горна част на челото.
Г. Центъра на милосърдието, дава силно влияние върху умствените способности - на 2 сантиметра над челото в средата/ в началото на косата/ - може да се концентрираме направо или като полагаме дясната ръка в началото на косата..
4. Съществено значение има и развитието на волята, за което също има конкретни упражнения - например концентрация върху палеца на ръката сутрин.5. Искренно и безкористно случене за благото на другите - в тайна и със смирение
Източник: Диона