Здравей Гост

кармата в хороскопа-избор ,причина , следствие и бъдеще

• 208 Отговора
  • 33908 Прегледи
баща ми също има съвпад на Луна/Нептун, но в Лъв. Не близва алкохол, но пък ела да водиш спор с нег. Обръща се като фурнаджийска лопата. Рибите са знак, където Луната попадне ли е безмилостно. До сега не съм виждала човек с Луна в Риби, който да няма някакво пристрастряване

Всичко е строго индивидуално и зависи кой дърпа отзад конците на съвпада Луна/Нептун, кой е управителя ,
ако в края на веригата по управление стой сатурн , или асп.сатурн/меркурий не можем да
говорим за гъвкава ценностна система, разбирай тип " фурнаджийска лопата"
 синът ми е с Луна Риби в 1 дом и за сега няма никакви, просто защото с нептун Козирог/10 цял живот
има алкохолик пред очите си
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Инти

• 2068
Предлагам да поговирим за ДХАРМАТА и положителния кармичен статус в хороскопа, кои са показателите и способите за обръщане на кармично зададените уроци, така че да се трансформират в правилно усвоени и съзнателно възприети от личността.

Селена също е един факторите в натала показващи къде сме работили в полза на нашето духовно развитие и къде вселената ни подава ръка, за да отдадем на света плодът от труда на нашите действия,способности и таланти,както и се намесва там където е необходимо ние да срещнем подходящите хора , които ни въвеждат в правилната посока.

Миналата година си спомням , че при транзит на Селена върху Южния възел се появи личност в живота ми, която имаше нужда да бъде издигната духовно, с пълна липса на зачитане на  вярата в Бог и себе си, зачеркване с лека ръка на себестойността на собствения си живот, с цели два опита за самоубийство.

Днес , тази личност ми е благодарна че въпреки чернотата на Душата му, съм успяла да видя и човешкото му лице и че съм направила опит да бъде до него заради дълбоката му хуманност прикрита зад черногледството и песимизма.

Ние сме способни да даваме светлина и насока, но уроците на живота всеки сам си ги усвоява !

5 начина за преодоляване на кармата

Кармичните влияния в живота ни могат да произтичат от миналите животи, възпитанието, генетиката, мястото на раждане и от още много фактори. Дори скандалът в апартамента на съседите може да повлияе през стената на етерното ни тяло. Затова големите жилищни блокове не са благоприятни мяста за обитаване от гледна точка на кармата.
Кармичните ситуации, дори и най-тежките могат да бъдат облекчени, ако човек работи за осъзнаването си, развива духовни добродетели и качества, придобива по-голяма степен на пречистване.

Пълното надрастване на кармата в рамките на един живот граничи с чудесата и се нарича Освобождение, Раждане наново в езотеричната християнска традиция.

Има обаче начини за по-лекото преодоляване на кармичните сили, които зависят от самия човек:

1. Положителни мисли, чувства и постъпки, отношение, включително и съзнателни утвърждения с мисловни формули: "Положението ми ще се подобри", "Ще работя, ще мисля положително, за да подобря живота си", "Моята работа ще се оправи"

Интензивна работа с мантрата "АУМ" – честото й мислено произнасяне, до 500 пъти дневно, а вечер до 300 пъти действа пречистващо. Има свидетелства как някои хора в Индия са постигнали Освобождение, работейки с нея.

Съществено значение има и промяната в отношението на човека към другите хора и процесите в живота. Благодарността е от огромно значение в духовния път, а Любовта изключва всяко насилие.

2. Музика - с пеене и свирене някои кармични състояния и процеси може да се преминат с лекота. За тази цел музиката трябва да е с хармонични и пречистващи вибрации. Много Духовни учители са обръщали сериозно внимание на музиката като метод за духовна работа- Беинса Дуно(Петър Дънов), Шри Чинмой, Парамханса Йогананда и др.

3. Развиването на висшите мозъчни центрове, особено на милосърдието, може да способства за преодоляване на кармата. Когато се концентрираме на даден мозъчен център, повече кръв и енергия та постъпват към него и способностите, свързани с центъра, постепенно се развиват
За развитие на умствените способности, паметта и интелигентността може да се използва следната схема за концентриране във възходящ ред:А. Центъра между веждите - Божествения Ум. Това, за което най-често мислим, ни влияе и чрез концентрация към центъра на Божествения ум, може да се придобие вътрешна светлина и постепенно просветляване на ума. Работата с този център спомага и за успокоение и хармонизиране.
Б. Центъра на паметта в средата на челото. Събираме пръстите на дясната ръка в Центъра на паметта и се концентрираме там
В. Център на способността за съсредоточаване, съзерцание, предчувствие, приспособяване - малко под косата в горната средна част на челото. Хората, при които тези способности са развити, се познават по изпъкналата горна част на челото.
Г. Центъра на милосърдието, дава силно влияние върху умствените способности - на 2 сантиметра над челото в средата/ в началото на косата/ - може да се концентрираме направо или като полагаме дясната ръка в началото на косата..

4. Съществено значение има и развитието на волята, за което също има конкретни упражнения - например концентрация върху палеца на ръката сутрин.5. Искренно и безкористно случене за благото на другите - в тайна и със смирение

Източник: Диона
« Последна редакция: Март 06, 2009, 12:19:52 pm от Asaia »

Ето картата на Уитни Хюстън - още един човек преодолял /надявам се завинаги/ пристрастеността си. В случая наркотици.

9,8,1963
20,55 ч Нюарк NJ USA

Събития, които са ми известни за нея - 1992 се омъжва за Боби Браун;16,10,2006 получава попечителство над детето им; 27.04.2007 се развежда с него.   

Интересно е, че през есента на 1991 транзитен ЮЛВ прави съвпад на натален СЛВ и живота й отива в коренно друга насока в последствие. Понастоящем тя подготвя своето завръщане на сцената с нов албум през 2009 г. Тази година прогресивното й слънце прави ингрес във Везни, прогресивната Луна прави съвпад на натално МС, а през 2010 ЮЛВ отново ще направи съвпад на натарен СЛВ . Искрено се надявам съдбата да й даде втори шанс. Няма да се мине обече без битки. Сатурн ще навлезве във Везни и ще направи съвпад с натален Марс, където ще изисква здраво бачкане, за да убеди враговете си, че тя е борец. Същия Сатурн ще направи опозиция на натален Юпитер, упр. на Ас и Луна - надявам се да е физически и психически здарава, за да преодолее натоварването, но ще трябва да се сблъска реалността, че шоубизнеса е вървял напред без нея и може да й се наложи да направи някои компромиси в избора си на изява и продукция.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
изкуваме я тази карама с цената на много болка и зависимости.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
а дали е възможно да изплащаме и чужда карма -чужда на родителите ни ,на предците ни?

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Инти

• 2068
Веднъж ние изплащаме нашата собствена карма, възможно е да сме кармично обремени от рода, съществува и национална и глобална карма като цяло.

*

Nebesna

КАРМАТА НИ ПОДСКАЗВА ПЪТЯ

http://www.chudesa.net/?p=statia&statiaid=5598

*

Марая

• 28287
планетите ,свързани с кармата са плутон и сатурн , както и луната-някои я приемат като светило , други я наричат планета. слв и юлв също се свързват с кармата.кармични домове са домовете на края 4-ти ,8-ми,12-ти.

Тези планети вещаят добра или лоша карма?
Като гледам моите-
Луна в 4 дом
Ретрограден Сатурн в 8 дом
Плутон и той ретрограден
и СЛВ и той ретрограден  в 12 дом

*

Lillie

• 30532
Не може да се отговори на въпроса по този начин.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
Тези планети вещаят добра или лоша карма?
Като гледам моите-
Луна в 4 дом
Ретрограден Сатурн в 8 дом
Плутон и той ретрограден
и СЛВ и той ретрограден  в 12 дом

кармата-добра или лоша винаги е свързана с плащане!аз я приемам като дълг към някого , нещо , кармата има и причини и следствия . тя е урок и начин за израстване. :)

Благодаря че тук има кой да ми отговори,защото неразбирам нищо."Зъболекар" ми показа къде точно мога да прочета нещо повече за астрологията-Павел Глоба.
И понеже прочетох това,което намерих за интересно видях картата на Марая и аз имам такива нестандартни конфигурации в картата а именно 2 паруса и един тригон(във Водолей-3 дом,Близнаци-7 дом,Везни-10 дом),и това което немога да определя е дали имам петров кръст.Ако може някой да ми каже Марс как ще ми се отрази в конфигурацията парус срещу Нептун опозиция.

забравих да напиша че Нептун ми е в съвпад с Асц.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
Ще допълня още инфо от "Окултна Астрология-Нива на еволюционно развитие" на Мерджанова за възлите и тяхната фаза:

"Дали да се следва стадия на вътрешна работа или стадия на външна реализация зависи от общия фон на космограмата и принципа на божественото равновесие,по-точно от фазата на възела.
Ретро движението означава за него нормално движение,а директното движение на възела се приравнява с ретроградното на планетата.Директен възел D значи вътрешни,интраверсни начини на живот,закодирани в дом и знак срещу часовниковата стрелка,а означеният като R ретро възел-екстравертни,външни реализации на събраният опит от минали инкарнации.
При ретро (нормално) движение на възлите човек действа по програма,реализирайки се адекватно.Директното движение на възлите означава,че човек трябва да почака сигнал,звезден час и тогава да действа спокойно,без особено напрежение в събитията.St-стационарното положение на възлите дава пълна свобода на действия.Когато ни предложат програма,трябва да се включиме.Истинското владеене на тези сфери е умението на индивида да работи в две полярности,жонглирайки с думите "да" и "не".Както се казва за завършеният човек: "На него му е все едно дали ще приеме или ще се откаже ".

*

Aniri

• *
  • 256
  • Where the land meets the sea
Извинявам се предварително за евентуално глупавия си въпрос, но ми стана любопитно  ???  В астро.кома ми изкарва възлите директни, проверих кога стават пак ретро и се оказва, че това се случва няколко часа след раждането ми, разликата е в секунди на практика...Това не ги ли прави стацонарно ретроградни? Оплетох се като пате в калчища и ще съм благодарна ако някой даде малко светлинка по въпроса :)
It takes two to speak the truth: one to speak, and another to hear.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
Би трябвало да са стационарни,щом не ти ги изкарва ретро (може в астро кома да не са сложили опция за стационарен възел),а след няколко часа стават такива-трябва да проследиш точно движението им през тези часове- ако разликата е по-малко от около 7 часа от преди да станат ретро,градуса и минутата са същите,променят се само секундите.В такъв случай възлите стават ретро в един и същи градус и минута където до преди това са били директни.А това показва стационарност.

Интересна работа  ::) До сега не бях срещал стационарни възли (ма кога ли го гледам това за да го видя  :P ),я кажи как го усещаш и има ли нещо общо с по-долното общо указание?

"
 St-стационарното положение на възлите дава пълна свобода на действия.Когато ни предложат програма,трябва да се включиме.Истинското владеене на тези сфери е умението на индивида да работи в две полярности,жонглирайки с думите "да" и "не".Както се казва за завършеният човек: "На него му е все едно дали ще приеме или ще се откаже ".

Стационарността има много проявления-от задържане на събитията/обстоятелствата във вакуум за дълго време,без мърдане напред/назад,до внезапно отприщване,както и може да се създаде поглед над ситуацията,виждане от центъра на "тайфуна" както се вика където всичко е спокойно и някак си волята може да измени нещата отгоре, отвъд полярностите и разпокъсването на възлите в двете посоки.Уж се дава голяма свобода на избора или поне има такава възможност.

*

Aniri

• *
  • 256
  • Where the land meets the sea
Благодаря за бързия отговор :) Разликата е на практика 4 секунди...Уж, съм си гледала картата неведнъж къде съм спала, че едва сега ги виждам незнам  :-[
Що се отнася до проявата им убих се да търся инфо, но нета сякаш не блика от него. Иначе, да, това за избора е изключително вярно, специално в домовете и знаците, в които са. Не се сещам за случай, в който нещо да ми е било наложено в тези сфери, всичко е било въпрос на личен избор. За вакуума и тайфуна, също не е далеч от истината и макар да прозвучи странно, сега като се замисля, сякаш и те са един вид въпрос на личен избор...Разбира се, познанията ми не са толкова обширни, че да правя някакви генерални изводи и твърди потвърждения, но...да :)
It takes two to speak the truth: one to speak, and another to hear.

*

Марая

• 28287

Любовница на истината винаги ще бъда, на разума вратата ще отключа.
сърцето вечен порив на безумна обич за никого не ще заключа.
но ,аз те моля никога не ме обиждай , затуй че ,непокорна пък и зла ще бъда ,
към тези вечни клоуни от цирка на живота?! на тях им дадох много ,

теее ,предатели и лицемери опитаха да ровят във душата ми ,
която вечно търси ,КАТО РАЗБИТА ЛОДКА В МОРЕ , ОТ ПЕПЕРУДИ!

Много красиво и прочувствено. Имаш дарба за поетеса.

;D ;D

Ne sym sigurna dali e vyv vryzka s karmata, no iskam da zadam vypros tuk. Saturn vyv Lyv v 3 dom, Iupiter v Strelez v 6 dom, Venera v Oven v 10 dom, triygylnika koyto skliuchvat pomejdu si e ravnostranen s ednakvi ygli ot 120 gradusa... Kakvo bi moglo da se ochakva ot tozi aspekt?

Blagodarq, Pria. Prava si...  :blink: tova e triygylnik, yglite sa po 60*