Чак да ги преместваш оттатък не мисля, че има смисъл. Просто всяко нещо трябва да се ползва и прилага умерено, това важи за всякакъв вид терапии, без прекалено силно да се привързваме към резултата, без обсебване и самовнушения. Ползвай си камъчетата, но с мярка. :blink: И аз така правя с моите бижута - държа ги в една кутийка и само от време на време слагам някое според настроението. Сдобих се с три гривнички - аметист, авантюрин и малахит, тях също не ги нося постоянно, доста рядко. С аметистовата гривна лягах да спя всяка вечер миналата зима, но не усетих кой знае какъв ефект, както и от аметистовата друза под възглавницата. На мен не ми е нужно да си стимулирам допълнително сънищата и сетивата с кристали, имам си го като даденост по принцип.
Диамантът е камък на Венера, но има и по-достъпни заместители - бял сапфир, бял циркон. Перлата и лунният камък се свързват с Луната, това всеки го знае, предполагам. Меркурий - изумруд, турмалин, хризопраз, жадеит.
ПП. Имаше тема, специално посветена на кристалите и скъпоценните камъни, ние взехме, че я пренесохме тук, при кармата.