Здравей Гост

плутон и козирог -да почерпим опит от стрелците!

• 212 Отговора
  • 29636 Прегледи
*

joy

• *
  • 61
Re: плутон и козирог -да почерпим опит от стрелците!
« Отговор #80 -: Март 09, 2009, 05:22:50 pm »
Joy, преместванията се свързват с Меркурий и Юпитер. Незнам защо толкова сте се вторачили в тоя Плутон като най- точните транзитни аспекти са от двете планети в девети дом и това са Юпитер и Нептун, които съответно правят много точни тригони към  наталните Юпитер и Меркурий в 12 дом.
Това е причината. ;)
Възможно е да си права в този случай. А в Плутон се вторачих, защото се разглежда в темата само една планета. И тъй като все още ми е сложно да разглеждам всички планети и аспекти, реших да се пробвам тук :) Сега ще обърна специално внимание на твоята помощ за да си обясня няко и неща
You only see what your eyes want to see

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #81 -: Март 09, 2009, 05:24:52 pm »
вероятно по това време и религиозните ти вярвания са претъпрели промяна , както и отношението към висшето образование.твърде възможно е да си пътувала по-често в чужбина .възможно е ,ако си следвала да си си сменила специалноста.дори и да си спряла да учиш през периода. а дълбоката промяна по време на този транзит е свързана вероятно с брачния партньор , съдружници, и всякакви лични взаймоотношения.по време на такъв транзит е възможно да се случи всичко и брак и развод и смърт.просто винаги има промяна.каква е тя ,зависи от другите фактори в картата.
Отношението към висшето образование - не. Но пък обстоятелствата бяха малко странни. Закриха специалността, която исках и ме бяха приели, влязох в следващото записано като желание, но не го исках. Прекъснах в края на първия семестър и следващата година кандидатстах наново, като вече беше колкото да уча нещо - с огромно нежелание. В чужбина пътувах няколко пъти, но след около 4 години. Иначе имах много често повторяеми кратки пътувания.

миии,ето май поналучках ;D и това е само по плутон.... :) :-X, е ако бях погледнала и др.аспекти можех да кажа повече ....,разсъждавах само по плутон....аз си го обичам , феникса
« Последна редакция: Март 09, 2009, 05:35:46 pm от maraj »

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

joy

• *
  • 61
« Отговор #82 -: Март 09, 2009, 05:34:44 pm »
миии,ето май поналучках ;D и това е само по плутон.... :) :-X
:)
Края на '96 когато е построена тази карта съм започнала реалното следване.

Към рибената супичка какво да прибавим ;)

*

Марая

• 28287
« Отговор #83 -: Март 09, 2009, 05:37:29 pm »

една усмивчица с положителна енергия-това ми е нужно.... :)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

joy

• *
  • 61
« Отговор #84 -: Март 09, 2009, 05:39:26 pm »

една усмивчица с положителна енергия-това ми е нужно.... :)
Абсолютно ги имаш! :)

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #85 -: Март 09, 2009, 05:44:51 pm »
Разбира се не казвам,че Плутон има само това проявление физическа смърт- но чрез нея той показва именно своята категоричност и крайност (няма връщане назад).  ;)

Все пак съществува приказката, че Сатурн дава присъдата,а Плутон я изпълнява-дали ще е френска кралица,съдбата и вече решена се изпълнява точно за 5 сек на гилотината.Аз за това на Плутон съм му дал един от прякорите "Гилотината"  ;D
Това категорично може да се каже за Марс, но не и за Плутон. Един аспект на транзитен Плутон може да продължи с години, примерно да ти аспектира слънцето, но онова важно значимо ключово събитие ще бъде точно в един определен ден. И това ще го покажат бързите планети като Марс.

Да,един аспект може да продължи с години ,но това не означава,че събитието не е по него.По същата карта която говорих,това беше точния последен съвпад на Плутон с АСЦ ( до минути )!

Транзитите са следните:

Плутон съвпад АСЦ (който е в последен градус на Стрелец)
Нептун тригон Марс (2/6 дом)
Уран квадрат Луна съвпад К3
Венера квадрат Лилит
Лилит съвпад Луна (в 12 дом)
Меркурий тригон Южен възел секстил Северен
Луната е в тригон със Нептун (Луната е в  знака на Южен възел)

Слънцето,Марс,Юпитер и Сатурн нямат аспекти. Събитието си е основно по Плутон,това го видях и разбрах от много близо, пак повтарям беше внезапна смърт (в следствие на нарушен сърдечен ритъм и скрита пневмония)-в натала  Плутон управлява Слънцето в Скорпион и са в точен квадрат,като натално Плутон е точно на К8.

В прогресиите има някои типични индикации за край: /особено в следствие на болест/

Прогресивна Луна в 4 дом (към края на дома)
Прогр АСЦ в квадрат с Марс в 6 дом
Прог МЦ в опозиция на Сатурн в 6 дом
Прогр възли съвпад с К8 (Северен) и К2(Южен) и квадратират Слънцето
Прогр Сатурн съвпада с Марс в 6 дом ( в натала са в съвпад от 4 градуса,прогр ретро Сатурн прави аспекта точен)

В картата Слънцето упр 8 дом ,а Марс 4 дом.Всички аспекти транзитни и прогресии са с орбиса до 1 градус.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #86 -: Март 09, 2009, 05:48:48 pm »
Аз съм от "избраните"

Може ли да се присъединя към клуба  ;). При мен пътуването му почва от наталния съвпад Плутон/Слънце на ІС. Постепенно прелази през Слънце, Меркурий/Уран, Луна, Венера, Нептун, като пътьом изквадратира и изнакуинконкси всичко останало и сега наскоро се кротна връз Раху и десцендента. Да си кажа честно, нямам някакви категорични причини да му се сърдя. Не ща да го обиждам никак, не е здравословно вероятно точно като ми е на СЛВ в опозиция със Сатурня в 12 дом да го омаловажавам, но ние с него си се разбираме прилично още от деца и досега ми е носил само, каквото съм си поискала. Е, понякога не се схваща отведнъжка, че туй дето ти се изсипва отгоре, си си го изпросил сам, ама после се вижда, че е за добро. От типа - внимавай какво си пожелаваш...
« Последна редакция: Март 09, 2009, 06:02:44 pm от Diyana »
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Марая

• 28287
« Отговор #87 -: Март 09, 2009, 05:56:24 pm »
Аз съм от "избраните"

Може ли да се присъединя към клуба  ;). При мен пътуването му почва от наталния съвпад Плутон/Слънце на ІС. Постепенно прелази през Слънце, Меркурий/Уран, Луна, Венера, Нептун, като пътьом изквадратира и изнакуинкокси всичко останало и сега наскоро се кротна връз Раху и десцендента. Да си кажа честно, нямам някакви категорични причини да му се сърдя. Не ща да го обиждам никак, не е здравословно вероятно точно като ми е на СЛВ в опозиция със Сатурня в 12 дом да го омаловажам, но ние с него си се разбираме прилично още от деца и досега ми е носил само, каквото съм си поискала. Е, понякога не се схваща отведнъжка, че туй дето ти се изсипва отгоре, си си го изпросил сам, ама после се вижда, че е за добро. От типа - внимавай какво си пожелаваш...
е ,по-кармично от това здраве му кажи...

*

Diyana

• 2705
« Отговор #88 -: Март 09, 2009, 05:59:42 pm »

В смисъл?  ???

*

Марая

• 28287
« Отговор #89 -: Март 09, 2009, 06:04:31 pm »

В смисъл?  ???
замесени плутон ,слв и сатурн....????ми всичкото това е карма?! ;) :)

*

Марая

• 28287
« Отговор #90 -: Март 09, 2009, 06:18:58 pm »
според мен съвпада на плуто със слв , показва необходимост от развиване на самия потенциал на възела и тъй като става дума за 6-ти дом , най-вече следва да има примирие със собствената сила ,както по отношение на работа ,здраве,персонал , така и дори по отношение на животните.и въпреки чувството за малоценност по отношение на това ,че сме недооценени,трябва да спрем да търсим публика,която да ни оценява,ако това,което правим е достатъчно нужно ще се намери такава без да я търсим.с две думи:прави това ,което трябва ,пък да става каквото ще , без показност.смятам ,че опозицията на плутон със юлв , ще те накара да се върнеш към минали действия и събития....,и от тях да събереш отново опит.....свързан със шести и дванадесети дом...

*

porto_kalka

« Отговор #91 -: Март 09, 2009, 06:58:37 pm »
Разбира се не казвам,че Плутон има само това проявление физическа смърт- но чрез нея той показва именно своята категоричност и крайност (няма връщане назад).  ;)
Ако не ти представлява някакъв проблем би ли дал данните на човека или ми ги изпрати на лични? И откъде си сигурен за часа на раждане, щом казваш, че съвпадът на Плутон с асц. е бил точен до минути  "точния последен съвпад на Плутон с АСЦ ( до минути )"!? Искрено се надявам, в случая да не разчиташ на някаква собствена ректификация, а часът да е наистина точен!

Според мен без транзити на Сатурн, Юпитер и Марс не може да се стигне до фатален край.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #92 -: Март 09, 2009, 07:41:31 pm »
Ето слагам картата,в нея са дадени датата и координатите.Часа на раждане е точен ,в смисъл беше ми казан +- 5 минути (така и казала майка и),за това съм го сложил на 10 часа /по средата /.Лично аз мисля, че е с 5 мин напред(тъй като по характера ми пасва повече последен градус),но слагам картата за 10 часа точно.
За Плутон имах предвид,че това му е последния точен съвпад с АСЦ,като минутите са части от градуса (с това исках да кажа,че съвпада е под 1 градус).Независимо дали АСЦ е с градус напред или назад, съвпада пак е валиден.
Събитието е на 9.10.2008.

Не винаги Сатурн и т.н. се манифестират чрез транзитен аспект.Както виждаш прогресиите са доста показателни.
Но Плутон на АСЦ дава промяна на тялото/живота  и тази промяна се случи (загуба на тялото/живота),когато го мина точно за последен път.

*

porto_kalka

« Отговор #93 -: Март 09, 2009, 08:27:47 pm »
Точно, както и предполагах :). Мисля, че не си видял някои аспекти при транзитите с включени Сатурн и Марс:

-Транзитната опозиция Сатурн / Уран в дева/риби засяга с квадратури  луната в 12 дом
-Марс е в  съвпад с Меркурий, управителя на 6 дом /здравословното състояние/

По отношение на прогресиите и аспектите, които споменаваш.
-Прогр. Луна не прави никакви аспекти
-Прогр. Асцендент е в толкова широк квадрат с Марс, че програмата ми даже не го отчита
-При прогресиите се гледат бързите планети. Незнам защо изобщо посочваш прогресивен Сатурн. Дори след двайсет години той пак ще си е в същата позиция. Да ти припомня, че стъпката е 1 ден =  1 година. Т.е  ако човек е на 60години прогресивните планети ще са  със същото разположение на каквото са били транзитиращите планети 60 дни след раждането му. Затова и при прогресиите се гледат планетите до Марс.
-Прогресиите рядко се свързват с външни събития, а действат на едно по-вътрешно, интимно ниво

Имам известни съмнения за верността на часа.
Ще проверя и за някои задействани мидпойнти.

*

joy

• *
  • 61
« Отговор #94 -: Март 09, 2009, 08:53:27 pm »
Joy как получаваш тази таблица с аспектите? :-XВ астрокома има ли такава опция?
Привет Лонда.
Табличките с аспектите можеш да ги видиш в отделен .pdf file. След като построиш карата, гледай в левия горен ъгъл. Пише: "View the additional tables (PDF) "
И аз доста време търсих такава таблица и скоро я открих. А то ще ми избоде очите :)

*

Марая

• 28287
« Отговор #95 -: Март 09, 2009, 08:58:24 pm »
Joy как получаваш тази таблица с аспектите? :-XВ астрокома има ли такава опция?
Привет Лонда.
Табличките с аспектите можеш да ги видиш в отделен .pdf file. След като построиш карата, гледай в левия горен ъгъл. Пише: "View the additional tables (PDF) "
И аз доста време търсих такава таблица и скоро я открих. А то ще ми избоде очите :)
а аз снощи я открих , ама не само това ,кви други далаверки има вътреее,леле некой ги гледах като индианец пишеша машина.ужас за срам на астрологията.... :D

*

Nebesna

« Отговор #96 -: Март 09, 2009, 09:16:28 pm »
Аз гледам и прогресивния Юпитер. моят се намира на границата между 7/8 дом, ретрограден е по рождение, но скоро смени посоката. Има значение, когато това става на куспидата на някой дом.

*

porto_kalka

« Отговор #97 -: Март 09, 2009, 09:23:54 pm »
Аз гледам и прогресивния Юпитер. моят се намира на границата между 7/8 дом, ретрограден е по рождение, но скоро смени посоката. Има значение, когато това става на куспидата на някой дом.
Мисля, че няма значение. И след 10 години ще ти е пак там. Това е много дълъг период, през който несъмнено, че ще имаш предостатъчно събития, случки, срещи. Обаче прогресивния Юпитер ще си е все на същото място, в същия градус т.е. с нищо няма да допринесе за случващото ти се.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #98 -: Март 09, 2009, 09:37:10 pm »
замесени плутон ,слв и сатурн....????ми всичкото това е карма?! ;) :)
Ааа, това ли? Съвсем нескромно мога да добавя още няколко кармични щриха -
1.Най-точният аспект в натала - точност под пет сек. е квадрата между Сатурн /съвп. с Асц. откъм 12-ти и точен съвпад с Кету/ и Плутон, който пък си съвпада с Слънцето, и освен това владее другото светило, което пък е господар на Асц.
2. Луната е в последния - кармичен - градус на Скорпион в падение.
3. Юпитер стационарен в осми дом в сатурнов знак, пък Сатурн, който е владетел на 8 дом - в 12 дом.
4. 6 от десет "планети", включително двете светила са в изгнание или падение. Интерсептирани знаци в 6-12 домове.
5. Ос Асц. - Дсц. върху остта Южен - Северен възел, съответно Рак - Козирог, пък Сатурн, който е владетел на СЛВ, е в Рак, в съвпад с ЮЛВ.
6. МС в Риби, управител Юпитер в 8 дом, съуправител Нептун - в 6-ти дом.
7. В натала Плутон е на мидпойнт СЛВ/Сатурн, Сатурн=Нептун/Юпитер
8. Пренаталното новолуние е в съвпад със Слънце/Плутон, а пренаталното пълнолуние е в малко по-широк съвпад с МС в Риби.
9. Имам дор до шест Йода или Пръста на съдбата в картата си, като в тоя тюрлюгювеч са забъркани възлите, светилата, плутон, марс, юпитер, сатурн, нептун.
10. Асц. ми е в градус на убийството, пък единият възел в градус на самоубийството - известна компенсация е че все пак другия възел е в градуса на гениалността  ;D
11. Марс, най-издигната ми планета е ретрограден и в заточение. Пък Хирон ми е в градуса на постанаталното пълнолуние и в опозиция на Уран/Меркурий - е, трябваше и тях да ги спомена най-после, че хартисаха някак самотно и некармично в точките от 1 до 11.

Сто на сто има и още неща, които все някъде някой е нарекъл кармични. Дори не съм включила в настройките си така наречените кармични аспекти, хеле пък минорните... При всички гореизброени, вероятно трябваше да се парализирам от уплах. А аз не се оплаквам от моите си кармични работи, всичките си ми трябват,  животът ми е пълен и интересен и има от всичко.
Заради това на мен ми е по-удобно да мисля, че всичко в картата е карма, всички аспекти са кармични... и кармата е пътя ни, онова, заради което сме дошли тук да си го изживеем. И няма лоша карма.  :-*

*

Марая

• 28287
« Отговор #99 -: Март 09, 2009, 10:51:38 pm »
то и без компенсация не може ,по-важно е ,че си снела анамнезата ,значи пътя на кармата е прочистен! :)