Здравей Гост

Символични дирекции

• 477 Отговора
  • 101616 Прегледи
*

Stella

• 7765
Re:Символични дирекции
« Отговор #320 -: Април 28, 2011, 04:35:35 am »
Мчи тя Луната по дирекция доста време има да обхожда един дом, пътечката нали е "градус=година"? :blink:

Да, но в момента са в опозиция, е и кво? има ли по-особен начин на тълкуване?

Цитат
Съвсем не си противоречат двете техники даже, но големите събития ги търся по дирекции, няма начин.

Ами да, няма как да е другояче, понеже тежките планети при прогресия не мърдат. ;D
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Asol

• 4140
« Отговор #321 -: Април 28, 2011, 04:56:54 am »
 Противоречие няма, а начинът на тълкуване е в зависимост от всичко друго.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #322 -: Април 28, 2011, 04:57:23 am »

Не ти разбирам въпроса. И какво, че са в опозиция?
Това са две различни техники и различен принцип стои в основата им.
Не мисля, че има по-особен начин на тълкуване. Движението на дирекционната Луна е много по-бавно, затова се отчитат аспектите й с радикални планети и с ъглите в хороскопа, а не през кой знак преминава. Знакът като такъв има значение при ингрес. Иначе ако в продължение на 30 години имам дирекционна Луна в знака Лъв, какво от това, през всичките тия години лъвски характеристики ли ще проявявам? Докато при прогресивната Луна знакът, през който преминава, е от съществено значение.
Дирекциите са символичен метод, макар че дирекцията на слънчевата дъга взема за ориентир движението на Слънцето в градуси (затова знакът и градусът на Слънцето по дирекция на сл. дъга е същият като по вторична прогресия). А при вторично прогресиране вземаме ефемеридите и отброяване дните след рождения ден на принципа "ден=година". И като се съчетаят двете техники, гледаме какви събития индикират и какъв е процентът на познаваемост.  :blink:

ПП. В момента по ме вълнува дилемата зодиакална vs. екваториална дъга, а не дирекция vs. прогресия. 

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #323 -: Април 28, 2011, 05:09:18 am »

Не мисля, че има по-особен начин на тълкуване. Движението на дирекционната Луна е много по-бавно, затова се отчитат аспектите й с радикални планети и с ъглите в хороскопа, а не през кой знак преминава. Знакът като такъв има значение при ингрес. Иначе ако в продължение на 30 години имам дирекционна Луна в знака Лъв, какво от това, през всичките тия години лъвски характеристики ли ще проявявам? Докато при прогресивната Луна знакът, през който преминава, е от съществено значение.
Дирекциите са символичен метод, макар че дирекцията на слънчевата дъга взема за ориентир движението на Слънцето в градуси (затова знакът и градусът на Слънцето по дирекция на сл. дъга е същият като по вторична прогресия). А при вторично прогресиране вземаме ефемеридите и отброяване дните след рождения ден на принципа "ден=година". И като се съчетаят двете техники, гледаме какви събития индикират и какъв е процентът на познаваемост.  :blink:

ПП. В момента по ме вълнува дилемата зодиакална vs. екваториална дъга, а не дирекция vs. прогресия.  

Благодаря, че си отделила време да ми отговаряш на тъпия въпрос.  ;DЩе разсъждавам върху това, което си написала. Ясно ми е, че това са 2 различни техники. Аз предпочитам дирекция на слънчевата дъга пред останалите дирекции. Но запецнах щом видях, че прогресивната луна е застанала в точна опозиция на дирекционната. Ха, сега, де! С делата на кой дом ще бъда най-емоционалон ангажирана и къде да очаквам най-големите промени  по луната - в 3-ти или в 9-ти дом. Че и двете са ми задвижили наталната опозиция Уран-Сатурн. Прогресивната върху сатурн в 3-ти дом, а дирекционната върху Уран в 9-ти. Помислих, че някой друг може да е изследвал подобен казус...не се напрягайте сега заради мене...Или просто приемам, че и двете си действат независимо една от друга и това е.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Lillie

• 30532
« Отговор #324 -: Април 28, 2011, 05:16:45 am »
Да де, за слънчева дъга говоря в тема за символични дирекции.  ;D

Основното предимство на дирекциите е, че се използват за събитийна ректификация. Лично за мен са незаменими в това отношение, а се занимавам от доста години с ректификации и дотук не съм попаднала на по-ефикасен метод. Естествено, никой метод не бива да се прилага изолирано от останалите, транзитите и прогресиите се използват за "доизпипване" и за определяне на тайминга в рамките на времевия период, фиксиран от някой дирекционен аспект или аспекти.

Това са два независими метода, но нищо не пречи да се прилагат в комбинация един с друг. Обикновено така се прави.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #325 -: Април 28, 2011, 05:26:02 am »

Тънкост е това , а и не всеки борави с нея... ;) ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #326 -: Април 28, 2011, 05:35:56 am »
От известно време се чудя дали случайно екваториалната дъга не се доближава повече до прословутите примарни дирекции?  :thinking:
При единия вид се използва стандартната проекция върху еклиптиката, при другия би трябвало да се използва екваториална координатна система.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #327 -: Април 28, 2011, 05:44:36 am »
Да...екваториални дирекции са примарните дирекции... И нищо не е по-точно от тях при ректификация и прогностика....
При екваториалните дирекции говорим за стъпка на слънцето и всички аспекти и стойности съобразени чрез тази стъпка.... :-\..
Висша математика...Добре , че има програми...иначе става дума за логаритми и доста смятане....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Asol

• 4140
« Отговор #328 -: Април 28, 2011, 05:51:51 am »
Гледам примарни дирекции в друга програма. За определен времеви период примарните от там с екваториалната слънчева дъга не се припокриват.

*

Марая

• 28287
« Отговор #329 -: Април 28, 2011, 06:07:09 am »
Гледам примарни дирекции в друга програма. За определен времеви период примарните от там с екваториалната слънчева дъга не се припокриват.

Зависи от програмата вероятно...Принципа на примара е свързан със стъпката на слънцето...
При символичните градус=година....няма грешка....никога... :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #330 -: Април 28, 2011, 06:10:49 am »
И аз се чудех дали се припокриват изцяло или просто има някакъв общ принцип, който ги свързва.
Защото ако всичко беше едно към едно, нямаше да се продава специализиран софт, разработен специално за работа с примарни дирекции, всички щяха да ползват екваториалната дъга.  :-\
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #331 -: Април 28, 2011, 06:18:33 am »
И аз се чудех дали се припокриват изцяло или просто има някакъв общ принцип, който ги свързва.
Защото ако всичко беше едно към едно, нямаше да се продава специализиран софт, разработен специално за работа с примарни дирекции, всички щяха да ползват екваториалната дъга.  :-\

Принципа е този при примара.... ;D

*

Stella

• 7765
« Отговор #332 -: Април 28, 2011, 04:46:16 pm »
От известно време се чудя дали случайно екваториалната дъга не се доближава повече до прословутите примарни дирекции?  :thinking:
При единия вид се използва стандартната проекция върху еклиптиката, при другия би трябвало да се използва екваториална координатна система.

За примарните дирекции : http://magicaura.com/Primarnite-direkcii-novoto-e-dobre-zabraveno-staro-art88.html

Изискват много точен час на раждане и няма как да се ползват за ректификация. Най-надеждния метод си остава, събитийната ректификация.

"Основният проблем се явява нейната свръх-висока чувствителност при прогнозирането на събития, спрямо промяната на рожденото време. Всеки сам може да пресметне една напълно вероятна неточност от 16 минути например, какво разминаване във времето на вероятните бъдещи събития може да даде. Та това са цели 4 години! Или казано съвсем ясно - в случай, че се използват примарни дирекции са важни не само дата и час на раждане, а и минутите и секундите след рождения ни час! И след като толкова малки неточности могат да предизвикат такива фатални разминавания в крайните резултати, разбираемо е изключително малкото използване и познаване на тази прогностична техника. Много световни астрологически школи са развивали и развиват съвсем други направления, които не изискват такова прецизно уточняване на момента, в който сме се появили на бял свят, като символични дирекции, прогресии и транзити. "

*

Марая

• 28287
« Отговор #333 -: Април 28, 2011, 05:02:09 pm »
За примарните дирекции : http://magicaura.com/Primarnite-direkcii-novoto-e-dobre-zabraveno-staro-art88.html

Изискват много точен час на раждане и няма как да се ползват за ректификация. Най-надеждния метод си остава, събитийната ректификация.

"Основният проблем се явява нейната свръх-висока чувствителност при прогнозирането на събития, спрямо промяната на рожденото време. Всеки сам може да пресметне една напълно вероятна неточност от 16 минути например, какво разминаване във времето на вероятните бъдещи събития може да даде. Та това са цели 4 години! Или казано съвсем ясно - в случай, че се използват примарни дирекции са важни не само дата и час на раждане, а и минутите и секундите след рождения ни час! И след като толкова малки неточности могат да предизвикат такива фатални разминавания в крайните резултати, разбираемо е изключително малкото използване и познаване на тази прогностична техника. Много световни астрологически школи са развивали и развиват съвсем други направления, които не изискват такова прецизно уточняване на момента, в който сме се появили на бял свят, като символични дирекции, прогресии и транзити. "

Колкото по-точно полкова по-вярно....Прецизирането на времето е гаранция за точна прогностика.
По примарната дирекция се прави най-точната ректификация според мен...Факт е , че работата е в пъти повече...,но точността на прогностиката си струва.... :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #334 -: Април 28, 2011, 06:41:54 pm »
Примарни дирекции не бих използвала при ректификация на карта с ориентировъчен час на раждане, те са по-скоро за доизпипване на часа, след като вече е известен. В противен случай не дават задоволителен резултат.
Правена ми е ректификация с примарни, макар че часът ми на раждане е много точен, и сега имам чувството, че "новият" час не работи, а става въпрос за 3-4 минутки разлика (=1 година). Ще призная тази ректификация едва тогава, след като видя кога ще проработи съвпадът на дир. МС с нат. Плутон. По принцип трябва да е след две години, но с новия час се измества година по-рано. Ако има осезаема промяна в живота ми след края на 2011 година или в началото на 2012, ще приема ректификацията по примарни за точна. Но дотогава имам право да се съмнявам.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #335 -: Април 28, 2011, 06:44:27 pm »
Примарни дирекции не бих използвала при ректификация на карта с ориентировъчен час на раждане, те са по-скоро за доизпипване на часа, след като вече е известен. В противен случай не дават задоволителен резултат.
Правена ми е ректификация с примарни, макар че часът ми на раждане е много точен, и сега имам чувството, че "новият" час не работи, а става въпрос за 3-4 минутки разлика (=1 година). Ще призная тази ректификация едва тогава, след като видя кога ще проработи съвпадът на дир. МС с нат. Плутон. По принцип трябва да е след две години, но с новия час се измества година по-рано. Ако има осезаема промяна в живота ми след края на 2011 година или в началото на 2012, ще приема ректификацията по примарни за точна. Но дотогава имам право да се съмнявам.  :blink:

Така е! ;D

*

elfidka

• 3129
« Отговор #336 -: Май 21, 2011, 05:46:42 am »
Интересна тема, много често я чета за доуточняване на това-онова.
Интересни са ми случаите когато СД планети сменят знак. Например СД Марс сменя знака и дома  от Риби и влиза в Овен -  4 дом. Интересна работа...
СД Венера навлизаща в Рак винаги ли дава задомяване ?   
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

« Отговор #337 -: Май 21, 2011, 12:56:14 pm »
...
СД Венера навлизаща в Рак винаги ли дава задомяване ?   

ами като влезе в Рак и обърне движението,стане ретро, в началните градуси - няма да се задоми ли :o :rolleyes:
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Fairy

• **
  • 559
  • Позитивна, усмихната и амбициозна :)
    • Познание
« Отговор #338 -: Май 21, 2011, 03:48:21 pm »
хъмм това е много добър метод за сверка на час. не съм се досетила за него. Везните на Хермес е хубав, но някак си в определени случай не много приложим метод - особено когато говорим за 1-2гр. разлика.
може би въпроса ми е хъмм малко към новобранците, но в този случай се взима точния аспект 00гр.? някак си това ми е най-трудната част от астрото - да се определи точно кога настъпва събитие  :'(

*

Lillie

• 30532
« Отговор #339 -: Май 21, 2011, 05:47:25 pm »
Събитията не настъпват, когато аспектът по дирекция стане точен, а когато бъде отключен от друг фактор.  :blink:
Забелязах, че в повечето случаи дирекционният (или прогресивен) аспект може да бъде или сходящ, или разходящ.

Да, при 1-2 градуса разлика Везните на Хермес не са подходяща техника. Обикновено се гледа какви дирекции към ъглите има по време на по-важните за нас събития, за доуточняване използвам и индийски варги, т.е. производни карти (хармоници). Който работи с примарни дирекции, трябва да е сигурен, че правилно е определил ключа за дадено събитие.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.