Здравей Гост

За старите и младите души на земята...

• 249 Отговора
  • 49865 Прегледи
*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
Re: За старите и младите души на земята...
« Отговор #100 -: Март 28, 2009, 11:59:10 pm »
Аурора, първо трябва да отговаряш на индикациите на индиго като качества и като начин на живот и мислене, след това вече се гледа хороскопа.А и повечето са родени след 1978 ,има се предвид тази вълна за която всички говорят.
Ако не си чела много-виж някои от постнатите статии в раздел Мистика  ;)

Не можеш да сравняваш индиго с някакви тарикатчета  ;D Това са души с мисия и тя за тях не е нещо само в главата им ,а и в делата!  :)

« Отговор #101 -: Март 29, 2009, 12:02:24 am »
Мисля, че всички тук сме наясно, че въпросните деца-индиго не са цялото поколение. Това са малко на брой деца, които се прераждат на групи и то с определена цел.Просто процентното им присъствие е по - засилено в сравнение с предишни десетилетия. Но пък си задавам въпроса - нима някой е изследвал цвета на аурата на децата, а и изобщо, преди 20-30 години. За повече да не говорим... Всяко поколение си има такива феномени, те са необходими ,за да се задвижва обществото.Логично е в период на сериозна криза броят им да се увеличава.

« Отговор #102 -: Март 29, 2009, 12:07:11 am »
Когато Дънов се е родил по нашите земи сигурно е бил с характеристиките на "индиго"! Леонардо Давинчи- също.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #103 -: Март 29, 2009, 12:11:51 am »
Логично е да е така. Самия факт че те са различни, очертава един труден път за тях. И не всички успяват да останат на верния път. Чувствайки се неразбрани и неприети, много от тях се отклоняват / може би по време на първата си хиронова квадратура/ За нея всички знаем, че е изключително болезнена. Естественото пресяване. Нали за това се казва, че пилците се броят на пролет. Не всичко което е посято покълва.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #104 -: Март 29, 2009, 12:18:01 am »
Аурата има свойството да се променя.
Трудно ми е да повярвам, че само по хороскоп може да се определи на кое дете аурата му е индигова по рождение, а на кое не... Например, според розенкройцерите тялото на желанието (астрално тяло) се развива по-късно, при навлизане в пубертета... Тогава би трябвало и аурата на малките дечица да е все още твърде крехка, да не говорим пък за симбиотичната енергийна връзка с майката през първите няколко години на детето... Или някой иска да каже, че някои от нас или от по-новото поколение още по рождение "светят" в дълбока виолетова гама?

Животът ни е Път, по време на който не спираме да се развиваме и да се самоопознаваме... И Кайли не спира да го повтаря - никоя даденост не е "даденост", т.е. не остава статична и не е завинаги, всичко се променя, преминавайки от едно състояние в друго.

И ще се съглася напълно с Аурора, че надали Хирон ще е ключът... То че има нужда да се продават "сензационни" книжки за Хирон, Ерис и други астероиди, така е...  за това не споря. 8)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Инти

• 2068
« Отговор #105 -: Март 29, 2009, 01:54:19 am »
"Аз мисля, че трябва да се види и как е обвързан Сатурн в техните карти, понеже те нали са бунтари, не търпят правилата." -Небесна

Макар че може да сте прави-че индиго могат да бъдат по-чувствителни към други обекти и т.н.,че хороскопа не трябва да се разглежда просто,само се замислете първо до каква степен повечето хора въобще могат да интегрират енергиите на Уран,Нептун и Плутон ...Мисля,че просто индиго успешно ги изявяват и следват техните колективни принципи.Така че е много вероятно всичките или някои от тях заедно с Хирон да са застъпени.

За Хирон- прави ми квадрат с възлите -за тези,които питаха за тях.Възлите ми са в Лъв 11 дом- Водолей 5 дом.
Хирон ми прави квадрат с Марс,тригон с Венера и АСЦ, куинконси към Юпитер,Сатурн,полусекстил с Луната.
Напоследък много неща допълнително разгърнах за това какво означават съвсем лично позициите и аспектите на Хирон в картата ми(отговори които не идват от книги или мислене,а от преживявания,които не съм си представял),едно от които често се застъпва-инкарнации в други светове,дори още съм във връзка с някои тяхни представители (на астрално равнище основно).Вещичка спомена ,че може да са главно прераждали се и развивали се другаде,е за мен мога да споделя,че не знам все още дали е главно,а че го има този момент. :)

Tова , което споделя Синухе от личен опит е застъпено в много източници. Съвсем наскоро от книгата "Нови клетки, нови тела, нов живот" ( сборни лекции от 12 световни контактьора ) отново го прочетох, голям брой души преродени тук на Земята са имали прераждания на други планети и все още на дълбоко подсъзнателно ниво остават свързани чрез паметта на Душата.

Ролята на Хирон е изключително важна за да се възстанови отново този мост между световете, това се получава най-вече на астрално ниво. Ретроградния Хирон е много по-силен от директния , по-този начин получава по-лесен достъп и информация от финните енергийно-информационни пластове, по-лесно пропуска енергията на транссатурновите планети, стига да не е обременен много от трудни аспекти, но при някой е възможно просто те добре да се съчетават с планетите в хороскопа, и съответно дават голяма продуктивност. Хирон като астероид не е изключение от астрологичните принципи, ако имаме носител на даден принцип, човек или работи с него или не, т.е. много зависи от пропускливостта на съзнанието.

Вещичка много добре направи като постна статията за индиго и кристалните деца, затова е хубаво да се запознаете с темата по-добре, дори да означава да отделите време да прочетете всички 43 страници. Тук не става въпрос  просто да се вземе участие в дискусията, важно е да се стремим  да пишем есенции, кратки ,но силни постове, които могат и да разчупват съзнанието или поне да те накарат да се замислиш. Мъдростта е в нас, просто трябва да отстраним преградите и да се настроим на други честоти, а за това се иска да си затворим сетивата и да отворим вътрешните, ето тук помага Хирон!

Аз мога да го потвърдя от личен опит, тъй като имам ретрограден Хирон в 12 дом ( и аз се причислявам към късметлийте без ретро планета  ;D), че благодарение на него, както е описано в книгата на Барбара Хенд Клоу, имам силно развито дясно полукълбо, нося дълбоко в себе си космологичните принципи, т.е. човек просто усеща чистата истината, проекция на вселенските закони, нещо което не подлага на анализ чрез ума и интелекта, но му е трудно да му придаде логична обвивка.

« Последна редакция: Март 29, 2009, 04:14:37 am от Asaia »

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #106 -: Март 29, 2009, 02:38:33 am »
Аурора, първо трябва да отговаряш на индикациите на индиго като качества и като начин на живот и мислене, след това вече се гледа хороскопа.А и повечето са родени след 1978 ,има се предвид тази вълна за която всички говорят.
Ако не си чела много-виж някои от постнатите статии в раздел Мистика  ;)

Не можеш да сравняваш индиго с някакви тарикатчета  ;D Това са души с мисия и тя за тях не е нещо само в главата им ,а и в делата!  :)

децата индиго са с изключителен интелект и друга ценностна система!изумена съм от кристалните-тези родени от 2000-та насам.те са още по-високо развити и вероятно мисията им е още по-важна от индиговите!те са водачи и лечители , те са учители.духовно развити същества.като интелект са развити в сферата на извънземните възможности.такава еволюция ::) :-[ :-[ , уникални кристалчета!дано прочетем посланията!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Dora

• 32
« Отговор #107 -: Март 29, 2009, 11:48:40 am »

:)  Veshti4ka, ето картата от Astrodienst

« Отговор #108 -: Март 29, 2009, 11:54:03 am »
от това, което съм чела основното, което ще определя представителите на 6-тата раса е способността им да се разбират - ТЕЛЕПАТИЧНО- без думи , ако прижаваме телепатия и
си четем мислите, няма лъжа,заблуди, лустро, фалш , отношението по между ни ще е много по- истински, но това предполага и по високо нивото на съзнание ,съобразено с  вселенските закони на природа, за равновесието във всичко...човешката раса е притежавала телепатия, според древните писания за Атлантида, но войната за надмощие между тях , предизвикала унищожението на Атлантида е сложило край и тази способност ни е била отнета, защото хората са започнали да ЗЛОУПОТРЕБЯВАТ с нея с користни цели ...

относно индиго и размислите ви като астро показатели аз съм с тау квадрат
марс , уран, плутон/Асц. в опозиция хирон и квадратура към Слънцето/4д
Сатурн последен градус на Водолей , родена съм преди 72 год. незнам досега не съм
чела много по тази тема - индиго и астро показатели и ми е безкрайно интересно :)
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

« Отговор #109 -: Март 29, 2009, 11:55:49 am »
Съгласна съм напълно с Лили, че не е възможно само по хороскопа да се определи детето - индиго.Същото разположение на планети имат и деца, които не са...Наистина е нелепо да се правят такива генерални обобщения за цялото поколение, особено когато всички ясно виждаме каква вълна от простотия и неграмотност ги е удавила. На този общ фон феномените са точно толкова, колкото са били и в други исторически времена, при други обстоятелства. Просто старите души идват точно сега, в това време, с вече добавени различни "умения" към предишните.Странната и необичайна съдба не е белег, че детето е индиго.Съгласна съм също , че цветът на аурата търпи промяна - както към по-висша вибрация (ако човек еволюира), така и към по-нисша (ако търпи регрес).

*

elfidka

• 3129
« Отговор #110 -: Март 29, 2009, 12:05:45 pm »
Аз мисля че трябва да търсим аспекти на Хирон или Уран, коже и двете с Меркурий / що не и ретро /. Именно защото е нужно по- специфично мислене  – Ум царува , ум умува, ум патки пасе. Мисленето трябва да е активирано,Щом мисълта е най-силното оръжие на планетата, то трябва да влезе в употреба, а и каква телепатия, ако няма нестандартно мислене ?
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

veshti4ka

« Отговор #111 -: Март 29, 2009, 12:07:24 pm »
Росинда, Синухе ви обясни прекалено ясно, че в това изследване работим с карти на ДОКАЗАНИ според нас хора, които принадлежат на един от трите типа - ИНДИГО, КРИСТАЛ или СТАР ДУХ. не правим генерални заключения на базата на картите на населението на Република България!

и е естествено цветът на аурата да търпи промяна - нали всеки един ЧОВЕК на тази планета се развива /дали към добро или зло, но се развива/. за какво иначе би служило прераждането - Бог да си прави ташак с всички ни ли  >:(

моля ви, от сърце отново да четете и между редовете и да не си правите заключения от частични аспекти на този диалог! вижда се, че темата ще продължи дълго защото докато се премине през всичко що е интересно в тези карти и да се осмисли на по-високо духовно ниво - ще мине доста време. затова имайте търпение и ако можете се включвайте с помощ по темата, а не да се разводнява с ненужни коментари  ;D

*

veshti4ka

« Отговор #112 -: Март 29, 2009, 12:33:03 pm »
Сега преминавам към Сатурн и Луната – към подсъзнанието и „задръжките” .  Когато слънчевият път се раздели по диаметъра, прокаран от изток към запад, тази половина, която е над хоризонта, действа като мъжкият принцип, а тази която е под хоризонта действа като женският принцип – с няколко думи от Ас до Дс е женското начало, а от Дс до Ас е мъжкото начало. Седмият закон на Херметизма „Родът е във всичко. Всяко нещо притежава свой Мъжки и Женски принцип. Родът се проявява на всички нива.”! Според този закон всяко човешко същество притежава анима и анимус у себе си, като тези принципи са застъпени повече или по-малко във всеки натал. Когато в долната половина на радкиса са застъпени повече планети, това означава че дадената личност има доста добре развита анима у себе, което респективно означава силна интуиция, богато въображение и доста по-лесен достъп до висшите принципи.
И в трите карти в долната половина на радикса се намират повечето планети. Сам по себе си този факт бележи по-силното използване на дясното /или лявото беше - забравих кое отговаряше за интуицията ... еееех старост-нерадост  ;D ;D ;D / мозъчно полукълбо, което респективно води до висока сензитивност.
Когато дадена душа е тръгнала по пътя на духовно усъвършенстване, мястото на Слънцето се заема от Уран, а на Луната от Нептун. Поради тази причина това ще са следващите планети обекти на изследването. Сега искам да се спра на аспектите на Сатурн с Луната.
Луната е символа на менталното тяло на Земята и на магнетизма /привличането на „материя” около себе си/. Сатурн пък дава необходимата последователност на опита за преминаването през бариерите му и достигане до Хирон.
В трите случая, които имам пред себе си аспектите между Луната и Сатурн са съвпад или тригон. В картата на Индиго аспекта е тригон – близнаци/везни – отново въздух! В картите на Кристал и стария дух са съвпади – огнен и въздушен. И в трите случая е видно, че въздухът и огъня са нужните стихии да се преминат сатурновите бариери – нужна е висока концентрация на ума, за да успее човек да се пребори със собствените си демони и да премине отвъд.

*

Инти

• 2068
« Отговор #113 -: Март 29, 2009, 12:43:09 pm »
Аз мисля че трябва да търсим аспекти на Хирон или Уран, коже и двете с Меркурий / що не и ретро /. Именно защото е нужно по- специфично мислене  – Ум царува , ум умува, ум патки пасе. Мисленето трябва да е активирано,Щом мисълта е най-силното оръжие на планетата, то трябва да влезе в употреба, а и каква телепатия, ако няма нестандартно мислене ?

Много си права за това, ретро Меркурий при по-напреднали в ментално отношение личности, дава лесен достъп до менталните нива, личността има силно развит интелект, а и Мартин Шулман много добре е обяснил как работи една ретро планета, прескачането от минало , настояще и бъдеще и типично за всяка планета с ретроградно движение.

Прочетете статията моля ви се за индиго децата , за да не прибързвате в заключенията си , там е описан живота на Борис, доказано ИНДИГО дете, на който по-долу прилагам картата ( няма час на раждане, не тълкувайте домовете ). Забележете датата на раждане 11. Януари, числото 11 в номерологията е много силно царско число, което дава пряка връзка с духовния свят. Борис има в натала си ретро Меркурий, и затова толкова лесно описва живота си на Марс и много други свои преживявания, ретро фазата на Меркурий се проявава като  връщане назад към миналото.

Имаме налице Слънце квадрат Хирон, Уран се намира в критичен градус и при това е в паралел с Нептун, , така че двете дефакто можем да отчетем като в съвпад, т.е. работят заедно, Меркурий е в съпад с управителя на южния възел, като е и в точен секстил с Плутон в Стрелец. Гениалния интелект се дължи на екзалтацията на Меркурий във Водолей, честно да ви кажа, това положение за мен лично е по-силно от положението му в знак Близнаци на трон, все пак Водолея е знак на прогресивното мислене.

« Последна редакция: Март 29, 2009, 01:18:09 pm от Asaia »

*

elfidka

• 3129
« Отговор #114 -: Март 29, 2009, 12:45:31 pm »
Ох тези дъгови аспекти, много са ми трудни...
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #115 -: Март 29, 2009, 01:31:16 pm »
Съгласна съм напълно с Лили, че не е възможно само по хороскопа да се определи детето - индиго.Същото разположение на планети имат и деца, които не са...Наистина е нелепо да се правят такива генерални обобщения за цялото поколение...

Ние не определяме по хороскопа кой е индиго и кой не,а обсъждаме по принцип общите неща в картите на такива (да не говорим че отделно дори има видове индиго),както и принципно кои планети отговарят на тези видове качества и път.Много хора може да имат всякакви разположения-примерно за астролог,ама не са .Водещо в случая е нивото на съзнание,както казах и преди дори и повечето възрастни хора рядко работят дори и с принципите на Уран,Нептун и Плутон.А за индиго не е достатъчно само високото ниво на съзнание-а и специфичната индивидуална вибрация и общата им мисия , като цвета на аурата е просто следствие и не е толкова важно в случая-ако днеска примерно се ядосам или друго и ми се смени цвета на аурата чисто физиологически,това няма да промени основната вибрация на моята индивидуалност или Душа!

Не помня някой да е твърдял,че едно цяло поколение са всички представители на Индиго. ???

Ще помоля всички преди да се включват в темата да се запознаят по-сериозно с явлението Индиго !

Чак сега прочетох наистина беглата статийка на онази астроложка за Индиго и виждам,че е казала нещо на което също смятах да наблегна-минорните аспекти .

Според окултните принципи в астрологията творческите и кармични аспекти не се дават туко така в картата и отделно съществува тезата,че само души от окултен ученик нагоре могат да работят с тях съзнателно  ::)

Нормално е едно високо ниво на съзнание с финна чувствителност прекрасно да изразява всякакви минорни аспекти и то в съответствие с рядко срещаните им начини на изява и обхвата им върху по-тънките нива на битието.

За мен най-ключови ще са статуса и позицията на Хирон и Уран при индиго тъй като мисията им и индивидуалните качества почти изцяло се припокриват с тяхното проявление.За Кристални бих добавил и Нептун. А ролята на Сатурн ще е важна и специфична,защото в крайна сметка те идват да изградят нова материална действителност и да "създадат" новите закони.Сатурн отделно носи характеристиката на зрелите души .

На посочената по-долу карта на пръв поглед се вижда акцентиран последен квадрант-струпване в Козирог,Водолей и Сатурн в Риби.Упр на Слънце и Южен възел- Сатурн и Марс са също в последни знаци,което засилва  индикация за стара душа.Не се вижда много ясно тази карта-но заради това че Уран упр Водолей и ако Марс е на 2-3 градус така Уран прехвърля влияние и върху Меркурий чрез съвпада с Марс,макар и между 2 знака,все пак Уран е в последен градус.Сега видях картата на мойта програма- без час на раждане- твърдо взимам съвпад на Уран с Марс и Меркурий.Всички висши планети са свързани с вътрешни- Нептун със Слънце (и Луна в зависимост от часа); Плутон с Меркурий/Марс. Хирон има широк квадрат към Слънце и широк съвпад с нодалната ос. Минорните сега няма да ги гледам при липса на точна карта,а и нямам време в момента. В тази карта определено най-силен е Меркурий / Уран!
Интересното е и че тук Сатурн поддържа Слънцето.За мен един добре поставен Сатурн или с поддържащи аспекти е важен както за психическа устойчивост и издържливост,така и дава способност да прокарваш стабилно своята структура и път пък бил той и "индигов" .

*

Kaya

• 2893
« Отговор #116 -: Март 29, 2009, 03:47:35 pm »
Съгласна съм напълно с Лили, че не е възможно само по хороскопа да се определи детето - индиго.Същото разположение на планети имат и деца, които не са...Наистина е нелепо да се правят такива генерални обобщения за цялото поколение, особено когато всички ясно виждаме каква вълна от простотия и неграмотност ги е удавила. На този общ фон феномените са точно толкова, колкото са били и в други исторически времена, при други обстоятелства. Просто старите души идват точно сега, в това време, с вече добавени различни "умения" към предишните.Странната и необичайна съдба не е белег, че детето е индиго.Съгласна съм също , че цветът на аурата търпи промяна - както към по-висша вибрация (ако човек еволюира), така и към по-нисша (ако търпи регрес).
подкрепям това мнение в общи линии-  макар че лично съм се убедила в значението на разположението на хирон и ролята на ретроградността му, а също так и на други констелации не бих "разбирала" единствено планетарните позиции; забелязала съм, че с Asaia доста често имаме припокриване в наблюденията, но тук не бих била категорична, както е тя

и обърнете внимание,че  все пак трябва на тази змя да има хора, коио да спазват традициите, да метат улиците и т.н. и да възпоизвеждат познатият ни начин на живот, до който  може  се е достигнало на принципа на съзнателните и несъзнаванети работещи и контролиращи механизми за съхранение на реда и  човшкия живот;
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Nebesna

« Отговор #117 -: Март 29, 2009, 04:00:39 pm »
Нанси Ан Тапе твърди, че при близо 95% от децата, родени в последните 10 години, се наблюдава този феномен. Индиговите деца били лекувани с лекарството Риталин, което повлиява мозъчните функции и "успокоява" антисоциалното им поведение. Една българска книга на тази тема, която препоръчват на нашето внимание, е “Неразбраните деца” на Валентина Антонова, изд. Варна, 2005.

Мери Инглиш, популярна английска астроложка и лечителка, казва следното: “В моята хомеопатична практика аз забелязах множество сензитивни, интуитивни деца. Когато разгледах рождените им карти, бях смаяна от факта, че при повечето от тях планетите са струпани в шест от дванадесетте дома на хороскопа. Този модел подсказва интензивна индивидуалност с определени дарби. След това чух за “индиговите” деца и помолих родители, които считаха, че техните деца спадат към този вид, да ми изпратят рождените им данни. За да бъда сигурна, събрах сто рождени карти и намерих в 94% от тях следното струпване на планети. Вглеждайки се по-внимателно, видях, че всички те бяха родени с медиумичния Нептун и свободолюбивия Уран в амбициозния земен знак Козирог.” “Някои “индигови” деца са се появили преди около 30 години, но масово са започнали да “слизат” в края на 70-те и особено през последните 20 години”, казва Мери Инглиш.

http://www.bialobratstvo.info/index.php?option=com_content&task=view&id=166&Itemid=74
« Последна редакция: Март 29, 2009, 04:05:20 pm от Nebesna »

*

Nebesna

« Отговор #118 -: Март 29, 2009, 04:10:33 pm »
Ето филм за едно дете индиго Пранав Веера- живее в Сащ и е от индийски произход. Жалко, че няма дата на раждане.

http://www.pyce.info/news,1,23060.htm

*

Nebesna

« Отговор #119 -: Март 29, 2009, 05:29:24 pm »
Ето какво открих в един сайт. http://www.mchell.net/blog/80
Авторът засяга темата за децата от бъдещето и споменава.......Ралица.

Цитат от Ралица за себе си: " Ралиту някоя си там е родена в късните часове на 2 октомври 1993 година в гр. София."

Тя е зад клавиатурата на компютъра от 5 годишна, на 12,5 години има няколко сайта, направени лично от нея. Участва във форуми, има блог.

Сайтът на Ралица. Обърнете внимание как описва себе си. http://www.freewebs.com/ralica/aboutme.htm
Който се интересува по-дълбоко от темата, може да и пише и да поиска точен час на раждане.

Слагам картата за "късните часове" на 2.10.1993г. (ориентировачно), с риск да сгреша. Но още на пръв поглед се набиват на очи аспектите на Хирон с личните планети, както и позицията на Нептун и Уран в Козирог.

« Последна редакция: Март 29, 2009, 05:40:00 pm от Nebesna »