Здравей Гост

За старите и младите души на земята...

• 249 Отговора
  • 49846 Прегледи
*

Nebesna

Re: За старите и младите души на земята...
« Отговор #120 -: Март 29, 2009, 06:28:11 pm »
Обърнете внимание, че Сатурн и Уран са във взаимна рецепция в тази карта. От една страна Уран в козирог ще преобръща старите порядки с "краката нагоре", от друга страна Сатурн във Водолей ще я кара да работи сериозно в сферата на Водолея (приятелство, братство, създаването на новият ред).

*

veshti4ka

« Отговор #121 -: Март 29, 2009, 06:34:06 pm »
Обърнете внимание, че Сатурн и Уран са във взаимна рецепция в тази карта. От една страна Уран в козирог ще преобръща старите порядки с "краката нагоре", от друга страна Сатурн във Водолей ще я кара да работи сериозно в сферата на Водолея (приятелство, братство, създаването на новият ред).

Небесна, хич и не се надържай на това  ;D  като пораснат може би, но сега едва ли. девойката е набор на сина ми, който има същата позиция и дори като му гледам картата доста отговаря на повечето от изброените критерии до сега за индиго. току що ги разтървах със сестра му от поредния бой за нещо, което никой в къщи не разбра за какво  :o  понякога ми идва да хвана гората с него, въпреки цялото ми разбиране, толерантност и свободомислие  >:( >:( >:( >:( >:( 

п.с. сори че сега аз малко оспамих ама съм на метлата още...

*

Nebesna

« Отговор #122 -: Март 29, 2009, 07:11:41 pm »

Небесна, хич и не се надържай на това  ;D  като пораснат може би, но сега едва ли.

Напротив. Сатурн е двоен управител на Водолей съвместно с Уран. Тук има двойно подчертаване.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #123 -: Март 29, 2009, 08:04:44 pm »
небесна,нищо против нямам знанията и уменията на детето , но това в никакъв случай не я прави дете-индиго. според мен други неща трябва да се търсят за характеристиката на децата индиго. :) духовноста и посланията са по-различни!тя ми е споделяла,че има места на който е била преди ,и до подробности ми е описвала същите.правила съм експерименти и сме отивали до там.така ,както е описвала чешмичката ,точно така е било!
« Последна редакция: Януари 23, 2011, 05:28:29 am от Марая »

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #124 -: Март 29, 2009, 08:05:41 pm »
На мен лично Ралица не ми бие на индиго.Може и да е имала ранно развитие,но не видях описани духовни възгледи или екстрасенси качества,което е характерно за индиго ,а не просто за рано съзряли индивиди или такива с по-активен ум.
В нейната карта висшите планети не са много застъпени,има само едни тригони към Венера от към Уран/Нептун.
Иначе да -Хирон сключва точни аспекти към вътрешните.Има и Хирон в твърд аспект с нодалната ос.

След време може да постна и някои карти,чакам някои доуточнения.Покрай тези до в момента за "доказани" индиго и тези които също разглеждам,определено има много повторения:

- силен знак Водолей и Уран
-висшите планети всички са в някаква връзка (+минорни) с вътрешните и/или ги управляват
-струпване в последен квадрант
-Хирон в аспект с вътрешните; и най-често срещания аспект на Свещения Воин- Хирон в мажорен аспект към Марс
Хирон също често аспектира нодалната ос или някой от нейните управители
- до сега от разглежданите карти всичките са със възли във Огън/Въздух ; поне за сега не съм видял възли в Земя/Вода което е показателно.Може и да има.

Сега първо ще задълбая във видовете индиго-както и в кристалните.Нормално е подвидовете да са характерни с някои допълнителни по-дребни елементи,които да обогатяват основният модел  ;)

*

veshti4ka

« Отговор #125 -: Март 29, 2009, 08:20:51 pm »
и на мен това момиченце Ралица не ми прилича на дете индиго и това е. гледах, взирах се в тази карта, но нещо отвътре ме яде и не ми дава мира - лично за мен не е!

тъкмо смятах да пускам някои от важните показатели и Синухе ме изпревари  ;D ;D ;D

само да добавя, че в случая ми се виждат много важни минорните аспекти в тези карти - просто са в изобилие. нормално е според мен, защото минорните аспекти носят фината енергия, а децата индиго, кристалните и старите души си работят перфектно с нея  ;D

*

Nebesna

« Отговор #126 -: Март 29, 2009, 08:28:15 pm »
Никъде в определенията на индиговите деца не пише, че те трябва да бъдат екстрасенси - необичайни таланти- да, необичайни психични спокобности - да, бунтарство, хиперактивност, разконцентриране на вниманието - да ....но екстрасенси? Екстрасенската, която въвежда понятието индиго казва, че 95% от децата за десетгодишен период на наблюдение имат въпросните качества...едва ли всичките са екстрасенси, моля ви се!

*

veshti4ka

« Отговор #127 -: Март 29, 2009, 08:40:33 pm »
никой не казва, че трябва да са екстрасенси, а че са ориентирани навътре към духовното и към бъдещето.
пускам част от статията на Синухе отново:

"Да, именно за да ПРОМЕНЯТ СВЕТА СА ДОШЛИ НА ЗЕМЯТА ИНДИГО!!! Аз няма да повтарям Ли Карол. Ако не сте чели, прочетете неговата книга “Децата Индиго” и разберете моля ви, че това не са деца феномени, това е феномен на Живота и Еволюцията на планетата Земя. “Обучението в Училището е завършено или завършва. Всички, които са искали да учат, завършват училищната програма и сдават или приключват със сдаването на зрелостните изпити”. Дойде време не да се затрие Училището от лицето на Земята, а да се превърне то в Университет, да се построи, създаде Университет, да се направи това, което хората не са в състояние да направят. Още веднъж: нито в една, дори в най-малката страна на света хората не успяха да създадат обществото на Мечтите, обществото и условията на Рая, общество, живота в което е основан на Духовните Закони. Не им се удаде. Не успяха. Не можаха!
Ето затова се “спусна” на Земята “десанта” Индиго! Това са Духовни Същности, много от които “са завършили и училището, и университета, и аспирантурата”. Това са Служители. Това са Строители и Организатори. Индиго са онези Духовни Същности, които “през обикновеното време” са се занимавали с организация на Уроците, обучението на Човеците и подобните на тях, с преподаване на Духовните Закони както на Земята, така и в други Светове. Сред тях има много видни личности – организатори, известни в цялото Мироздание. “Зад гърба им” е организацията на много учебни заведения на различни нива във Вселената. В отминалите времена са ги отъждествявали с Боговете, които се спускали на Земята, за да помагат на Хората."

това е!

*

veshti4ka

« Отговор #128 -: Март 29, 2009, 08:42:32 pm »
отново от статията на Синухе:

Индиго са дошли на Земята със задачата да осъществят плавна промяна на енергийната среда на сферата на Земята. Още в детска възраст те вече ни демонстрират Знаенето на Духовните Закони на днешното време и изискват от това, което ги заобикаля т.е от окръжаващата среда пълно съответствие. Те не могат по друг начин. Енергетиката на техните индивидуални сфери още в детска възраст съответства на праговото ниво на енергетиката на Земната среда. Докато растат те, живеейки заедно с нас, ни “изтеглят” и – главното – “изтеглят” енергетиката на Земната среда на следващото еволюционно ниво на епохата на Водолея.

е лично за мен Ралица не отговаря на това  ::)

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #129 -: Март 29, 2009, 08:50:34 pm »
Никъде в определенията на индиговите деца не пише, че те трябва да бъдат екстрасенси - необичайни таланти- да, необичайни психични способности ...

Екстрасенство и ясновидство са вид психически способности. :)

В статиите които имам и наблюдения върху индиго,върху себе си и някои познати мога да потвърдя,че повечето имаме такива ,Кристалните особено имат повече уклон към лечителството и хармонизирането чрез енергията си.Не са задължителни,но са често срещани.А задължително е високото ниво на духовност и разбиране на вселенските принципи и закони и начин на живот който ги отразява.После защо не възприемали "авторитети"...и не имитират околните-ми не са толкова глупави!  8)

Небесна не разбрах ти прочете ли статиите,които съм сложил в Мистика ?
http://astrosite.org/forum/index.php/topic,1975.0.html

Вещичка цитира от там.Разбира се те не са единствени,но са доста богати  :)

*

Nebesna

« Отговор #130 -: Март 29, 2009, 08:59:48 pm »
никой не казва, че трябва да са екстрасенси, а че са ориентирани навътре към духовното и към бъдещето.
пускам част от статията на Синухе отново:

"Да, именно за да ПРОМЕНЯТ СВЕТА СА ДОШЛИ НА ЗЕМЯТА ИНДИГО!!! Аз няма да повтарям Ли Карол.
Сред тях има много видни личности – организатори, известни в цялото Мироздание. “Зад гърба им” е организацията на много учебни заведения на различни нива във Вселената. В отминалите времена са ги отъждествявали с Боговете, които се спускали на Земята, за да помагат на Хората."това е!

Жалко, че Ли Карол не е посочил имена.

*

Nebesna

« Отговор #131 -: Март 29, 2009, 09:35:54 pm »

Екстрасенство и ясновидство са вид психически способности. :)

Небесна не разбрах ти прочете ли статиите,които съм сложил в Мистика ?
http://astrosite.org/forum/index.php/topic,1975.0.html

Да прочетох статиите. Да, ясно ми е, че ясновидството и екстрасензорните способности са вид психични способности. Наистина 95% от представителите на поколението, родено в посочения период притежават 95% от описаните качества, характерни за индиго. Обаче с екстрасенските способности нещо не ми се връзва - едва ли ще се намерят и 5% от тях, които да ги притежават. все едно да търсиш игла в купа сено. Следователно не са представителни за посочената вълна от родени. Във всяко едно поколение могат да се намерят поне 5% хора с такива способности.

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #132 -: Март 29, 2009, 09:50:34 pm »
Аз първоначално бях на мнение, че наистина индиговите деца не могат да се познаят по натала, обаче поразмислих се ТРЯБВА да го има и в натала, иначе ще има 1 фактор, при който астрологията няма да действа, което не е възможно, защото всичко което се случва в космоса има отражение на земята и обратното нищо не се случва без първопричина на много по-високо ниво. Но според мен не е по класически фактори... има още едно нещо, което не се е споменло в горепосочените мнения за тези деца - лекуват се със силата на мисълта си и много бързо могат да се възстановяват ако поискат....много волеви и силна психика, до такава степен, че действа видимо върху материята... и за добро и за лошо.

*

Инти

• 2068
« Отговор #133 -: Март 29, 2009, 10:05:01 pm »
Небесна, не случайно се казват ИНДИГО, което се свързва със шеста чакра, а тази чакра е така наречената още "ТРЕТО ОКО", тя символизира пробудената душа. Всички който имат силно развити психически способности имат отворено "трето око", т.е. щом едно дете е пробудено за протичащите във вселената процеси,  за които по-голямата маса дори не подозира , че са реалност, това означава че те пропускат през съзнанието си мъдростта на вселената, веднъж овладели вибрациите на висшите планети, те вече резонират на по-висока честота, те застават над човешкото личностно съзнание и се превръщат в проводник на космическия РАЗУМ, а за него няма граници и ограничения, в това число да извличаш от записите на Акаша не е проблем като цяло за поколението индигови деца.

Какво е означава за човека телепатията, какво означава левитация,какво означава да владееш телекинеза, какво означава да виждаш в бъдещето? 

Във вселената не съществува линейно време, по начина по който хората са го възприели за свои ориентир , минало , бъдеще и настояще са едно, ако ние обикновените хора сме със закърнели способности, макар тези способности да са потенциал за всяка една душа, то децата индиго и кристалните деца, идват за да пробудят човечеството и да му покажат неговата същинска божествена натура. НЕ поради друга причина , а именно в ранна детска възраст се отключват и се проявяват свръхспособностите, защото съзнанието им не е обременено още от грубата материя, и все още не навлезли в структурата на  обществото, те се чувстват свободни да изразят това знание, което е предопределено за човечеството, но му е било отнето.

Още по темата тук: http://astrosite.org/forum/index.php/topic,1975.msg35851.html#new
« Последна редакция: Март 29, 2009, 10:12:31 pm от Asaia »

*

Марая

• 28287
« Отговор #134 -: Март 29, 2009, 10:38:23 pm »
погледнете тази карта!тук има ли според вас индикация за индиго? 12.12.1991г.гр.софия 03:40мин

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Nebesna

« Отговор #135 -: Март 29, 2009, 11:01:46 pm »
погледнете тази карта!тук има ли според вас индикация за индиго? 12.12.1991г.гр.софия 03:40мин

Това е картата на твоята Вики. Виждам едно малко сходство с картата на Ралица:
Хирон в положителен аспект с Меркурий и Марс, които са в съвпад. Само, че при Вики Хирон е в Лъв, съвпадът Меркурий-Марс е в Стрелец (аспекта е тригон), а при Ралица аспекта е секстил (земен и воден знак са замесени).

1. Хирон е в бисептил с Плутон в Скорпион.
2. Хирон е в квадрат с господаря на Асцендента - Венера в Скорпион.
3. Хирон е в опозиция със Сатурн във Водолей (тао-квадрат Венера/Хирон/Сатурн).

Аз мисля, че нейните способности да описва места, на които не е била идва от следните аспекти:
1. Венера - господарка на Асцендента е в тригон с ЮЛВ в Рак и в секстил със СЛВ в Козирог. Венера (родената) има ясна връзка между минало, настояще и бъдеще.
2. Венера в секстил с Нептун и Уран, които са в съвпад със СЛВ.

*

Марая

• 28287
« Отговор #136 -: Март 30, 2009, 12:42:32 am »
там е работата,че тя не описва само места , тя сънува и предава различни неща от които много хора ,са поразени. до скоро го отдавах на това ,че все пак е кръщавана от ванга ,но....понякога ме е страх.тя е като пророк и чете постоянно и астрология ,стигна и до блаватска.нямам думи.
а последния бонбон съвсем ме закла ;D,преди 2 дни , но тя вече е кристал.погледни и виж за какво става дума.06.04.2000г. 09:10мин.софия
не ,че другите не са мой деца ,не ,че не ги обичам , ама ми кажи тоя малък заек откъде накъде ще изписва знаците на планетите,как ще знае къде се слагат ръцете и какъв масаж се прави , какво е аура и рейки.е вярвай ми полудях.....просто не съм на себе си.тя ми говори за фуний и енергий.в другиден съм на психолог с нея.учителката и казала на голямия човек -тя е свръхинтелигентна.ама май не е само това!!!!!1 :-[ :-[ :-[ ::)не знам ,изумена съм.

*

veshti4ka

« Отговор #137 -: Март 30, 2009, 08:40:40 am »

адаш, може би има нещо, но още не съм си изпила кафето и съм малко разногледа в момента, а мозъка ми още спи. но ти пиша това което ми прави впечатление в картата на Вики

1. СЛВ е съвпад с Уран и Нептун в козирог - това ме навежда на мисълта, че има специална мисия точно тук на Земята.
2. отново имаме аспект на Хирон с Марс
3. Мерка е ретро ...
4. Хирона е в огън /досега е бил повече във въздух, но ако се отчете тригона значи имаме въздушна връзка между огъня...
хъмммм интересно в другите карти на ИНДИГО И КРИСТАЛ Мерка е директен, току що ме осени мисълта, че ретро Меркурий може да има в картите на СТАРИТЕ ДУШИ поради факта, че като е ретро те имат достъп до другите нива и им е по-лесно, а в картите на НОВИТЕ ДЕЦА понеже те си идват със специалните умения и от друго място на Галактиката на тях не им пречи че е директен... ммм трябва да помисля върху този въпрос като се събудя малко  ;)

*

veshti4ka

« Отговор #138 -: Март 30, 2009, 08:52:59 am »
но тя вече е кристал.погледни и виж за какво става дума.06.04.2000г. 09:10мин.софия
не ,че другите не са мой деца ,не ,че не ги обичам , ама ми кажи тоя малък заек откъде накъде ще изписва знаците на планетите,как ще знае къде се слагат ръцете и какъв масаж се прави , какво е аура и рейки.е вярвай ми полудях.....просто не съм на себе си.тя ми говори за фуний и енергий.в другиден съм на психолог с нея.учителката и казала на големия човек -тя е свръхинтелигентна.ама май не е само това!!!!!1 :-[ :-[ :-[ ::)не знам ,изумена съм.

ако както твърдиш, че е кристал - това значи е втората карта на кристал която имам и в случая мога да кажа вече какви са разликите между ИНДИГО И КРИСТАЛ защото наистина има разлики в картите които са пред мен...

ще спомена само една доста интересна разлика за сега, а после ще си ги огледам още за преценя щото има и други:

значи при ИНДИГО има наличие на много големи въздушни тригони, а при КРИСТАЛ има огнени тригони

такааа пък адашче за втората карта кво се чудиш бе - тоя стелиум в 12 дом е виновен за всичко, още повече, че там има и земя и е редно да се прояви на тая планета  ;D  и стелиума квадратира Нептуна на МС откъм 9-ти...

*

veshti4ka

« Отговор #139 -: Март 30, 2009, 11:41:10 am »
Аз първоначално бях на мнение, че наистина индиговите деца не могат да се познаят по натала, обаче поразмислих се ТРЯБВА да го има и в натала, иначе ще има 1 фактор, при който астрологията няма да действа, което не е възможно, защото всичко което се случва в космоса има отражение на земята и обратното нищо не се случва без първопричина на много по-високо ниво. Но според мен не е по класически фактори... има още едно нещо, което не се е споменло в горепосочените мнения за тези деца - лекуват се със силата на мисълта си и много бързо могат да се възстановяват ако поискат....много волеви и силна психика, до такава степен, че действа видимо върху материята... и за добро и за лошо.

абе знаех си аз, че ще дойдеш на наща  ;D ;D ;D ;D ;D

а това с менталните умения трябва според мен да се търси по Меркурий/Уран ... лично аз мога да го правя и за мен е нещо нормално - друг е въпроса дали се сещам да го прилагам често  ;D ;D ;D