Здравей Гост

транзитите на уран и сатурн и щастието

• 143 Отговора
  • 27346 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re: транзитите на уран и сатурн и щастието
« Отговор #100 -: Април 01, 2009, 04:21:46 pm »
синехе,
характера е неспокоен защото въздуха е силно акцентиран ,когато липсва земния елемент.ДА това е най-точната дума.съвсем нормални са психоматичните състояния за натоварения въздух ,защото мисълта е непостоянна и вечно търсеща.тя няма здрави устой на който да стъпи.в картата за която говоря въздуха не е балансиран изобщо.умът е трескав.присъстват много тревожни мисли ,които другите не могат да възприемат.една и съща мисъл се разглежда през призмата на венера,меркурий,сатурн ,уран , луна.от тук идва и невротичното състояние.неопределен е свързана изключително с нестабилен.там където нещата са определени има сигурност и стабилност ,както по отношение на формата,така и по отношение на възгледите и възприятията.
друг е въпроса при балансирания въздух,когато е намесен и елемента земя ,нещата са коренно по-различни.ти си заземен и имаш ясна и точна представа ,тогава въздухът ти намира най-точния начин за своята изява.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Emma

• *
  • 321
« Отговор #101 -: Април 01, 2009, 04:38:07 pm »
И аз имам много подчертан въздух в картата си и земята ми никак я няма(един Хирон ми е в земен знак) и също не смятам, че сме нестабилни. Променливи, търсещи и нуждаещи се от градивност - да, но нестабилни... :-[ Напротив, в тази въртележка от новости някак съумяваме да различаваме цветовете и много стабилно да поддържаме идеите си, които са ни пленили.
И за страховете не съм съгласна. Аз с тази въздушност съм дори прекалено смела в мислите, мечтите, желанията, действията си и точно тази променливост/обогатяване/градивност ми дава усещането, че мога да се справя с всичко, да се впиша във всяка обстановка и вписването става с огромна лекота в емоционален, душевен план.
Не знам как е при другите хора с подчертан въздух, но при мен няма страх от промени - нито личностни/вътрешни, нито глобални. Има увереност и огромно спокойствие, че и в новата обстановка ще се впиша.  :-[ Промените(нестабилността) не ме докарват до вътрешни драми и дилеми. По-скоро ми се струва, че закотвените хора по-трудно изживяват предизвикателствата на новостите.  :-[ Не знам, аз не съм астролог, просто коментирам наблюденията си върху мен и околните на база елементарни познания(любопитство) по астрология. :-[

*

veshti4ka

« Отговор #102 -: Април 01, 2009, 04:50:48 pm »
синехе,
характера е неспокоен защото въздуха е силно акцентиран ,когато липсва земния елемент.ДА това е най-точната дума.съвсем нормални са психоматичните състояния за натоварения въздух ,защото мисълта е непостоянна и вечно търсеща.тя няма здрави устой на който да стъпи.
друг е въпроса при балансирания въздух,когато е намесен и елемента земя ,нещата са коренно по-различни.ти си заземен и имаш ясна и точна представа ,тогава въздухът ти намира най-точния начин за своята изява.

аааааааааааааа адаш, тука вече ще се бием да знаеш  ;D

това е напълно невярно и мога да споря с теб до апокалипсиса да знаеш!!!!  неспокойствието на характера идва от факта, че въздухът не се задоволява с малко знания и иска да знае всичко. а това за здравите устои направо уби коня с мотиката  :o  - в моята карта както много от вас знаят няма кьорава земя, за сметка на въздух, въздух, въздух, който е допълнително подчертан от голямо количество тригони - трябва да ти кажа че имам най-твърдите принципи на земята и никой не може да ги обори и ги защитавам с цената на всичко!!!  и какви психосоматични състояния бре - с тоз моя въздух и съвпада на Луната със Сатурна ми според теб трябва да съм в психиатрията отдавна  ;D ;D ;D ;D

никога не подценявай факта кой и на какво ниво отработва стихии, планети и аспекти - това е най-важното в астрологията  ;)

*

Марая

• 28287
« Отговор #103 -: Април 01, 2009, 04:53:05 pm »
ЕММА,как да има страх от промени!!? като точно това е ампоато на въздуха! ???

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #104 -: Април 01, 2009, 05:08:31 pm »
синехе,
характера е неспокоен защото въздуха е силно акцентиран ,когато липсва земния елемент.ДА това е най-точната дума.съвсем нормални са психоматичните състояния за натоварения въздух ,защото мисълта е непостоянна и вечно търсеща.тя няма здрави устой на който да стъпи.

аааааааааааааа адаш, тука вече ще се бием да знаеш  ;D

това е напълно невярно и мога да споря с теб до апокалипсиса да знаеш!!!!  неспокойствието на характера идва от факта, че въздухът не се задоволява с малко знания и иска да знае всичко. а това за здравите устои направо уби коня с мотиката  :o  - в моята карта както много от вас знаят няма кьорава земя, за сметка на въздух, въздух, въздух, който е допълнително подчертан от голямо количество тригони - трябва да ти кажа че имам най-твърдите принципи на земята и никой не може да ги обори и ги защитавам с цената на всичко!!!  и какви психосоматични състояния бре - с тоз моя въздух и съвпада на Луната със Сатурна ми според теб трябва да съм в психиатрията отдавна  ;D ;D ;D ;D

никога не подценявай факта кой и на какво ниво отработва стихии, планети и аспекти - това е най-важното в астрологията  ;)

сама го казваш-неспокойствието на характера идва от.....,значи го има това неспокоиствие! ;D
имаш твърди принципи защото имаш своя свят ,които едва ли го споделят дори 20% от хората ,които познаваш!
съвпада на луната със сатурн носи информация ,за развитието , защото неговото предназначение е да провокира същото това развитие дори до степен на болка ,защото единственно фрустрацията и страданието ни карат да се променяме.именно хора ,които имат така наречения наранен сатурн имат по-големия шанс от останалите за отриване на СМИСЪЛ НА ЖИВОТА И ЦЕЛТА,ЗАЩОТО СА ПРИНУДЕНИ ДА ТЪРСЯТ ЦЕННОСТИТЕ ,ОСНОВАНИ НА СОБСТВЕННИТЕ СИ ВЪТРЕШНИ РЕАЛНОСТИ ,отколкото на външните! ЗА САТУРН НЯМА ЛЕСНИ ИЛИ ЛЕКИ ПЪТИЩА! И ТОЙ Е ЖЕЛЕЗЕН В СВОЙТЕ ПРИНЦИПИ. така,че недей да спориш! картата ти не е пред мен ,на друг комп. съм ,но виж дали пък ,някой от въздушните планети ,не са се настанили в земни домове? ;D

п.п. не е случаен съвпада на луната и сатурн в картата ти , виж в противен случай можеше и да се настаниш в някой диспансер ;D ;D ;D , добре,че го има -той компенсира липсата на елемента земя!сатурн си е сатурн ,без значение какви аспекти прави !
« Последна редакция: Април 01, 2009, 05:29:13 pm от maraj »

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #105 -: Април 01, 2009, 05:24:53 pm »
Хайде сега от елементите на домовете кацнахме!  :o ;D

Чакай малко Марая-неспокойствие и търсене на знания и стимули,не означават нестабилен характер! Нито пък принципи и прочие .

От една карта не можеш да си правиш генерални заключения за елемента-тука вече 3ма с водещ елемент въздух се включваме и ти казваме,че това не е така.

При онази твойта карта много фактори могат да играят значение-от ретро планети,до наранена Луна и Нептун и т.н.
А и ти правиш ли разлика между ум и психика, между ментални и психически нива,между въздух и вода ?  ???
Психосоматичните и психически проблематики са по водата,не по въздуха -омръзна ми да се повтарям.

« Отговор #106 -: Април 01, 2009, 05:27:52 pm »
Съгласна съм , че въздушните личности нямат ама никакъв проблем с промените, защото те могат да приемат всякаква форма, да проникват във всеки ум и ситуация.Затова и нямат страхове. Наистина са невротични, бързат, говорят бързо, не изслушват, имат много мисли в главата си, които звучат едновременно. Верно, имат изключителни способности да се занимават задълбочено с наука, по- скоро с книжното познание, но това не ги прави мъдри. Мъдростта идва от земята - тук съм съгласна с написаното от Марая. Не мога да кажа, че са променливи или непостоянни, по-скоро постоянно менят формата, защото винаги идва някаква очарователно нова мисъл или идея, която ги възпламенява.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #107 -: Април 01, 2009, 05:32:18 pm »
Не мога да кажа, че са променливи или непостоянни, по-скоро постоянно менят формата, защото винаги идва някаква очарователно нова мисъл или идея, която ги възпламенява.

Днес за 2ри път много ми харесват изразените ти мисли  :)

Имайки предвид,че и формата подлежи на промяна,въпроса за относителността на стабилността също трябва да се има предвид-просто земята се грижи за това,в което се е вкопчила-докато не го изцеди и до последната му капка полза.После нали е практична-ще замени старата форма с нова-но по принуда.

*

Uran

• 6041
« Отговор #108 -: Април 01, 2009, 05:33:42 pm »
Съгласна съм , че въздушните личности нямат ама никакъв проблем с промените, защото те могат да приемат всякаква форма, да проникват във всеки ум и ситуация.Затова и нямат страхове. Наистина са невротични, бързат, говорят бързо, не изслушват, имат много мисли в главата си, които звучат едновременно. Верно, имат изключителни способности да се занимават задълбочено с наука, по- скоро с книжното познание, но това не ги прави мъдри. Мъдростта идва от земята - тук съм съгласна с написаното от Марая. Не мога да кажа, че са променливи или непостоянни, по-скоро постоянно менят формата, защото винаги идва някаква очарователно нова мисъл или идея, която ги възпламенява.
Абсолютно съгласна.
Имам много въздух и огън в натала и съвсееееем малко земя, което ми пречи да постигам целите си.

*

Марая

• 28287
« Отговор #109 -: Април 01, 2009, 05:42:48 pm »
Хайде сега от елементите на домовете кацнахме!  :o ;D

Чакай малко Марая-неспокойствие и търсене на знания и стимули,не означават нестабилен характер! Нито пък принципи и прочие .

От една карта не можеш да си правиш генерални заключения за елемента-тука вече 3ма с водещ елемент въздух се включваме и ти казваме,че това не е така.

При онази твойта карта много фактори могат да играят значение-от ретро планети,до наранена Луна и Нептун и т.н.
А и ти правиш ли разлика между ум и психика, между ментални и психически нива,между въздух и вода ?  ???
Психосоматичните и психически проблематики са по водата,не по въздуха -омръзна ми да се повтарям.

;D ;D ;D, пак по сатурнски НЕ! ама ако помислиш малко ,ще кацнеш на мойта клонка!
как ще разглеждаш само елементите без домовете!че тези елементи в картата са отново поставени във форма.картата има форма.тя не е в пространството.всички елементи се определят от знаците.всеки знак има своита къща.не можеш да ги разглеждаш по отделно.те са част от цялото. и въобще не можеш да ме убедиш ,че натоварения въздух ,при това небалнисиран , е индикация за съвършенство!ама по никакъв повод!
ПРЕКАЛЕНО СВЕТЕЦ И БОГУ НЕ Е ДРАГ.-пише в библията,чувал си ,че ОТРОВАТА Е В ДОЗАТА!
всичко ,което е прекалено е вредно!при теб асц е в дева,слънцето и венера в козирог. виж какъв баланс има във въздуха-как изглежда въобще картата ти. що си мислиш ,че ако нямаше земя ,тази мисъл щеше да бъде такава?!
психиката е по въздуха-защото тя е мисълта!чувствата и мисълта са свързани синухе!там където няма чувства има друго ;D.чувството е по водата , а мисълта по въздуха! ;) правиш ли разлика м/у водещ елемент и претоварен елемент!?????

психика и психология са две много различни неща!
« Последна редакция: Април 01, 2009, 05:49:39 pm от maraj »

*

Синухе

• 4978
« Отговор #110 -: Април 01, 2009, 05:55:14 pm »
Виж аз точно защото знам,че всяка карта си има форма ти казах ,че от една карта не можеш да правиш заключения за изява на чист елемент.

А ти тъй като започна с чистите елементи и държеше много на тях,трябваше и да се придържаш към тях докато ти се изяснят-виждаш включихме се такива с водещ въздух. И чак след като ти се изясни елемента,тогава да гледаш домове , планети и т.н- но това вече е разглеждане на индивидуален хороскоп.

Мисля,че чисто езотерически следва да разбереш следната подредба:

земя- тяло (физическо тяло)
вода-психика (астрално тяло)
въздух- ум (ментално тяло)
огън-Аза (духовно тяло)

Чувствата и мисълта си влияят-не го отричам, а и в тази подредба те са свързани нива. ;)

*

Марая

• 28287
« Отговор #111 -: Април 01, 2009, 06:29:49 pm »
Виж аз точно защото знам,че всяка карта си има форма ти казах ,че от една карта не можеш да правиш заключения за изява на чист елемент.

А ти тъй като започна с чистите елементи и държеше много на тях,трябваше и да се придържаш към тях докато ти се изяснят-виждаш включихме се такива с водещ въздух. И чак след като ти се изясни елемента,тогава да гледаш домове , планети и т.н- но това вече е разглеждане на индивидуален хороскоп.

Мисля,че чисто езотерически следва да разбереш следната подредба:

земя- тяло (физическо тяло)
вода-психика (астрално тяло)
въздух- ум (ментално тяло)
огън-Аза (духовно тяло)

Чувствата и мисълта си влияят-не го отричам, а и в тази подредба те са свързани нива. ;)
съгласна съм! и имам въпрос?-какво се случва,когато едното от телата не е изразено , другото е поело повече от необходимата му енергия?

*

Марая

• 28287
« Отговор #112 -: Април 01, 2009, 06:44:54 pm »
Абсолютно съгласна.
Имам много въздух и огън в натала и съвсееееем малко земя, което ми пречи да постигам целите си.
ентусиазъм,вдъхновение,идеализъм,усет за призвание и цел,борбеност,чувство за справедливост-100% са ти познати тези качества на личността ти.сигурна съм,че идейте са интересни и огнени.така ли е?

« Последна редакция: Април 01, 2009, 06:57:31 pm от maraj »

*

Skarlet

« Отговор #113 -: Април 01, 2009, 07:13:08 pm »
психиката е по въздуха-защото тя е мисълта!

Лелееее,аз докато прибера тате от болницата,вие сте изписали фермани.  ;D Едва успях да прочета всичко.Не съм съгласна,че психиката е по въздуха.Психиката е по Нептун и 12 дом,а те са водни.
И много ми допаднаха мненията на Емма,напълно ги споделям.Хората с подчертан въздух са много мобилни и бързо приспособими,хора вечно пълни с идеи.А като го съчетаят и с огън,става невероятно съчетание от идеи,пламенност и интелект.Всеки компенсира липсващото качество по планета и знак чрез позицията им в някой земен дом например.Според мен също има огромно значение средата и възпитанието на човека.Аз,слава Богу си имам от всички елементи по много  ;D Само въздуха е по-малко застъпен/само въздушен асцендент/,но и това не е малко.Пък си имам и цели 3 планети във въздушни домове.Другото,което ми компенсира малкото количество въздух в моя хороскоп е,че Венера/управителка на асцендента/ и Меркурий/въпреки,че и двете са в Рак/ са в дуода,управляван от Близнаци.Така че,който търси,намира.И малкото в хороскопа му може да помогне и подсили липсващите качества.  ;D
« Последна редакция: Април 01, 2009, 08:20:50 pm от Skarlet »

*

elfidka

• 3129
« Отговор #114 -: Април 01, 2009, 07:44:01 pm »
Знаете ли какво, аз все си мисля, че тези двамата няма да се разведат. Това при мъжът ѝ е едно временно увлечение, което се подхранва от нейното негодувание към ситуацията.
Maraj, отпусни се и остави на т.н. транзитиращи енергий да си свършат работата. Те не са зло, а само ви пречистват за да минете на друго ниво. Ти си подала молба за развод само поради наранено честолюбие, всичко друго сочи, че ти не го искаш. Помисли си. Дай си време не бързай. Ако искаш да продължим на лични.
Това е само един сценарий от живота, който само сме си избрали....

елфитка ,това на боб или на кафе го видя ;D ;D ;D ;D ;D

Не миличка, за съжеление не мога нито боб да хвърлям, нито на кафе да гледам. В предвид характеристиките на този мъж по натал  / за кой ли път сме отново на едно мнение с Джеи ди / Това е интересен човек. Мъж с който няма да ти е скучно. Ама бил полигамен, че кой мъж не е ? Никой не принадлежи на никой...нали сме ерата на Водолея. Бъди единствената жена в неговия живот, която го толелира и която го разбира и той ще бъде завинаги твой. Когато човек има свобода, много често не я консумира.  Ще се изненадаш от реакцията му и от развоя на нещата. Няма мъж който да не ходи. Пък струва ли си да се развеждаш всеки път когато разбереш, че мъжът ти си ляга с друга / дори и евентуален втори / Буди гъвкава и адаптивна . С твоите познания по астрология, сама виждаш полигамията в картата му. А и тр. Уран в  7 дом ? За това ти казвам да не се развеждаш, защото после Уран отива в 8 дом - осъзнаване на сексуалната енергия. ероятността да мине на друго еволюционно ниво е голяма. Но той не може да го направи без теб.
« Последна редакция: Април 01, 2009, 07:58:07 pm от elfidka »
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Синухе

• 4978
« Отговор #115 -: Април 01, 2009, 07:51:06 pm »
Елфидке-много ти е адаптивна Луницата !  :P ;D

Той ако до сега не си е осъзнал сексуалната енергия при толкова много "осъзнаване"  ;D , едва ли и Урана ще му помогне сега като влезе в 8 дом...Не мога да повярвам,че някой може да трае такъв мъж,той не просто си има любовница,а и живее с нея  ??? Марая го е траела предостатъчно.И кое му е толкова интересното-а да интересни филми продуцира ,няма спор  ;D И да не е единствен той -Марая ако иска 10 пъти по-интересни може да си намери  ;)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #116 -: Април 01, 2009, 07:54:04 pm »
Тогава не виждам какъв е проблемът? Оставете го да си ходи при която си иска.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #117 -: Април 01, 2009, 07:59:13 pm »

Именно...
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Синухе

• 4978
« Отговор #118 -: Април 01, 2009, 08:19:14 pm »

Именно...

Сега остава и Марая да ходи където си иска и това ще е идеалният граждански брак.После за какво браковете ми били смешни....Не разбрах в 21 век това ли е нормално-да се фукаш че имаш съпруг,а не че имаш работеща и задоволителна връзка?  ??? Пък любовта сигурно е светотаство да я споменава... и за каква еволюция си говорим, а да за еволюция на сексуалната енергия,за малко да забравя  :o  ;D 8)

*

Uran

• 6041
« Отговор #119 -: Април 01, 2009, 08:20:43 pm »
Абсолютно съгласна.
ентусиазъм,вдъхновение,идеализъм,усет за призвание и цел,борбеност,чувство за справедливост-100% са ти познати тези качества на личността ти.сигурна съм,че идейте са интересни и огнени.така ли е?

Идеите ми са твърде дръзки.
Когато не съм ги подлагала на съмнение (под давление на близките) НЕ съм грешала.