Здравей Гост

Липсата и подчертаването на елементите в наталната карта

• 259 Отговора
  • 40169 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
 :) , отварям нова тема ,защото смятам ,че ще бъде много необходимо да погледнем както философски така и по-практично на липсата и подчертаването на елементите:въздух,земя,вода,огън в наталната карта!
как може да се тълкуват тези състояния в картата,как могат да се компенсират?очаквам ви да споделите! :)
« Последна редакция: Февруари 06, 2011, 01:41:25 am от Марая »

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
да започнем с липсата на земя в картата!
човек може да остане да живее в сферата на илюзийте и фантазийте.идеите не биха получили реализация,защото липсва необходимата сила за реализацията им,както и практичното.
ако човек е незаземен той просто лети из облаците и живее в един собствен свят ,които не се вписва в реалното време.мисленето не е задълбочено , а по-скоро повърхностно , идеите не намират реализация.искам да кажа,че мисълта не намира земна форма и структура.
намеренията и чувствата са нетрайни,разпилени и девет дена-десет акъла.
в случай ,че сатурн е добре поставен в картата то той би могъл да компенсира до известна степен липсата на земния елемент.

прекаленото подчертаване на земята в наталната карта ,говори за практичност и материализъм,закостенялост,страхове в това число и страх от промените,стремеж към трупане на материални ценности и вещи./клошарите,според мен имат много земя-сатурнСВОБОДАТА ДА ЖИВЕЕШ БЕЗ ДА ПЛАНИРАШ ДО МИЛИМУНДА ВСИЧКО И ДА ТРУПАШ ЗА УТРЕШНИЯ ДЕН ,МАЛКО ХОРА УСПЯВАТ ДА РАЗБЕРАТ.когато това качество е свръх подчертано ,то не работи в положителна посока ,напротив има отрицателно въздействие.хора с подчертан елемент земя са по-скоро егоисти,целесъобразни,дори лицемерни.малко от тях стигат до духовното.те първи казват по сатурнски НЕ! , а по-късно започват да мислят.ако при такива ситуаций-прекомерно подчертаване на земя ,липсва огнен елемент също има депресий,страхове и краен материализъм граничещт със съперничество! :)
« Последна редакция: Април 01, 2009, 04:54:24 pm от maraj »

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

veshti4ka

чакай малко  ;)

не можеш да говориш за липса на земя по принцип. земята се представлява от числото 4 и респективно от квадратурата. аз досега не съм видяла хороскоп без елемент земя и без квадратура /двете накуп да липсват/. или пък в датата на раждане може да има числото 4. никой не е напълно лишен от даден елемент в картата си или датата си на раждане. като това се отнася за всички елементи в хороскопа... 

*

Марая

• 28287
чакай малко  ;)

не можеш да говориш за липса на земя по принцип. земята се представлява от числото 4 и респективно от квадратурата. аз досега не съм видяла хороскоп без елемент земя и без квадратура /двете накуп да липсват/. или пък в датата на раждане може да има числото 4. никой не е напълно лишен от даден елемент в картата си или датата си на раждане. като това се отнася за всички елементи в хороскопа... 
разсъждавам като астролог ,не като нумеролог и не включвам нищо свързано с нумерология. има такива карти! да!има липсваща земя ,както и прекомерно присъствие на този елемент.квадратурата е аспект ,които изисква действие , дори и да я има в картата , това не пречи на липсата на елемент или претоварен елемент. :)

*

Марая

• 28287
 и още нещо като пример се сещам:
девата има по-бърза мисъл ,защо? защото тук е меркурий ,при това и по-аналитична,защото тя изпипва детайлите до съвършенство.
телеца е бавен ,но и по-стабилен!той притежава търпение и постоянство!
козирога-това е перфектния стратег , само той и никой друг не може да работи с толкова целенасоченост стъпка по стъпка ,за да достигне върха.необходимата амбиция и СИЛНА ВОЛЯ-сатурн.
е когато има струпване в един знак ,и когато повечето планети са казими , когато енергийте си пречат взаимно ,как ще използваш всичките им качества и достойнства!
 ОТРОВАТА Е В ДОЗАТА!-стара и мъдра истина.
тук е същото -всичко ,което е прекалено не носи полза! още повече ,когато не е балансирано. :)

*

Lillie

• 30532
:) , отварям нова тема ,защото смятам ,че ще бъде много необходимо да погледнем както философски така и по-практично на липсата и подчертаването на елементите:въздух,земя,вода,огън в наталната карта!
как може да се тълкуват тези състояния в картата,как могат да се компенсират?очаквам ви да споделите! :)

Поредната нова тема ли?
Ок, ами как се тълкува? Пише го в книжките.
Често липсата на даден елемент се компенсира в синастриите, които ни допълват.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Не знам как чрез синастриите се допълват, но моето изживяване не е точно такова. Имам подчертан огнен елемент, в натала ми почти липсва земя и въздух. Когато се сблъскам с подчертано земен елемент, сякаш сме от различни светове, вбесява ме неспособността на такива хора да "политнат" в съзнанието си и да разберат нематериалното. Трудно издържам присъствието им дълго, камо ли да живея с подобен човек. Как ще ме компенсира синастрията- и друг път съм си задавала този въпрос.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind

Често липсата на даден елемент се компенсира в синастриите, които ни допълват.

Често ,но не винаги.В смисъл по-скоро човек се запознава информационно с друга стихия чрез другия.

В някои семейства дори се предават един -два елемента и върху децата,а други един-два тотално могат да липсват в цялото семейство.

А дали се компенсират реално чрез друг?Ами не мисля особено,че става така-по-скоро ще има привличане и отблъскване,но не и интегриране.

В тази насока мисля,че липсващ елемент/и човек си ги набавя чрез личните планети които ги управляват и съответстващите им домове-пример е майка ми която няма нито една планета в огън/въздух, с доминанта земя ,следвана от вода.Обаче има силен Марс в 1 дом и силен Меркурий на трон по дом и знак със стелиум във въздушен дом- и е много волева и бойна,само че при натиск отвън. Т.е. липсващите елементи,не водят до съответното им вътрешно поведение и импулси и се проявяват често в критически моменти,използвайки планетите с които се свързват.

*

Emma

• *
  • 321
Ще се включа в темата, защото имам подчертан въздух в картата си, не като астролог, защото нямам познанията.

Но някак мнението и заключенията на Марая ми идват прекалено повърхностни в категоричността си.
Не мога да се съглася с тях.  :-[
Моят въздух ме тласка към постоянно търсене на нови неща, нови емоции, но това не означава задължително, че съм непостоянна към старите. Почти винаги търсенето е насочено към познаване и задълбочаване на вече откритите неща, търсенето не е на повърността, а дълбае навътре в пластовете. Забелязала съм, че и другите хора с подчертан въздух са ужасно многопластови и имат способност да погледнат една ситуация от много ъгли, да я изживеят по различни начини, да я възродят през нова призма на усещанията си. По тази причина не съм съгласна, че сме непостоянни/повърхностни в емоциите си, напротив, дори имаме желанието да ги задълбочим и открием в дълбини.

Многото нови неща, които ни въвличат като идея, не бихме могли да изживеем всичките в реалността. Но това не се дължи на липса на стимул и смелост, а защото просто физически не можем да изживеем всичко ново, което ни грабне. Аз поне се страхувам единствено от това - че няма да ми стигне времето да изживея всичко, което искам да изживея, защото вечно търся градация.
Временното отлагане на действието при мен не се дължи на липса на стимул, а просто на необходима систематизация на всички желания по групички. Когато се съберат няколко желания в една лична категория, тогава няма сила на света, която да ме спре да осъществя всичките само с едно действие, с което просто компенсирам забавянето във времето.
Аз поне нямам съмнения, че ще изживея и постигна всичките си мечти. Просто го знам.
И аз като Вещичка имам непоклатими принципи, които с времето просто се бетонират, защото вечното въздушно търсене дава възможност да ги изследваме в дълбочина и да сме още по-убедени в тях.
Нестабилност на характера е другото нещо, което не откривам в себе си.
А колкото до липсата на страх от промени - имах предвид, че някои хора изживяват ужасно трудно промените и точно това ги прави нестабилни като личност и емоции. Докато многото промени при мен не водят до нестабилност, приемам ги с лекота, не драматизирам - просто ги изживявам със спокойствие.  :-[

п.п. Вече ми стана кристално ясно защо усещах Вещичка и Sinyhe някак близки.  :-[ Ние сме си били от сходен вид.  :-[

*

Синухе

• 4978
Забелязала съм, че и другите хора с подчертан въздух са ужасно многопластови и имат способност да погледнат една ситуация от много ъгли, да я изживеят по различни начини, да я възродят през нова призма на усещанията си. По тази причина не съм съгласна, че сме непостоянни/повърхностни в емоциите си, напротив, дори имаме желанието да ги задълбочим и открием в дълбини.

Много си точна и с този писателски талант който имаш,след време може да станеш и добра писателка на астрологична тематика  :)

*

Марая

• 28287
скъпа ЕММА,
въздухът е елемент на мисълта.въздухът е лек,студен,топъл,сух,влажен ,но винаги подвижен! :)такъв е и темперамента на хората,които го притежават.не случайно той принадлежи на човешките знаци.ако погледнеш и глифовете на тези знаци ,ще установиш ,че в тях всичко е по-две ,или две линии ,които представляват двойнственната природа на знаците.свежеста идва от въздуха,там където той е застоял-мирише.
генератор на идей е именно въздуха!бързият ум ,идва именно от присъствието на въздуха.
близнака е интелекта-заради меркурий,водолея е интуитивния ум-заради уран,везната е артистичния ум заради венера.хората,които имат силен елемент въздух са готови да разглеждат всичко от няколко страни.
емоционалния живот тук е по-овладян ,защото преминава през мисълта и тук ДОМИНИРА ума.а МИСЪЛТА Е ПРОДУКТ НА УМА.ВОДЕЩИЯ ВЪЗДУШЕН ЕЛЕМЕНТ Е ПОКАЗАТЕЛ ЗА СИЛЕН ИНТЕЛЕКТ ,НО КОГАТО ТОЙ НЕ Е БАЛАНСИРАН И Е ПРЕКАЛЕНО МНОГО ,БЕЗ ПРИСЪСТВИЕТО НА ЗЕМЯ,ОГЪН,ВОДА,-едно от качествата е сух и само ефирен.той не е способен да достигне до дълбоко проникновение точно поради липсата на някой от другите елементи.
сух и топъл въздух-въздушен и огнен елемент
влажен въздух-въздушен и воден елемент
студен въздух-въздушен и земен елемент
така си представям образно въздуха.но той винаги е подвижен.
аз си мисля,че в твоята карта освет въздух има и други елементи. увереност и целенасоченост ,вяра -това не е въздух!това е нещо друго!

*

Emma

• *
  • 321
Sinyhe, aз се бях насочила към представянето на еротиката като изкуство и красота, състояние на духа, но с този променлив въздух, може да се разпиша в различни жанрове.  ;D :-[
И каква изненада, сигурно във всеки един от тях ще се чувствам на мястото си, дори по темата с астрологията. :-[  ;D

Марая, естествено имам и други стихии - огън и вода (Марс, Луна, Уран, Нептун са огнени, а Юпитер, МС и СЛВ са водни, но земята ми е малко рехавка... Хирон, Лилит.  :-[

Но аз не се чувствам огнена, а много въздушна. Не знам по какъв точно начин ми действат другите стихии, защото нямам познания.

*

Марая

• 28287
Sinyhe, aз се бях насочила към представянето на еротиката като изкуство и красота, състояние на духа, но с този променлив въздух, може да се разпиша в различни жанрове.  ;D :-[
И каква изненада, сигурно във всеки един от тях ще се чувствам на мястото си, дори по темата с астрологията. :-[  ;D

Марая, естествено имам и други стихии - огън и вода (Марс, Луна, Уран, Нептун са огнени, а Юпитер, МС и СЛВ са водни, но земята ми е малко рехавка... Хирон, Лилит.  :-[

Но аз не се чувствам огнена, а много въздушна. Не знам по какъв точно начин ми действат другите стихии, защото нямам познания.

това,че се разпознаваш като въздух , не е лошо ;D ;D ;D , две лични планети са огнени ,две висши планети са водни-чувството и целта са ясни ,въздуха може да се върти около тях,както си иска....
 :) е ,това е важното! хирон е в земен знак!той никак не е за подценяване.

*

Moonlady

• **
  • 1112
Еййй....толкова  " бисери " отдавна не бях чела   ;D

Марая има една книжка на Стивън Аройо
вземи и попрочети малко :
" Астрология, психология & четирите елемента "
още се намира на пазара :
 http://www.bgbook.dir.bg/book.php?ID=16216

защото някой ще вземе да повярва в това, което си написала:
( относно липсата на земен елемент )
" мисленето не е задълбочено , а по-скоро повърхностно , идеите не намират реализация.искам да кажа,че мисълта не намира земна форма и структура. ........намеренията и чувствата са нетрайни, разпилени и девет дена-десет акъла"    >:(     :-[     ::)

и особено това за клошарите много ме разсмя :

" клошарите,според мен имат много земя-сатурн "   :o    ;D    :P

това, защото спят на земята ли ?  ;)

Естествени минерали и амулети

*

Lillie

• 30532

" мисленето не е задълбочено , а по-скоро повърхностно , идеите не намират реализация.искам да кажа,че мисълта не намира земна форма и структура. ........намеренията и чувствата са нетрайни, разпилени и девет дена-десет акъла"    >:(   

Ако се вярва 100% на написаното, аз трябва да съм тъй с тази липса на земя...  :-[
Девет дена - десет акъла... това ми хареса, ще си го запиша!  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978

Ако се вярва 100% на написаното, аз трябва да съм тъй с тази липса на земя...  :-[

Стига си лъгала,малко ли го оплю твоя Юпитер в Телец (с Лилитката) във форума !  ;D

*

Lillie

• 30532
Еййй....толкова  " бисери " отдавна не бях чела   ;D

Вече няма нужда да ходя в другия клуб за "бисери", така ме улесниха!  ::)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Стига си лъгала,малко ли го оплю твоя Юпитер в Телец (с Лилитката) във форума !  ;D

Ти и лилитки-лолитки ли броиш към факторите с ключово вляние, определящи баланса на елементите?
Юпитер е единствената ми планета в земен знак, при това е своеобразен синглетон в картата.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Девойки и младежи, меткам по едно око напоследък и много ми е смешно как сте се заяли с тая нещастна земя.
Ви светнем, че съм фрашкана със земя, почти ич нямам въздух и почти ич нямам и огън.
И при това ако някой може да погледне от най-много гледни точки, това съм аз; ко някой има бърза и силно комбинативна мисъл, това съм пак аз, ко някой обича и непрекъснато джурка промените, това съм пак аз.
Сега аз ли лъжа, или логиката ви куца, си преценете сами.
...и П.С. имам 80% от качествата на индиговите деца- това за който беше писал дълго и напоително за тех и елемента зема из картите им.

4 земя, 3 вода, 2 огън и 1 въздух

*

Синухе

• 4978
Не фиктивни точки не взимам за елементите,за това я сложих в скоби.Имах предвид Юпитер-на него се пада тежката задача да отработва земния елемент,само че в 7 дом може да се проектира отвън към другите или партньора ( не говоря за пари).Въобще планети в 7 дом се интегрират много трудно.А ти щото каза ,че нямаш земя никаква,та за това ти вметнах Юпитера-нищо че е само един  ;)

Аз имам само една огнена планета-Нептун и само една водна-Уран.И преди съм казвал,че съм много емоционален и че изживявам нещата надълбоко и т.н. типично като водата (само дето не задържам емоции).В случая Уран може да е само една планета,но явно е силна защото е в екзалтация,в последен градус и ми управлява ЮЛВ,Марс и най-важното-УПР на АСЦ Меркурий. Огъня ми е компенсиран от силният 5 дом.  :)