Здравей Гост

Сатурнова дупка ?!

• 79 Отговора
  • 15177 Прегледи
*

malina

Сатурнова дупка ?!
« -: Април 02, 2009, 11:46:28 pm »
Здравейте! Бихте ли споделили как намирате транзитния ми Сатурн?!  :'(

От една година не се чувствам добре., и ми е интересно дали пък това не е свързано с него.   :-\

Ще бъда благодарна на всички мнения и насоки, които бихте могли да ми дадете както за транзитната, така и за наталната карта .., тъй като чета астрологични статии едва от седмица и някои неща не са ми много ясни.

Като например,  как бих могла да определя след какво време Сатурн ще застане в опозиция на слънцето ми..  :-[

1 градус= 1 година,  или?!

Предварително благодаря на всички, които се включат..

Natal Chart and Transits
« Последна редакция: Май 23, 2009, 03:00:30 pm от ga3l »

Re: Сатурнова криза ?!
« Отговор #1 -: Април 02, 2009, 11:58:14 pm »
Извинявай, сигурно ти е тежко, но на коя страница си в учебника по астрология?
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Nebesna

« Отговор #2 -: Април 03, 2009, 12:06:08 am »
Сатурн е преминал през наталната ти Луна в Дева, която по рождение прави опозиция на наталния ти Марс. Сатурн е засегнал тази опозиция и вероятно си преживяла тежък период на депресия. В момента съвпадът на Сатурн с Луната вече не е действащ, вече се е разпаднал. Но Сатурн е ретрограден и отново се приближава към Луната ти (т.е. връща се обратно). За щастие ще тръгне директно, преди да достигне градуса на Луната, и повече няма да те "тормози" емоционално. Към края на годината, Сатурн навлиза във Везни. Предстои да застане в опозиция на рожденото ти Слънце. Това е Сатурнова криза.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3 -: Април 03, 2009, 12:06:40 am »
Леле майко, с почти еднакви карти сме,
само Луните са различни знаци и Асцендентите са в различни градуси на знака.  :)

Не виждам в момента да имаш проблем с транзитния Сатурн към Слънце. Обаче още от миналата година е притиснал наталната ти опозиция между Луната и Марс, а тя е един от ключовите аспекти в картата...

Цитат
От една година не се чувствам добре., и ми е интересно дали пък това не е свързано с него.

Предполагам, че по дирекция "градус-година" Сатурн още е в съвпад с Луната ти или вече лека-полека отминава... А непосредствено преди това е направил и опозиция с Марс, диспозитор на няколко планети в Овен. Не е изключено аспектът да е бил проблематичен, т.к. Марс е диспозитор на Слънцето и опозицията на дирекционния Сатурн към Марс (доминанта) е отключила цял комплекс от фактори в картата ти, най-вече опозицията Слънце/Плутон, която е партилна, т.е. много точна. Възможно да е имало отделяне - от някой или нещо важно, усещане за емоционална скованост, безсилие пред външните обстоятелства, депресия...
Не е изключено да е имало проблем с авторитети - да речем, с някоя важна мъжка фигура в живота ти, в семейството и не на последно място в личния живот. Професионални промени също не са изключени.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #4 -: Април 03, 2009, 12:10:09 am »
В момента преживяваш Марсово възвръщане (Транзитния Марс е в съвпад с рождения). Това също изважда "емоциите" на повърхността, заради опозицията на Марс с Луната.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5 -: Април 03, 2009, 12:14:07 am »
Със завръщането на Марс в знака, в който е по рождение, приключва поредният 2-годишен цикъл. Преминаването му през планетите в Овен, а по-нататък и през знака на Десцендента може да бъде добър период за нови инициативи, т.е. да се положи началото на нещо, дори това да е само идея, намерение...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #6 -: Април 03, 2009, 12:20:59 am »
Със завръщането на Марс в знака, в който е по рождение, приключва поредният 2-годишен цикъл. Преминаването му през планетите в Овен, а по-нататък и през знака на Десцендента може да бъде добър период за нови инициативи, т.е. да се положи началото на нещо, дори това да е само идея, намерение...

Инициативи, но не към личностно развитие, а в посока на взаимоотношенията. Все пак Марс навлиза в западното полукълбо, където човек става зависим от другите.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #7 -: Април 03, 2009, 12:24:23 am »
Инициативи, но не към личностно развитие, а в посока на взаимоотношенията.

А нима работейки върху взаимоотношенията си с другите, ние не се развиваме като личности?
Небесна, какво ще кажеш тогава за хората, родени с повече планети в западната хемисфера на хороскопа? Цял живот без лична инициатива?  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #8 -: Април 03, 2009, 12:29:19 am »
Инициативи, но не към личностно развитие, а в посока на взаимоотношенията.

А нима работейки върху взаимоотношенията си с другите, ние не се развиваме като личности?  :)

Имах предвид, че планените в източното полукълбо работят за разгръщане на индивидуалността, дават повече независимост, а тези в западното ни правят зависими от другите и се проявяват главно в сферата на взаимотношенията.

*

Nebesna

« Отговор #9 -: Април 03, 2009, 12:32:18 am »
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН !
(макар и със закъснение)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #10 -: Април 03, 2009, 12:40:42 am »
Честито и от мен  :),
в момента обаче нямам цвете под ръка...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #11 -: Април 03, 2009, 01:01:06 am »
От гледна точка на Ведическата астрология в момента е в сатурновия период Sade Sati и сега влиянието му е особено интензивно, тъй като Сатурн транзитира през знака на Луната и през ъглов дом. Освен това наскоро е навлязла в сатурнова антардаса, която ще продължи една година...
По време на предишната антардаса на Юпитер (април 2008 - март 2009) не е изключена или смяна на интимен партньор, или освобождаване от ангажимент спрямо партньор. Същата даса се застъпва с една друга антардаса, наречена Мула ("корен", "първопричина"), също под знака на Сатурн, която протича в рамките на големия период на Кету (Южния лунен възел). И друг път съм казвала, че комбинация между Сатурн и Кету има за цел да разчисти терена от всичко излишно и ненужно, което ни пречи да вървим напред и да се развиваме с оглед избрания от Душата път...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

malina

« Отговор #12 -: Април 03, 2009, 06:35:22 pm »
Извинявай, сигурно ти е тежко, но на коя страница си в учебника по астрология?

;D  Все още съм на предговора ..

Сатурн е преминал през наталната ти Луна в Дева, която по рождение прави опозиция на наталния ти Марс. Сатурн е засегнал тази опозиция и вероятно си преживяла тежък период на депресия..

Така е, депресията ми е много тежка., все едно съм паднала в някаква дупка и не само, че не мога да се измъкна от нея, ами дори нямам и желание да правя опити за това..

Предполагам, че транзита на Сатурн през МЦ също ми е повлиял, тъй като преди половин година напуснах работа и на този етап все още не съм в състояние да започна нова ..

..Към края на годината, Сатурн навлиза във Везни. Предстои да застане в опозиция на рожденото ти Слънце. Това е Сатурнова криза.

Ехаа ., мъжа ми е със Слънце във Везни., не ми се мисли  просто какво ме очаква ..  :-X

А  от както чух музиката на Сатурн в една съседна тема, ми се е изправила косата ..    ;D

Леле майко, с почти еднакви карти сме,
само Луните са различни знаци и Асцендентите са в различни градуси на знака.  :)

В такъв случай, да не би да се водим звездни близначки ?!   ???  М-м-м, за мен това е много удобно - ще ти прочета всички мнения във форума, за да науча повече за себе си ..  :P

Инициативи, но не към личностно развитие, а в посока на взаимоотношенията. Все пак Марс навлиза в западното полукълбо, където човек става зависим от другите.

Много точно сте го казали! Впечатлена съм много от начина, по който могат да се интерпретират събитията, от гледна точка на астрологията и само мога да съжалявам, че толкова късно откривам това познание. Но, по-добре късно, отколкото никога!  :)

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН !
(макар и със закъснение)

Честито и от мен  :),

Благодаря много! За поздравленията и за включването - давате ми много насоки за размисъл ..    :)

Аз по принцип не се чувствам много комфортно на рожденните си дни, пък на този направо се чудех къде да се скрия от света ..  :-[ 

..И друг път съм казвала, че комбинация между Сатурн и Кету има за цел да разчисти терена от всичко излишно и ненужно, което ни пречи да вървим напред и да се развиваме с оглед избрания от Душата път...

От тази гледна точка  не изглеждат толкова зле нещата ..  :) 

А да попитам и още нещо ., преди няколко месеца имах спонтанен аборт ., казват ли нещо звездите в тази насока?!    :-[

*

Lillie

• 30532
« Отговор #13 -: Април 03, 2009, 07:23:29 pm »
А да попитам и още нещо ., преди няколко месеца имах спонтанен аборт ., казват ли нещо звездите в тази насока?!    :-[

Много съжалявам.  :(
Това първа бременност ли беше? Или вече имаш други деца?
Ако е така, тогава има вероятност да си родена няколко минутки по-рано, преди 22.50 часа.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #14 -: Април 03, 2009, 07:27:18 pm »
В такъв случай, да не би да се водим звездни близначки ?!   ???  М-м-м, за мен това е много удобно - ще ти прочета всички мнения във форума, за да науча повече за себе си ..  :P

Не сме астрални близначки, на 27-ми съм и Луната ми е в Рак.
Картите наистина си приличат, но има и някои разлики. От гледна точка на Индийска астрология обаче нямаме много общо, там нещата са доста различни...  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

malina

« Отговор #15 -: Април 03, 2009, 09:39:51 pm »
Много съжалявам.  :(
Това първа бременност ли беше? Или вече имаш други деца?
Ако е така, тогава има вероятност да си родена няколко минутки по-рано, преди 22.50 часа.

Беше първа бременност и много желана ..   :(

По спомени на майка ми съм се родила в 22:30 .., но не е 100 % сигурна,  понеже раждането е било много тежко - нещо не съм искала много-много да се раждам, та са ме изтеглили насила с форцепс .. 

Може би това означава, че не ми е много коректен часа на раждане ?!   :-\

*

Lillie

• 30532
« Отговор #16 -: Април 03, 2009, 10:17:24 pm »
Може би това означава, че не ми е много коректен часа на раждане ?!   :-\

Ох, така се отплеснах, че посочих моя час на раждане. Твоят казваш, че е 22.30, нали? Тогава всичко е точно и всичко си излиза. Гледам едни производни карти, затова питам... Но мисля, че по-нататък ще имаш дечица. Приеми, че може моментът да не е бил подходящ.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

malina

« Отговор #17 -: Април 05, 2009, 10:06:45 am »
Приеми, че може моментът да не е бил подходящ.

Да, правя опити да гледам философски на нещата..

Много ви благодаря Lillie , Nebesna и Aurora !   :)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #18 -: Април 05, 2009, 12:19:08 pm »
Изчакай транз. Сатурн да се отдалечи от Луната, сега е близо...
Като влезе в последните градуси Дева, по ведическа система вече няма да е в знака на Луната ти (тя е в сидералния Лъв).

В началото на 2010 Юпитер влиза в Риби, застава срещу Луната... Ще мине през управителя на 5 дом... Надявам се този период да е по-сполучлив.  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #19 -: Април 05, 2009, 01:21:57 pm »
Бе като се заговорихте за Сатурн, аз пак да изрева мойте си болежки.
АМАН С ТИЯ ЗЪБИ БЕЕЕЕ!  :-[ >:(
В последните две седмици ми паднаха две пломби на различни зъби от лявата страна, а в последните 2-3 месеца ме болят всички зъби от дясната. Снимка правих, на зъбар ходих и нищо.
Единственото ми обяснение май остава Сатурн опозиция на луната.
Нощес не съм спала от всмукване и леки ма неприятни болки от зъби и отгоре и отдолу от дясната страна.
Друго обяснение -някъде четох, че Плутон връз Слънце дава безсъние. И понеже комшиите ми и отгоре, и отдолу се присетиха да правят денонощни купони, таман се усмириха и почнаха зъбите.
Те ти Сатурн, те ти Плутон, те ти безсъние.  >:(