Здравей Гост

Сатурнова дупка ?!

• 79 Отговора
  • 15141 Прегледи
*

Londa

• **
  • 561
Re:Сатурнова криза ?!
« Отговор #60 -: Април 07, 2009, 11:01:17 pm »
Не не е Стрелец а Дева на куспидата на 6 дом.Иначе Сатурн прави квадратура с управителя на 6 дом-Венера .

Ако Дева е на върха на 6-я ти дом,тогава Меркурий е управител на дома.А пишеш,че Сатурн прави квадратура с управителя на 6 дом-Венера.Нещо има грешка.Я,виж пак.Ако Дева е на върха,виж Меркурий има ли предизвикателни аспекти със Сатурн.
Проблем са ми тези неща.Шести дом е във Везни, но май бъркам нещо с куспидата...... :-X21.04.1980г 7.15 мин Пловдив, ако имаш желание погледни. :)

*

Skarlet

« Отговор #61 -: Април 08, 2009, 09:57:15 am »
Върхът на 6 дом е в Дева,но в 6 дом имаш интерсептирани/заключен знак/ Везни.Меркурий е неаспектиран в Овен.Знакът Овен се свързва с носа,черепа и мозъка,горната челюст и зъбите към нея.Венера пък,като втори включен знак Везни,е в близнаци.Близнаци се свързват с дихателната система,костите на китките,шийните прешлени и раменните кости.Венера е в сходяща квадратура със Сатурн и от там дава периодични проблеми със зъбите,защото по принцип Сатурн управлява зъбите и костите.Тази квадратура предразполага/на по-късен етап/ към хронинифициране на заболявания,свързани със знаците Близнаци/Венера/ и Дева/Сатурн/.Така че уязвимите ти органи-черва,дванадесетопръстник,черен дроб,жлъчка/възможни са камъни в жлъчката/-това е по Дева.А за Близнаци са уязвими белите дробове,трахеята и бронхите.Трябва да си пазиш и прешлените,ребрата от наранявания,както и ръцете.Меркурий в Овен пък може да засегне зрението-не трябва да претоварваш очите и мозъка.В детските си години може да си имала и по-чести простудни заболявания,ринити.Марс,като диспозитор на Меркурий в Овен,дава предразположеност към внезапни трескави състояния/температури/,но и бързото им отшумяване.Марс пък ти е в квадрат с Уран,което може да донесе някоя и друга операция-на апендикса,премахване на кисти или извънматочна бременност.Асцендентът също дава информация за физическото тяло и по него/тъй като и Слънцето е в Телец/ са възможни проблеми с ушите в детството,с ендокринната система,горната челюст и зъби,задстомашната жлеза/заедно с Дева/.Ти да не вземеш да се уплашиш от написаното? ;D Това са уязвимите органи.А като знаеш кои са,можеш да наблегнеш върху тях и да ги предпазваш.Особено храносмилателната и дихателната системи-можеш да прочистваш сега по Пълнолунието и при Новолуние организма с билкови чайове и много минерална вода.Имаш и квадратура на Сатурн/Нептун,затова за теб ще е прекрасно да се занимаваш с йога.Може да имаш и склонност към алергични прояви с тази квадратура.Та,това е най-общо казано,де.  ;D Защото освен асцендента и 6 дом,информация за заболяванията дава и 12 дом/хронични заболявания/,4 и 8 домове-домове на края.

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #62 -: Април 08, 2009, 10:10:59 am »
Върхът на 6 дом е в Дева,но в 6 дом имаш интерсептирани/заключен знак/ Везни.Меркурий е неаспектиран в Овен.Знакът Овен се свързва с носа,черепа и мозъка,горната челюст и зъбите към нея.Венера пък,като втори включен знак Везни,е в близнаци.Близнаци се свързват с дихателната система,костите на китките,шийните прешлени и раменните кости.Венера е в сходяща квадратура със Сатурн и от там дава периодични проблеми със зъбите,защото по принцип Сатурн управлява зъбите и костите.Тази квадратура предразполага/на по-късен етап/ към хронинифициране на заболявания,свързани със знаците Близнаци/Венера/ и Дева/Сатурн/.Така че уязвимите ти органи-черва,дванадесетопръстник,черен дроб,жлъчка/възможни са камъни в жлъчката/-това е по Дева.А за Близнаци са уязвими белите дробове,трахеята и бронхите.Трябва да си пазиш и прешлените,ребрата от наранявания,както и ръцете.Меркурий в Овен пък може да засегне зрението-не трябва да претоварваш очите и мозъка.В детските си години може да си имала и по-чести простудни заболявания,ринити.Марс,като диспозитор на Меркурий в Овен,дава предразположеност към внезапни трескави състояния/температури/,но и бързото им отшумяване.Марс пък ти е в квадрат с Уран,което може да донесе някоя и друга операция-на апендикса,премахване на кисти или извънматочна бременност.Асцендентът също дава информация за физическото тяло и по него/тъй като и Слънцето е в Телец/ са възможни проблеми с ушите в детството,с ендокринната система,горната челюст и зъби,задстомашната жлеза/заедно с Дева/.Ти да не вземеш да се уплашиш от написаното? ;D Това са уязвимите органи.А като знаеш кои са,можеш да наблегнеш върху тях и да ги предпазваш.Особено храносмилателната и дихателната системи-можеш да прочистваш сега по Пълнолунието и при Новолуние организма с билкови чайове и много минерална вода.Имаш и квадратура на Сатурн/Нептун,затова за теб ще е прекрасно да се занимаваш с йога.Може да имаш и склонност към алергични прояви с тази квадратура.Та,това е най-общо казано,де.  ;D Защото освен асцендента и 6 дом,информация за заболяванията дава и 12 дом/хронични заболявания/,4 и 8 домове-домове на края.
Скарлет,
много благодаря, за времето което си отделила! :-*
Като малка не боледувах често , но си права за това ,че ако се разболея все простудни заболявания , но бързо ми минава.Имам само една операция на сливиците.Слабо място са ми ушите , гърлото, там ме удря.Стомаха също, защото не се храня правилно, така че е напълно възможно да имам проблеми. ;DЗа йогата не ме привлича, ходя на фитнес или тичам, защото съм много нервен човек и ми е все напрегнато.Предпочитам да е нещо по-динамично.А относно алергии, имам много чувствителна кожа.Преди известно време получих обриви и ходих да ме тестуват.боцкаха ме 36 пъти и ми казаха,че не съм алергична. :-X

*

Skarlet

« Отговор #63 -: Април 08, 2009, 10:38:51 am »
Промени си начина на хранене просто.Имаш и Луна в Рак-този знак се свързва със стомаха.Не яж мазни и пържени храни,прочиствай организма периодично с билкови чайчета и си наложи правилен хранителен режим.Спорта е добро средство за подържане добро здравословно състояние,още повече,че асцендента е Телец и на по-късен етап може да натрупаш и килограми,което да се отрази и на натрупване на течности в организма и да предизвика високо кръвно налягане или отоци.Ма,хайде,да не спамим повече темата.  ;D

« Отговор #64 -: Април 08, 2009, 11:06:20 am »

Ей тая тъпотия е като оная с Раците. ;D По принцип Сатурн управлява костната система и зъбите.Но трябва да имаш или Козирог на куспидата на 6 дом с негативни аспекти към Сатурн или планета в в 6 дом в Козирог с негативни аспекти.Но това е пак най-общо казано.
[/quote]

Ами и аз не знам, зодия Коза съм - слънцето ми е в VІІ д, Сатурн ми е господар на хороскопа и е в ХІІ дом/Телец в опозиция в VІ дом Скорпион - Марс, Венера, Юпитер и в квадратура с Луна, МС и СЛВ във Водолей. Може би за това всички зъбни проблеми, които съм имала на времето са минавали леко и безпроблемно. Но, тук има пръст и  наследеният ген от родителите ми.  :)

« Отговор #65 -: Май 20, 2009, 09:59:28 am »
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

« Отговор #66 -: Май 20, 2009, 10:39:06 am »
саде- сати

http://tony.donetsk.ua/_jyotish/sade-sati.html

Даааа, Стреличка, точно това е Сатурновата криза в моя живот. Писах в друг форум по този въпрос и наистина мога да кажа, че това беше един от най-трудните ми периоди в живота, изпълнен с много, много уроци. Оказваш се в някакъв водовъртеж от събития, които даже нямаш време да осмислиш. Или трупаш карма или я разчистваш. Тогава нямах идея защо се случва всичко това и защо на мен, но в последствие прозрях, че има някакъв замисъл. Защото тогава ако не се беше случило всичко това, нямаше да съм сегашния човек.  :)

« Отговор #67 -: Май 21, 2009, 09:08:15 am »
станала си силна, желязна  предполагам
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

« Отговор #68 -: Май 21, 2009, 09:51:06 am »
станала си силна, желязна  предполагам
;D - не точно обратното, много по-чувствителна, защо като младо девойче  знания усвоявах с лекота, но сърдечните трепети, чувства, емоции, страдание, състрадание - бяха тера инкогнита. Станах много по-мека, по-чувствителна, по-сантиментална. Бях заровена в света на книгите и човешката болка ми беше чужда.  :) - та това си мисля, че е имало за какво да се случват събитията в живота ми, защото иначе щях да съм сухо дърво  ;D - безчувствено. Нучих се да се прегъвам на насрещния вятър, за да не се скърша  :) - един от принципите на Изтока /техника използвана и в Айкидото/. Ама честно казано не ми се иска да мисля за следващия период от живота ми - когато пак ще има подобна криза. Не знам дали ще имам сили да го преживея - през 2018 ще започне....Но сега не мога да го мисля, когато му дойде времето.

« Отговор #69 -: Май 21, 2009, 06:31:25 pm »
За периода саде-сати мога да споделя лични наблюдения. Не е толкова ужасен, но определено тогава се извърши най-голямата промяна в личния ми живот, късане на дълготрайни връзки, емоционални загуби, самота, духовна потиснатост и усещане за невъзможна реализация на мечтите. Сякаш си в духовен затвор.Това беше докато Сатурт се моташе из 12 дом, когато влезе в 1 дом се разплетоха конците и загубите бяха факт. Във 2 дом вече беше поносимо, само дето парите ги нямаше никакви.

*

Uran

• 6041
« Отговор #70 -: Май 21, 2009, 09:33:32 pm »
За периода саде-сати мога да споделя лични наблюдения. Не е толкова ужасен, но определено тогава се извърши най-голямата промяна в личния ми живот, късане на дълготрайни връзки, емоционални загуби, самота, духовна потиснатост и усещане за невъзможна реализация на мечтите. Сякаш си в духовен затвор.Това беше докато Сатурт се моташе из 12 дом, когато влезе в 1 дом се разплетоха конците и загубите бяха факт. Във 2 дом вече беше поносимо, само дето парите ги нямаше никакви.
Аз все още съм в този период още няколко месеца и ще се измъкна, но това беше и е периодът на най-големите ми ограничения във всякакъв план. Изолация, пустота, финансови ограничения, филтриране на приятелствата.

*

aiia

« Отговор #71 -: Май 22, 2009, 02:28:09 am »
Аз все още съм в този период още няколко месеца и ще се измъкна, но това беше и е периодът на най-големите ми ограничения във всякакъв план. Изолация, пустота, финансови ограничения, филтриране на приятелствата.

Потвърждавам всичко написано от Роси и Уран.. Няма лъжа няма измама при Сатурн.  Сейчас е в точен съвпад до минутата с натална венера и ми е черно пред погледа. Целият свят ми е крив, никой не искам да виждам.
Нямам търпение да дойде септември и да мине веднъж завинаги в 1 дом. >:(

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #72 -: Май 22, 2009, 10:50:13 am »
Не се стягай, аз при транзита на Сатурн през 12 дом срещнах най -голямата си любов...Може и при теб нещо хубаво да се случи!Еее как ми се ща да е там, та да се заформи някоя, че сега ми се е нахендрил в пети дом и все едно съм в манастир... :D

*

Kaya

• 2893
« Отговор #73 -: Май 22, 2009, 12:37:56 pm »
LONDA, какъв ти е знакът  на кусп. на 12? имаш ли планетки там или в 90-180 гр спектър спрямо 12 дом?

aiia, мисля,че съм споделяла това в друг форум, но независимо от емоциоанланият негативизъм на сатурн в'у венера всъщност това е много структуриращ период и дори сега да усещаш безвремение след преминаването на съвпада ще усетиш наличието на нови посоки за живота си, което най- вероятно ти липсва в момента. Ще се появят други смисли:)

Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

« Отговор #74 -: Май 22, 2009, 02:06:56 pm »
охх, този сатурн не знам да го мразя ли, да го обичам ли
от миналата година ми е съвпад с луната и продължава да е там - 10 дом дева,
квадрат уран и венера / 2 дом /
и секстил със стълпкновението от плутон,марс, плутон и асц
преживях 1 кошмарна година, от около 2 седмици уж съм по-добре ама не вярвам да е задълго..
а влезе ли в 12, особено като съвпадне с асц , и сатурн кой знае какво ще е  :'( :(

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #75 -: Май 22, 2009, 03:06:23 pm »
LONDA, какъв ти е знакът  на кусп. на 12? имаш ли планетки там или в 90-180 гр спектър спрямо 12 дом?

aiia, мисля,че съм споделяла това в друг форум, но независимо от емоциоанланият негативизъм на сатурн в'у венера всъщност това е много структуриращ период и дори сега да усещаш безвремение след преминаването на съвпада ще усетиш наличието на нови посоки за живота си, което най- вероятно ти липсва в момента. Ще се появят други смисли:)

Kaya, куспидата на 12 е Овен.В 12 дом имам Меркурий/Овен/, Слънце и Хирон съвпад с Асц/Телец/.Когато започнах тази връзка транз Сатурн е бил съвпад с Хирон/в натала/ и опозиция на натален Уран.Освен това транзитното Марсче е било в съвпад с моето Слънце, Юпитер/транз/ също е бил в 12 дом по това време....

*

Eris

• *
  • 92
« Отговор #76 -: Май 22, 2009, 08:07:27 pm »
...е все пак Сатурн трябва да се подвизава все някъде.При мен премина като по учебник и в момента ще излезе от втори дом. Загубих си тъй наречените приятели,проблеми със зъбите,а от една година и проблеми с парите(сега ще излезе от втори дом) уф. Сега очаквам проблеми с брат ми в трети - ще делим имоти.Ами това е.

*

malina

Re: Сатурнова криза ?!
« Отговор #77 -: Май 23, 2009, 03:00:09 pm »
ааа., сега разбирам че съм била в Сатурнова дупка .., ще сменя заглавието ..  :P

Цитат
Има поне три понятия,свързани със Сатурн,които често взаимно се заменят.

Сатурнова дупка - представляват няколкото дни около рождения ден всяка година, когато жизненият тонус рязко пада. Понякога се случват и неприятни събития,които слагат отпечатък в паметта и тревожно очакване. Това по често става при хора, които имат така нареченото ранено Слънце. Има и друго понятие като
Сатурнов период - това са последните почти месец и половина до рождения ден оито са под знака на Сатурн. В тези дни стават изчиствания,събития с по-голяма скорост и по-забележим резултат, които са заложени в годишния хороскоп.Подробно описание има в книгата ми “Номерологичен календар”.

>> източник <<

Re:Сатурнова дупка ?!
« Отговор #78 -: Май 23, 2009, 03:03:49 pm »
НА мен пък, като Везна, сатурновите 52 дни преди рождения ми ден са били с материални придобивки и въобще много ползотворни.  :) Аз в сатурновия период никога не съм била подтисната!
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

malina

Re:Сатурнова дупка ?!
« Отговор #79 -: Май 23, 2009, 03:18:29 pm »
.. аз също имах материални придобивки в Сатурновия ми период.., но за съжаление това не ме прави щастлива ..   :-\