Синухе,ти как мислиш?Според мен,т.к очите са огледало на човешката душа-те не издават ли Луната? 
Да,те са огледало,но ако си говорим за внушение и излъчване,мисля се взима комплексно АСЦ+Слънце,защото Слънцето излъчва (както очите),а АСЦ дава облика,по-финното настройване лъча на Слънцето ако така мога да се изразя.За това основно погледа (а не формата на очите) го гледам по Слънце (позиция и аспекти) и АСЦ (управител+аспекти).
В картата на Покахонтас има Сатурн квадрат АСЦ и тази силна Дева-би трябвало да е слабичка,с изразена костна структура.
Девата дава обикновено стройна,изпъната фигура,ясен поглед.Меркурий в съвпад Слънце като упр на АСЦ-светлина,огън в очите, изразителност.Във Везни дава мекота и изтънченост,както на формите,така и в облеклото и в движенията.Упр на АСЦ във Везни+Слънце там дават обикновено добре развити устни и като цяло всички части от тялото упр от Венера.
Просто всичко ми пасва на момичето с виолетовата рокля ,пък ще видим това дали е Покахонтас

Момичето с къдравата коса пасва на Слънце в 1 дом,но останалото не ми се връзва особено.