Здравей Гост

Любими аватари, предпочитани картинки - опит за анализ

• 61 Отговора
  • 13311 Прегледи
Добре, че Синухе даде "тон за песен", за да си сменя и аз името с това, което отдавна много ме привлича.Всички сте гледали "Шифъра на Леонардо", нали! Рослин се нарича църквата на тамплиерите в Шотландия, видях нейни снимки в мрежата и силно ме впечатли. Да не говорим за разкритията в "Светата кръв и свещеният граал"- журналистическото разследване на Бейджънт, Лий и Линкълн.Тамплиерите са ми любима тема от години, още с излизането на "Махалото на Фуко"( Умберто Еко).

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind

Линда Гудман мисля беше писала,че и двамата главни актьори са Скорпиони.Ей на това се вика филмова двойка  :)

Ще ме накараш да се разровя и да ти цитирам/да не сгреша точно дали беше Линда Гудман/,но го прочетох,че сама героиня/не актрисата/ е Овен.
[/quote]

Недей се рови-знам какво имаше предвид Линда -че Скарлет въплъщава образа на жената Овен.Аз говорих за реалните личности на актьорите,които пак според нея са Скорпиони (не съм го проверявал-то не че е трудно). ;)

*

Skarlet

Недей се рови-знам какво имаше предвид Линда -че Скарлет въплъщава образа на жената Овен.Аз говорих за реалните личности на актьорите,които пак според нея са Скорпиони (не съм го проверявал-то не че е трудно). ;)

Късно е,чадо.Намерих извадката от книгата на Линда в сайта на Пими.Е го:
Цитат
Скарлет О'Хара е самото олицетворение на жената Овен.
Някой,ако не е чел на хартиен носител "Слънчевите знаци",тук ги има: http://astro-pims.mylivepage.com/wiki/183/650_%D0%96%D0%B5%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0_%D0%9E%D0%B2%D0%B5%D0%BD
 Искам да знам дали самата героиня Скарлет е била наистина Овен?За артистката разбрах,че е Скорпионка.И те са марсов тип,но са по-сдържани от Овните.

*

Jd_K

• *
  • 435
Не се казва никъде в книгата (проверявала съм го) дали е Овен. Има една теория, непотвърдена от М. Мичъл, че за "вдъхновение" за образа на Скарлет е ползвала баба си...живяла точно по онова време, но и нямам данните.

А с тази любов към земята и характер, все съм си мислила, аз поне, че е Телец и този позитивизъм...защото всъщност Скарлет не напада, тя действа принудена от обстоятелствата, като защита. А Овните са по-нападателни.... и със сигурност Телец женаможе да си гонилюбовта десетилетия наред (както тя Ашли :))
« Последна редакция: Април 07, 2009, 04:43:22 pm от Jd_K »

*

Skarlet

А с тази любов към земята и характер, все съм си мислила, аз поне, че е Телец и този позитивизъм...защото всъщност Скарлет не напада, тя действа принудена от обстоятелствата, като защита. А Овните са по-нападателни.... и със сигурност Телец женаможе да си гонилюбовта десетилетия наред (както тя Ашли :))

Не съм забелязала у Док тази нападателност.Дооооок,къде си?  ;D

*

*Lina*

• *
  • 456
Аз смятах да не си слагам ,но като се застоях тук  реших все пак да си създам виртуален образ -  аватара  индивидуализира .Иначе за момента нищо кой знае колко оригинално ,но с нетърпение чакам новата си соларна година и се надявам да ми донесе повече късмет и хармония и така си напомням, пък и къде е по-удачно да си сложиш такъв аватар от тук   :)

Емма, поздравления за твоя ,още в другата тема със снимките го забелязах  ::) 

*

Lillie

• 30532
А Овните са по-нападателни.... и със сигурност Телец женаможе да си гонилюбовта десетилетия наред (както тя Ашли :))

Овен да гони някаква химера десятилетия наред? О, не, само ако има нещо скорпионско и е готов да чака толкова, колкото се налага!  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Jd_K

• *
  • 435

Не съм забелязала у Док тази нападателност.Дооооок,къде си?  ;D

Мани, чакай само Док да заподозре неправда нейде и гледай какво става...:)

....не съм напълно сигурен в Китай ли беше или другаде,но жълтото според тази култура е цвят на смъртта
в Китай
жълтото е символ на болест,
бяло , розово - любов
червено - здраве, благодат, щастие
зелено- пари
синьо- кръговрат на нещата, водата
оранжево- омиротвореност, спокойствие

не подарявайте часовник на китаец- йероглифа на "часовник" и " смърт " е един и същ посоката е
различна
« Последна редакция: Април 07, 2009, 09:44:20 pm от strelicka »
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Инти

• 2068
Първоначално когато се регистрирах използвах псевднонима "Асая", който преведен означава "лечител", и го взех от книгата "Окултния Христос ", той се свързва с духовно-религиозната общност на есеите, има асирийски корен и се свързва също с пророк Исая. Те имат способностите чрез силата на звука , музиката и гласа да лекуват, познавали са тайните на природата, също така са изучавали древни науки като астрология, номерология, френология, били са запознати и с реинкарнирането на Душата.Есеите и лечителите живеели в безбрачни общности, нещо, което било новост в религиите на Средиземноморския район. Те посвещавали живота си в опознаване на Господа, което трябвало да постигнат с продължителен пост и мълчание.Подобно на осмократната пътека на будистите есеите имали осем степени на духовното израстване, чиято цел се състояла в това, да се овладеят свръхестествени сили и да се постигне просветление.

Между другото тук правя една асоциация с весталките по римско време, това духовно общество е изповядвало същите принципи като есеите.

"Когато по време на управлението на император Тит през 70 г. пр.н.е. евреите загубили независимостта си, общността на есеите скрила библиотеката си от пергаменти и папируси в големи глинени бъчви в пещерите на планината Каратания до Мъртво море. Там те били напълно забравени до откриването и разчитането им през 1947 г. Християнските теолози бяха смаяни, когато разбраха, че повечето от приписваните на Иисус блаженства от проповедта в планината са били съставени няколко поколения преди него!"

Принципно писателския и като цяло творческия ми псевдоним е ИНТИ, което пък заимствах от инките, чийто Бог на Слънцето се казва ИНТИ, а и все пак Слънцето ми е разположено в декадата на Слънцето, но това го разбрах много много след като започнах да изучавам астрология, личността ми е слънчева, носеща топлина и светлина, затова по-близко до същността ми е Инти, а той е част от мен от десет години насам и повече. Каква беше изненадата ми когато разбрах, че в София има езотерична книжарница със същото наименование  :(

Относно аватара и подписа мисля, че ясно се подразбира символизма заложен в тях. Ярко присъства пурпурния цвят и това е съвсем целенасочено , той се свърза в шеста чакра, мъдростта, космическото знание и прозренията. Флаш аватара харесах заради безбрежността която се носи, спокойствието, полета на Духа над материята, дори има нотка на независимост в женския образ заложен в него, а в промеждутъка между тялото и венеца от цветя се вижда безкрайния космос. Крилата й са по-миниатюрни, позволяващи й да лети, но не много на високо все още, т.е. силата й не е разгърната.
« Последна редакция: Април 08, 2009, 06:05:12 am от Инти »

*

Jd_K

• *
  • 435
Между другото има погребална агенция Инти в София.... на Орлов мост има тяхна реклама и винаги съм си мислела, че Инти е добро има за такова нещо - ИН ( от снаскрит - in - навътре, женско, тъмно, завръщане към духа :) )

И-9, Н-5, Т-1, И-9 - като цяло комбинацията дава числото 6 - което аз го отъждествявам с любовта. А мярката за любов за мен е Слънцето, което се раздава непрекъснато  :)...

Моят ник ,дойде съвсем спонтанно от първата тема, по която се разписах във форума. Темата беше свързана с някакъв сън с развалени зъби и първата дивотия ,която ми дойде на ум беше зъболекар , а размера на буквите се получи от факта ,че бях натиснал Caps Lock.

*

Diyana

• 2705
Хм, никът ми си е името ми. По навик го изписах на латиница. Между другото тук е първият форум, в който се представям с името си, което е показателно за начина, по който усещам тукашната атмосфера.
Аватара ми е любов от пръв поглед. Не му устоях. Не си сменям аватарите често. Майче даже никак.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Mims

• **
  • 772
Никът ми е едно от обръщенията на приятели към мен,допадащо ми най-много..
Текстът под аватара е цитат от песента на София-"Син талисман",обожавам я,все се каня като подпис да прибавя и линк към нея и все с каненето оставам..
Аватарите си ги сменям често,различни са като цвят,идея..Все пак любим ми беше един драконов ИН/ЯН,който незнайно как изчезна заедно с преинсталацията на компа..Ретро Мерка и тоя път се отчете добре... ;D

*

porto_kalka

Хм, никът ми си е името ми. По навик го изписах на латиница. Между другото тук е първият форум, в който се представям с името си, което е показателно за начина, по който усещам тукашната атмосфера.
Хей, тази картинка я има и в "шапката" на новото "Ясновидци"... Наистина е хубав :)

*

porto_kalka

И аз съм с този аватар-аниме от началото. Изобразена е главната героиня от една от най-популярните манга анимации – Sailor Moon Серенити. С приятелите й, носещи също имена на планети, се борят срещу злото, което е на път да завладее света.   
В по-широк смисъл този аватар е символ на вечно търсещият човешки дух, отправил поглед далече във вселената и отвъд измеримото.  Асоциацията с астрологията  лесно следва оттук.

МИМС, велика песен! Благодаря, че я качи!

И аз да напиша нещо за моят аватар :P.Предишният ми беше снимка на съзвездието Касиопея,но този ми лепна на 100% на личноста ;D.Като човек вечно търсещ и стремящ се към Любовта и красотата,какво по-подходящо от Венера ;).Поради ред фактори заложени ми в рожденната карта,винаги съм чувствала Венера много близка.На аватара ми се вижда най-ярката звезда в небето,това е Вечерницата или Венера.Тя слиза на земята по път осеян с малки звездички,превъплащава се в образа на красива девойка и тръгва по земята да дарява Любов и красота :) :) :).Да не забравяме и думите на Линда Гудма,която също като мен е вярвала силно в любовта:Любовта побеждава влиянието на планетите..........Тя може да заличи дори кармата.
Слънце в Телец,АС в Дева,Луна в Риби,МС в Близнаци,ИС в Стрелец

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
Re:Любими аватари, предпочитани картинки - опит за анализ
« Отговор #59 -: Септември 24, 2009, 07:58:05 pm »
Сега си промених мисълта под аватара от Ain't no place more sacred to me...than right here ,на това което виждате.Сменил съм "тук" със "Сега" и което е интересно,Сега не е в точния смисъл аналог на място (пространство),а се отнася към времето или по-скоро към Вечността във времето,която е извън класификацията на минало,настояще и бъдеще.Така обхващам пространство и време като едно цяло  :)