Първоначално когато се регистрирах използвах псевднонима "
Асая", който преведен означава "
лечител", и го взех от книгата "Окултния Христос ", той се свързва с духовно-религиозната общност на есеите, има асирийски корен и се свързва също с пророк Исая. Те имат способностите чрез силата на звука , музиката и гласа да лекуват, познавали са тайните на природата, също така са изучавали древни науки като астрология, номерология, френология, били са запознати и с реинкарнирането на Душата.Есеите и лечителите живеели в безбрачни общности, нещо, което било новост в религиите на Средиземноморския район. Те посвещавали живота си в опознаване на Господа, което трябвало да постигнат с продължителен пост и мълчание.Подобно на осмократната пътека на будистите есеите имали осем степени на духовното израстване, чиято цел се състояла в това, да се овладеят свръхестествени сили и да се постигне просветление.
Между другото тук правя една асоциация с весталките по римско време, това духовно общество е изповядвало същите принципи като есеите.
"Когато по време на управлението на император Тит през 70 г. пр.н.е. евреите загубили независимостта си, общността на есеите скрила библиотеката си от пергаменти и папируси в големи глинени бъчви в пещерите на планината Каратания до Мъртво море. Там те били напълно забравени до откриването и разчитането им през 1947 г. Християнските теолози бяха смаяни, когато разбраха,
че повечето от приписваните на Иисус блаженства от проповедта в планината са били съставени няколко поколения преди него!"
Принципно писателския и като цяло творческия ми псевдоним е ИНТИ, което пък заимствах от инките, чийто Бог на Слънцето се казва ИНТИ, а и все пак Слънцето ми е разположено в декадата на Слънцето, но това го разбрах много много след като започнах да изучавам астрология, личността ми е слънчева, носеща топлина и светлина, затова по-близко до същността ми е Инти, а той е част от мен от десет години насам и повече. Каква беше изненадата ми когато разбрах, че в София има езотерична книжарница със същото наименование

Относно аватара и подписа мисля, че ясно се подразбира символизма заложен в тях. Ярко присъства пурпурния цвят и това е съвсем целенасочено , той се свърза в шеста чакра, мъдростта, космическото знание и прозренията. Флаш аватара харесах заради безбрежността която се носи, спокойствието, полета на Духа над материята, дори има нотка на независимост в женския образ заложен в него, а в промеждутъка между тялото и венеца от цветя се вижда безкрайния космос. Крилата й са по-миниатюрни, позволяващи й да лети, но не много на високо все още, т.е. силата й не е разгърната.