Здравей Гост

Как ви се отрази Сатурновото възвръщане на 29,5 години?

• 60 Отговора
  • 12157 Прегледи
*

Nebesna

При мен преминаването на Сатурн през Рак беше доста по-тежко и неприятно от последвалото го завръщане в Лъв...

Сатурн е жесток в Рак. Да, точната дума е ЖЕСТОК. Това почувствах като "отношение" на Съдбата към мен, когато Сатурн транзитираше в съвпад с управителя на Асцендента ми - Юпитер в Рак - студенина и жестокост до степен да не мога да проявя никакво чувство на съпричастност и емпатия, нещо което е нехарактерно за Рачешкия принцип.

Не съм го чувствала така върху луната и слънцето си - все пак са във водолей, а Сатурн е съуправител на Водолей. не съм го чувствала така и когато транзитираше през Лъв в опозиция на моите светила. верно, че имаше повече самодисциплина и лека депресия, но в Рак може да те доведе до отчаяние.

*

Lillie

• 30532
Сатурн е жесток в Рак. Да, точната дума е ЖЕСТОК.

Особено, ако там ти е Луната. И особено в 8 дом.  :-\
Но има и нещо хубаво - изхвърлих, макар и принудително, всичко ненужно от живота си и станах по-силна и устойчива емоционално, а след завръщането му в Лъв - и по-уверена. 
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

Сатурн е жесток в Рак. Да, точната дума е ЖЕСТОК.

Особено, ако там ти е Луната. И особено в 8 дом.  :-\
Но има и нещо хубаво - изхвърлих, макар и принудително, всичко ненужно от живота си и станах по-силна и устойчива емоционално, а след завръщането му в Лъв - и по-уверена. 

Лили и при мен се случи на куспидата на 8-ми дом. Значи сме го преживели това и двете и знаеш какво е това: Да ти убие чувствителността по Луната (на трон в Рак) и да ти смачка оптимизма по Юпитер (екзалтация). А при мен Юпитер управлява личността и физическото тяло. Приятелите ми не можеха да ме познаят. Когато аспекта премина една моя приятелка се изрази, че съм се държала така, все едно съм била в "критическата".  ;D ;D ;D    Е, не бях. И сега не съм. Просто Сатурн ми беше "смачкал фасона".

А Сатурн е в падение в Рак и проработката е трудна. Една моя позната има Сатурн в Рак по рождение. Тя е зодия Близнаци, а съпруга и е Везни - хладни и неемоционални знаци. Той и е казвал " Ау, колко си студена понякога? А тя пита: "Вярно ли е, че съм такава?". Такова самообладание има, че е способна да изтърпи неща, които другите са склонни да приемат като унижение/потисничество.
« Последна редакция: Април 08, 2009, 12:52:45 am от Nebesna »

*

Mims

• **
  • 772
Сатурновото завръщане няма с какво друго да запомня,освен с четенето покрай държавен изпит..Никакви сътресения и проблеми нямах,по-скоро беше лежерен период.
При съвпад на тр. Сатурн с нат. южен възел имах много неприятна случка,разминах се на косъм и още се чудя на късмета си..
Лошата страна на Сатурн усетих при съвпада му с нат. Марс в 12-ти в опозиция на нат.Нептун,затиснат от тр.Плутон в 6-ти..Как не откачих тогава,само аз си знам... Беше най-голямата криза в живота ми..Касае се за здравословни проблеми,с психосоматичен произход...

*

Emma

• *
  • 321
Мога само да се надявам мой си Сатурн да е по-приятелски настроен към мен и да си е взел голямото лошо с Плутон в 8-ми дом, когато са си го взели.
Все пак така старателно съм му създала уютна компания от Слънчице, Венера, Меркурий и Плутон, че би трябвало да му е достатъчно уютно и повече гибелни поразии да не правят.  :-[ Ще го черпя с екзотичен чай всеки ден, когато наближа възвръщането му.  :-[

*

Lillie

• 30532
Обикновено транзитът на Сатурн в съвпад с Луната е един от най-запомнящите се, за добро или зло... Често е съпроводен с отделяне от близък или любим човек, чувство за /емоционална/ самота, изоставеност, свръхчувствителност и докачливост.

Хайде, ако искате, вие продължавайте, аз ще се оттеглям вече, ставам рано...  :-\

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Helo

При ретрограден Сатурн, който е в Първи дом и в Скорпион по рождение, по време на Сатурновото възвръщане трябва да се очакват промени в работата ли?  :-\

*

crazy_666_999

Аз съм точно на толкоз на 29 и половина, септември 1979 съм родена. Поработих тука няколко години насам, усилен труд. И от една година си седя, не ми се бачка.
Скука и мързел от известно време. Спя до когато си искам, метлосвам по цял ден, харча пари. Тъпотия.  :D Никви отговорности нямам. А казват, че сатурн бил страшен. Глупости, много е готин даже.  :P :-*
Явно си го изживявам предварително ;DЩото и при мен нещата стоят горе долу така. :-[Може пък като стана на 29 да ми се доработи ;DЗнае ли човек...

*

aiia

Аз съм точно на толкоз на 29 и половина, септември 1979 съм родена. Поработих тука няколко години насам, усилен труд. И от една година си седя, не ми се бачка.
Скука и мързел от известно време. Спя до когато си искам, метлосвам по цял ден, харча пари. Тъпотия.  :D Никви отговорности нямам. А казват, че сатурн бил страшен. Глупости, много е готин даже.  :P :-*
Явно си го изживявам предварително ;DЩото и при мен нещата стоят горе долу така. :-[Може пък като стана на 29 да ми се доработи ;DЗнае ли човек...

Не ме слушайте за сатурн, страшничък си е по принцип, но на мен планетите не ми влияят, затова нямам оплаквания. Може би съм извънземна. Друго тесто съм.  ;D
Що нещо съм изчела тука, сигурно милион постове, ревала съм чак от драми... при всяко помръдване на планета и всички почват ау ау леле.  8)
Кви транзити имам в момента, кво чудо, страхотия. Но такова безгрижие и в детството си съм нямала, най-интересното е че това е вече половин година и повече... като цвете в саксия съм, поливат ме всеки ден, завиват ме като царица, само дето с лъжица не ме хранят.  :D Всички около мене, бягат запъхтяни, хвърчат нагоре надолу, работа, ангажименти, нямат време за нищо. Викам ''дайте малко работа и на мен''. Те ''аааа почивай си''. Чудя се за кво да се ядосам, намирам все за нещо... минава ден два и си казвам , ''ай без ядове''.
Правила съм си хороскопи професионални, уж точни. Ами още веднъж се потвърждава това което казвам. Не ми влияят планетите.  :D 
100 пъти питах майка ми не за часа, а за деня и месеца на раждане.  ;D

*

sunrain

• 6710
Сатурнчо ми е един от любимите. Абе доста ми настръхваше косата от него, но все пак неговите кризи винаги са ползотворни впоследствие. Уж, незнам.
Откакто започна транзита му през 8 дом, където ми е Венерата в Рак май от тогава ме хвана една депресия и изолация .. после обаче се случиха и приятни непредвидени неща, които се пренесоха, докато той се движеше в Лъв/9 дом и преживях Сатурново завръщане.
Тогава слава Богу нищо разтърсващо не стана, промяната беше на вътрешно ниво усетена. Умът ми все нещо бродеше и търсеше, някои възгледи се оформиха, някои стари отложени задачи излязоха на дневен ред да бъдат свършени, задълбах в астрологията, книгите .. беше ми пусто и мрачно. А и косата си потъмних отгоре на всичкото и сега съм заклета брюнетка.  :) 
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

Не е задължително Сатурновият възврат да донесе непременно лоши емоции и кризи.Всеки го усеща по различен начин.За някои хора това е един от най-благоприятните периоди в живота им.Но,определено за всички това е един катарзисен момент,в който се изкачваш на ново стъпало в живота си.Някои решават да си сменят професионалното поприще,други се решават на брак,трети да имат дете и т.н.Зависи кои домове са засегнати и какви аспекти се задвижват.Това го знам от Муси Дачева и съм напълно съгласна с нея,тъй като за мен тя е един от добрите астролози в България :) :) :)
Слънце в Телец,АС в Дева,Луна в Риби,МС в Близнаци,ИС в Стрелец

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
аз имам сатурн в риби в 3-ти,на около 5гр.от иц.
при възврата му останах вдовица.в натала сатурн е на точен квадрат от слънцето. месеци след тежкото събитие ,сатурн ми даде мъж,който имаше точен възврат на сатур...
събитията по тази планета са трайни и дълбоки.в много от случайте дори фатални. :(

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Skarlet

Обикновено транзитът на Сатурн в съвпад с Луната е един от най-запомнящите се, за добро или зло...

Транзитът на Сатурн върху Луната ми беше най-разтърсващо емоционален период през целия ми живот досега.Не е за подценяване и факта,че тя е диспозитор на Слънцето,Меркурий и Венера и прави квадратура към наталния Сатурн.Та,успоредно с всички тези аспекти имах и Сатурнов квадрат.В същото време имах Плутонов квадрат и Уранова опозиция.Имах и много хубави събития-родих дете,но почина и майка ми,както и много други събития,но те са много лични,за да обяснявам и тях.Не съм изпитвала липса на любов или чувство на самота.Само тези аспекти вдигнаха на ура цялото ми същество до висините и успоредно с това преминах деветте кръга на ада.Слава богу,излязох след този период цяла и преродена.Промених се тотално и от безгрижното момиче не остана и следа.Цял роман мога да напиша само за този период и последващия го при квадратурата на Сатурн към стелиума в Рак.За транзита му пък през 8 дом да не говорим,че ще ревна.Добре,че там не правеше негативни аспекти към натални планети,че сигурно нямаше да съм между живите.

*

nerealna

В натала Сатурн ми е в рак, в 12 дом в съвпад с Марс.

При възвръщането му нямах тежки житейски събития, но ми се промени мисленето, станах по сдържана, по отговорна, сериозна и улегнала. Кофтито беше желанието ми за изолация, затворих се вкъщи и четях много книги, но затова пък.. и  аз като Лиллие в този период открих призванието си- психологията и записах магистратура тази специалност. Така, че при мен сатурновото възвръщане беше по скоро градивен период.

*

Helo

Така, че при мен сатурновото възвръщане беше по скоро градивен период.

Не е ли задължително Сатурновото възвръщане да е градивен период? Въпреки лошите събития, които се случват на някои, това е период на промяна, която би трябвало да е за добро. Не мислите ли така?  ::)

*

nerealna

Така, че при мен сатурновото възвръщане беше по скоро градивен период.

Не е ли задължително Сатурновото възвръщане да е градивен период? Въпреки лошите събития, които се случват на някои, това е период на промяна, която би трябвало да е за добро. Не мислите ли така?  ::)

Ами....да права си  ;D нали казват - всичко, което ни се случва е по план и за добро. .... но ние делим нещата на добро и лошо...

*

Nebesna

Небесна,как можем да се справим с този аспект?Винаги ли ще ни пречи?Зная,че Уран носи внезапни събития, неочаквани,но по принцип как да го разбирам,като някакъв избор,който трябва да направим или директно ни поставя пред свършен факт.Нали не винаги носи неприятности,а може и хубави моменти... :(
Ще става нещо като...,ако ме израдва Урана-ще изплаче Сатурна или обратно.Поне няма да ни е скучно... :)

Миа, сега видях написаното от теб. Наталната опозиция/квадратура между Уран и Сатурн не взема превес през цялото време, а само когато се задвижи от планетни транзити (съвпади, тао-квадрати, голям кръст). Колкото по-продължителни са транзитите, толкова по-силно се усеща противопоставянето между нуждата от сигурност, консерватизма и дисциплината (Сатурн) и стремежът към свобода, промяна и надхвърляне на ограниченията (Уран). На мен този дисхармоничен аспект ми е изключително важен в картата, понеже титаните- Уран и Сатурн са съуправители едновременно на Слънчевия и лунния ми знак - Водолей. На нас с теб това противоречие между сигурността и стремежът към независимост ни е заложено изначално.

Ураново-Сатурновата опозиция ме научи ДА НЕ ВЗРИВЯВАМ МОСТОВЕ. Да си пазя тила, когато се протягам напред към неизвестното бъдеще. Да не разрушавам всичко с един замах и да започвам "начисто", без сигурно убежище, на което да разчитам.

*

Nebesna

Уран не те поставя пред свършен факт. Уран засилва желанието ти за свобода и независимост. Предизвиква у теб усещането, че животът преминава прекалено бързо и има още много вълнуващи емоции, които не си преживяла и които би искала да преживееш. То е свързано някак си и с твоето въприемане на начина по който тече времето. Сатурн забавя времето, докато Уран го ускорява. В момента моята опозиция Уран- Сатурн се явява обърната - транзитиня Сатурн е в разходящ съвпад с рождения Уран, а транзитния Уран е в точен съвпад с рождения Сатурн. За мен времето тече по-бързо от обикновено.

*

abroad

Re:Как ви се отрази Сатурновото възвръщане на 29,5 години?
« Отговор #38 -: Септември 15, 2010, 07:48:07 pm »
Я, в тази тема повечето са със затрити аватари ;D

Равносметка: При Сатурново завръщане започна трудна, но за сметка на това продължителна  ;D и изтощителна връзка, която точно след 7 годишния цикъл окончателно приключи. Усещането е освобождаващоооо ;D

п.п. натален Сатурн в 7ми, в критичен градус
дано не сбърках като се похвалих :lol:

*

perla

• *
  • 73
Re:Как ви се отрази Сатурновото възвръщане на 29,5 години?
« Отговор #39 -: Септември 16, 2010, 07:29:25 am »

Да скучаеш, защото нямаш работа и не можеш да намериш е едно, но да те мързи......и откъде ги вземате тези пари да харчите? По време на сатурновото завръщане ми се скъса задника от бачкане и отговорности.  :-\