Здравей Гост

ретрограден меркурий

• 136 Отговора
  • 24616 Прегледи
Re:ретрограден меркурий
« Отговор #80 -: Май 14, 2009, 02:53:18 am »
Трябва да се бойкотират ретро-планетите, за да не стане като във вестниците :)))

*

aiia

« Отговор #81 -: Май 14, 2009, 11:58:10 am »
Моля, на вашето внимание, всички които имат натален ретро меркурий, като Скарлетина например  :-*
Някакви оплаквания?
Всеобщо схващане е, че при ретроградностите на меркурий им върви като на ''бясно куче''.
Хайде опровергайте  ::)

*

veshti4ka

« Отговор #82 -: Май 14, 2009, 12:36:50 pm »
Моля, на вашето внимание, всички които имат натален ретро меркурий, като Скарлетина например  :-*
Някакви оплаквания?
Всеобщо схващане е, че при ретроградностите на меркурий им върви като на ''бясно куче''.

единственото ми оплакване е, че съм адски разсеяна и разпиляна /разпиляна в смисъл на ментална енергия/... то бива чудо и заплесия, но моето е извън пътя по принцип  ;D ;D ;D ;D ;D ;D
ще ти спомена само няколко инцидента, които са перлите в короната на заплесията ми:

първи случай: закусваме с децата и като свършихме тръгвам да раздигам масата. в главата ми жужат хиляди мисли за милиони неща и естествено върша машинално раздигането на масата. в точно този момент ми се допишква  :-[  и както съм хванала маргарина в ръка, влизам в кенефа, пускам кутията с маргарин в тоалетната и пускам водата - едва тогава осъзнавам какво съм направила  ;D ;D ;D  да не ви разправям как са ме спукали от бъзик за тая дивотия  ;D ;D ;D

втори случай: работя в офис. свършват канцеларските материали и аз хуквам до "офис 1". по пътя срещам зелена кола точно като на девер ми и махвам да спре. колата спира, аз се качвам и казвам "отивам до "офис 1" нъл ша ма закараш!!!" и в този момент чувам непознат глас, при което се обръщам и виждам, че това не е девер ми, а някакъв непознат чичко с очила  :o  то не бяха извинения и червене и при това се оказва, че колата не е като на девер ми, а само цветът е такъв - ма кой да ти забелязва такива тривиални неща  ;D ;D ;D  чичкото ме закара де и през цялото време си умираше от смях, а тая случка се разказваше векове в офиса  ;D ;D ;D ;D ;D

тааааааааааааа списъкът е много дълъг. ретро Мерка си е диване от класа  ;D  но пък аз си го обичам и съм си го приела. решила съм, че там е чара - да съм заплес и се гордея с това  ;D ;D ;D  но не е вярно, че не ни върви - просто възприятията са малко по-различни и което е най-важното при ретроградните фази на нас си ни е най-добре  :P

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #83 -: Май 14, 2009, 12:58:51 pm »
Ей не! Паднах от смях,тамън си мислех,че след първото изпълнение,едва ли второто ще е по-забавно,но то уби рибата  ;D ;D ;D

Давай още такива случки насам !  :P

Това с колата ми се е случвало подобно-веднъж чаках един приятел да дойде да ме вземе от едно място и както си чакам,колата пристига и спира и аз си влизам и чакам да продължи.Дрънки !  ;D Обръщам се към него,той някакъв непознат човек и ме гледа преспокойно при което се шашардисах и си казах,че съм се объркал и си излязох  :D и малко след това спря пред него почти същата кола,която очаквах... ;D

Е само тогава не ми хрумна да видя оня палавник в каква фаза е,щото нямам натален ретро  ;D

*

veshti4ka

« Отговор #84 -: Май 14, 2009, 01:33:59 pm »
Ей не! Паднах от смях,тамън си мислех,че след първото изпълнение,едва ли второто ще е по-забавно,но то уби рибата  ;D ;D ;D

божкеее Синухе, ако седна да разправям - то фермани ще излязат  ;D ;D ;D

един път се разхождам. ама на вас някой обяснявал ли ви е, че като се върви се гледа в краката и пътя - нищо подобно. аз като вървя блея навсякъде, но не и в краката си. вървя си, блея си небето и пляяяяяяяс в едно бъркало с пресен цимент по лице  :o  ;D ;D ;D  добре, че беше близо до вкъщи...

друг път вървя по една улица във Варна. вървя си, блея си отново и праааас в един стълб... и така в пет поредни стълба. и което е най-интересното виждам стълба, отчитам го, че е на средата на тротоара, но не предприемам нищо да изместя траекторията си... прибрах се с огромна цицина на челото в къщи...  :-[

варила съм и камък заедно с картофите, докато отчета, че тва е камък, а не картоф  ;D ;D ;D

много е дълъг списъка, а и едва ли помня вече всичките си дивотии де  ;D :P ::)

« Отговор #85 -: Май 14, 2009, 01:55:44 pm »

;D ;D ;D - надали е само от Мерка, ама си е хубаво да има такива хора-заплеси. И моя натален Меркурий е ретро, но в момента как ми влияе Меркурий не мога да отчета. Единственото, което отчитам е че нямам пукната мисъл в главата. Ха и словореда на изразяване ми е малко объркан, та обърквам хората около себе си - хехе.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #86 -: Май 14, 2009, 02:14:57 pm »
Някакви оплаквания?

защо не поостане този сладур още 5,6 месеца на този градус в телец? ;D ;D ;D ;D
моя е ретро по натал и много му се радвам ,когато ретрофазите му са в телец,дева,козирог.много го обичам в тези знаци.
обаче еле да видиш какво става , ако не дая си боже застане в стрелец ,риби , близнаци...,ужас :-X

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Skarlet

« Отговор #87 -: Май 14, 2009, 06:05:35 pm »
Някакви оплаквания?

Не,няма да те опровергавам.  ;) При мен всичко е наред / поне засега/ и нямам проблеми. Само дето ми забавят плащането на едни хонорари,ма там вече случая е хроничен,т.е. това не се случва само при ретро Меркурий.Нито съм разсеяна,нито има объркани ситуации.Пиша,та ми се спуква дупето. Дано бъде така до края на май.  ;D
Между другото - на 17-ти в неделя ще пътувам до Пловдив. Ако има някой живеещ от вас в Пловдив,може да си чукнем една срещичка.Очаквам ви на лични бележки при желание от ваша страна.Ще се радвам да се запознаем.  ;D

*

aiia

« Отговор #88 -: Май 14, 2009, 07:03:19 pm »
И на мен днес деня ми беше наопаки. Сякаш бях станала със задника нагоре.
Ужасен ден. Тръгнах за определено място, но защо да взема ключа.. стигам до мястото, установявам че го няма и обратно у дома. Говорят ми нещо, след няма и 5 мин аз вече го бях забравила. Като неадекватна бях. Тръгнах за уреждане на документи, ама що да взема лична карта  >:( айде пак обратно у дома. Не знам дали е меркурий, ама ще откача от нерви днес . На всичкото отгоре тука във Варна е 100 градуса целзий на сянка... ???

« Отговор #89 -: Май 14, 2009, 07:56:25 pm »

Тези дни една колежка ми разказва следната история: Нейният зъболекар /не нашия  ;D/ от дълго време я ухажвал. "Да излезнем на кафе...да се видим някъде навън" - е такива работи. Тя постоянно го отклонява любезно. Един ден си говорят, че на следващия ден е задушница и....

Той- Нали утре е задушница и трябва да ходя на гробища.
Тя - О, да вярно. И аз трябва да ходя на гробища.
Той - Чудесно! Да отидем заедно на гробища.  ;D  ;D  ;D
Тя - Оооо, аз не харесвам софийските гробища. Предпочитам ихтиманските.  ;D
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Nebesna

« Отговор #90 -: Май 14, 2009, 08:12:19 pm »

Тези дни една колежка ми разказва следната история: Нейният зъболекар /не нашия  ;D/ от дълго време я ухажвал. "Да излезнем на кафе...да се видим някъде навън" - е такива работи. Тя постоянно го отклонява любезно. Един ден си говорят, че на следващия ден е задушница и....

Той- Нали утре е задушница и трябва да ходя на гробища.
Тя - О, да вярно. И аз трябва да ходя на гробища.
Той - Чудесно! Да отидем заедно на гробища.  ;D  ;D  ;D
Тя - Оооо, аз не харесвам софийските гробища. Предпочитам ихтиманските.  ;D

Хе-хееееееее! На какво ли не е способен един мъж, за да спечели една жена!

*

Nebesna

« Отговор #91 -: Май 14, 2009, 08:53:34 pm »
Моят Меркурий не е ретро, но е в Риби и на моменти съм много мечтателна (разбирай - разсеяна).

Цитат
друг път вървя по една улица във Варна. вървя си, блея си отново и праааас в един стълб... и така в пет поредни стълба.

И аз съм подпирала стълб, вървейки и разговаряйки и съм казвала :"Извинете!" Приятелката ми клекна от смях.

Цитат
варила съм и камък заедно с картофите, докато отчета, че тва е камък, а не картоф  ;D ;D ;D

Изцеждала съм лимонов сок в мивката, вместо в купичката. Ха-ха-ха!

*

veshti4ka

« Отговор #92 -: Май 14, 2009, 09:24:55 pm »
ммм дааааааа явно митът за разсеяните професори не е вече мит  ;D ;D ;D ;D ;D  луда работа! ама така пък е по-интересно  ;D

а редовният ми номер е следният: водя интересен разговор с някого и въпреки това умът ми се отплесва на майната си и в един момент поглеждам кат идиот събеседника си с репликата "та кво ми каза!?!?!"  ;D  последният път едвам избегнах шамара на приятелката си, отнесох един куп епитети насочени към ушните ми миди и акъла ми  ;D ;D ;D ;D ;D

моят Мерк има честта да е в екзалтация в откачения Водолей в съвпад Юпи - демек разширение на съзнанието и то в съвпад с ас-то... мнооооого ми е трудно да се съсредоточвам и да правя или мисля само едно нещо  :( ::) :-[  - последният път четох книга, слушах музика и в един момент част от съзнанието ми, посредством музиката се изнесе в космоса...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #93 -: Май 14, 2009, 09:45:30 pm »
Ама че изненада, наистина не очаквах!
Една приятелка, с която не се бяхме виждали от години, ще идва в България и ме потърси на мейл. Като си отворих стария мейл, направо се втрещих. Въпросната особа се омъжи за чужденец и замина да живее в Германия още в края на 90-те, после се разведе, запозна се с чилиец и вече от няколко години живее в Сантяго... Не се бяхме чували и виждали сигурно от 3 или 4 години вече... Не вярвах, че някога ще се срещнем отново.  :o
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #94 -: Май 14, 2009, 09:50:59 pm »
Голяма изненада. При това приятна. Ще взема и аз да изненадам някого.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #95 -: Май 14, 2009, 11:23:38 pm »
Ще взема и аз да изненадам някого.

Ето това се казва Водолейска фраза,да си дойдем на думата  8) ;D

Хм,типична Водолейска логика-дето ще чакам някой да ме изненада,по-скоро аз да поднеса изненада,та Меркурия пак да е на топа!  ;D

*

Nebesna

« Отговор #96 -: Май 14, 2009, 11:42:39 pm »
Ще взема и аз да изненадам някого.

Ето това се казва Водолейска фраза,да си дойдем на думата  8) ;D

Хм,типична Водолейска логика-дето ще чакам някой да ме изненада,по-скоро аз да поднеса изненада,та Меркурия пак да е на топа!  ;D

Няма лошо, щом изненадите са приятни...какво толкус.
Просто си помислих, че щом на мен не ми се случва нищо по 7-ми и 9-ти дом, дето Мерка ми ги управлява, що пък аз да не предприема нещо. И аз имам приятелки в чужбина.

Като гледам накъде се е запътил хубавеца, ще вземе да ми квадратира Слънцето и Луната, а това по-скоро ми навява мисли за неприятни изненади. Рекох да изпреваря събитията като си "компенсирам" онова, дето още не е дошло  ;D )...с нещо приятно. Понякога късмета трябва да си го накъсметиш. Ако ние сами не си направим живота приятен, кой ще ни го направи. Аз обичам да изненадвам другите - водолейска черта. ;D

*

aiia

« Отговор #97 -: Май 15, 2009, 12:30:19 am »
Усещането наистина ми беше сякаш съм дрогирана. Не можех да се концентрирам изобщо, което не е типично за мен. Толкова разсеяна бях днес, оправдавах се навсякъде с планетите  :o.  Хората ме гледаха умно умно, като им говорих че меркурий днес не е с мен. Дано утре се оправя защото ще оплета конците съвсем. ???

Моя меркурий е дЕвашки неаспектиран, ама сега ретро меркурий прави квадрат с меркурия ми наталиански.

« Отговор #98 -: Май 15, 2009, 08:11:08 am »
меркурий и мен изненада с приятна среща,с бивша съученичка, с коята не се бяхме виждали от 26 години, на неочаквано място, неочакван човек ,  неочаквано да се подмладиш, да те върне в най-хубавите ни години, действа като ретроградна хипноза
при психоаналитик, изплуват на повърхността позабравени спомени, ех емоции,
луди глави ,все едно четеш приказка, твоята приказка.... :)
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Nebesna

« Отговор #99 -: Май 15, 2009, 11:19:26 pm »
Като заговорихме за изненади, днес ми съобщиха, че първият проект на фондацията ни е спечелил финансиране. Ура-а-а-а! Това е то приятна изненада по ретро Меркурий.