Здравей Гост

Усещането за щастие,

• 103 Отговора
  • 16090 Прегледи
*

dst

Re:Усещането за щастие,
« Отговор #100 -: Октомври 19, 2010, 09:20:56 pm »
А каква е разликата м/у Парс и Локус фортуна?
И как се намира локус фортуна? Парс фортуна ми е в 6д, съвпад с К6 и с Юпитер, в рак. Заобиколена съм от раци - сестра, приятелка, свекърва, зълва, приятел. Където и да отида ще ми се лепне някой рак.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #101 -: Октомври 19, 2010, 09:38:10 pm »
Белика, към ведическите шашми добави и 4 дом, доколкото той се свързва със сукха (sukha на санскрит) - нашия вътрешен свят, емоции, душевно равновесие, ментално състояние (сигнификатор Луна).

9 дом е нашата дхарма (dharma) - свързва се с щастието, успеха, духовните стремежи (сигнификатори Юпитер и Слънце).

5 дом е путра (putra) - нашия креативен потенциал, усещане за удовлетвореност и щастие, което се постига чрез съзидателност или духовни практики (сигнификатор Юпитер).

Нещо интересно: http://en.wikipedia.org/wiki/Sukha
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

tanina80

« Отговор #102 -: Февруари 08, 2011, 04:42:35 pm »
Щастието не го търсете в хороскопа, тъй като самата дефиниция за "щастие" е твърде относителна. Неслучайно древните мъдреци в Индия са считали човека, най-сетне постигнал съкровената си мечта, за дълбоко нещастен.
Ще питате защо? Защото след като постигнем нещо много желано, то престава да бъде толкова желано и се чувстваме опустошени, изпълва ни чувство за вътрешна празнота.

Независимо какви цели си поставяме, всеки от нас копнее за онова усещане за вътрешен покой и хармония, което често наричаме душевно равновесие. Усещане за цялостност и пълнота, което не може да бъде компенсирано от социален и материален статус, богатство, престиж, макар че мнозина от нас се опитват...

Съвременният човек е така устроен, че търси щастието навън, обвързвайки го с определени /материални/ атрибути. За някои това е богатство, престиж, за други - слава, признание в обществото или сред дадена група, за трети това е усещането за обич, споделеност, че са нужни някому... Само наличието на тези предпоставки прави повечето хора щастливи, т.е. усещането ни за пълнота е пряко обвързано с редица външни фактори, бидейки условно. Днес го има, утре може и да го няма...

Докато усещането за вътрешна пълнота и хармония не зависи от условности, то е неизменно. Но, както вече казах, свикнали сме да го отъждествяваме с наличието на определени външни предпоставки, с които се имерва "успехът" в днешни времена.

Преди известно време имаше тема за "Големите късметлии", в която дефиницията на късмета бе също толкова относителна, колкото и дефиницията на истински щастливия човек.  :)

Това е толкова вярно ...

*

elfidka

• 3129
« Отговор #103 -: Февруари 09, 2011, 05:42:24 pm »
Да, верно е .
Именно поради това, при всяка сбъдната мечта, трябва да се ражда нова  ;)
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!