Здравей Гост

Помощ!

• 187 Отговора
  • 32937 Прегледи
Re:Помощ!
« Отговор #120 -: Май 05, 2009, 10:08:40 pm »
Аурора, изхвърли ги вече. Преди 1 час изхвърли всички боклуци на течаща вода.
Почувства се много зле и сега сигурно е легнал. Няма го.

Да, почувствал се е зле, защото я няма фалшивата енергия! Браво на момчето!
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #121 -: Май 05, 2009, 10:13:47 pm »
Повярвайте, всички хора /приятели, близки/ са го изоставили. Съвсем сам е.

Вярвам, защото и аз съм го преживяла.
Но именно при такива обстоятелства човек добива сила на духа.
Някои не успяват и се сломяват, не можейки да понесат бремето на личната отговорност. Когато останеш сам с огледалото, гледката е безмилостно жестока, защото вече няма чужди отражения... оставаш само Ти.
Най-важни равносметки се правят, когато останеш сам в труден момент и потърсиш вътрешния си център на равновесие вместо да чакаш готови решения отвън. Но далеч не всеки успява. Нужни са не само воля, съзнание, отговорност, а и дух.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #122 -: Май 05, 2009, 10:37:50 pm »
в такива тежки моменти, този които остане до теб е стойностният човек, фалшификатите
са заради парите ти , слава ти, известността ти, власта ти, корист ги мотивира да са
лицемери и да са до теб, това е осъзнаването - какви са хората около нас и защо ::)

отчаяние,болка,страх, самота е общото за двете теми

човека има една опозиция в хороскопа, която нещо ме човърка.... ::)

Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

aiia

« Отговор #123 -: Май 05, 2009, 10:43:10 pm »

В натала ли? Опозицията нептун - марс ли по оста 5-11 ? Управители на 4 и 8 дом.
Какво те човърка по-точно ? :-\

Нали се сещаш в другата тема, как въпросното момче се ''изгаври'' с всички, изплезвайки се накрая.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #124 -: Май 05, 2009, 11:03:06 pm »

В натала ли? Опозицията нептун - марс ли по оста 5-11 ? Управители на 4 и 8 дом.

Бих добавила и опозицията на Меркурий с Нептун, макар и с малко по-широка орбиса.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

aiia

« Отговор #125 -: Май 05, 2009, 11:03:38 pm »
Поуката от цялата тази  тема е следната: Когато ние или някой наш близък изпадне в депресия, макар и в лека форма, ние прибягваме до врачки, баячки, знахари и самозвани лечители, както и до лекарствени препарати. Сега всички ще кажат, ''да, ние знаем, че  това са  шарлатански истории и че не се ходи по такива места''.
Но в моменти на слабост, човек тръгва като луд да търси спасение.
Същото е с тези телефонни измамници. Ние знаем, че ги има. Но когато се обади телефонен глас в слушалката и каже ''аз съм адвокат Пенчо, синът ти блъсна човек, дайте 10 000 лв гаранция'', ние почваме да ревем, да се вайкаме, хукваме да даваме пари''. Знам за доста подобни случеи. На един приятел майка му инфаркт щеще да получи, въпреки че е чувала за подобни телефонни измами.
Че същото е и с врачките. Така е направил и Ицо. Ходил е много, редувал ги е врачките, всички са му давали разни работи, той ги е колекционирал и резултата вие го видяхте.
В момента, той осъзнава, че е направил голяма грешка, но е късно. Като се обърне каруцата, пътища много ....

*

Lillie

• 30532
« Отговор #126 -: Май 05, 2009, 11:10:13 pm »
Не мисля, че е късно.
На всеки човек се дава шанс за изход от трудна ситуация, стига той самият да иска да намери изход.  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

aiia

« Отговор #127 -: Май 05, 2009, 11:37:25 pm »
Да, но в тежки моменти се превръщаме в мрънкащи същества и всички спират да ни обръщат внимание, всички ни отбягват и се озоваваме в един омагоьосан кръг сами, въртим се като в центрофуга.
Аз лично също съм имала доста такива моменти. Последният път пак бях на косъм да изперкам и почнах да чета астрология усилено, само така опознах себе си, намерих себе си както се казва.
Бях в ''нервна криза'', плачейки на работа сядам на бюрото , гледам вестник, отгръщам и попадам на един хороскоп. А никога преди това не съм обръщала внимание на хороскопи във вестници. Чета сатурн минавал през знака дева, ама хабер си нямах от тези неща. И се зарибих. В гугъл пиша ''сатурн дева'' и 10000 резултата от търсенето. А на един дъх всичко изчетох.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #128 -: Май 06, 2009, 12:10:06 am »
На моменти тази история започва да ме притеснява и с това,че ние даваме съвети,като да остави лекарствата,но не знаем,какво точно му е състоянието.Искаме да помогнем,споделяме,което сме виждали и до което сме се докосвали,но всичко е много специфично,всеки случай е различен.За амулетите съм на сто процента "за",да ги изхвърли,защото лично за мен,това са пълни глупости.Ако му носят някакво усещане за спокойствие може,но да очаква чудеса от тях....едва ли...
Другият вариант е да разговаря и с хора,които имат същия проблем.Мисля,че те също биха му били доста полезни.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #129 -: Май 06, 2009, 12:20:04 am »
Аз като почитател на процесинга смятам няколко нещица.
Първо Ошо, който сигурно не е и чувал за процесинг, казва, че основната му работа е да махне камъните по пътя на потока, после той сам ще си намери пътя. Е, това в наай-общи линии прави процесинга. Търси камъните, които пречат на потока, които са го задръстили. Камъните при това са винаги конкретни, някак си така обобщени камъни не могат да препречат който и да било поток. Значи търсят се конкретните камъни, а за всеки човек и за всяка конкретна ситуация те са различни.
Да ви питам, вие разбрахте ли на това момче кои биха могли да му бъдат конкретните препъни камичета?

*

Nebesna

« Отговор #130 -: Май 06, 2009, 12:42:14 am »
Lillie, съгласна съм че това тука е астрологичен форум, а не психиатричен кабинет, но понякога една ''добра дума'' върши чудеса. Преди всичко ''астрологията'' е начин на мислене /поне за мен е така/, съвкупност от ''логии'' където е преплетена и психологията, нали така? Мисля, че повечето от тук пишещите са достигнали доста ''високо ниво'' и могат да помагнат с една дума само. Момчето просто дава гласност на проблема, лута се, загубил е ориентация.
Най-лесно е да махнем с ръка и да кажем ''абе момче, оправяй се както можеш'', нали?

Ти си добър човек, Айя! Щастлива случайност е, че те има до себе си в този труден момент. Такова отношение рано или късно се възнаграждава.

*

kaily

• 5145
« Отговор #131 -: Май 06, 2009, 12:49:25 am »
Може ли момчето да постне тук данните на съпругата си, ще ми се вие, вещите, да поразгледате синастрията...

*

aiia

« Отговор #132 -: Май 06, 2009, 12:50:49 am »
Добър или лош човек не зная, но съдя по себе си. Когато ми е трудно, една добра дума ми е достатъчна, за да се съвзема. А и Небесна, нали знаеш, че само човек изпадал в подобни ситуации може да влезе в положение. Например, как да обясниш на вечно сития какво е глад? Как? Никога няма да разбере какво е чувството на глад.
Повярвайте, всички хора /приятели, близки/ са го изоставили. Съвсем сам е.

Вярвам, защото и аз съм го преживяла.
Когато останеш сам с огледалото, гледката е безмилостно жестока, защото вече няма чужди отражения... оставаш само Ти.
Най-важни равносметки се правят, когато останеш сам в труден момент и потърсиш вътрешния си център на равновесие вместо да чакаш готови решения отвън. Но далеч не всеки успява.

Много точно е казала Лили. Гледката е безмилостно жестока когато си сам. Говориш си сам със себе си. Виждаш враг в лицето на всеки и не можеш да се довериш на никого. Мислиш, че всички те мразят, че всички ти се подиграват, че всички говорят лошо за теб, а всъщност далеч не е така.
« Последна редакция: Май 06, 2009, 12:57:01 am от aiia »

*

Nebesna

« Отговор #133 -: Май 06, 2009, 12:56:13 am »
Била съм на дъното. И то съвсем не отдавна. Зная, че от лошото има и по-лошо. В този момент ми трябваше изолация, пълна изолация от всякакви зловредни влияния. И знаеш ли, точно в този момент никакви философии не ми помагаха. Трябваше изцяло да трансформирам философската си нагласа. Преминах през дълбок катарзис и затова вярвам, че и той ще изплува. Но първо трябва да вземе чисто практични мерки - да се изолира напълно от дразнителя и от миналото, което го дърпа назад, не само физически, но и в мислите си.

*

aiia

« Отговор #134 -: Май 06, 2009, 12:58:56 am »
Да, мила. Дразнителят е ''съпругата'', която 5 пари не дава за него. Но има и друго - имат бебе. Тоест той не може просто така да я отхвърли и да не се среща с нея, майка е на детето му. Нещата са доста комплицирани.  >:(

*

Nebesna

« Отговор #135 -: Май 06, 2009, 01:02:00 am »
Да, мила. Дразнителят е ''съпругата'', която 5 пари не дава за него. Но има и друго - имат бебе. Тоест той не може просто така да я отхвърли и да не се среща с нея, майка е на детето му. Нещата са доста комплицирани.  >:(

Разбирам, скъпа! Това се нарича конфликт на ценности. Той трябва да избира между 2 неща, които са еднакво ценни за него - между собственото си здраве и детето си. И при мен се получи така - конфликт на ценности. Не можеш лесно да нправиш подобен избор. Но нека се замисли. дали детето му ема нужда от баща, който е развалина. Нека си даде време, да се стабилизира, за да може да бъде полезен след това на детето си. То е още малко и не разбира какво става. След време ще има възможност да докаже привързаността си.

*

kaily

• 5145
« Отговор #136 -: Май 06, 2009, 01:04:19 am »
Чакайте да видим дали дразнител е съпругата де, напълно е възможно и да е, ма първо основно правило е да не предпоставяме.
Дразнител според мен е вътрешен конфликт по отношение на съпругата, ма може тя да няма вина за него. А да е също жертва.
А може и да не е това.
Нека момчето преспи с тая мисъл да видим какво ще изплува от подсъзнанието му.

*

aiia

« Отговор #137 -: Май 06, 2009, 01:08:04 am »
Една психотерапия ще му се отрази много добре, но за съжаление в БГ трудно може да се намери добър психолог. Някои от нас се справят сами, но други не успяват.
Аз лично съм била не на дъното, не на 0 ами на -10. И съм изплувала без терпаии, без хапчета, без опори, подпори, без подкрепи, сама като куче. Години наред ми костваше. Нещо като да застанеш над пропаст , долу море. Казваш си ''на живот и смърт е, скачам, ако оживея оживея. Бог да е с мен'' И съм оцелявала. На никого не съм казвала как съм се чувствала, за да не тревожа хората около мен. Наистина този 12 дом ако се отработи, дава невероятна вътрешна сила. Един път да изплуваш, света можеш да повдигнеш.

*

Nebesna

« Отговор #138 -: Май 06, 2009, 01:09:56 am »
Кайли, тя съпругата може и да си е много хрисима, но двамата да са несъвместими. Аз за пръв път виждам в синастрия мъжки Сатурн в съвпад с ЮЛВ на жена. Тези двамата са сключили брак, вероятно по други причини (не познавам пълната синастрия и не ме интересува). За мен този съвпад е показателен, че връзката носи много тежка карма, която тепърва ще се разплита при възврата на Сатурн  в началните градуси на Везни.

Жената има СЛВ в началните градуси на Овен. Марс е в съвпад с ЮЛВ - самата тя е с объркана посока в живота - има да решава стар кармичен проблем, преди  да се придвижи напред. Неговите Юпитер и Сатурн са в съвпад с нейния Марс/ЮЛВ. Тежка карма.

Лошото е, че и детето е намесено. При момчето Юпитер управлява 5-ти дом, а Сатурн - 6-ти. В натала са в съвпад. Той не може да избере между детето и здравето си. Ясно е.

*

kaily

• 5145
« Отговор #139 -: Май 06, 2009, 01:12:41 am »
Щото проблемът все идва отнякъде. На тоя етап мисля, че се е зародил 2004, основният проблем е - обичаш човек, който не ти стои на пътя кармично, с други думи ти от една страна го обичаш, от друга страна подсъзнателно знаеш, че ти пречи. И понеже не можеш да избереш или искаш да избереш онова, което знаеш, че не ти е полезно, решаваш вътрешния си конфликт, като избираш да се саморазрушиш.
Самият факт, че е тръгнал по доктори малко преди да се ожени и после нещата са се задълбочили - а вече врачките и баячките са допринесли...на това аз му викам трън. Като в петата ти има трън, почва абцес. Трябва да се открие трънчето под целия абцес и гной.

Помните ли, че ревах от зъби, зъболекарката 2 месеца не знаеше какво да ме прави, а не можеше да отваря всички зъби подред все пак. Та Сатурн ли не обвинявах, та кво ли. Оказа се, некроза на един зъб, нервът бил избрал да се самоумъртви. Хванахме го навреме, ма що нерви и ходенички до зъбар бяха, и опищях интернета...само че зъболечението е развито в днешно време, преди стотина години да съм си заминала заедно със зъба. Кога ли ще се развие и психолечението...