С Луна в Скорпион съм и както вече съм споменавала ревнувах приятеля си. В последствие обаче надделя съвпада й с асцендента и сега не ми и пука какво и с кого прави. Имам си самочувствието и знам, че имам изключителни качества /а и той хиляди пъти ми го е повтарял/. Знам също, че не съм и идеална.
Скорпионската ми Луна не е отмъстителна. Тя държи да има честни и коректни отношения с партньора. Липсват задкулисни игри, а ако партньора реши да играе "игрички", тя директно си го казва. Търпелива съм, и прощавам много, но когато чашата прелее вземам решения, които често са стряскаши за партньора.
Мисля, че да се ревнува малко е нещо нормално, стига обаче ревността да не се превърне в болезнено състояние. Има хора, които не са способни да овладеят негативните си чувства и приемат драстични мерки.
Астрологично знаците Телец и Скорпион са най-предразположени към ексклузивност и притежание. След което афективните планети като Слънце съвпад с Лилит /за жена/ и Луна съвпад с Лилит /за мъж/ могат да бъдат също показател за ревност. Аспектите Плутон/Венера, Марс/Плутон в негативен аспект или в съвпад са също ексклузивни и се свързват с ревността, но трябва да се има винаги впредвид и знаците, в които се намират.
За да има ревност, значи трябва да има обект който да ревнуваме. Затова партньорската карта /синастрията/ често може да ни покаже дали има ревност между партньорите. Няма да се спирам подробно, само ще спомена, че в синастрията се взимат предвид твърдите аспекти между Венера/Плутон, Марс/Плутон, както и съвпадите на лични планети с партньорска Лилит, гледат се също и управителите на петите домове, знаците и домовете в които попадат и т.н. Трябва обаче винаги да се има впредвид, че в синастрията ако например Лилит докосне партньорска планета и ако тя в радикса е добре аспектирана/не е ранена/аспекта тогава няма да се прояви като ревност или не поне като болезнена.