Здравей Гост

ЗА РЕВНОСТТА

• 147 Отговора
  • 23520 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:ЗА РЕВНОСТТА
« Отговор #80 -: Август 29, 2010, 04:59:48 pm »
Много субективизъм има в астрологията - например, когато говорим за венерата или марса на любовницата, така че не засягайте, момичета. От частното не се правят изводи за общото.

Осовено ако Марс-ът се окаже рибешки.  :P :blink:

Да Марса е рибешки , но има обективизъм , защото е доволно аспектирал слънце.... ;D ;D
Много субективизъм има в астрологията - например, когато говорим за венерата или марса на любовницата, така че не засягайте, момичета. От частното не се правят изводи за общото.

;D ;D А ти как би изтълкувала обективно венера в съвпад със сатурн ,меркурии , луна в близнаци..., венера упр. 4-ти и 10-ти , меркурии 2-ри и 11-ти , Сатурн 6-ти , луна 12-ти? Дай обективно да го изтълкуваме , след като мислиш , че съм субективна? ;D ;D ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Divna

« Отговор #81 -: Август 29, 2010, 05:10:49 pm »
С Луна в Скорпион съм и както вече съм споменавала ревнувах приятеля си. В последствие обаче надделя съвпада й с асцендента и сега не ми и пука какво и с кого прави. Имам си самочувствието и знам, че имам изключителни качества /а и той хиляди пъти ми го е повтарял/. Знам също, че не съм и идеална.
Скорпионската ми Луна не е отмъстителна. Тя държи да има честни и коректни отношения с партньора. Липсват задкулисни игри, а ако партньора реши да играе "игрички", тя директно си го казва. Търпелива съм, и прощавам много, но когато чашата прелее вземам решения, които често са стряскаши за партньора.
Мисля, че да се ревнува малко е нещо нормално, стига обаче ревността да не се превърне в болезнено състояние. Има хора, които не са способни да овладеят негативните си чувства и приемат драстични мерки.
Астрологично знаците Телец и Скорпион са най-предразположени към ексклузивност и притежание. След което афективните планети като Слънце съвпад с Лилит /за жена/ и Луна съвпад с Лилит /за мъж/ могат да бъдат също показател за ревност. Аспектите Плутон/Венера, Марс/Плутон в негативен аспект или в съвпад са също ексклузивни и се свързват с ревността, но трябва да се има винаги впредвид и знаците, в които се намират.

За да има ревност, значи трябва да има обект който да ревнуваме. Затова партньорската карта /синастрията/ често може да ни покаже дали има ревност между партньорите. Няма да се спирам подробно, само ще спомена, че в синастрията се взимат предвид твърдите аспекти между Венера/Плутон, Марс/Плутон, както и съвпадите на лични планети с партньорска Лилит, гледат се също и управителите на петите домове, знаците и домовете в които попадат и т.н. Трябва обаче винаги да се има впредвид, че в синастрията ако например Лилит докосне партньорска планета и ако тя в радикса е добре аспектирана/не е ранена/аспекта тогава няма да се прояви като ревност или не поне като болезнена.

*

Марая

• 28287
« Отговор #82 -: Август 29, 2010, 05:17:50 pm »
Склонни към ревност са несигурните , онези ,които не са реализирани и не са успели да развият добре 5-ти/11-ти.
Хора ,които обичат да притежават , да трупат , консервативни и непостоянни....
Ревнивите са винаги деспотични , колкото по-силно е поставена една планета в знак и колкото по-хармонични аспекти прави , толкова по-малко ревност ще носи на притежателя си. Визирам венера ,марс и Плутон.

И обратното силна по знак или дом , но в твърди аспекти ще носи сериозни поразии...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Mia21

• 2502
« Отговор #83 -: Август 29, 2010, 05:26:45 pm »
Според мен няма човек, който да не е ревнив. Особено ако се чувства застрашен. Другото- колко сме либерални и демократични са глупости от хиляда и една нощ.

*

Марая

• 28287
« Отговор #84 -: Август 29, 2010, 05:29:16 pm »
Според мен няма човек, който да не е ревнив. Особено ако се чувства застрашен. Другото- колко сме либерални и демократични са глупости от хиляда и една нощ.

Доза ревност -Да! Но количеството не е гаранция за чувство , а за страх. А в по-големи норми е и болест!

*

Марая

• 28287
« Отговор #85 -: Август 29, 2010, 05:49:02 pm »

Осовено ако Марс-ът се окаже рибешки.  :P :blink:

Да Марса е рибешки , но има обективизъм , защото е доволно аспектирал слънце.... ;D ;D

;D ;D А ти как би изтълкувала обективно венера в съвпад със сатурн ,меркурии , луна в близнаци..., венера упр. 4-ти и 10-ти , меркурии 2-ри и 11-ти , Сатурн 6-ти , луна 12-ти? Дай обективно да го изтълкуваме , след като мислиш , че съм субективна? ;D ;D ;D

Небесна , това беше много лично и понеже беше за мен , искам да се възползвам от твоя обективизъм , за да не тълкувам грешно.....

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #86 -: Август 29, 2010, 08:35:54 pm »
иска ми се да кача картата на приятелката ми, която освен, че е женена по сметка, е и много ревнива, но без час на раждане едва ли ще е много обективно.
тя следи телефони, скайпове и т.н., вдига скандали, саморазправя се с любовници и после пак си кара с този мъж.
много интересна личност е, на моменти е много дразнеща и ако не я познавах отдавна и не ми беше приятелка, едва ли щях да я изтърпя.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #87 -: Август 29, 2010, 09:04:15 pm »
иска ми се да кача картата на приятелката ми, която освен, че е женена по сметка, е и много ревнива, но без час на раждане едва ли ще е много обективно.

Венера в Скорпион в един знак с Плутон я прави себична, но с толкова много огън, Слънце в съвпад със Сатурн и Луна в Овен мисля, че в основата на нейната ревност стои наранено его. Струва ми се, че тази жена трудно би приела тя да не е "№1" в живота на който и да било мъж, не говоря конкретно за съпруга й. Склонна е към егоизъм.
Жалко, че часът на раждане не се знае.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Divna

« Отговор #88 -: Август 29, 2010, 09:08:07 pm »
Рая, в радикса на жената липсва опозиция - трудно се примирява с НЕ. Не обича да й се отказва и държи нещата да стават както тя желае.

*

Uran

• 6041
« Отговор #89 -: Август 29, 2010, 09:21:06 pm »
НЕ- като другата гледна точка.

п.п.Имала съм връзка, в която почти не съм изпитвала ревност, а обекта на чувствата ми си беше бонвиван.Успяваше някак си да приспи бдителността ми, а е имало  сериозни основания да не му вярвам.Сега от позиция на времето, много добре е било даже, че съм проявявала наивност и не съм се коркала над въпроса:"Какво аджеба прави на къмпинг "Веселие"?" ;D ;D ;D

*

Divna

« Отговор #90 -: Август 29, 2010, 09:25:30 pm »
И аз така-няма опозиция,какво е това НЕ  :unsure: :rolf:

Макар,че НЕ е любимата думичка на Козирога  :-[

О, Синухе, къде се губиш?

*

Divna

« Отговор #91 -: Август 29, 2010, 09:28:05 pm »
НЕ- като другата гледна точка.

п.п.Имала съм връзка, в която почти не съм изпитвала ревност, а обекта на чувствата ми си беше бонвиван.Успяваше някак си да приспи бдителността ми, а е имало  сериозни основания да не му вярвам.Сега от позиция на времето, много добре е било даже, че съм проявявала наивност и не съм се коркала над въпроса:"Какво аджеба прави на къмпинг "Веселие"?" ;D ;D ;D

В картата на жената преобладава елемента огън - нормално е да ревнува и да е по ексклузивна  ;D. Тук егото е силно.

ПП: Рая, твоите приятелки всички ли са с овенски Луни?

*

Марая

• 28287
« Отговор #92 -: Август 29, 2010, 09:48:28 pm »
В картата няма твърд аспект между Венера и Сатурн, но има мажорен аспект между Венера и Юпитер.

Ето това е аспект на компенсация, ако на някой не им е ясно какво значи компенсиращ аспект.

На всички им е ясно , но звучи по-добре и по- Ясно , ако е казано на място и без недомлъвки....да не стават грешки и интрижки.
А бай дъ уей , компенсиращите аспекти , могат да бъдат и тригер фактор на други конфигурации в натала ,не до там лицеПриятни.... :blink:
« Последна редакция: Август 29, 2010, 10:05:47 pm от Марая »

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #93 -: Август 29, 2010, 10:03:03 pm »

Венера в Скорпион в един знак с Плутон я прави себична, но с толкова много огън, Слънце в съвпад със Сатурн и Луна в Овен мисля, че в основата на нейната ревност стои наранено его. Струва ми се, че тази жена трудно би приела тя да не е "№1" в живота на който и да било мъж, не говоря конкретно за съпруга й. Склонна е към егоизъм.
Жалко, че часът на раждане не се знае.

Вътре в себе си тя не се примирява с изневерите, тежат й, вдига скандали, реве, но след време забравя и
пак продължава да е с него.
Дори се разведоха, но пак са заедно - тяхното е като сапунен сериал.
И основната причина за развода бе нейната ревност, която наистина може да побърка човек.
После като се събраха пак, уж спря със следенето и цирковете, но временно.
Мъжът й си е коцкар, но тя е наясно с това и след като не може да се примири, за мен е по-добре да се разделят, но без него тя няма да има същият стандарт на живот.
Тя беше инициатора на повторното им събиране.
Много е експанзивна, емоционална, дейна. Обича да се налага.

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #94 -: Август 29, 2010, 10:04:13 pm »
Дивна, с това момиче се сближихме покрай децата, а другата карта с луна в овен е на сестра ми.
най-близките ми приятелки са с Луни в Лъв и Близнаци.

*

Марая

• 28287
« Отговор #95 -: Август 30, 2010, 12:21:40 am »
О, Синухе, къде се губиш?

Губя се по красивото море  :blink:

Но по-скоро може да се каже,че актуалните напоследък теми,на мен не сами интересни и за това не се включвам.

;D ;D ;D

*

Nebesna

« Отговор #96 -: Септември 05, 2010, 08:53:02 pm »
Марая, ти съвсем лудна. Има тема за ревността. Озъпти се малко.... :86:

*

Марая

• 28287
« Отговор #97 -: Септември 05, 2010, 09:00:39 pm »
Марая, ти съвсем лудна. Има тема за ревността. Озъпти се малко.... :86:

Както и ти!
Пуснах много преди теб тема за мунданния съвпад на юпитер и уран , но това не ти попречи да пуснеш такава след мен-нали?
Както и един ден да пращаш целувки , а на следващия да плюеш и хапеш!
Писна ми от лицемерие Небесна! Повръща ми се от това! Дори и на Синухе правиш забележки за приятелката му и темите....
НЯКОГА МИ НАПРАВИ ПРЕДЛОЖЕНИЕ ДА НАПРАВИМ НЕЩО ЗАЕДНО , И ...КОГАТО ТИ КАЗАХ ,ЧЕ ИСКАМ ОЩЕ ЕДИН ЧОВЕК ТИ СТАНА ДРУГА!
МОЛЯ ТЕ Небесна , не ме карай да си мисля , че си в менопауза..... :angry: :angry:

*

Инти

• 2068
« Отговор #98 -: Септември 05, 2010, 09:55:00 pm »
На някой им е ретрограден Юпитера в Близнаци и нямат спирачка ;D

*

missKapriz

« Отговор #99 -: Септември 05, 2010, 09:58:22 pm »
Цитат
МОЛЯ ТЕ Небесна , не ме карай да си мисля , че си в менопауза.....
Уф,това много ли е лошо :-XДа си направим такава тема-кой как е преживял менопаузата-аспекти и проявление