Здравейте

В моето семейство не просто им вярваме на пророческите сънища, но и ги приемаме като факт. Незная дали има наследствена зависимост, но ако има такава, то в моя род е по женска линия. За съжаление ,не мога да се върна назад във времето, за да кажа от къде започва, но и при баба ми и при майка ми тази зависимост е ясно изразена. Случките са много, но бих могла да кажа за по-фрапиращите. Баба ми /майката на майка ми/, например, буквално спаси живота на дядо ми /бащата на баща ми/ преди 20на години. Незнам какво точно е сънувала, а и тя сама си тълкува сънищата, но една сутрин се събужда /тя живее в Айтос/ и започва от 6 сутринта да звъни за да се свърже с баба ми и дядо ми тук във Варна. По това време аз живеех при тях и спомените ми за случая са съвсем ясни. Свърза се с нас майката на майка ми и пита да дядо ми, обяснихме й че е заминал на лозе. Тя ни обяснява, че ще се случи нещо лошо и трябва веднага да го намерим и да го върнем. За съжаление, по това време нямаше мобилни телефони и задачката не беше сред най-лесните. Накрая успяхме да намерим чичо ми, който, отивайки на лозето, намира дядо ми паднал на земята и една машина от тези с които с режат клони на дървета /изключих за името/ му разрязва главата. Реалната ситуация: дядо ми реже клони, покачен на едно дърво, един клон се отчупва и го събаря на земята, той изпада в безсъзнание, а машината продължава да работи. Чичо ми я изключва преди да стане фатално. Резултата: само пукната кост на челото, спасено око /разреса е преминал буквално на милиметър/ и е продължил надолу по носа. Има си един чудесен белег, но е жив и здрав, без никакви фатални последици. Ако баба ми не се беше обадила, за да ни накара до го върнем и да ни предупреди за опасност случая щеше да е с летален изход, убедена съм в това.
Стана доста дълго и няма да се разпростирам в случки, свързани с майка ми, но мога да кажа, че тя е не по-малко акуратна. Сънищата им бих казала са по-скоро свързани със семейство и близки отколкото с глобални събития, но са достатъчно точни и човек е наистина трудно да скрие нещо от тях

Що се отнася до сънищата, свързани с дадени емоции, страхове, неща, които са ни направили впечатление от ежедневието – така е, нерядко мозъка ги преработва точно по този начин. Кошмарите, според мен, са също така и начин подсъзнанието да изведе на дневен ред, така да се каже, съществуващ проблем, страх и да го отработи чрез съня, да го изведе в съзнанието, където да можем да се справим с него.