Здравей Гост

Ко шъ стани на изборите?

• 370 Отговора
  • 51662 Прегледи
*

Uran

• 6041
Re:Ко шъ стани на изборите?
« Отговор #20 -: Юни 04, 2009, 07:26:20 am »
Кое те кара да мислиш, че сините с Костов са бита карта?!
Ако не споделяш десни политически възгледи, защо ги коментираш?

Че кой е рекъл, че трябва да коментираме само което споделяме?
Правя обзор на политиката като цяло. Направо съм сигурна, че сините няма да влязат. Кое ме кара да мисля така? Ми много се изложиха. Напоследък. И преди това.
А червените са ОК ;) ;D?
Това масларова, това станишев, двамата руменовци, това подобие на президент дето по-на запад от Калотина НЯМА да го поканят- все е ОК?!?
А безумието Белене изобщо и не искам да коментирам, щото то си е символ от 80-те на социалистическото скудоумие. (Апропо още през 80-те са похарчени над 1 милиард долара за него)
Жълтите - също, щото те свършиха това, за което влязаха в "политиката":БТК, БМФ, магистрала "Тракия",  ;Dреституция на връх "Мусала" ;D
А откровено лъжливата пропаганда в стил Гьобелс как коментираш? ;)
Човек чува и вижда това, което ИСКА да чуе и види.
« Последна редакция: Октомври 28, 2009, 06:40:43 pm от Uran »

« Отговор #21 -: Юни 04, 2009, 07:31:36 am »
Всички знаят българина в чужбина е вълк единак, отцелява сам със зъби и нокти, въпреки,че е на чужда територия, въпреки че няма собственост, дом , опора , защо емигрират ли ами  заради тази сигурност, която тук им бе отнета

Това, което не са отчели в този план за намаляването ни като нация е, че освен единак
вълка може и да прави глутница, за да завладее територия с цел отцеляване поставен
в критична ситуация и какво се случва България не е толкова драстично засегната
от световната икономическа криза защо - има собствен дом, не харчи това, което още не е
изкарал няма мисленето на американското потребителко общество, ей тук е провалът на
американската програма Ран и сие, пестеливи сме ,
въпреки всичките инструменти измислени да загробват натрупаното  ,
то не бяха пирамиди, фалити на измислени банки, заложни къщи, ипотеки ,300% инфлация
закони валидни за всички, щадящи малцина, които са над тях,
историята помни Атлантида, но избраните не ...
природа иска равновесие и ако някой го нарушава - там няма избрани, всички са равни...
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

« Отговор #22 -: Юни 04, 2009, 07:59:30 am »
Пък и от картата на Небесна, гледам някаква опозиция на тия, които сега са на власт, и народа:) При това, властващите имат подкрепата на Юпитер, та много лесно мога да стигна до извод:)

така е , но освен подкрепата на юпитер, там са и нептун и хирон, да не излезе някоя лъжлива, измамна и болезнена очакване, да се спука балона, пък и тау квадрата  на светилата към сатурн в дева да не наложи препятствия в достигане на целите на Слънцето , Юпитер може да го подкрепя , но двата съуправителя на съвпада във Водолей са в квадрат към него, ще бъдат изненадани и то неприятно...

някой би ли коментирал това е интересно слънцето/ властимащите/ подкрепено от юпитер, но в квадратура от съуправителите на съвпада - Сатурн и Уран, а Луната/ народа/ е управлявана от Юпитер, но е в квадрат само със Сатурн, пък и Меркурий е  в квадрат на подкрепата и доминира
венера/марс телец квадрат с възлите са извън този схема, дали пък не значи, че купените гласове
този път няма да са решаващи спрямо това, което трябва да се случи...

*

Uran

• 6041
« Отговор #23 -: Юни 04, 2009, 08:03:20 am »
Стреличка,ще ви разочаровам!
Против съм такова обобщение "българинът", но доколкото мнозинството се вписва в определени критерии ще го използвам.
Тези легенди за силата на българина като солов играч ги остави за пенсионерските седенки. Българинът (този българин, който се вписва в 80-те % според принципа на Парето) е изключително ГЛУПАВ. Той ще си изключи парното, но ще си купи скъп джи ес ем при това на изплащане, нещо което "немецът", "американецът", "швейцарецът" не би направил. Ще живее във вмирисана панелка с чиста площ не повече от 60кв.м., но ще иска ( и навярно постигне) мечтата за мощно БМВ (втора употреба) или джип.
Да продължавам ли или започва да ти се изяснява картинката? :) ;D
За набълбукалите се БЪЛГАРИ с ипотечни кредити на върха на имотния балон пък изобщо не ми се ще да говоря, че опитите ми да убедя (иначе интелигентни уж)  хора отидаха напразно :(. Сега същите ме мразят и смятат, че съм ги УРОЧАСАЛА. Разбираш ли УРОЧАСАЛА!!!!! ;D :)

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #24 -: Юни 04, 2009, 07:23:56 pm »
Сатурн като връх на тау квадрата ще реши спора.
И всичко това на фона на Плутон в козирог.
Ма все пак далеч по-важни са парламентарните. Пък тогава луната пак е в стрелец, колко интересно и прави секстил с Юпитер...а Плутон пак си е в козирог...и много интересно, тогава луната стои на върха на тау-квадрата Сатурн-Уран.

« Отговор #25 -: Юни 04, 2009, 07:44:52 pm »
Българинът  е изключително ГЛУПАВ.

права си да не правим обобщения, но и ти влизаш в това твоето,или може би не си българка ::)
от начина по който си ми отговорила е видно, че четеш диагонално и не си ме разбрала, жалко
пък и трудно се разочаровам от нещо, надраснала съм го отдавна,  но си мисля,че винаги
можеш да научиш нещо ново и интересно от всеки човек, независимо от възраст, пол, религия,
  социално положение и всякакви други признаци за разделение, който пак са обощения...

*

AH

• 2201
« Отговор #26 -: Юни 04, 2009, 08:04:52 pm »
Сатурн като връх на тау квадрата ще реши спора.
И всичко това на фона на Плутон в козирог.
Ма все пак далеч по-важни са парламентарните. Пък тогава луната пак е в стрелец, колко интересно и прави секстил с Юпитер...а Плутон пак си е в козирог...и много интересно, тогава луната стои на върха на тау-квадрата Сатурн-Уран.

може да ни дадат по 3 кокошки - сега слушах за такава промоцийка по новините, но не стана ясно коя партия ги раздава.
За Сатурн и квадратурите бих казала, че обективните реалности ще отрезвят и народа, т.е. избирателите, както и управляващите. Напр. някои от народа ще престанат да се радват на предизборно увеличаване на пенцията с 20лв, особено, ако има макар и минимална вероятност да почнат да си получават пенсиите със закъснение.
А властващите след години наред реституции и приватизации, да не вземат да мислят за национализации.....
Все пак тригонът от Юпитер към Слънцето е успокояващ, макар че тук е добре парите да дойдат от ЕС, а не някъде от близкия и средния изток, при това с промоция от Нептун.........

« Отговор #27 -: Юни 04, 2009, 08:16:35 pm »
А властващите след години наред реституции и приватизации, да не вземат да мислят за национализации.....

След фалитите на GM и Крайслер /и още други малки, големи и още по-големи банки/ се видя, че това е тренда. Защото се оказа, че икономиката, която твърдеше, че пазара се саморегулира, започна да национализира ъ-ъ-ъ-ъ....извинете, те го наричат контролирано преструктуриране. Така е като имаш джоба си 8-900 милиарда долара. В Европа фалита си е фалит - изчезваш!

Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

AH

• 2201
« Отговор #28 -: Юни 04, 2009, 08:31:32 pm »

След фалитите на GM и Крайслер /и още други малки, големи и още по-големи банки/ се видя, че това е тренда. Защото се оказа, че икономиката, която твърдеше, че пазара се саморегулира, започна да национализира ъ-ъ-ъ-ъ....извинете, те го наричат контролирано преструктуриране. Така е като имаш джоба си 8-900 милиарда долара. В Европа фалита си е фалит - изчезваш!

По повод отношението им към фалитите често съм се чудила.........Май ги приемат за ново начало в повечето случаи.
А нашата държава и народ, под влиянието на Козирог и Сатурн..........

« Отговор #29 -: Юни 04, 2009, 08:42:37 pm »

По повод отношението им към фалитите често съм се чудила.........Май ги приемат за ново начало в повечето случаи.

Защитават позициите на компаниите си на световния пазар. А това, че на работниците ще им изгорят пенсионните фондове - кучета ги яли! Аз съм в бранш с бързооборотни стоки. Тук компаниите /мултинационалните имам предвид/ не са мръднали и на йота от позициите си.

*

AH

• 2201
« Отговор #30 -: Юни 04, 2009, 09:05:18 pm »

Защитават позициите на компаниите си на световния пазар. А това, че на работниците ще им изгорят пенсионните фондове - кучета ги яли! Аз съм в бранш с бързооборотни стоки. Тук компаниите /мултинационалните имам предвид/ не са мръднали и на йота от позициите си.

И като знаем, че политиката си е просто израз на икономиката, дали не трябва да гледаме  други карти :)
Или като в Бг си нямаме кой знае каква икономика...........

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #31 -: Юни 04, 2009, 10:53:59 pm »
Като рече пенции АН, та се присетих - преди два дена говорих с моя приятелка в Испания, случайно стана. И рече, че там при 6,5 години трудов стаж, като направиш 63 години (за жените), ти дават половин европейска пенция, а цела европейска пенция е над 1200 юрос.
Демек ако остана туканка, ще получа крив през крив макарон след 15 години, ко се омета в Испания, ще получавам минимум 600 юрос е-ж-е-м-е-с-е-ч-н-о.
Туй то.

А относно национализациите аз лично съм твърдо за. Първо - има отрасли, от които не може и не е редно да се извлича печалба, примерно от водата, от здравето и прочее. Като закрият ен линии на градския транспорт, що били непечеливши, и народът като спре да оди на работа що нема с кво и накрая квооо?
Навремето учехме по икономика, че мините примерно били губещи, ма за да има машиностроене, което е печелившо, първом требе да има мини, които да му произвеждат метала.
Та е необходимо да се издържат и губещите производства, след като са звена в една цялостна верига.
Ма отде у тиквите толко акъл, те са разпарчетосали света в цялост и икономиката в частност и от сека частица гонят печалба.
Ето типичен пример за тикви, които не виждат по-далеч от носа си и изобщо не видят картината в цялост, щото не могат да правят синтез, за анализ и не споменавам.
И второ за национализацията - те много от частниците де купиха у нас, беха купила и по света туй онуй, и ги изгониха от доста държави с ритници. Та и те не са цвете за мирисане.
И трето и последно - ако имаше следприватизационен контрол, изобщо нямаше да има нужда от национализация, щото никой от приватизаторите не си върши работата според договорите по приватизация и отдавна да са разтурени.

« Отговор #32 -: Юни 04, 2009, 10:58:22 pm »
Първо - има отрасли, от които не може и не е редно да се извлича печалба, примерно от водата, от здравето и прочее.

Както е казала Маргарет Тачър - по-лошо от държавния монопол е само частният монопол.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #33 -: Юни 05, 2009, 12:49:38 am »
лъжи,измами и ценични  удари под кръста....не ми се коментират точно сега  , защото  просто им знам възможностите,силите   ,капацитета   и огромното желание на всяка цена власт.
та конкретно на въпроса   ко шъ съ стани , ами .....това  което трябва.догодина нови избори!
тези   в неделя не вълнуват и без това невълнуващия се електорат.но другите  ще са интересни....там сега е жътва ,лапането е страшноооо.....вервайте ми!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

AH

• 2201
« Отговор #34 -: Юни 05, 2009, 07:07:57 am »
Като рече пенции АН, та се присетих - преди два дена говорих с моя приятелка в Испания, случайно стана. И рече, че там при 6,5 години трудов стаж, като направиш 63 години (за жените), ти дават половин европейска пенция, а цела европейска пенция е над 1200 юрос.
Демек ако остана туканка, ще получа крив през крив макарон след 15 години, ко се омета в Испания, ще получавам минимум 600 юрос е-ж-е-м-е-с-е-ч-н-о.
Туй то.

Аз си мечтая за пенсиониране при Урановата опозиция, т.е. на около 42, а ти говориш за нещо след втората Сатурнова революция:)
Закономерно и естествено при Урановата опозиция човек търси промени и си казва, че дотук е живял според морала на управляващите и обществото/морал- изисквания на обществото към индивида/ и е време да се обърне към собствената си етика /т.е. изискванията на индивида към обществото/. До сега обществото е очаквало от него да работи, да прави кариера, да създава дом, семейство, деца и т.н., той се е придържал в някаква степен към тия изисквания,  но след въпросната опозиция е време да си прибере дивидентите/може под форма на пенсия/ и да насочи вниманието си към личната си етика. А личната етика е нещо много важно – тя всъщност променя морала. Точно както Синухе казва, че неговата лична етика и естетика изисква картинки и подписи с точно такива размери и прогресивното общество около него ще си преразгледа морала:) /привлечените от астрологията са в перманентна Уранова опозиция:/
А привлечените от власт и управление харесват Сатурн, защото той лесно осигурява търпение и смирение от страна на управляваните. Е, в същността си нещата отново опират до пари, защото що да умуваш за пенсията на хора на 55г, като можеш да изчакаш още 8:)
И ако от тук се върнем на темата за изборите и приемем, че политиката е пари, то за целите на икономически анализ, бихме могли да натоварим планетите от разглежданата карта с малко по-различни значения.
Примерно: Сатурн- парите на народ и правителство; Юпитер – пари от ЕС; Уран- БВП или пари от икономика; Нептун – пари от акцизи /алкохол, цигари или пък секс, наркотици и рокендрол:)/; Плутон- пари от енергийни източници или подземен свят и мафия.
Не че ще стигнем до по-различен извод:)

Я да вземем някои хора да вървим да си свършим личната работа, вместо да философстваме рано сутринта:)

*

Uran

• 6041
« Отговор #35 -: Юни 05, 2009, 07:20:14 am »

[/quote]

И като знаем, че политиката си е просто израз на икономиката, дали не трябва да гледаме  други карти :)
Или като в Бг си нямаме кой знае каква икономика...........
[/quote]
Te там е заровено кучето. Моловете НЕ СА инвестиция. :)

*

Uran

• 6041
« Отговор #36 -: Юни 05, 2009, 07:26:59 am »
Туй то.
Пенсионната с-ма НЕ Е това, което е била. В следващото десетилетие именно там ще са най-г0лемите сътресения и реформи (те междувпрочем започнаха- пенсиониране на летците във Франция на 65г).
В този си вид, европейската пенсионна с-ма привлича ПАРАЗИТИ от цял свят. Възможно ли е да издържи -НЕ?! Времето на щастливите пенсионери в ленени дрехи по топли дестинации отмина.

« Отговор #37 -: Юни 05, 2009, 09:02:13 am »
  Не знам ко шъ стани, ама - от всякъде крещят "купуването и продаването на гласове е престъпление" - като че ли искат да ни внушат точно обратното. На дълбоко подсъзнателно ниво, ние реагираме точно обратното на това, което искат да ни накарат да правим. А в момента се купуват гласове, а отделно дали те ще се продадат впоследствие.
   А за пенсионирането, немам думи.... :-X. Не искам да се намирам в ситуацията, която се намира тъщата на сестра ми : 42 години стаж на едно и също място, половината й живот там....и й трябват само още два месеца. Да, ама не....Предприятиято го ликвидират до седмица....Кой ще й плати....обезщетенията...... :-X :-X :-X. Значи за това, че нямам трудов стаж, да не се притеснявам....до тогава я камилата - я камиларя...
   Единственото, което недоумявам и до ден днешен - как може да се води такава политика на геноцид. При положение, че сме толкова малка държава и толкова малко народ. Какво има да изхраниш 6 000 000 човека... :-X :-X :-X

*

Uran

• 6041
« Отговор #38 -: Юни 05, 2009, 09:18:50 am »

А за пенсионирането, немам думи.... :-X. Не искам да се намирам в ситуацията, която се намира тъщата на сестра ми : 42 години стаж на едно и също място, половината й живот там....и й трябват само още два месеца. Да, ама не....Предприятиято го ликвидират до седмица....Кой ще й плати....обезщетенията...... :-X :-X :-X. Значи за това, че нямам трудов стаж, да не се притеснявам....до тогава я камилата - я камиларя...
   Единственото, което недоумявам и до ден днешен - как може да се води такава политика на геноцид. При положение, че сме толкова малка държава и толкова малко народ. Какво има да изхраниш 6 000 000 човека... :-X :-X :-X
Тежестта лежи върху много малък на брой хора т.е. пирамидата е обърната. Плащам си осигуровките с горчивата убеденост, че са пари на вятъра- нашата осигурителна система е солидарна и след 20-30 години ще трябва да разчитам на ромските чеда за собствената си пенсия. Ще плащаме за егоизма си да имаме малко деца с мизерни пенсии.

« Отговор #39 -: Юни 05, 2009, 09:49:07 am »
   Абсолютно !!!
   Ще се оправим, ам когаааа.......