По спомените на майка ми, по времето на Жан Виденов едно кафе е струвало 500 лева, а заплатата е била няколко пъти по-ниска от цената на кафето.
След Жан Виденов дойде Костов и нека тези от вас, които си спомнят да кажат какви са били цените и заплатите преди и след Иван Костов - преди и след кризата, а не само да се поддават на пропагандата по телевизията, която се правеше дълги години от някои хора.
Е?
Жанвиденовото време и голямата криза в края на 1996, когато бяхме пред граждански размирици, си спомням много добре. Спомням си и как беше по времето на Костов. Затова дотук се въздържах от коментари.
Спомням си как левът рязко се обезцени. При заплата 2-3 хил. лв., което се равнява на сегашните 200-300, един турски сапун на пазара струваше 500 лв. Курсът на долара скочи до безумните 2000-3000 лв. за един долар, ако не ме лъже паметта. Тоест хората бачкаха като луди за няколко долара заплата.
Народът изпадна в паника, юрнаха се като невидели да изкупуват олио, захар и хранителни стоки от първа необходимост. Сещам се, че ме гледаха като застреляни, когато споделих с присъщия ми шеговит тон, че майка ми е хукнала да купува копринени ризки в момент на най-голямата девалвация на лева. Признавам, винаги е била леко ексцентрична.

После махнаха нулите, въведоха валутен борд и така успяха да "закърпят" положението. Но преди това да се случи, напрежението беше ескалирало, направо щяха да съборят парламента.
Спомням си, че в края на 90-те все още можеше да се оцелее със 100 долара заплата. А сега!? Всеки се вайка, тюхка се и гледа в чуждата паничка.