Ще бъда благодарна ако някой ми посочи линк към сайт или форум за синастричните аспекти на Лунните възли.
Когато има съвпад на планета с южия възел, значи в този живот ще има уроци за научаване в тази област, уроци, с които човек трябва да приключи, преди да се отправи в посоката, определена от противоположния възел. Вие може да не искате да усъвършенствате качествата, на които е носител планетата в съвпада и ще има забавяне в развитието ви във въпросната област. Например , ако планетата е Меркурий - може да има трудности в придобиването на грамотност и в началното образование, късно проговаряне при децата, пренебрегване на значението на съвременните методи на общуване и комуникация, и др.
Ако северният възел е в съвпад с планета, тогава тази планета ще осигурява енергията, необходима на човека да се стреми към усъвършенстване и социалната адаптация ще се осъществява лесно, посредством качествата, на които въпросната планета е носител. Обикновено съвпадът на СЛВ с планета се счита за благоприятно.
Квадратурата с възлите е трудна позиция, особено ако е образувана от няколко планети (стелиум). Тогава стелиумът става доминантен и човек действа в разрез с текущите обществени стандарти, което създава огромни трудности в социалното приспособяване.
Тригоните и сектилите са изключително благоприятни. Ако една планета е в тригон със северния, тя ще образува секстил с южния възел. Тогава тази планета е от много голяма важност, тъй като се превръща във ваш "пътеводител". Тя осъществавя връзката между вашето минало и бъдещото ви развитие. Особено благоприятно е, когато планетата, сключваща аспекта е управител на СЛВ. Например аз имам Венера в Риби в сектил със СЛВ в Телец (Венера управлява Телец).
Щастливо явление в брачната синастрия е съвпад на планета на единия партньор със СЛВ на другия партньор. Такъв партньор ще подпомага вашето израстване и вие можете да използвате енергията на тези негови качества за собственото си усъвършенстване. Например, моят Юпитер в Рак е в съвпад със СЛВ на съпруга ми.
/това е на Небесна,копнах го от един друг сайт :blink:/
точно линкове с повече информация не успях да намеря,но тук във форума има доста изписано по въпроса :blink: