Здравей Гост

НОВОБРАНЦИ

• 2121 Отговора
  • 330888 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:НОВОБРАНЦИ
« Отговор #740 -: Октомври 31, 2010, 04:40:59 am »
Доколкото разбирам нат .пл поема и преработва и така влияе- вече "преработена" , а транзитната планета действа директно,нейното влияние е водещо...Този Плутон ми е сложен! :-\  Последен въпрос за днес и спирам с въпросите/ами гледам тук разни неща и ми възникват въпроси/-къде да гледам за успешност при кандидатстудентски изпити/матури/хайде Iво матурата да оправим у дома,пък после другото  ;)/- 9дом ли? и аспекти Слънце-Меркурий ...?

Kачвай карта.... ;D ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #741 -: Октомври 31, 2010, 04:51:03 am »
Доколкото разбирам нат .пл поема и преработва и така влияе- вече "преработена" , а транзитната планета действа директно,нейното влияние е водещо...Този Плутон ми е сложен! :-\  Последен въпрос за днес и спирам с въпросите/ами гледам тук разни неща и ми възникват въпроси/-къде да гледам за успешност при кандидатстудентски изпити/матури/хайде Iво матурата да оправим у дома,пък после другото  ;)/- 9дом ли? и аспекти Слънце-Меркурий ...?

Kачвай карта.... ;D ;)

още е рано за правилна преценка /не знам точната дата на матурата/,но Мерк. е ретро...как може да се преодолее този факт астрологично?/дано не беше тъпо това :lol:/
Обичам красотата и хармонията...особено в междуличностните отношения....:)

*

Марая

• 28287
« Отговор #742 -: Октомври 31, 2010, 05:19:19 am »
Твойта натална карта дай , Марсин.... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #743 -: Ноември 12, 2010, 08:53:13 pm »
т. е на сина ми  :blink:
 Днес разговарях с младеж-близнак-силно напрегнат,чувствителен рак с асц рак, а брат му е роден 15мин по-късно и е друга крайност- подчертано спокоен тип...Видях им картите/не,че нещо ще видя,де/ и установих/!/,че на втория му са интерсептирани 2-3 и 8-9д,без да има промяна в асепктите.Не знам дали правилно показвам поотделно двете карти, ако може да кажете нещо по въпроса за разликата в напрегнатостта на двамата :lol:
I-ви  бл http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=confileU7xLqa-u1284485084;lang=e;gm=a1;btyp=2;mth=gw;sday=12;smon=11;syr=2010;hsy=-1;zod=;orbp=;rs=0;ast=&nhor=1&nho2=2

II- ри бл - http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=confileU7xLqa-u1284485084;lang=e;gm=a1;btyp=2;mth=gw;sday=12;smon=11;syr=2010;hsy=-1;zod=;orbp=;rs=0;ast=&nhor=1&nho2=2

виждам,че и двете карти са с еднакъв час-пробвах да променя едната,но автоматично се променя и другата и така се уеднаквяват двете,мамка му!!!!! I бл е с час 4.45, а II бл е с час 5.00/ех тия близнаци!/ :rolleyes:

наистина 1 дом е по-малък от 30гр...
« Последна редакция: Ноември 12, 2010, 09:48:37 pm от марсин »

« Отговор #744 -: Ноември 12, 2010, 09:09:46 pm »
т. е на сина ми  :blink:
 Днес разговарях с младеж-близнак-силно напрегнат,чувствителен рак с асц рак, а брат му е роден 15мин по-късно и е друга крайност- подчертано спокоен тип...Видях им картите/не,че нещо ще видя,де/ и установих/!/,че на втория му са интерсептирани 2-3 и 8-9д,без да има промяна в асепктите.Не знам дали правилно показвам поотделно двете карти, ако може да кажете нещо по въпроса за разликата в напрегнатостта на двамата :lol:
I-ви  бл - http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=confileU7xLqa-u1284485084&lang=e&gm=a1&nhor=1&nho2=2&btyp=2&mth=gw&sday=12&smon=11&syr=2010&hsy=-1&zod=&orbp=&rs=0&ast=

II- ри бл - http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=confileU7xLqa-u1284485084;lang=e;gm=a1;btyp=2;mth=gw;sday=12;smon=11;syr=2010;hsy=-1;zod=;orbp=;rs=0;ast=&nhor=1&nho2=2
Двете карти са ти еднакви.
И какво имаш в предвид интерсептирани домове. Аз доколкото знам знаците могат да бъдат такива, не и домовете.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #745 -: Ноември 12, 2010, 09:25:17 pm »
когато 1 дом е по- малък от 30 гр
респективно, ако има домове по- големи от 30 гр има и такива, които са по- малки
 това много зависи иот географската ширина  в Исландия нещата изглеждат така
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

« Отговор #746 -: Ноември 12, 2010, 09:30:41 pm »
ами в Бг са раждани децата.Виждам при IIри бл. разлика в началото на 2д/сега не е пред мен картата/,сравнено с началото ан 2д при Iви бл и от там се променя и 3д/дано не звуча тъпо :-\// :'( -въобще ако е това причината за различното поведение на близнаците...

*

Феникс

« Отговор #747 -: Ноември 13, 2010, 03:45:26 am »

И какво имаш в предвид интерсептирани домове. Аз доколкото знам знаците могат да бъдат такива, не и домовете.
Има както интерсптирани знаци,така и интерсептирани домове.
Примерно ако 3 дом започва и свършва в Рак,той е интерсептиран,Съответно и 9-ти
Обикновено ,когато има интерсептиран знак,има и интерсептиран дом,но не е задължително

« Отговор #748 -: Ноември 13, 2010, 06:44:31 pm »

Има както интерсптирани знаци,така и интерсептирани домове.
Примерно ако 3 дом започва и свършва в Рак,той е интерсептиран,Съответно и 9-ти
Обикновено ,когато има интерсептиран знак,има и интерсептиран дом,но не е задължително
Благодаря за обяснението! А в астрологичен смисъл какво показва това, с какво е по-различен от другите?

*

Феникс

« Отговор #749 -: Ноември 13, 2010, 06:56:50 pm »
Делата по такъв знак са затлачени,планетите -ограничени в действията си
Но пък моите наблюдения са,че планета в интесептиран дом или знак става доста "събитийна",когато се провокира от някакъв аспект по прогресии или транзити-все едно дълго стаявана енергия се отприщва и се получава нещо като лавина.
В такива случаи гледам природата на планетите,както и статуса  им в радикса и по това се ориентирам във вида на евентуалното събитие

http://pims.ucoz.net/publ/natalna/interseptirani_znaci_i_domove/35-1-0-223
http://pims.ucoz.net/publ/natalna/interseptirani_znaci_i_domove/35-1-0-222

« Отговор #750 -: Ноември 13, 2010, 07:07:15 pm »
Ок, мерси! Ще видим какво ще стане с моите Юпитер и Марс в интерсептиран 6 дом, тр.Плутон съвпад с 12 интерсептиран дом и опозиция към тях.

« Отговор #751 -: Ноември 13, 2010, 11:51:42 pm »
Делата по такъв знак са затлачени,планетите -ограничени в действията си
Но пък моите наблюдения са,че планета в интесептиран дом или знак става доста "събитийна",когато се провокира от някакъв аспект по прогресии или транзити-все едно дълго стаявана енергия се отприщва и се получава нещо като лавина.
В такива случаи гледам природата на планетите,както и статуса  им в радикса и по това се ориентирам във вида на евентуалното събитие

в моя случай/с близнаците / -в интерсептирани2д/с Венера, Хирон и Меркурий/, 3д/Юпитер/  и 8д/Луна и сатурн/ - това би ли било причина за различия в поведението им? Или коя е причината за това?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #752 -: Ноември 14, 2010, 12:15:08 am »
Макар че наталните им карти изглеждат почти еднакви, навамшите (Д9 - девети хармоник) са различни, оттам идва и разликата в характера, способностите, предпочитанията и в предначертания път като цяло.
Някои от по-важните хармоници също са им различни - Д10 (професия, статус), Д7 (деца), Д24 (способности към обучение) и т.н.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #753 -: Ноември 14, 2010, 12:55:10 am »
Днес разговарях с младеж-близнак-силно напрегнат,чувствителен рак с асц рак, а брат му е роден 15мин по-късно и е друга крайност- подчертано спокоен тип...

Ако се разгледат някои по-важни мидпойнти, ще се хванат и разликите.  :blink:

При първия близнак (роден по-рано) има тенденция повече да се влияе от обкръжението и средата.
При него оста на възлите попада почти на 45 гр. от мидпойнта АС/МС. Мидпойнтът Венера/Марс също е на полуквадрат от АС/МС. В мидпойнта АС/възел се пада Плутон.

При втория близнак мидпойнтът АС/МС е на 90 гр. от опозицията Меркурий/Сатурн, мидпойнтът Луна/Сатурн пък е на 90 гр. от АС/МС, в мидпойнта АС/възел е Марс - всичко това според мен говори за по-голяма устойчивост и съпротивляемост спряма външни влияния. Отстрани може да прилча на подчертан непукизъм.  ;)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #754 -: Ноември 14, 2010, 03:30:26 am »
Днес разговарях с младеж-близнак-силно напрегнат,чувствителен рак с асц рак, а брат му е роден 15мин по-късно и е друга крайност- подчертано спокоен тип...

Ако се разгледат някои по-важни мидпойнти, ще се хванат и разликите.  :blink:

При първия близнак (роден по-рано) има тенденция повече да се влияе от обкръжението и средата.
При него оста на възлите попада почти на 45 гр. от мидпойнта АС/МС. Мидпойнтът Венера/Марс също е на полуквадрат от АС/МС. В мидпойнта АС/възел се пада Плутон.

При втория близнак мидпойнтът АС/МС е на 90 гр. от опозицията Меркурий/Сатурн, мидпойнтът Луна/Сатурн пък е на 90 гр. от АС/МС, в мидпойнта АС/възел е Марс - всичко това според мен говори за по-голяма устойчивост и съпротивляемост спряма външни влияния. Отстрани може да прилча на подчертан непукизъм.  ;)

...уау- къде отивам аЗ пък :'(...благодаря! Търсех нещо по наталите само... :blink:

*

Марая

• 28287
« Отговор #755 -: Ноември 14, 2010, 03:49:53 am »
Някой да е запознат с Nine Harmonic Chart в астрокома? ;D

Какво те интересува? :blink:

*

sunrain

• 6710
« Отговор #756 -: Ноември 14, 2010, 03:06:19 pm »
Някой да е запознат с Nine Harmonic Chart в астрокома? ;D

Освен всичко, което се сещаш като аналогии на 9 дом и може да се види в този хармоник, също се правят изводи относно по-дълбоките търсения и потребности на душата, умението да се радваш на нещата, да бъдеш щастлив, а някои го ползват и за намирането на сродна душа; сравняват се двата хармоника и наложени върху наталните карти на двама, които имат отношения.  

П.П. Доколкото съм чела Лили тук, това е Навамша във Ведическата.    
« Последна редакция: Ноември 14, 2010, 03:16:42 pm от sunrain »
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #757 -: Ноември 14, 2010, 04:09:51 pm »
баш 9 хармоник е, но за хинду стила трянва да е сидерализиран и на цял знак
има избор хинду/ лахири
« Последна редакция: Ноември 14, 2010, 04:14:31 pm от Kaya »
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #758 -: Ноември 14, 2010, 08:35:03 pm »
тази със слв в 10-ти дом е с детето..живяла е с мъж лъв, не е сключвала брак, сега са разделени..

Помислих, че ни даваш задачка-закачка, а ти взе, че избърза да обявиш отговора.
Стори ми се, че при втората близначка има заложена вероятност за по-ранно съзряване/отделяне, но ми се искаше да проверя по предиктивни техники как се навързват нещата...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #759 -: Ноември 14, 2010, 08:39:56 pm »
Просто се зачудих дали ЮЛВ в 5ти или в 4ти *изяжда* по-ранни възможности за връзки и поколения...

В женска карта ЮЛВ в 5 дом може да даде както закъсняло майчинство, така и ранна, непланирана бременност.
Във втория случай също има логка, която на някои от вас може да ви се стори странна. По ЮЛВ се предполага, че вече сме си научили уроците и че там нещата вървят към своя завършек, приключване. Затова може да се случи роденият с ЮЛВ в 5 дом да "избърза" с консумацията на някоя от темите по този дом, за да "приключи" по-бързо и да премине към нови опитности - по отсрещния 11ти дом.  :blink:
Но в някои случаи дава спънки и забавяне, както е при мен, защото имам връзка между 5ти и 7ми дом, т.е. при мен майчинството е обвързано с възможностите за партньорство или липсата на такива.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.