Здравей Гост

НОВОБРАНЦИ

• 2121 Отговора
  • 331105 Прегледи
Re:НОВОБРАНЦИ
« Отговор #1060 -: Април 08, 2011, 08:40:39 pm »
Картата е на детето ми, искам да попитам за значението на марс на асцендента, как се тълкува, четох стряскащи тълкувания, моля и за вашето мнение  :blink:
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

xtz

• **
  • 633
  • Усмихвай се докато имаш зъби.
« Отговор #1061 -: Април 08, 2011, 08:55:22 pm »
марс на асцендента може да дава енергичност, имам една приятелка със същото тао между марс, слънце и плутон.. прави я малко нервна и избухлива на моменти, и е страстна  :blink:
Life is short! Break the rules, forgive quickly, kiss slowly, love truly, laugh uncontrollably, and never regret anything that made you smile!

*

Alric

• *
  • 358
« Отговор #1062 -: Април 08, 2011, 09:37:18 pm »
Картата е на детето ми, искам да попитам за значението на марс на асцендента, как се тълкува, четох стряскащи тълкувания, моля и за вашето мнение  :blink:

Според мен, само това че има планета на Асц (пък било то и Марс) не е достатъчен повод за притеснение  :blink: .Трябва да се разгледат аспектите на Марса и позицията му по знак и дом, за да се види евентуално, какво може да се очаква.По принцип
както казва xtz Марс на асцендента може да даде деятелност и енергичност.

« Отговор #1063 -: Април 09, 2011, 01:53:40 am »
Хей  :P някой ще помогне ли с тълкуване на съвпад на Меркурий и Марс в 12, като взаимно са в съвпад с ЮЛВ и в опозиция със СЛВ. Какви плюсове и минуси може да има??
И един леко глупав въпрос - в кой дом се намира Луната - 1 или 12, в астрокома я дават в 12, в астротема в 1? Според един астролог тя си е в 1, как мислите вие?  :-\ :blink:
ето и картата

*

Alric

• *
  • 358
« Отговор #1064 -: Април 09, 2011, 03:30:50 am »
Хей  :P някой ще помогне ли с тълкуване на съвпад на Меркурий и Марс в 12, като взаимно са в съвпад с ЮЛВ и в опозиция със СЛВ. Какви плюсове и минуси може да има??
И един леко глупав въпрос - в кой дом се намира Луната - 1 или 12, в астрокома я дават в 12, в астротема в 1? Според един астролог тя си е в 1, как мислите вие?  :-\ :blink:
ето и картата

Аз самият съм новобранец, така че не знам колко ще са ми верни предположенията, но все пак ще се опитам да
го разтълкувам  съвпада :P .

12ти дом определено не е най-хубавото място за Марс, Меркурий в 12ти може да бъде ползотворен, но пък може да бъде и доста деструктивен.Аспектите към съвпада са само положителни, така че според мен 12тия дом няма да се отрази зле.

Самия съвпад, на прима виста бих го тълкувал по следния начин - имаш енергичен ум,обичаш да си изразяваш мнението,обичаш да спориш ако си сигурна в правотата си,на моменти може да ти се струва, че другите не те
разбират или оценяват достатъчно добре.

За Луната: на картата, която си качила е в 12ти дом.

*

Vision

• 3523
« Отговор #1065 -: Април 09, 2011, 03:47:25 am »
ето и картата

защо трябва да се определи луната в кой дом е??..тя е в съвпад с асц., откъм 12-ти дом..това, че е в съвпад с асц. е по- важно от това от към кой дом е..така мисля..
тъй като картата малко прилича на моята ;) бих могла да кажа, че съвпада на юлв с марс и мерк в 12-ти дом може би показва, че в предишни животи е развивал ораторските си дарби и енергията /агресия, войнственост/, може би агресивно е пропагандирал някакви идеи, чрез което е печелил слава и почести и затова в този живот е избрал да не използва тези силни свои качества, а да служи на другите с ежедневни действия /слв в шести дом/, да бъде приятел, а не водач /слв водолей/..
може би за да не се изкушава да използва силата на словото сега е избрал да има някакви ограничения в речта, заекване, тихо или неуверено говорене..ако се ядоса сигурно повишава тон, взема от енергията на марс, или ако използва знанията по юлв е едно плямпало, изказва се по всички въпроси, но рядко някой му разбира какво казва..още повече, че и плутон му е в трети дом, но пък марс има почти само хубави аспекти, та едва ли е скандалджия..а и луна/венера на асц. със сигурност омекотяват начина, по който изглежда..

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

missKapriz

« Отговор #1066 -: Април 09, 2011, 03:54:24 am »

Цитат
защо трябва да се определи луната в кой дом е??..тя е в съвпад с асц., откъм 12-ти дом..това, че е в съвпад с асц. е по- важно от това от към кой дом е..така мисля..
А според мен има голямо значение ,защото ако е от към 12 приема малко от Рибките,а ако е в първи става леко овнешка :blink:
Цитат
тъй като картата малко прилича на моята ;) бих могла да кажа, че съвпада на юлв с марс и мерк в 12-ти дом може би показва, че в предишни животи е развивал ораторските си дарби и енергията /агресия, войнственост/, може би агресивно е пропагандирал някакви идеи, чрез което е печелил слава и почести и затова в този живот е избрал да не използва тези силни свои качества, а да служи на другите с ежедневни действия /слв в шести дом/, да бъде приятел, а не водач /слв водолей/..
Ето и нещо по Щестопалов за съвпад на ЮЛВ с Меркурий-
Северный Узел в оппозиции с Меркурием (Южный Узел в соединении с Меркурием)
Противостояние: проблемы времени - человек опережает или отстает от идей времени.
В прошлом: ловкость в обиходе, отношениях, что важно для романов, денежных дел, брака, дружбы. Талант быть в нужное время в нужном месте, но Вы могли заниматься бесполезными общественными делами, неуважительно относиться к близким и родственникам, тратили свое и чужое время в пустословиях.
Проблемы сейчас: Вы развиваете свои идеи, и не находя поддержки, не умеете сказать нужное слово в нужное время, или Вас не слушают; в результате разочарование и покинутость. Возможно не понимание с близкими (сестрами, братьями, соседями).
Проработка: поменьше заниматься пустословием и не нужным общением. Научиться фильтровать информацию и выбирать нужную. Хорошо для журналистики, писательства, посредничества в любой сфере жизненной деятельности.
Аз също имам този аспект и днес попаднах на това-сега още го асимилирам

*

Alric

• *
  • 358
« Отговор #1067 -: Април 09, 2011, 04:04:01 am »
Хмм Vision защо говориш в мъжки род и в трето лице за притежателя на картата при положение, че това е нейната карта ?  ;D  :P

*

Vision

• 3523
« Отговор #1068 -: Април 09, 2011, 04:24:26 am »
Хмм Vision защо говориш в мъжки род и в трето лице за притежателя на картата при положение, че това е нейната карта ?  ;D  :P

не знам защо реших, че е на мъж..  ;D

Цитат
А според мен има голямо значение ,защото ако е от към 12 приема малко от Рибките,а ако е в първи става леко овнешка :blink:

исках да кажа, но трябваше може би да наблегна по друг начин, че след като е в съвпад с асц., това е най- важното..всичко друго е на втори план..а че се оцветява е ясно, но не разбрах точно защо да не се вижда от към кой дом е, нали има градуси и на асц. и на луната..

не претендирам, че съм права, а казвам това, което съм разбрала до тук..след време може да мисля нещо друго.. ;)

*

missKapriz

« Отговор #1069 -: Април 09, 2011, 04:28:27 am »
Може да не е сигурна в часа на раждане,знам ли :rolleyes:

« Отговор #1070 -: Април 09, 2011, 04:52:18 am »
Как се зарадвах на отговорите, нямата идея... благодаря ви  :blink:

Всички казахте верни неща, наистина с този меркурий в 12 ми е трудно да изразявам това, което мисля, умът ми бързо прещраква, но ми е трудно да изговоря в пълнота това, което мисля, и наистина чувствам, че не винаги хората ме разбират, не ги обвинявам, вината не е в тях, но все пак това ме наранява. Понякога не смея да изкажа мнението си, като че ли нещо ме блокира, обаче често се случва и да изкажа някакви неща без много много да му мисля и без да ми пука от мнението на другия, странно. Да си призная това ме дразни, искам речта да се лее свободно както се леят и мислите в главата ми,и те малко объркани  ;D Затова може би в момента обръщам внимание на този меркурий, виждам в негово лице спънката, но може би не само той е виновен ;) Някъде бях чела, май тук някой съфорумник беше споменал, че за да продължиш напред в развитието си по СЛВ, трябва да отработиш първо по ЮЛВ (мисля такава беше идеята).
Това от Шестопалов е доста вярно, почти на 100 %. Хм, споменава за журналистика, писателство, интересно, че и др аспекти на планетите ми говорят пак за писателство, поне това, което съм чела, но за сега не се е случвало дори едно стихче да измисля  ;D
Иначе питам за луната, защото и аз като Солар си мисля, че все пак има значение, в кой дом е, както казва и тя, може малко рибка да си пада, или овчица  :blink:

« Отговор #1071 -: Април 09, 2011, 04:56:34 am »
Ами не, мисля, че това ми е часа, просто не доумявам, понеже в един сайт е дадена в първи, в астрокома е в 12, а според един астролог тя е в първи и обяснението му беше, че била на по-малко от 3* до куспидата на първи дом  :rolleyes:

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #1072 -: Април 09, 2011, 04:56:50 am »

Всички казахте верни неща, наистина с този меркурий в 12 ми е трудно да изразявам това, което мисля, умът ми бързо прещраква, но ми е трудно да изговоря в пълнота това, което мисля, и наистина чувствам, че не винаги хората ме разбират, не ги обвинявам, вината не е в тях, но все пак това ме наранява. Понякога не смея да изкажа мнението си, като че ли нещо ме блокира, обаче често се случва и да изкажа някакви неща без много много да му мисля и без да ми пука от мнението на другия, странно. Да си призная това ме дразни, искам речта да се лее свободно както се леят и мислите в главата ми,и те малко объркани  ;D Затова може би в момента обръщам внимание на този меркурий, виждам в негово лице спънката, но може би не само той е виновен ;) Някъде бях чела, май тук някой съфорумник беше споменал, че за да продължиш напред в развитието си по СЛВ, трябва да отработиш първо по ЮЛВ (мисля такава беше идеята).
Това от Шестопалов е доста вярно, почти на 100 %. Хм, споменава за журналистика, писателство, интересно, че и др аспекти на планетите ми говорят пак за писателство, поне това, което съм чела, но за сега не се е случвало дори едно стихче да измисля  ;D
Иначе питам за луната, защото и аз като Солар си мисля, че все пак има значение, в кой дом е, както казва и тя, може малко рибка да си пада, или овчица  :blink:

Луната се разпознава най-лесно... ;D

Аз също имам съвпад на меркурий и ЮЛВ в стрелец и мисля , че и за мен се отнася формулата на Шестопалов....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

missKapriz

« Отговор #1073 -: Април 09, 2011, 04:59:47 am »
Ами не, мисля, че това ми е часа, просто не доумявам, понеже в един сайт е дадена в първи, в астрокома е в 12, а според един астролог тя е в първи и обяснението му беше, че била на по-малко от 3* до куспидата на първи дом  :rolleyes:
Това е една оспорвана теория,но аз я подкрепям-имам един такъв Марс и по-ми се връзва със следващия дом-почти на К3 ми е от към втори,но си го броя в трети аз

*

Vision

• 3523
« Отговор #1074 -: Април 09, 2011, 05:04:59 am »

значи за теб е много важно да дисциплинираш ума и езика си..в никакъв случай недей да говориш прибързано и импулсивно, по марс..това ти носи само загуби, защото така винаги ще изглеждаш неподготвена и некомпетентна..
не е важно ти да кажеш нещата, важно е нещата да бъдат казани /от някого, независимо от кого/, и ако няма кой, проиграй първо говоренето в ума си /мерк в лъв/ и чак тогава го кажи..опитвай се да се изказваш с кратки, стегнати и ясни изречения, избягвай думите, за чието значение не си напълно сигурна, избягвай емоционалното говорене, гръмките фрази и изрази от рода- правилно е, защото аз казвам, че е така..
използвай думите за служба на другите- мерк в 12-ти дом, когато не знаеш какво да кажеш, се отпусни и помисли- думите ще ти дойдат сами- мерк съвпад юлв..думите не са най- важните, най- важно е това, което правиш всеки ден, по делата ще те познаят- слв в шести дом..когато мислиш преди всичко кое е добро за другия, а не да говориш угодно, за да имаш почитатели- силата ти ще нараства, а с нея и увереността че си на прав път.. :blink:

« Отговор #1075 -: Април 09, 2011, 05:11:11 am »
Цитат
Луната се разпознава най-лесно...

Аз също имам съвпад на меркурий и ЮЛВ в стрелец и мисля , че и за мен се отнася формулата на Шестопалов....  

Моята луна, май е странна ту иска внимание, а като го получи, не се чувства много добре, в повечето случай е много чувствителна, но понякога се случва трудно да се трогне   :unsurе: А дали е правилно да се приема в такъв случай, че планетата хвърля сянка и на двата дома?? А също и да попитам в този ред на мисли, Марса ми, който е в 0* и 20 и няколко секунди  ;D в Дева, дали не си е и малко лъвски? :rolleyes:

« Отговор #1076 -: Април 09, 2011, 05:27:10 am »
Цитат
значи за теб е много важно да дисциплинираш ума и езика си..в никакъв случай недей да говориш прибързано и импулсивно, по марс..това ти носи само загуби, защото така винаги ще изглеждаш неподготвена и некомпетентна..
не е важно ти да кажеш нещата, важно е нещата да бъдат казани /от някого, независимо от кого/, и ако няма кой, проиграй първо говоренето в ума си /мерк в лъв/ и чак тогава го кажи..опитвай се да се изказваш с кратки, стегнати и ясни изречения, избягвай думите, за чието значение не си напълно сигурна, избягвай емоционалното говорене, гръмките фрази и изрази от рода- правилно е, защото аз казвам, че е така..
използвай думите за служба на другите- мерк в 12-ти дом, когато не знаеш какво да кажеш, се отпусни и помисли- думите ще ти дойдат сами- мерк съвпад юлв..думите не са най- важните, най- важно е това, което правиш всеки ден, по делата ще те познаят- слв в шести дом..когато мислиш преди всичко кое е добро за другия, а не да говориш угодно, за да имаш почитатели- силата ти ще нараства, а с нея и увереността че си на прав път.. 
Въжън, това е страхотно, и дори ще си го запиша някъде... много ми допадна, благодаря ти...  :blink:

*

missKapriz

« Отговор #1077 -: Април 09, 2011, 03:16:05 pm »

Моята луна, май е странна ту иска внимание, а като го получи, не се чувства много добре, в повечето случай е много чувствителна, но понякога се случва трудно да се трогне   :unsurе: А дали е правилно да се приема в такъв случай, че планетата хвърля сянка и на двата дома?? А също и да попитам в този ред на мисли, Марса ми, който е в 0* и 20 и няколко секунди  ;D в Дева, дали не си е и малко лъвски? :rolleyes:
Според мен е чиста Дева този Марс.Но тъй като е съвсем в началото на знака,може и да има Лъвски елементи де.За планета в начален критичен градус се казва,че е като новодомец ,а ако не е в свой знак или дом е малко объркана,неориентирана,не може съвсем да си изрази характера.Но доколкото Марс е управител на първия знак-Овен и при теб е в първия градус на знака,там да се чувства добре.Може да е малко-по агресивен на моменти,страстен и своеволен и като му добавим девишка последователност сигурно е доста упорит Марс :P И като се има предвид съвпада на Меркурий с ЮЛВ може да си избухлива и да казваш нещата без много много да си поплюваш.
  Друго характерно за такъв Марс е,че много добре се изразявал в женски знак,а дори и в знак или дом на своето изгнание.

*

Vision

• 3523
« Отговор #1078 -: Април 09, 2011, 03:24:04 pm »

Въжън, това е страхотно, и дори ще си го запиша някъде... много ми допадна, благодаря ти...  :blink:

не е нужно да ми благодариш..твоите луна, венера и асц. съвпадат с моя асц. и меркурий, и са в тригон с моята луна, така че удоволствието е взаимно.. :blink:
« Последна редакция: Април 09, 2011, 03:29:13 pm от Vision »

*

Alric

• *
  • 358
« Отговор #1079 -: Април 09, 2011, 03:59:46 pm »

Въжън, това е страхотно, и дори ще си го запиша някъде... много ми допадна, благодаря ти...  :blink:

не е нужно да ми благодариш..твоите луна, венера и асц. съвпадат с моя асц. и меркурий, и са в тригон с моята луна, така че удоволствието е взаимно.. :blink:

Да не се окаже, че всички които сме писали по картата на Merry-Jane имаме добри синастрии с нея  ;D .Аз сега се загледах
и установявам, че асцендентите ви са в съвпад с моя Марс  :P .