Здравейте,
новобранец съм в астрологията и има нещо което ме тревожи в наталната ми карта, северният лунен възел на партньорът ми - скорпион, съвпада с моят 4 дом както с лилит и с лъча на меридианните ми цели, а южният с хирон и 10 дом. Доколкото успях да намеря информация това разположение говори за кармична обремененост. В момента хирон се намира в риби което е и моят слънчев знак. Дали това ще окаже влияние върху тази карма и ако някой е има впечатления за горепосочените съвпадения моля да ги сподели.
Съвпадът на Южен лунен възел с Хирон се тълкува така от Жан Спилър:
Ако вие сте човекът с Хирон:
Човекът със ЮЛВ е влязъл в живота ви, за да активизира стар ваш страх, който съществува в латентно състояние във вас. тези хора ви карат да осъзнаете една част от себе си, която сте отбягвали да изкарате на повърхността заради свои подсъзнателни спомени от миналите прераждания, свързани с ужасните страдания вследствие на нейното изразяване.....
Тези хора са присъствали в живота ви, когато е била нанесена първата рана. В резултат на това те притежават уникалната способност да събудят този спомен по най-правилния начин, за да можете да изживеете отонов първоначалната болка и да станете силни там,където до този момнт сте изпитвали страх и слабост.
Тази рана е била неочаквана и не е била причинено от неправилно поведение от ваша страна. Но реакциите ви на тази рана, най-вероятно са включвали решения и действия, които са довели до негативни кармични последици за вас. Например вие сте били изнасилени и вместо да поемете по законния път да преследвате насилника, сте решили да го убиете.
Ако този човек има съвпад на планета със своя южен възел вероятно е единствената причина за нанесената ви рана и вероятно има сключено споразумение с вас да върне дълга си. Ако в този живот установите близка връзка с човека с ЮЛВ неговото присъствие ще активизира засегнатата област и ще я изкара на повърхността, така че да можете да се заемете с нея. Най-вероятно този човек ще насочи вниманието ви към тази ваша част като неволно отново ограничава активността ви в нея. От вас ще се иска да концентрирате цялата си енергия, за да не му позволите да доминира над вас и това ще постави началото на лечебния процес. Накрая ще стане ясно, че ще трябва да действате по напълно нов и здравословен начин, за да станете достатъчно силни да изразите тази своя част.
Ако сте човекът с ЮЛВ:
Това е тежка кармична задача. Събитията, които са станали между вас в предишно прераждане ,са довели до това, че вие несправедливо сте наранили човека с Хирон. Това ви е оставило кармичен дълг, който трябва да връщате и точно това е причината да се срещнете в този живот.Най вероятно вашите отношения с тези хора ще ги накарат да осъзнаят по един сравнително неприятен начин онази своя част, която са потискали.... .......и т. н.