Момичета, като разбрахте, че не съм рус и синеок, тотално ме отсвирихте... въпроса ми де...

:rolf: Ама то Бог дал – Бог взел. Като не съм Брат Пит, поне съм серсем и намерих писано по чуждите братски сайтове. Ето малко инфо за тези като
@Shreya, които наистина не знаят:
Тази комбинация от аспекти се казва “Голям квадрат” (Grand Square), в съчетание с друг особен аспект – “Голям кръст” (Grand Cross). Съответно знаете, че кръстовете могат да бъдат Кардинални, Неподвижни и Подвижни (Мутабелни). В конкретния случай обаче не е чист Подвижен кръст, защото единият знак е Водолей, вместо Риби. Това не знам как да го тълкувам. Ако някой усети онзи приятен гъдел на знанието, нека сподели...

Иначе ето какво пишат хората за тези аспекти:
Голям квадрат: най-напрегнатата квадратна конфигурация. Огражда личността в рамка от сурови ограничения, които се усещат като постоянна преса. Големият квадрат дава мощна енергия, която изисква да бъде употребена, вътрешна динамика, настоятелност, сила. Човек с Голям квадрат в рождената карта съзрява, кристализира много рано. Това са много динамични хора, но и не особено гъвкави в отношенията си с околния свят. Това е особено силно изразено при Голям квадрат с две вътрешни опозиции, наречени Голям кръст.
Малко по-умерена форма на Голям квадрат е такъв без Голям кръст в него. В този случай няма толкова мощно разпъване между полюсите, има по-малко динамика и повече гъвкавост.
Голям кръст: конфигурация от напрегнати аспекти, образувана от четири точки в хороскопа, които са части от опозиции, свързани чрез квадрати.
П. Глоба определя Големият кръст като най-чисто работещата конфигурация, символично кореспондираща на елемента “Огън”.
М. Козирицкая и М. Левин уточняват, че още от детството притежателят на Голям кръст в наталната си карта се опитва да открие себе си в различни полета на дейност, но във всички тях проявява липса на гъвкавост, склонен да налага неговите възгледи на света около него и разбира малка част от реакцията на същия този свят спрямо неговите действия. Такива хора са твърдо убедени в своята непогрешимост и не се отклоняват от пътя си, рядко се съгласяват с чуждо мнение и то само под голям натиск.
М. Марч и Дж. Макевърс считат, че когато имаме Голям кръст в радикса, човекът е способен на изненадващи усилия и енергични действия. Насоката на тези усилия и действия зависи от качествата на домовете, в които са разположени точките на големия кръст. Кардиналният кръст винаги показва бързина на действието, Неподвижният кръст подчертава резултатността на действието, докато Подвижният кръст в повечето случаи говори за зависимост от действията и реакциите на другите хора.
А. Сакоян и Л. Ейкър отбелязват, че всеки опит да се реши проблем, произтичащ от планета, лежаща в една от точките на Големия кръст, обременява с проблеми останалите планети, свързани в конфигурацията. По този начин приносителят на хороскопа е принуден да прескача от една криза в друга, неспособен да се концентрира за дълго в един проблем и да успее да намери конструктивно решение. Ако планета от Голям кръст има хармонични аспекти с планети извън кръста, това дава възможност на приносителя да пренасочи енергия за по-бърз напредък.
А. Подводни казва, че е по-удачно да се отнасяме към Големия кръст като към баланс на опозиции, отколкото да се концентрираме в конкретните планети, домове и аспекти като отделни обекти, посредством внимателно проследяване на ритъма на съдбата подобно на балансиране върху пресичащи се вълни.
***Аз естествено не съм питал никого, когато преведох тази (част от) статия, та ако админите решат, че съм нарушил някакви правила, да го махнат...П.С. Ето го източника:
http://www.cafeastrology.com/articles/aspectpatterns.html