Здравей Гост

НОВОБРАНЦИ

• 2121 Отговора
  • 331031 Прегледи
Re:НОВОБРАНЦИ
« Отговор #1280 -: Юли 30, 2011, 06:30:44 am »
Тате каза, че и аз ще стана мъж, като порасна...  ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1281 -: Юли 30, 2011, 06:40:26 am »
Тате каза, че и аз ще стана мъж, като порасна...  ;D

А защо се изтри и пак се регистрира със същия ник?  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Shreya

• *
  • 414
« Отговор #1282 -: Юли 30, 2011, 06:44:04 am »
Аз не съм водолей, а везни и съм с пъстри очи. Картата не е моя.   :blink:
Ексцентрична личност ли е притежателят на картата?

Цитат
Познавам и стелиумен Скорпион, който е рус, синеок, с бледа кожа и червендалест тен.
А Асц какъв е?

« Отговор #1283 -: Юли 30, 2011, 06:53:26 am »
[А защо се изтри и пак се регистрира със същия ник?  ;D
Ми хвана ме яд, че през конзолата на профила не искаше да ми скрие мейла... ма гледам че пак се вижда! Карай...

Да, може да се каже че е ексцентрик, но до колко е естествено това и до колко е поза, за да се впише в ексцентричната среда, в която живее, е въпрос... 50/50 според мен. Доста пресметлив и конюнктурен елемент е всъщност.
Както и да е, всъщност този кръст ме впечатли и реших да питам тук майстор(ки)те...  ;D

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #1284 -: Юли 30, 2011, 07:13:23 am »
[А защо се изтри и пак се регистрира със същия ник?  ;D
Ми хвана ме яд, че през конзолата на профила не искаше да ми скрие мейла... ма гледам че пак се вижда! Карай...

Да, може да се каже че е ексцентрик, но до колко е естествено това и до колко е поза, за да се впише в ексцентричната среда, в която живее, е въпрос... 50/50 според мен. Доста пресметлив и конюнктурен елемент е всъщност.
Както и да е, всъщност този кръст ме впечатли и реших да питам тук майстор(ки)те...  ;D

Ако си отбелязал, че не искаш да ти се вижда имейла, само ти ще го виждаш.

Това нали не е сериозно? Физическите особености се определят от генетичния код на родителите, а в астрологията се отчитат планетарните конфигурации в момента на раждането. Или аз нещо не схващам? Да не ме бъзикате, защото съм момче?  :-[

Водолей прави хората руси и синеоки, с нежни крайници, Такъв ли е приятелят ти?

« Отговор #1285 -: Юли 30, 2011, 04:40:11 pm »
Не ми е точно приятел, но както и да е... :)
Не е синеок, не е и рус - точно обратното е, дори е с азиатски, нещо като лек намек за монголоидни черти.
btw, сега се напънах да излистя всички водолеи, които знам около мен и се сетих за 5-ма. Само един от тях (жена) е синеок и рус. Двама от мъжете са много тъмни.
Все пак аз не мога да разбера, при положение, че съставяме картата на база звездната ситуация в момента на раждането, как тя може да влияе на генетичните характеристики, които са резултат на ситуацията при зачеването, и най-вече - на гените на родителите? Чел съм какво е писал за основните типове Николай Дойнов, но нещо не ми пасва.
По този въпрос аз имам своя теория: много по-важни са условията и планетарната конфигурация в момента на зачеването, които няма как да не вляят силно и се явяват един вид филтър, матрица за комбинирането на генната "селекция" на плода, но това е друга  и много дълга тема.
Бих искал да ви върна на картата. Както разбрахте, аз съм съвсем зелен и до сега съм се балтавил само със своя хороскоп, като съм обследвал основно миналото си и съм го съпоставял с картата към съответния момент. За пръв път, и то съвсем случайно ми попада чужда карта на познат и самата графика силно ме впечатли. Тази геометрия ми се стори уникална и ме интересува има ли някакво особено тълкувание, или е чиста случайност, игра на линийки, и трябва да си гледам само аспектите?
Мерси в аванс!  :blink:

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #1286 -: Юли 30, 2011, 04:47:08 pm »
Слънцето не е единственото нещо, което определя външността. Асцендента също я определя. Както и планетите, които имат аспект с асцендента и със Слънцето. Особено съвпадите.

Планетите определят гените, защото определят и болестите на хората.

Плутон отговаря за гените.

*

Shreya

• *
  • 414
« Отговор #1287 -: Юли 30, 2011, 09:21:08 pm »
Цитат
Тази геометрия ми се стори уникална и ме интересува има ли някакво особено тълкувание, или е чиста случайност, игра на линийки, и трябва да си гледам само аспектите?
Аз не мога да помогна, защото също се уча. Но наистина има много динамика в картата. С Плутон близо до Дсц, опозиция на Слънце/ Мерк може да му придава по-плутониански/скорпионски черти. Тъмна коса, очи. Магнетична личност ли е? Би трябвало да е харизматичен.

Цитат
Все пак аз не мога да разбера, при положение, че съставяме картата на база звездната ситуация в момента на раждането, как тя може да влияе на генетичните характеристики, които са резултат на ситуацията при зачеването, и най-вече - на гените на родителите?
И аз това се чудя. Някои правят карта на зачеването, но не знам до колко може да е точна такава карта, предвид изчисленията.

« Отговор #1288 -: Юли 30, 2011, 10:00:46 pm »
Има връзка винаги между позициите на асцендента и Луната при зачеване и раждане. Сега нямам време, но съм го чела и при древногръцките автори и при ведическите и ще намеря довечера цитатите, за да ги приложа. С много усилия, съм изчислевала с родителите си кога съм била зачената (и с помощта на баба ми акушерка, защото зачеването може да е до 2-3 дни след самия полов акт) и Луната е била в Скорпион - рождения ми асцендент, Уран е доста доминантен, а в рождената ми карта също, така, че нещата са доста синхронизирани.

А картата на твоя познат - с изгряващо Слънце, но в падени и Плутон в Лъв, просто не ми се мисли какъв характер е, мисля, че квадратът всъщност го спасява, от саморазрушение, така поне му се налага да се бори и с външни "фактори".

*

Shreya

• *
  • 414
« Отговор #1289 -: Юли 30, 2011, 10:12:51 pm »
Аз някъде четох и после гласих, защото раждането ми е закъсняло с няколко дена. Водих се точно от това правило знак на Асцедента да е на Луната. Само Асц на картата на зачеване не знам как ще се построи...
« Последна редакция: Юли 30, 2011, 10:18:46 pm от Shreya »

« Отговор #1290 -: Юли 30, 2011, 11:34:42 pm »
Момичета, като разбрахте, че не съм рус и синеок, тотално ме отсвирихте... въпроса ми де...  ;D  :rolf: Ама то Бог дал – Бог взел. Като не съм Брат Пит, поне съм серсем и намерих писано по чуждите братски сайтове. Ето малко инфо за тези като @Shreya, които наистина не знаят:

Тази комбинация от аспекти се казва “Голям квадрат” (Grand Square), в съчетание с друг особен аспект – “Голям кръст” (Grand Cross). Съответно знаете, че кръстовете могат да бъдат Кардинални, Неподвижни и Подвижни (Мутабелни). В конкретния случай обаче не е чист Подвижен кръст, защото единият знак е Водолей, вместо Риби. Това не знам как да го тълкувам. Ако някой усети онзи приятен гъдел на знанието, нека сподели...  ;D
Иначе ето какво пишат хората за тези аспекти:

Голям квадрат: най-напрегнатата квадратна конфигурация. Огражда личността в рамка от сурови ограничения, които се усещат като постоянна преса. Големият квадрат дава мощна енергия, която изисква да бъде употребена, вътрешна динамика, настоятелност, сила. Човек с Голям квадрат в рождената карта  съзрява, кристализира много рано. Това са много динамични хора, но и не особено гъвкави в отношенията си с околния свят. Това е особено силно изразено при Голям квадрат с две вътрешни опозиции, наречени Голям кръст.
Малко по-умерена форма на Голям квадрат е такъв без Голям кръст в него. В този случай няма толкова мощно разпъване между полюсите, има по-малко динамика и повече гъвкавост.

Голям кръст: конфигурация от напрегнати аспекти, образувана от четири точки в хороскопа, които са части от опозиции, свързани чрез квадрати.

П. Глоба определя Големият кръст като най-чисто работещата конфигурация, символично кореспондираща на елемента “Огън”.

М. Козирицкая и М. Левин уточняват, че още от детството притежателят на Голям кръст в наталната си карта  се опитва да открие себе си в различни полета на дейност, но във всички тях проявява липса на гъвкавост, склонен да налага неговите възгледи на света около него и разбира малка част от реакцията на същия този свят спрямо неговите действия. Такива хора са твърдо убедени в своята непогрешимост и не се отклоняват от пътя си, рядко се съгласяват с чуждо мнение и то само под голям натиск.

М. Марч и Дж. Макевърс считат, че когато имаме Голям кръст в радикса, човекът е способен на изненадващи усилия и енергични действия. Насоката на тези усилия и действия зависи от качествата на домовете, в които са разположени точките на големия кръст. Кардиналният кръст винаги показва бързина на действието, Неподвижният кръст подчертава резултатността на действието, докато Подвижният кръст  в повечето случаи говори за зависимост от действията и реакциите на другите хора.

А. Сакоян и Л. Ейкър отбелязват, че всеки опит да се реши проблем, произтичащ от планета, лежаща в една от точките на Големия кръст, обременява с проблеми останалите планети, свързани в конфигурацията. По този начин приносителят на хороскопа е принуден да прескача от една криза в друга, неспособен да се концентрира за дълго в един проблем и да успее да намери конструктивно решение. Ако планета от Голям кръст има хармонични аспекти с планети извън кръста, това дава възможност на приносителя да пренасочи енергия за по-бърз напредък.

А. Подводни казва, че  е по-удачно да се отнасяме към Големия кръст като към баланс на опозиции, отколкото да се концентрираме в конкретните планети, домове и аспекти като отделни обекти, посредством внимателно проследяване на ритъма на съдбата  подобно на балансиране върху пресичащи се вълни.

***Аз естествено не съм питал никого, когато преведох тази (част от) статия, та ако админите решат, че съм нарушил някакви правила, да го махнат...

П.С. Ето го източника: http://www.cafeastrology.com/articles/aspectpatterns.html
« Последна редакция: Юли 31, 2011, 12:32:40 am от Sineok »

*

Shreya

• *
  • 414
« Отговор #1291 -: Юли 31, 2011, 12:15:26 am »
Хубаво е да сложиш източника/ връзка към статията, която си превел.

Впрочем, винаги съм се чудела какво им харесват на русите и синеоки, но и до сега нямам отговор. Може би се свързват с ангелски образ и им се придават твърде идеализирани характеристики.

*

abroad

• 2187
« Отговор #1292 -: Юли 31, 2011, 12:48:38 am »
винаги съм се чудела какво им харесват на русите и синеоки, но и до сега нямам отговор

и аз ;D
свързва се със схващането за чиста кръв, благородство и сходен произход

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #1293 -: Юли 31, 2011, 02:31:19 am »
винаги съм се чудела какво им харесват на русите и синеоки, но и до сега нямам отговор

и аз ;D

Ти не си ли изрусена със зелени очи?

*

abroad

• 2187
« Отговор #1294 -: Юли 31, 2011, 03:13:39 am »

Ти не си ли изрусена със зелени очи?

Мдам, но за очите не съм съвсем сигурна, зависи в кого се оглеждам...
Странно, във въпросът ти се съдържа отрицание :thinking:
Как си го тълкуваш?

*

holanda

« Отговор #1295 -: Юли 31, 2011, 08:47:06 am »

М. Марч и Дж. Макевърс считат, че когато имаме Голям кръст в радикса, човекът е способен на изненадващи усилия и енергични действия.

йе бейби,йее
сега транзитен Уран ми направи Голям кръст с натални планети в Кардинални знаци,
ефекта е ,че снощи навих едно приятелче да излиза с мен в 4 посред нощ навън да бягам ,скачам и да се потя на мокрите от дъжд успоредки,защото изведнъж от раз почувствах циркулацията на мощни енергии в телесата ми .Направо се раздадох.
Днес ме боли,но това чувство ми е много любимо,та не се оплаквам .

Големия Квадрат има в картата на жена,която е напрегната и стресирана,вика честичко .Има желание за успех,готова е да поема инциативност в плановете,но има проблеми с подкрепата .
Такава конфигурация може да ти носи женски, с които да не ти е лесно,или ти ,или те,ще се нервят,може да се биете (което не е лошо нещо  ;D дам,това не го мисля обикновено,но напоследък с лудия Уран-активатор просто си прося боя)
айде чао от мен,че идва ред на коремните преси

* добре,прочетох хронологията,не става дума за теб,а някакъв Водолей май
кажи му..''-не ти завиждам,ма френд''  ;D
« Последна редакция: Юли 31, 2011, 08:53:50 am от жълтолилава »

« Отговор #1296 -: Юли 31, 2011, 10:04:04 pm »

и аз ;D

Значи ще се наложи да отсвирим 3/4-ти от човечеството - негри, китайци, индийци, че и цялата латино-раса :))
Може би затова те си имат и по-различни астрологии...

*

Stella

• 7765
« Отговор #1297 -: Юли 31, 2011, 10:20:00 pm »
Има връзка винаги между позициите на асцендента и Луната при зачеване и раждане. Сега нямам време, но съм го чела и при древногръцките автори и при ведическите и ще намеря довечера цитатите, за да ги приложа.

С много усилия, съм изчислевала с родителите си кога съм била зачената (и с помощта на баба ми акушерка, защото зачеването може да е до 2-3 дни след самия полов акт) и Луната е била в Скорпион - рождения ми асцендент, Уран е доста доминантен, а в рождената ми карта също, така, че нещата са доста синхронизирани.

А картата на твоя познат - с изгряващо Слънце, но в падени и Плутон в Лъв, просто не ми се мисли какъв характер е, мисля, че квадратът всъщност го спасява, от саморазрушение, така поне му се налага да се бори и с външни "фактори".

Казва се "Везните на Хермес"...правилото, де.
"Положението на Луната в хороскопа на зачатието съвпада с изгряващия знак или Десцендента в наталния хороскоп и обратно - асцендента или десцендента от хороскопа на зачатието по знак и градус съвпада с положението на Луната при раждането. " Използва се за ректификация.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #1298 -: Август 01, 2011, 03:11:11 am »
Ролята на космическите вибрации (или вълни,честоти), в оформянето на физическите черти на новозачеващият бъдещ човек, най-образно казано, е подобна на честотите, подавани на електродите на трите електронни лъча, които изграждат изображението на телевизионната картина. На практика с 3 цвята – син, зелен и червен, се изграждат почти 17 млн. нюанса на картината и се рисуват безкрайно много двуизмерни обекти. Ако обаче дръпнем куплунга на червения лъч, никога не можем да пресъздадем жълти, червени и пурпурни нюанси. Аналогично, ако в хромозомите на двамата родители няма гени на сини очи и руса коса, няма планета или аспект, който после да ги сътвори.

Както и по-напред писах,  магията на физическото сътворение тече преди периода на раждането, от който пък ние тук започваме заниманията си чрез рождената звездна карта.

В момента на раждането става друга магия – с първия си дъх и глътка въздух, бебокът поема и собствения си живот, прана, или онова загадъчно вещество, което и науката вече призна, че съществува, но още не е успяла да улови и изследва, и дето си отива от нас с последния ни дъх. Това е истинското Аз, което в момента на раждането създава предпоставките за предстоящия живот и кармата. Тук вече не е ясно дали моментната звездна конфигурация "отпечатва" картата на живота, или пък просто пропуска готова такава, която може да премине през моментната "матрица".

Не ангажирам никога с това си мнение, но така поне на мен ми звучи малко по-убедително. Личи си, че астрологията ми е мъгла, нали?  ;D
« Последна редакция: Август 01, 2011, 03:23:12 am от Sineok »

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #1299 -: Август 01, 2011, 03:40:24 am »
Страхотни разсъждения за начинаещ  :clap:
( не казвам , че са верни.... )  ;D

Астрологичната карта не е нищо друго , освен символи,
които се опитваме да разчетем   ;)

( т.е. Наталната ни карта не ни е " залепена"
като номерче при раждането, а според моето
скромно мнение,  в нея е записан " генетичния код"
на някакво енергийно ниво - просто няма подходяща дума
в езика ни и астролозите се опитват да го разчетат )

Естествени минерали и амулети