Здравей Гост

НОВОБРАНЦИ

• 2121 Отговора
  • 330479 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re: НОВОБРАНЦИ
« Отговор #1360 -: Август 17, 2011, 08:07:45 pm »
Странно , едната ми дъщеря е с болки в ушите и то от две седмици...,като в едното ухо има шум.... :-\

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #1361 -: Август 17, 2011, 10:03:43 pm »
Странно , едната ми дъщеря е с болки в ушите и то от две седмици...,като в едното ухо има шум.... :-\

А, съкива ли?!? От същото време и същото състояние като мен, и майка ми спомена, че има леки болки, и приятелката ми в Испания миналата седмица, ама пила антибиотик на своя глава и и минало.

А иначе наистина мерси за инфото, сега се сещам, че оная кикимора ме кара да си запушвам носа, ама ...да издувам бузи. И аз не усетих никакво пращене в ни едно ухо и тя рече, че и това не може да бъде.
Сега надух уши, както ти писа и чух изпращяване и в двете и в същото време дясното ме заболя.
То може да е тая тръба, дето викаш.
Щото като капя капки за уши и като стигне капката надолу в тръбата, почва тя да ме понаболва и да я усещам.
Ми оная гъска с 29 години стаж не можа ли да ми го каже?!?

И сега кво?  :unsure:

*

kaily

• 5145
« Отговор #1362 -: Август 17, 2011, 10:06:47 pm »
Оп, чакай, объркала съм скицата, боли ме тръбата зад ушите, канала, не го знам как се казва, а сега виждам, че тая тръба е между ушите и носа, начи не е тя.

Ми то с тия доктори човек половин доктор си става и пак повече знае от тях. пфуй, масова поквара и разложение  :thinking:

« Отговор #1363 -: Август 17, 2011, 10:38:41 pm »
Кайли, имаш ли някой от следните симптоми:
- секрет от носа?
- повишена темп.?
- болка към врата и гърлобол?
- влошаване при навеждане и при стоене в топла стая?
- обрив по скалпа?
- нервно напрежение?

Преди появата на боката стояла ли си на студен въздух, имало ли е леко сътресение/удар по главата?
« Последна редакция: Август 17, 2011, 10:46:20 pm от romantica »

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #1364 -: Август 18, 2011, 12:34:54 am »
Кайли...,тя и почти не чува в момента с едното... ;D Но аз знам , че ще мине....
Според мен е защитна реакция...вероятно не искаме да чуем определени неща.... :rolleyes: НО си мисля и нещо друго...Хич не ми харесват някои планетни конфигурации в момента....,дали някъде нещо във въздуха не е пуснато.... :-\

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

tania

• **
  • 743
« Отговор #1365 -: Август 18, 2011, 12:53:33 am »
Ами и аз да кажа - сина ми за 1, 2 месеца се поболя от тия уши  :( Постоянно му се възпаляват и не може да се оправи напълно ( а иначе има силна имунна система, никога до сега не е боледувал). Ходихме на УНГ и човека ми каза, че може да има някаква алергия, защото лигавицата на носа му е подута, не може да диша като хората през носа и като диша през устата, в организма му влизат вируси и се образува гной в средното ухо. Не знам, какво е, ама като гледам, колко хора се оплакват... малко е съмнително...
"Спартанецът -
Пред кого трябва да се изповядам? Пред теб или пред Бога?
Жрецът -
Пред Бога.
Спартанецът -
Тогава, ЧОВЕКО, дръпни се настрана!"
                                  Плутарх

*

kaily

• 5145
« Отговор #1366 -: Август 18, 2011, 09:53:01 am »
Кайли, имаш ли някой от следните симптоми:
- секрет от носа?
- повишена темп.?
- болка към врата и гърлобол?
- влошаване при навеждане и при стоене в топла стая?
- обрив по скалпа?
- нервно напрежение?

Преди появата на боката стояла ли си на студен въздух, имало ли е леко сътресение/удар по главата?

Преди появата на болката и шума се возих 4 часа в автобус с климатик, който не духаше право в мен, ма аз лесно настивам на климатици. Ходих в провинцията и си заподозрях веднага, че е от това настинка. Но 10 дена не ми минава, сега си капя обикновени капки за уши и уж малко ми се пооправя. Иначе нервно напрежение кой няма в тия времена, другите симптоми не съм забелязала.
А нашите лекари са от такова естество, че вместо тия безумно ниски заплати трябва да ни плащат високи заплати плюс вредни, само заради това, че сме подложени на такива лекарски малоумия.

Ако някой знае други средства за справяне с настинка на уши, да свирка - там мазане, капене, увиване и прочее. То се е видяло, че сами по-лесно ще се излекуваме, аз в редките случаи, в които съм била болна, все съм се оправяла, като спра с лекарските предписания и последвам тия на комшии, колеги, съфорумци и прочее.
Преди 3 години насмалко да умра 10 дена на легло и няколко посещения при личния ми лекар, докато колежка не ми каза да си взема антибиотик и какъв антибиотик да си взема и тогава за два дена се оправих.
пълна и необратима мизерия... :-\

« Отговор #1367 -: Август 18, 2011, 12:05:37 pm »
Най-вероятно става дума за сезонен вирус, който се е активизирал по някаква негова си причина. И вирусите са живинки и им вляят същите могъщи сили, чиито капризи ни управляват и нас...  :blink:

Кайли, ако е вирус, който е поразил средното ухо, това ще доведе до възпаление. След острата фаза (3-5 дни) най-често следва или затихване на симптомите и отшумяване на заболяването, или развитие в бактериална инфекция. Тя обаче се лекува с антибиотици, а тях ги изписват лекарите (или колежки, комшии, може и тук някой  да се престраши...  ;D)
Ако обаче твърдо си решила да отсвириш докторите, все пак се опитай да си обясниш нещата. Какво оръжие има организмът срещу бактериите? Левкоцитите и високата температура. Можеш да помогнеш на левкоцитите, които в момента са на бойното поле в ухото ти, като повишиш общо и локално температурата на тялото си. Това ще стимулира производството на имунни клетки и ще подтисне размножаването на бактериите. Те не обичат жега.  ;D

С две думи - един горещ душ преди лягане, топъл билков чай и по едно тампонче във всяко ухо, напоено с по една-две капки някаккъв по-ортодоксален одеколон - огледай се за нещо от бръснарския асортимент. С тампоните трябва да преспиш. Не ги тъпчи силно навътре, просто достатъчно, за да не изпаднат. Не спирай да надуваш в ушите, когато се сетиш, но не много силно.  Само колкото да реагира тъпанчето. Това ще държи евстахиевите тръби отворени, ще облекчи болката и ще може да се оттича към носа евентуален секрет. Дано да помогне!  :blink:

« Отговор #1368 -: Август 18, 2011, 12:43:57 pm »
Кайли, според мен е катарален отит, т.е. без обр. на гной на средното ухо. Започнал внезапно, след 4ч. престой на студения въздух от климатика.
Ако имаш възможност се посъветвай с хомеопат, мисля че има много точно лекарство. Твърде самонадеяно и глупаво ще е от моя страна да ти кажа какво да вземеш.

Може да си направиш чай от лайка!

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1369 -: Август 18, 2011, 06:24:33 pm »
Растението Дебела Мара.
Затопляш листенцата на котлона и после като ги стиснеш те пускат сок, капиш си в ухото, ефективно е много.
Мисля, че е силно вероятно от климатика, ако изключим други възможни странични причини, след като е масово, но климатиците се подценяват като риск от хората, коварни са доста.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

kaily

• 5145
« Отговор #1370 -: Август 19, 2011, 07:26:26 pm »
Мерси, дами и господа,
 :58:
Аз след неколкодневно капане на капки се оправих май почти, на тоя етап спирам всичко и оставям организмът да се самоизлекува, квото му е останало.  :rolleyes:

« Отговор #1371 -: Август 23, 2011, 10:12:03 am »
Имам въпрос- какво означава в натала опозицията на СЛВ/сиреч съвпад на СЛВ с ЮЛВ/.... и друго- в синастрията моя Асц е негов Дц   и моя Мц е негов Иц......
Обичам красотата и хармонията...особено в междуличностните отношения....:)

*

Asol

• 4140
« Отговор #1372 -: Август 23, 2011, 02:58:04 pm »
... че имате разлика във възрастта приблизително от 9 години. Иначе информацията е недостатъчна за да се правят някакви изводи. Ето една тема по въпроса, който те интересува.
« Последна редакция: Август 23, 2011, 03:02:07 pm от Asol »

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #1373 -: Август 23, 2011, 03:46:19 pm »
Съвпада на твоя АСЦ с неговия ДСЦ е добра комбинация
за партньорски отношения, но най-добре качи картите
в съответната тема, за повече коментари
Естествени минерали и амулети

« Отговор #1374 -: Август 23, 2011, 04:12:54 pm »
... че имате разлика във възрастта приблизително от 9 години. Иначе информацията е недостатъчна за да се правят някакви изводи. Ето една тема по въпроса, който те интересува.

опозицията на СЛВ е в натала, а тук има инфо за синастрия....тия ЛВ са ми мноооого мътни,почти никакво инфо не намирам за тях

« Отговор #1375 -: Август 23, 2011, 04:13:39 pm »
Съвпада на твоя АСЦ с неговия ДСЦ е добра комбинация
за партньорски отношения, но най-добре качи картите
в съответната тема, за повече коментари

:wub:

*

Asol

• 4140
« Отговор #1376 -: Август 23, 2011, 05:00:46 pm »
В натала нодалната ос т.е.Северен лунен възел/Южен лунен възел се намират на отстояние 180 градуса един спрямо друг. Те представляват математическите точки на пресичане между равнината на Луната с еклиптиката или казано другояче там се засичат орбитите на Слънцето и Луната.

Лунните възли 1 и 2

В "Астрология на душата" на Жан Спилър е разгледан точно този въпрос.
« Последна редакция: Август 23, 2011, 11:00:39 pm от Asol »

Квадрати
« Отговор #1377 -: Август 23, 2011, 08:02:33 pm »
Здравейте,
Квадрата между Плутон, Уран, Сатурн и Марс какво трябва да означава, ако се намира в кардиналните домове? Плутон в 4ти, Уран в 7ми, Сатурн в 1ви, Марс в 10ти.
10х

*

Stella

• 7765
Re: Квадрати
« Отговор #1378 -: Август 23, 2011, 08:09:24 pm »
Здравейте,
Квадрата между Плутон, Уран, Сатурн и Марс какво трябва да означава, ако се намира в кардиналните домове? Плутон в 4ти, Уран в 7ми, Сатурн в 1ви, Марс в 10ти.
10х

Тежко на Марс-а! Виж кой дом управлява Марс. Принципно кардиналните квадратури са изключително динамични аспекти, иска се действие. Принципно Марс сам по себе си представлява физическата/приложената енергия. Много изтощителен аспект - на физическата енергия трябва да бъде намерен конструктивен отдушник, най-вече спорт. Иначе може да се обърне навътре, предизвиквайки редица заболявания или да се превърне в разрушителна.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #1379 -: Август 23, 2011, 08:18:25 pm »
Мерси, Стела,
Рожденният Марс е в близнаци, а как да определя кой дом управлява?