Интересувам се когато става въпрос за осиновено дете, което не познава биологичните си майка и баща, светилата кои родители символизират, биологичните или тези които то приема за майка и баща ?
Много интересен въпрос, но дотук не намирам еднозначен отговор.
Имам познат, който е изоставен от биологичните си родители, информация за тях липсва, така че не може да се каже със сигурност доколко имат нещо общо със сигнификаторите на родителите в неговата карта.
Обаче по начина, по който описва осиновителите, отчасти те отговарят на позицията и аспектите на светилата в неговия хороскоп. Часът му на раждане обаче е под въпрос, иначе 4 дом би описал атмосферата, в която и израснал, близкото обкръжение.
Случва се ролите на светилата отчасти да се "изземват" от други близки, ако са изиграли по-съществена роля в детската ни възраст.
Например, при мен Марс на ІС описва атмосферата, от която съм била заобиколена, независимо къде и с кого живея. Първоначално това бе домът на моите баба и дядо, а впоследствие домът на майка ми. Този Марс перфектно описва темперамента на майка ми и на нейния баща, който ми беше настойник навремето.
Със знака на Луната в моята карта майка ми няма много общо (повече се е усещало като "липса" /психологически), по-скоро го свързвам с баба ми, при която съм расла - грижовна, лоялна, перфектна домакиня (и същевременно реализирана в професията), мека по характер, сдържана, но и докачлива, милостива, изключително търпелива. На баба ми дължа много, макар че доста по-късно го осъзнах, навремето все се бунтувах и го възприемах като "ограничение". Наред с описаните лунни характеристики я възприемах и като сатурнова личност и според мен е представена от Сатурн в Лъв в 9 дом в радикса ми (баба ми беше със Слънце в Лъв и университетски, а по-късно училищен преподавател). Дирекцията на Луна, идваща от 8 дом, в съвпад с наталния Сатурн в 9 дом донесе смъртта й (в чужбина).