Здравей Гост

НОВОБРАНЦИ

• 2121 Отговора
  • 330237 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re: НОВОБРАНЦИ
« Отговор #1440 -: Октомври 17, 2011, 11:13:42 pm »
При теб влиянието на 4 дом - семейната среда - ще да е доста силно, но доминиращото влияние на някой от родителите (или друг авторитетен близък) може да предизвиква у теб и желание за повече независимост, за самостоятелен живот. И двамата родители вероятно са силни характери, освен ако не си била по-близка с единия от тях, а другият по някакви причини да е липсвал или да е имало дистанция в отношенията.

Налице е изразен креативен импулс, знаеш как да се харесаш на противоположния пол и умееш да впечатляваш, харесва ти вниманието, да бъдеш ухажвана, дори по-настоятелно, но същевременно да имаш достатъчно пространство и свобода, твърде прилепчивите типове бързо ти омръзват и интересът ти към тях се изпарява.

Повече методичност, внимание към детайла и постоянство ще ти помогнат да постигнеш някои от по-важните житейски цели, да се стремиш да придаваш форма и структура на идеите, но и да изследваш процесите в дълбочина, без при това да си стесняваш кръгозора. Понякога може да се появява известна непоследователност, когато емоцията надделее над разума, но би могла да бъдеш добър стратег и организатор, амбиция не ти липсва.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

caraly

• *
  • 112
« Отговор #1441 -: Октомври 18, 2011, 02:37:12 am »
Така е, Lillie. Верни са тези неща. Точно затова исках да се допитам във форум, звучи по друг начин ,когато го каже човек, който се занимава с астрология. Само, че, от всичко, което изчетох досега, май реализация в определена професия не се очертава. И тоя седми дом, и факторите за брак- направо ми обърнаха представите за нещата;)

*

Shreya

• *
  • 414
« Отговор #1442 -: Октомври 18, 2011, 06:55:47 am »
Венера в 3-ти дом и то на трон - дали не си фотогенична? :)

« Отговор #1443 -: Октомври 18, 2011, 08:17:11 am »
или пък магнетична :blink:
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Tiana

• 17
« Отговор #1444 -: Октомври 18, 2011, 01:05:38 pm »
Аз имам един въпрос , извинявам се ако повтарям някой, но не можах да намеря отговор.
Всеобщото мнение е че в картата Слънцето и Луната са сигнификатори на майката и бащата, нищо че много хора не са съгласни.  Интересувам се когато става въпрос за осиновено дете, което не познава биологичните си майка и баща, светилата кои родители символизират, биологичните или тези които то приема за майка и баща ?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1445 -: Октомври 18, 2011, 01:38:07 pm »
Интересувам се когато става въпрос за осиновено дете, което не познава биологичните си майка и баща, светилата кои родители символизират, биологичните или тези които то приема за майка и баща ?

Много интересен въпрос, но дотук не намирам еднозначен отговор.
Имам познат, който е изоставен от биологичните си родители, информация за тях липсва, така че не може да се каже със сигурност доколко имат нещо общо със сигнификаторите на родителите в неговата карта.

Обаче по начина, по който описва осиновителите, отчасти те отговарят на позицията и аспектите на светилата в неговия хороскоп. Часът му на раждане обаче е под въпрос, иначе 4 дом би описал атмосферата, в която и израснал, близкото обкръжение.

Случва се ролите на светилата отчасти да се "изземват" от други близки, ако са изиграли по-съществена роля в детската ни възраст.

Например, при мен Марс на ІС описва атмосферата, от която съм била заобиколена, независимо къде и с кого живея. Първоначално това бе домът на моите баба и дядо, а впоследствие домът на майка ми. Този Марс перфектно описва темперамента на майка ми и на нейния баща, който ми беше настойник навремето.

Със знака на Луната в моята карта майка ми няма много общо (повече се е усещало като "липса" /психологически), по-скоро го свързвам с баба ми, при която съм расла - грижовна, лоялна, перфектна домакиня (и същевременно реализирана в професията), мека по характер, сдържана, но и докачлива, милостива, изключително търпелива. На баба ми дължа много, макар че доста по-късно го осъзнах, навремето все се бунтувах и го възприемах като "ограничение". Наред с описаните лунни характеристики я възприемах и като сатурнова личност и според мен е представена от Сатурн в Лъв в 9 дом в радикса ми (баба ми беше със Слънце в Лъв и университетски, а по-късно училищен преподавател). Дирекцията на Луна, идваща от 8 дом, в съвпад с наталния Сатурн в 9 дом донесе смъртта й (в чужбина).

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

caraly

• *
  • 112
« Отговор #1446 -: Октомври 18, 2011, 01:49:21 pm »
За фотогеничността-не бих си заложила главата :blink: Но да, при определено осветление и кадър, понякога-да :blink: А, мили хора, според вас има ли начин да се определи нещо като профил на бъдещ партньор по картата?  И  дали ще има  брак , един ли ще е и т.н.  :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1447 -: Октомври 18, 2011, 02:13:02 pm »
А, мили хора, според вас има ли начин да се определи нещо като профил на бъдещ партньор по картата?  И  дали ще има  брак , един ли ще е и т.н.  :blink:

Има начин, според сигнификаторите в хороскопа.

Но в зависимост от динамиката на картата и типажите, които привличаме на даден етап, могат да бъдат различни, макар че винаги има някакъв свързващ лайтмотив, поне в по-значимите връзки.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

caraly

• *
  • 112
« Отговор #1448 -: Октомври 18, 2011, 02:44:55 pm »
 Преди известно време бях намерила статия за "Юнона и връзките", според която Юнона в хороскопа показвала партньора ,с който в действителност ще бъдем. Докато Марс и Венера, нашите предпочитания, които не винаги се сбъдват. В моя хороскоп Юнона няма нито един аспект с планета, което аз разтълкувах като безбрачие, та затова реших да питам.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1449 -: Октомври 18, 2011, 03:05:55 pm »
Юнона е допълващ фактор, но не основен.

Неаспектираността, т.е. липсата на мажорни аспекти на дадена планета не означава липса на съответните качества или аналогии в живота. Може да се срещнат някои затруднения, тъй като планетата остава някак "изолирана" в хороскопа, но често пъти се наблюдава и свръхакцентиране, такава планета може да носи мощен енергиен заряд.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

caraly

• *
  • 112
« Отговор #1450 -: Октомври 18, 2011, 03:13:36 pm »
А, добре :blink:

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #1451 -: Октомври 18, 2011, 03:26:12 pm »
На мен ми е интересно, може ли да ми кажете какво значение има ако Юнона е в съвпад с на партньора Венерата, или с на партньора Марса?     :blink:
иначе е широк съвпад 4* ....не знам има ли значение

*

caraly

• *
  • 112
« Отговор #1452 -: Октомври 18, 2011, 03:50:25 pm »
Freya, конкретно за съвпада нямам представа, но има един руски сайт, където много добре е обяснена синастричната карта на двама души. И, поне според мен, на 90 % са верни нещата.
http://astro-online.ru/synastry.html

*

caraly

• *
  • 112
« Отговор #1453 -: Октомври 18, 2011, 04:16:59 pm »
Ето, моята Юнона. Какво ще кажете? :-\

*

Shreya

• *
  • 414
« Отговор #1454 -: Октомври 18, 2011, 04:38:34 pm »
Юнона ми е в Риби, 11 дом, неаспектирана. Радват ме Рибите, но като приятели.

За фотогеничността-не бих си заложила главата :blink: Но да, при определено осветление и кадър, понякога-да
Всички, при определено осветление и кадър, са малко или много фотогенични. :blink: Бях чела, че Венера в 3-ти дава фотогеничност и затова попитах.

*

caraly

• *
  • 112
« Отговор #1455 -: Октомври 18, 2011, 05:01:33 pm »
Не. Не и в моя 3ти дом. ОбъркАли са се нещо ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1456 -: Октомври 18, 2011, 06:07:43 pm »
Caraly, а тренирала ли си нещо, което да изисква гъвкавост, подвижност, но същевременно добре координирани и обмислени движения в съчетание с естетическо въздействие? Някакъв такъв вид спорт или разновидност танци? Или някога да те е спохождало такова желание, но да е останало нереализирано?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

caraly

• *
  • 112
« Отговор #1457 -: Октомври 18, 2011, 10:33:32 pm »
  Ако трябва да съм честна, това ми е мечта. Даже преди самостоятелно съм правила опити да " играя  " капоейра ;D. Това в кръга на шегата. Мечтала съм си да съ професионална танцьорка, но не съм се занимавала сериозно

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1458 -: Октомври 18, 2011, 10:43:11 pm »
Мечтала съм си да съ професионална танцьорка, но не съм се занимавала сериозно

И при мен имаше такова желание, мечта ще е силно казано, но танцът винаги ми е носил удоволствие и е едно от нещата, които някак вътрешно ми се удават.

А ти защо да не се запишеш в някоя школа по танци? Пробвай, ако имаш време и възможност!  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

caraly

• *
  • 112
« Отговор #1459 -: Октомври 18, 2011, 11:07:43 pm »
 А, Lillie, прощавай за въпроса, но коя зодия си? Стана ми интересно. А, за танците, ако имам възможност, докато не съм съвсем престаряла ;)