Здравей Гост

НОВОБРАНЦИ

• 2121 Отговора
  • 331028 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re: НОВОБРАНЦИ
« Отговор #1760 -: Февруари 17, 2012, 10:38:50 pm »
Ретр сатурн май не е толкова лош в крайна сметка

Според някои източници ретро Сатурн в 9 дом дава незавършено образование, в моя случай просто е ограничил възможностите за избор, когато трябваше да кандидатствам (поради независещи от мен обстоятелства), и е "удвоил" срока за обучение.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #1761 -: Февруари 17, 2012, 11:04:44 pm »
Абе почвам да имам особено мнение за ретроградните, ма е рано да го споделям :)
Аз пък какви неща съм изчела за ретр сатурн опозиция ретр меркурий :)))

*

LibrawithTaurus

• **
  • 589
  • Искам истинска, взаимна и споделена любов.
« Отговор #1762 -: Февруари 22, 2012, 05:13:01 pm »
Каква карта трябва да си направя в астро.ком, за да разбера какви ще са аспектите между планетите, транзитите, и изобщо какво ще ми повлияе в даден ден от годината. Например съм уговорила отсега среща с един човек на 17 март и какво от Extended Chart Selection трябва да избера в сайта, за да ми покаже дали е подходяща датата и за какво? Надявам се, че го написах разбираемо.  :rolleyes: (Като хората, които избират между две дати най-подходящата за брак, операция и тн., искам да разбера коя е най-подходящата за романтична среща  и дали 17-ти е добър избор. :rolleyes: )
Искам истинска, взаимна и споделена любов. Без тайни, без лъжи, без игра на гоненица. Лоялни и предани отношения. С много фантазия, въображение и хумор.
https://www.facebook.com/RadostArt - ръчно изработени декоративни къщи :)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1763 -: Февруари 22, 2012, 05:19:07 pm »
Natal Chart + Transits, може да добавиш и Progressions.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #1764 -: Февруари 22, 2012, 05:56:44 pm »
Можеш да пробваш и с елекцийка, за да видиш и мунданно как ще стоят нещата. Но Лили е права, че е най-добре да наложиш транзитите върху твоя натал.

До около 18 часа и малко Луната се намира в Козирог, а след това преминава във Водолей. В края на Козирог Луната ще завърши квадрат със Сатурн във Везни - не мисля, че това звучи като много романтичен аспект. Във Водолей пък може да предразполага към по-неангажиращи отношения. Ако целта е палаво интелектуално общуване with no strings attached, водолейската Луна е идеална.

*

Papy

• 4343
« Отговор #1765 -: Февруари 22, 2012, 06:00:20 pm »
Как да разбера-кои са най-добрите показатели за общ успешен бизнес-и съответно-най-опасните?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1766 -: Февруари 22, 2012, 06:39:33 pm »
Как да разбера-кои са най-добрите показатели за общ успешен бизнес-и съответно-най-опасните?

Силни показатели на 7 дом, в съчетание с 2ри и 11ти?

За най-опасните не мога да се изкажа, нямам много наблюдения какви трябва да са показателите за неуспешни бизнес партньорства и вложения. Може би планета във втори дом в напрегната комбинация с факторите на 7 и 11 дом? Пък по оста 2/8 да гледаме евентуалната задлъжнялост и проблем с данъчните (при индийците такава "слава" има и 12 дом). :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #1767 -: Февруари 22, 2012, 06:52:13 pm »
Да кажем гледаме синастрия м/у бъдещите партньори. На всеки втория му е добре аспектиран от другия, има добри показания и по 8 и 10, но на един от партньорите някои планети са му неаспектирани-за любовни партньори това е кофти, ама за бизнес-дали е ок?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1768 -: Февруари 22, 2012, 07:23:22 pm »
За неаспектирани планети по натал ли говориш или в синастрията между партньорите?
Според мен би било добре, ако неаспектирана (мажорно) планета в радикса на единия партньор има аспекти с някоя синастрична планета, но зависи и с каква планета (и как се "понасят" двете - това важи най-вече при съвпади и опозиции).

Например при мен така действа неаспектираният Юпитер - в съвпад с лична партньорска планета буквално експлодира и предизвиква чувство за пълнота и еуфория (ако става въпрос за Слънце, Луна, Меркурий или Венера).

Може да се случи някоя от нашите планети да няма мажорни синастрични аспекти, тогава може би приемаме, че взаимодействието по темите на тази планета няма да е сред основните въпроси в отношенията със съответния човек.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

LibrawithTaurus

• **
  • 589
  • Искам истинска, взаимна и споделена любов.
« Отговор #1769 -: Февруари 22, 2012, 07:32:18 pm »
Natal Chart + Transits, може да добавиш и Progressions.
Ако целта е палаво интелектуално общуване with no strings attached, водолейската Луна е идеална.

Благодаря много!  :08: Оказа се, че на 17-ти той няма да може, та на 18-ти - събота, и действително водолейската Луница добре ще ни дойде. Иска да остане уикенда при мен. Гледах аспектите - тр. Венера е в опозиция на наталните ми Венера и Плутон, а Луната в квадрат наталната ми Луна, което май не е хубаво, въпреки че четох нещо за силно сексуално и емоционално привличане  :-[. И освен това - Венера ще бъде тогава в 8 дом, прочетох нещо за възможност за...забременяване?!  :o Не, не, не, не, в никакъв случай! Прегледах останалите възможни дати - забелязах, че на 9 март Луната ще бъде в Дева в точен съвпад с Асцендента ми, да очаквам ли нещо по-специално тогава?  :-\ Иначе на 26.03. при Него тр. Венера е в точен съвпад с наталната му Венера в Телец, както и Луната в Телец на 2 гр. от наталната му Луна - всичко това в 7 дом. Въпросът е, че ми се иска и двамата да сме добре, да се съобразя и с него и да предвидя възможните гафове, но е малко невъзможно като че ли. Последните 2 дати са през седмицата, а той може да ме навести само през събота и неделя, когато почива. В крайна сметка съвсем се оплетох  ;D. Втората ни възможност през март е на 31-ви, когато Луната е в Рак.
П.П. Преди малко си четох любовния хороскоп за годината- "Уран те съветва да планираш изненадваща среща през март – завършва с главозамайващ секс."  ;D ;D ;D

http://www.cosmopolitan.bg/godishen-horoskop-za-2012-a/vezni-4694.html
Искам истинска, взаимна и споделена любов. Без тайни, без лъжи, без игра на гоненица. Лоялни и предани отношения. С много фантазия, въображение и хумор.
https://www.facebook.com/RadostArt - ръчно изработени декоративни къщи :)

*

Papy

• 4343
« Отговор #1770 -: Февруари 22, 2012, 07:46:25 pm »
Ами говорих за неаспектирани синастрично-и са важни-меркурий, сатурн...
После какво става, ако примерно в радикса плутон ранява слънцето, а в синастрията плутон получи 2-3 секстила-засилването дали ще ощети съотв партньор, или ще го направи по-малко зловреден

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1771 -: Февруари 22, 2012, 07:52:36 pm »
После какво става, ако примерно в радикса плутон ранява слънцето, а в синастрията плутон получи 2-3 секстила-засилването дали ще ощети съотв партньор, или ще го направи по-малко зловреден

На мен така теоретично и в абстракция ми е трудно да говоря, без реални примери и карти.
Но ако приемем, че в картата на единия партньор Слънцето има напрегнат аспект с Плутон, според мен по-добрият вариант е партньорските планети да "захранват" чрез тригон или секстил Слънцето (да му придават "самочувствие"), а не Плутона.

Същото важи и за ранените Луни и от личен опит мога да го потвърдя. Къде по-приятно е някоя партньорска планета в Телец, Риби или Скорпион да ми "храни" Луната, отколкото някоя кардинална (Везни или Козирог) да ми "флиртува" с Плутона.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #1772 -: Февруари 22, 2012, 08:11:22 pm »
сега ровя по някакви форуми- и май бизнес синастрията си е съвсем друга бира
виж какво намерих- давам го частично, че не ми се превежда дума по дума:
благоприятни аспекти между:
сатурн (задължения, кариера), Венера (физически и лични пари),
слънце,юпитер и уран в аспекти с плутон, хирон
аспект Хирон- Плутон - отличен за бизнес - дава сила и баланс
аспект Хирон-Юпитер - предприемчивост, може да се сложи начало на бизнеса

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1773 -: Февруари 22, 2012, 08:21:04 pm »
Бизнес астрологията ми е пълна мъгла, тъй че надали ще съм ти от полза.

Преди няколко години четох някакъв материал в един руски сайт, планетите се разделяха на даващи и отнемащи енергия. Сред отнемащите бяха Сатурн и Нептун.

Но Сатурн може да окаже и стабилизиращо влияние, ако аспектира хармонично някоя синастрична планета.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #1774 -: Февруари 22, 2012, 08:24:31 pm »
да да то си е отделен вид астрология направо - аз затова тука питам- някой ако знае нещо - да сподели най-общи насоки от опит

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #1775 -: Февруари 23, 2012, 11:25:52 am »
С кои планети бихте свързали следние символи:;

1. Някой, който иска обединение на всички религии по света. Аз свързвам това с Уран.

2. Извънземни, които изглеждат като хора, живеят сред хората и са в таен заговор срещу хората. Аз свързвам това с две планети - Нептун и Плутон.

3. Дете, което тича само в града, а е тъмна нощ и не среща никого по пътя си, освен може би кучета. Има едновременно страх и желание да стигне първи. Тук като че ли е Плутон.

Вие с кои планети ги свързвате?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1776 -: Февруари 23, 2012, 11:35:55 am »
1. Някой, който иска обединение на всички религии по света. Аз свързвам това с Уран.

Уран е атеист, той не признава никаква религия и никакви верски институции.
Нептун управлява сливането и заличаването на граници и рамки.
Но ако в наталната карта има показатели за фанатизъм, Уран може да даде и тенденция към екстремизъм.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #1777 -: Февруари 23, 2012, 12:00:21 pm »
По 2 трябва и меркурий-за да се приспособят по хитър начин

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #1778 -: Февруари 23, 2012, 12:06:25 pm »

Уран е атеист, той не признава никаква религия и никакви верски институции.
Нептун управлява сливането и заличаването на граници и рамки.
Но ако в наталната карта има показатели за фанатизъм, Уран може да даде и тенденция към екстремизъм.

Може и да си права. Става въпрос за някой, който взема две дървени пръчки и прави от тях кръст и заявява, че трябва да има обединение на всички религии по света. Кръста е за християнството, което е по Нептун и Юпитер. Чудя се дали някой със силен Юпитер би искал обединение на всички религии по света?

Опитвам се да тълкувам сънища чрез астрологията.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #1779 -: Февруари 23, 2012, 01:10:30 pm »

Нептун и Юпитер...Единия слива , другия разщирява хоризонтите.
2. Извънземни, които изглеждат като хора, живеят сред хората и са в таен заговор срещу хората. Аз свързвам това с две планети - Нептун и Плутон.

Уран и Плутон...
3. Дете, което тича само в града, а е тъмна нощ и не среща никого по пътя си, освен може би кучета. Има едновременно страх и желание да стигне първи. Тук като че ли е Плутон.

Вие с кои планети ги свързвате?

Меркурий и Плутон...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците