Здравей Гост

НОВОБРАНЦИ

• 2121 Отговора
  • 330367 Прегледи
*

Asol

• 4140
Re:НОВОБРАНЦИ
« Отговор #40 -: Юни 26, 2009, 07:58:00 pm »
Да, с водата трябва доста внимателно, че да няма удавени после  ;D Хем си и с доста засилен акцент на Дева. Не би трябвало да ти е проблем "стъпването".

« Отговор #41 -: Юни 26, 2009, 08:26:38 pm »
Понеже картата ми е подобна на тази на asla пращам и моята.Само луните и асцендетите са ралични,което не е малко.Някой ако има желание нека да изкаже мнение и по нея.

C:\Documents and Settings\Илиана\Desktop\Free Chart - Astrodienst.htm
Май сме родени в близки дни ,а най-вероятно имаме доста раличен житейски път и съдба,ей колко е уникална тая астрология!

« Отговор #42 -: Юни 26, 2009, 08:34:52 pm »
Това ми от Меркурий квадрат с Уран :).Дата е 24 август 1979 гр.Благоевград 22:00.Може ли някой да ми каже как да я кача таи карта от astro.com

*

Asol

• 4140
« Отговор #43 -: Юни 26, 2009, 08:39:57 pm »
За да може някой да разгледа картата, то тя трябва да е качена онлайн на сайт т.е на сайт като http://imageshack.us/
като файл от типа jpg или gif.  Като астро.ком ти изчисли картата и ти се покаже картинката с десен клавиш избираш да запишеш картинката. След това я качваш на imageshack. Това което е даваш е пътя в твоя компютър, където си запазила интернет страницата  с графиката на картата си.

« Отговор #44 -: Юни 26, 2009, 08:52:34 pm »

aslo,благодаря ти за отзивчивостта.
Надявам се този път да съм успяла.
http://img37.imageshack.us/img37/7387/astrow2gw38ilianaivanov.gif
А дали имаме доста общи неща с теб?Ти как мислиш ,като по напред с материята на астрологията,би ли изразила някакво мнение.

*

missKapriz

« Отговор #45 -: Юни 26, 2009, 10:03:44 pm »

А дали имаме доста общи неща с теб?Ти как мислиш ,като по напред с материята на астрологията,би ли изразила някакво мнение.
Роден лидер,оптимист,самоуверена,но дълбоко се страхуваш от това да си недооценена и пренебрегната,често чувство на безпокойство.Творческа личност,добър организатор,
силен характер,много дейна,но първо действаш,после мислиш,импулсивна,поемаш рискове,като загубите не те обезсърчават,лесно се адаптираш към промените,предпочиташ сама да си вършиш работата
романтична,леко драматизираш,ораторски способности,суета,лесно се привързваш,когато харесваш някого си щедра на жестове или подаръци,склонност към разкош ,забавна и популярна
обичаш да определяш правилата във връзките си,държиш на своето,капризна,не особено сексуална,морална,
има ли нещо вярно ;)

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #46 -: Юни 26, 2009, 10:27:44 pm »

Роден лидер,оптимист,самоуверена,но дълбоко се страхуваш от това да си недооценена и пренебрегната,често чувство на безпокойство.Творческа личност,добър организатор,
силен характер,много дейна,но първо действаш,после мислиш,импулсивна,поемаш рискове,като загубите не те обезсърчават,лесно се адаптираш към промените,предпочиташ сама да си вършиш работата
романтична,леко драматизираш,ораторски способности,суета,лесно се привързваш,когато харесваш някого си щедра на жестове или подаръци,склонност към разкош ,забавна и популярна
обичаш да определяш правилата във връзките си,държиш на своето,капризна,не особено сексуална,морална,
има ли нещо вярно ;)

Хайде сега , можеш ли да се обосновеш със съответните позиции на
Планетите - как направи тази характеристика  8)
Естествени минерали и амулети

*

Lillie

• 30532
« Отговор #47 -: Юни 26, 2009, 10:52:35 pm »
За "не особено сексуална" не мога да се съглася.
Следва да се обърне внимание, че Венера е много близо до Слънцето, мисля че влиза в орбисата на "казими".
Забелязах, че често се подценява сексуалността на Венера в падение. Но на практика в повечето случаи някоя от специфичните й позиции - в Овен и Скорпион, където е в заточение, и в Дева, където е в падение, може да даде и засилен сексуален апетит. Особено, ако имаме изгорена Венера.
Разбира се, следва да се обърне внимание също така на позицията на Марс и Луната.
Луна, разположена заедно със Сатурн в Дева, може и да даде някои задръжки, но всичко зависи от цялата карта.
А в случая Марс се намира във воден знак, в долна кулминация, т.е. в точен съвпад с Имум Цели; Плутон също е ъглов, в съвпад с Десцендента. Мисля, че родената несъзнателно е привлечена от партньори, излъчващи сексуален магнетизъм, но по-дискретен, не така показен, т.е. не са от типа "мачо".  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #48 -: Юни 26, 2009, 11:24:39 pm »
 по "ненаситни" пък и дейни от падналите и заточени венери няма ;D за тях нищо не е достатъчно в един или друг смисъл: притежанието, пипането, жестовете, доказването ит.н. наприличват ми на на венера квадрат плутон
"другите" венери са тщеславни, самодоволни, съзерцателни, "нахранени"  и нямат нуждата да търсят "себе си" собственото им присътвие и изразяване им стига

гореописаното съвсем не изключва други позитивни или негативни страни на положенията на венера, но ме провокира да "изтъкна" някои крайности :-[
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #49 -: Юни 27, 2009, 12:06:06 am »
по "ненаситни" пък и дейни от падналите и заточени венери няма ;D за тях нищо не е достатъчно в един или друг смисъл...

Да, това са гладните Венери в Зодиака.  :-[
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

aiia

« Отговор #50 -: Юни 27, 2009, 12:35:28 am »
Не съм много съгласна, ама карай :-)))
Нито съм гладна, нито ненаситна. Напротив, мен са ме обсебвали много, а аз съм била встрани.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #51 -: Юни 27, 2009, 01:34:30 am »
Не става въпрос за класически случай на обсебване.
Метафорично се изразихме.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Uran

• 6041
« Отговор #52 -: Юни 27, 2009, 09:27:14 am »
За "не особено сексуална" не мога да се съглася.
Следва да се обърне внимание, че Венера е много близо до Слънцето, мисля че влиза в орбисата на "казими".
Забелязах, че често се подценява сексуалността на Венера в падение. Но на практика в повечето случаи някоя от специфичните й позиции - в Овен и Скорпион, където е в заточение, и в Дева, където е в падение, може да даде и засилен сексуален апетит. Особено, ако имаме изгорена Венера.

Моята Венера е в овен. Небеше много страстна преди тр.Плутон да мине през нат. Марс.
За каква страст говоря :) :), студена и безразлична си беше, ноооо Плутон добре си свърши работата. ;)

*

Nebesna

« Отговор #53 -: Юни 27, 2009, 01:02:03 pm »

liamfieta,

С господар на Асцендента в 4-ти дом, вероятно си домошар. Всички планети са позиционирани в западната полусфера, което те определя като „зависима от другите” и не толкова разчитаща единствено на себе си. В същото време може да не си много способна на компромиси във взаимоотношенията, тъй като в тази  карта не виждам нито една опозиция. Опозициите ни учат на компромиси.

И понеже тук се заговори за сексуалност – Марс в квадрат с Плутон е един аспект, нагнетяващ сексуалността, още повече, че има връзка с асцендента (физическия ти образ и лицето, което показваш пред света),  от една страна Марс е вледетел на асцендента, а от друга страна Плутон е в съвпад с куспидата на 7-ми дом (опозиция с Асцендента). Сексуалното излъчване се засилва и поради факта, че Марс и Плутон са  съуправители на 8-ми дом. Квадратът на Марс с Плутон понякога дава безпардонност и манипулации, чрез секс или борба за надмощие, нетактични или неподходящи по време и място, действия. Може да привличаш властни партньори. Съществува опасност от насилие над твоята личност, особено при тайни и скрити обстоятелства.  За да избегнеш това, старай се всичките ти връзки да бъдат явни и открити пред лицето на обществото. Секстилът на Марс със Сатурн ще ти поставя известни задръжки и ще те предпазва от сексуални излишества (в положителния смисъл, понеже секстилите са позитивни аспекти) но един секстил е по-слаб от една квадратура. Спрях се по-подробно на тази квадратура, тъй като тя ще действа най-силно в твоя хороскоп, поради това, че се намира в съвпад с чувствителни оси (Марс - ИЦ, Плутон - Десц.) и попада в т.нар. „Гокленова зона”. Но стелиумите в една карта са най-силни и всички останали аспекти им отстъпват по сила.

Уран в 7-ми дом дава нестабилни пратньорства и брак. Добрата новина тук е, че е далеч от куспидата. Поради квадратурата му с Меркурий и Юпитер в 5-ти дом, вероятно ще е налице затруднена и хаотична комуникация с последващо неразрибиране „кой какво е искал да каже”.  Този аспект те прави импулсивна във вербалната комуникация, дава  проблеми със закона, с уреждането на документи и далечни пътувания, с придобиването на образование (Юпитер и Меркурий управляват 9-ти и 3-ти дом, съответно). В комуникацията ти можеш да избегнеш това, ако действаш прецизно, вместо да се обясняваш (Уран хвърля тригон към Марс – действие). Освен това, няма да ти навреди, ако вложиш в действията си известна оригиналност, тъй като няма опасност те  да бъдат възприети като прекалено ексцентрични (заради бисекстила на Сатурн с Марс в 4-ти и Уран в 7-ми дом). Късметът ти е в оригиналните постъпки. Марс в тригон в Уран дава инженерни наклонности, техничарски умения и късмет с прогресивните техники и технологии.

При теб всичко е ориентирано към „служене” и вероятно в работата и в кариерата ще заемаш подчинено положение и няма да се стремиш към власт. Ти си перфектния изпълнител – прилежен перфекционист от който има нужда всеки началник : Луната е в съвпад със Сатурн в Дева в 6-ти дом; Луната управлява господаря на Асцендента, а Сатурн – МЦ;  Северният лунен възел е също в 6-ти дом. Имаш склонност да се жертваш в работата си – Луна/Сатурн (в 6-ти дом) в квадрат с Нептун (владетел на 12-ти дом); усилията ти може да бъдат за сметка на личното ти време и нуждата от уединение. Ще се чувстваш щастлива, ако се занимаваш с някаква творческа дейност, изискваща добър вкус и красота: Венера – съуправител на 6-ти дом е в съвпад със Слънцето (съвпадът е в 5-ти дом).   

Лъв на върха на 5-ти дом не дава голяма плодовитост, но с Венера и Юпитер тук определено има голяма любов към децата. Слънце е на трон  в 5-ти дом. Венера – господарка на 7-ми и 2-ри дом е в съвпад със Слънцето в 5-ти. Тази позиция изключва незаконно родени деца . Стелиумът в 5-ти дом дава склонност към приключения и удоволствия и поставя акцент върху романтичните взаимоотношения, вместо на брака. Венера и Юпитер тук показват, че тук можеш да очакват щастието и късмета. Ще се гордееш със своите деца.

« Отговор #54 -: Юни 27, 2009, 09:39:27 pm »
благодаря на всички които се включиха в интерпретацията на картата ми.

има ли нещо вярно
Почти всичко е вярно с изключение на последното-"не особено сексуална и морална",имам си моя изградена ценостна система която не съм сигурна че е в общоприетия морал и норми.По скоро партньорствата ми са по нестандартни-примерно без браки и подпис

С господар на Асцендента в 4-ти дом, вероятно си домошар. Всички планети са позиционирани в западната полусфера, което те определя като „зависима от другите” и не толкова разчитаща единствено на себе си. В същото време може да не си много способна на компромиси във взаимоотношенията, тъй като в тази  карта не виждам нито една опозиция. Опозициите ни учат на компромиси.
Да обичам да се осамотявам,в моя дом ,но също толкова обичам да се забавлявам-просто всичко е от моментното ми състояние.За уран в 7 дом-по скоро го тълкувам като нестандартни връки както написах,примерно съжителство без подпис,а със сигурност съм способна на дълготрайни връзки което може би ми идва от Сатурн съвпад Луна.Имам дългогтодишна връзка,но приятелат ми постоянно пътува в чужбина -работи там,нямаме брак и т.н.
А това а Марс квадрат с Плутон наистина ме плаши,дано да мога да го избегна,че и аз като погледна едни транзитчета след някоя година се плаша.
А възможно ли е тази квадратура да се активира от партньор чиито марс е в съвпад с моя,т.е. активира моята квадратура,а пък и той по натал има такава квадратура.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #55 -: Юни 28, 2009, 09:45:08 am »
Може ли да ми помогнете как да си видя аспектите в наталната карта.В astro.com-а виждам някакви положения-цветовете са ми ясни,но като задам наталните и транзитните не мога да разбера кои от тях кои са,а от таблиците нищо не мога разбера.Има и някакво малко квадратче...Снощи за пръв път ми казаха,че съм имала и опозиция,което за мен означава,че доста от аспектите си не ги зная... :-[

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #56 -: Юни 28, 2009, 12:42:57 pm »
А бихте ли ми казали дали Слънце в първи дом е силно и влияе на характера повече от всичко останало? Аз имам слънце в първи дом и Луна в 12 - има ли противоречие или двете се допълват?

Даммм...Слънцето в 1-дом силно влияе на характера, има противоречие и няма да могат Слънцето и Луната да се проявяват едновременно, защото Слънцето в 1-дом има нужда да е на  светло, на показ, да го забелязват и да му обръщат внимание, докато Луната в 12-дом предпочита да остава сама и се зарежда енергийно, когато е в изолация, предпочита да остане
в сянка - не знам дали ме разбра  ::)

Така, че ще трябва да се научиш да реагираш поотделно на нуждите
на Луната и на Слънцето.
Естествени минерали и амулети

« Отговор #57 -: Юни 28, 2009, 01:14:06 pm »
Ами разбрах те, защото просто съм го изпитвала много пъти :) Не знам дали на това се дължи факта, че обичам да съм сама, но имам нужда да се виждам с хора. Дори когато съм в депресия и не ми е добре, са ми казвали, че има живец в мен, че съм много жизнена.
Но това, че не мога да ги изразявам едновременно, означава ли, че другите хора придобиват грешна представа за мен като за непукист, а аз съм много чувствителна всъщност? Може ли именно на това да се дължи фактът, че доста от познатите ми въобще не си дават сметка колко могат да ме наранят с техните действия?
Ще си позволя да цопна един коментар и аз, поради факта, че имам близък сблъсък със Слънце в 1 дом и Луна в 12-ти. (В твоя случай май е и по-объркано: Слънце във Везни в 1 овнешки дом и Луна в Дева в 12-ти рибешки дом  ??? ) Този въпросният човек оставя впечатлението на практичен по земному(асц Дева), но въпреки това има ексцентрична нотка в облеклото и държанието. Появява се и на моменти лек егоизъм и раздираща амбиция. Екстроверт, с по-силно телосложение от другите с акцентирана Дева. Луна в Дева в 12 дом - притеснителен, вманиачен до крайност в детайлите, но всичко това умело прикривано. Засяга се дълбоко от всякакви дребни неща, анализира и си вади понякога доста крайни и неверни изводи. Въпреки това - добра интуиция и интерес към религия и окултното. Проявява грижа за хората, но като цяло като че ли егоизмът на Слънцето има последната дума. Нещо вярно до тук? (като един начинаещ и аз да се впиша в темата за новобранците)

*

Mari

• *
  • 494
« Отговор #58 -: Юни 28, 2009, 02:32:40 pm »
Може ли да ми помогнете как да си видя аспектите в наталната карта.В astro.com-а виждам някакви положения-цветовете са ми ясни,но като задам наталните и транзитните не мога да разбера кои от тях кои са,а от таблиците нищо не мога разбера.Има и някакво малко квадратче...Снощи за пръв път ми казаха,че съм имала и опозиция,което за мен означава,че доста от аспектите си не ги зная... :-[
Миа21 , като направиш натална карта+транзити в астро кома , в горния ляв край на картата има текст "View  the additional tables" PDF файл. Отваряш го. В този файл на първата страница ти са  позиции на планетите,  аспектите  и домовете в наталната карта.
 На втора страница са транзитите, аспектите между транзитните планети, а най-отдолу са дадени аспектите между наталните и транзитните планети, съответно с t  транзитни и n за натални.

*

missKapriz

« Отговор #59 -: Юни 29, 2009, 07:32:19 am »
В картата от астро.ком има една малка табличка-по вертикала са буквите F ,A,W,U, a по хоризонтала C, F, M и в нея знаците на планетите.Какво показва таблицата?И ако някой има снимки на примерни звездни схеми-локомотив,купа и т.н. моля да ги сподели :)