Здравей Гост

НОВОБРАНЦИ

• 2121 Отговора
  • 330406 Прегледи
*

Mia21

• 2502
Re:НОВОБРАНЦИ
« Отговор #80 -: Юни 30, 2009, 08:27:04 am »
Вярно ли е това,че човек като мен с Луна в 9-ти,би трябвало да се чувства добре в чужбина?На мен никога не ми се е ходило там,освен за два-три дни и то не с голям ентусиазъм.
Да не би с това,че съм родена извън България да съм го изразила това и положение.В едно предаване беше станало дума. ::)

*

missKapriz

« Отговор #81 -: Юни 30, 2009, 08:33:14 am »
Даааа,никога не съм доволна-но не само да мрънкам или капризнича-аз НАИСТИНА не съм доволна...направо си е кошмарно това...Как се отработва този аспект-това е най-трудното ми състояние-раздвоението  :-[ И още един въпрос-какво е наранена или изгорена планета

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #82 -: Юни 30, 2009, 08:38:45 am »
За мен най-големите ми препъни камъни в натала са ми квадратурата Венера/Близнаци, 2 дом//Сатурн/Дева, 5 дом/  и Квадратурата на Уран/7 дом/ с Марс, и Юпитер/5 дом/.Преди да започна да се интересувам от астрология се опитвах да разбера, защо толкова трудно се доверявам, резервирана съм с партньрите, все съм неудовлетворена.Чувствам,че нещо ми пречи  все ми се вижда,че при другте хора нещата са по-добри.Много съм импулсивна, реша ли нещо не ми дава мира, докато не стане, а после обикновено излиза ,че е грешка, и си плащам много солено.... :(Много ми пречи в отношенията .

Как се отработват тези аспекти?Има ли някой от вас да се е справил?

*

Mia21

• 2502
« Отговор #83 -: Юни 30, 2009, 08:40:29 am »
Даааа,никога не съм доволна-но не само да мрънкам или капризнича-аз НАИСТИНА не съм доволна...направо си е кошмарно това...Как се отработва този аспект-това е най-трудното ми състояние-раздвоението  :-[ И още един въпрос-какво е наранена или изгорена планета

За мен това си е ясно и си го изживявам вътрешно.Не го демонстрирам,за да не си патят другите в обкръжението ми-никой не ми е виновен,за моето раздвоение.
Само се присещам,когато ми се налага да взимам сериозни решения. ;)
« Последна редакция: Юли 02, 2009, 12:06:24 am от Мia21 »

*

Mia21

• 2502
« Отговор #84 -: Юни 30, 2009, 08:49:21 am »
С тази квадратура Марс-Уран,лично аз трудно се справям.Много пъти тук сме я коментирали.
Тя е какво да ти кажа-по-добре е да броим до десет преди да направим нещо.Като си навиря рогите става страшно,но се радвам,че въпреки това хората ми прощават и си ме обичат.Не зная само докога. :-[
Един мой приятел скоро ми каза:На моменти заради нещо,което ти сама си си въобразила режеш хора,които много пъти са ти помагали и държат на теб.
Срааам... :D

« Отговор #85 -: Юни 30, 2009, 09:47:16 am »
    :) Исках да кажа, че с Луна в ІХ дом и във Водолей, наистина където и да съм била, не съм се чувствала на чуждо място, не съм имала някакви бариери при общуването си с хората. Поради тази причина се определям като космополит.

« Отговор #86 -: Юни 30, 2009, 10:04:10 am »
Партньорът се описва от тази планета, към която първо прави аспект Слънцето или Луната след раждането. Аспектите,които вече са минали не се отчитат-как се разбира коя е първата планета в аспект със Сл ънцето или Луната,и кои са отминали

Ами настроих си зетката да показва само сходящите аспекти и си направих двойна карта с моите рождени данни, като с часовника си променям времето. Гадното е че аспектите на Слънцето най-точните - хубавите са с Астероидите-Богини, а с планетите, не са хубави - абсолютно точен полуквадрат на Слънце с Венера, макар че Слънцето е Козирог, а Венерата - Скорпи, точен сентагон на Слънцето и Плутон в Дева. От което разбирам, че любовта в живота ми ще е куцащата тема и ще има трансформиращ ефект върху личността ми, а най-вече върху духа ми.

*

Nebesna

« Отговор #87 -: Юни 30, 2009, 04:54:39 pm »

За планета, която е в съвпад със Слънцето се казва, че тя се намира "в сърцето на Слънцето".
"Изгорена" е планета, която се намира до 5 градуса от Слънцето.
Когато планетата е от 5 до 10 градуса се казва, че тя е "в лъчите на Слънцето".
За Луната се приемат и по-големи орбиси. Въобще въпросът с орбисите в тези случаи е много спорен.
Когато планетата е изгорена, се смята, че тя не може да изрази свободно своя принцип, а Слънчевия принцип надделява и качествата, на които е носител съответната планета придобиват голяма доза субективност и егоцентризъм. (с Меркурий - субективно мислене, с Луна - идентифициране с несъзнателното его). Но интерпретациите усложняват, тъй като някои автори отдават значение и на това дали планетата изгрява преди Слънцето или го следва.

"Ранена" планета, според класическата астрология е планета, която сключва неблагоприятен аспект с малефик (зловредна планета). За малефици се считат основно Марс и Сатурн и другите тежки планети. Можеш да срещнеш интерпретации, че всяка планета, която сключва неблагоприятен аспект с друга планета се определя като "ранена", т.е. планетите в този случай се раняват взаимно. Обосновката в този случай почива на твърдението, че две благотворни планети (бенефици), когато са в негативен аспект помежду си също се раняват, т.е. те не могат да изразяват енергиите си ефективно, тъй като не си сътрудничат, а взаимно си пречат. (например: Венера в квадрат с Юпитер). За мен формулировката няма особено значение и споровете стават безпредметни, когато се обръща внимание на самото въздействие на аспектите, а не толкова на отделните понятия.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #88 -: Юли 01, 2009, 05:08:39 pm »
В лъчите на Слънцето е, също така има значение дали е източен или западен.
В Античната астрология има концепция за хелиакални изгреви, където се отдава голямо значение на това дали дадена планета се вижда или не. Но това може да се види със специален астрософт. Възприетите в модерната астрология концепции за орбисите в случая не важат, т.к. се разглеждат върху плоска, двуизмерна карта, а не реално както са в небето в момента на раждане.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #89 -: Юли 01, 2009, 05:46:54 pm »
Можеш да прочетеш тази статийка тук:
http://www.starlitpath.com/articles/combust!.html, ако разбираш английски.
Мисля, че и някъде из архивите на форума има тема, посветена на феномена "изгаряне", "казими" и "в лъчите на Слънцето".

Цитат
Cazimi (also spelled Casimi, and sometimes called Zaminium) is a technical Arabic word meaning "heart of the Sun" or "in the heart of the Sun." It is an astrological term meaning a planet that is in exact conjunction with or very near the precise center of the solar disc. A planet that forms a conjunction with the Sun within 17' (arc minutes) of partile (exactitude) is said to be Cazimi, literally engulfed and fortified by Sol and, as it also may be interpreted, "in the heart of the Sun." According to a psychological approach to astrology the Sun, representing the Ego, engulfs the energies of the planet in Cazimi and is said to imbue it with the intensely positive and life-giving energy and power of the Sun.

In traditional astrology, any planet is combust the sun when it is within 10 degrees of the sun either approaching or departing. Being combust the sun, or "under the sun's beams" as William Lilly called it, weakens a planet's strength. As astrologer John Frawley has explained, the sun is extremely powerful and "outshines" anything close to it. Consider the sun like a great king. In the court of the great king, any person who enters the court, no matter how great his reputation or how incomparable her beauty, must be humble before the king. Thus, their greatness is diminished. But cazimi, being right in the heart of the sun, is like being allowed into the very throne room or private chambers of a great king. This is the fortunate position of being highly favored by the sun, like a king who brings only a select few into his private chambers and bestows wealth and privilege upon them and listens to their deepest concerns with a mindset to help them.

British astrologer Deborah Houlding calls Cazimi "a state of solar-empowered brilliance, where the two planets are fused to act as one."

Even though Cazimi has traditionally been thought to strengthen the planet's influence as much as being combust the Sun weakens a planet, some modern astrologers disagree with the traditional method of calculating planetary strength and weakness in a chart. Their view of cazimi, as in all conjunctions, is that the positive or negative outcome of the influence will vary according to the nature of the planet(s) involved. So for a modern astrologer, Mars either cazimi or combust the sun is strengthened because Mars is considered fiery and hot, and thus benefits from meeting the fiery heat of the sun. But cold and dry Saturn would weaken when either combust or cazimi, because the nature of the sun is damaging to Saturn. Modern astrologers usually make no distinction between a planet being combust the sun or cazimi.

See also: Combust

http://en.wikipedia.org/wiki/Cazimi_(astrological_aspect)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #90 -: Юли 01, 2009, 05:57:00 pm »
Аз имам Sun    Conjunction    Mercury    6°48 - това означава ли, че меркурий е изгорен? Или е в лъчите на слънцето?

Забелязвам, че има противоречие що се отнася до орбисата на изгаряне.
В античната астрология се допускат по-широки орбиси, които за съвпад на планета със Слънцето стигат до 8-8.5* еклиптична дължина.
В модерната астрология се приема, че планета на разстояние до 17' от Слънцето е "казими" ("в сърцето на Слънцето"), до 3* е "изгорена", а оттам нататък в границите на същия знак се води "в лъчите на Слънцето".
Има разлика дали аспектът се отчита по деклинация, т.е. спрямо небесния екватор, или в проекция върху еклиптиката.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #91 -: Юли 01, 2009, 05:58:19 pm »
А какво означава, че е в лъчите на Слънцето? Какви характеристики му придава това? А как да разбера дали е източен или западен?

В "лъчите на Слънцето" означава, че планетата е в по-широка орбиса (по-далеч от Слънцето) и слънчевия принцип не и влияе толкова силно.

Има лесен начин да разбереш кои планети са разположени източно или западно от Слънцето. Просто построяваш хороскопа, поставяйки Слънцето в първи дом. Има такива опции в астрологичните програми (в т.ч. в астро.ком). Тогава всички планети, които са над хоризонта са разположени източно, спрямо Слънцето, а тези под хоризонта са западно, спрямо Слънцето.

*

Nebesna

« Отговор #92 -: Юли 01, 2009, 06:55:11 pm »
Ами на мен Слънцето си ми е в първи дом.

Тъкмо няма да ти се налага да въртиш колелото. ;D ;D ;D

*

*Lina*

• *
  • 456
« Отговор #93 -: Юли 01, 2009, 08:49:35 pm »
Аз съм новобронец също ,но да си кажа по този въпрос какво мисля .Тези минути не са никак малко ,а и факта ,че сте на различно място,различен пол,в различна среда ,различни имена имат голямо значение.Дори близнаците са с различен характер.Например сина ми е роден около 20-30 мин след едно момиченце,имената им са едно и също в мъжки и женски вариант,но тя е срамежлива и кротка,а той е като шило в тораба най-общо казано.

*

missKapriz

« Отговор #94 -: Юли 01, 2009, 09:05:03 pm »
Някои иска ли да си даде рожденните данни за да се опитам да направя хороскоп,да видя какво съм научила дотук.Ако прояви интерес и аз ще дам моите да видим той/тя какво е научил  :P

*

Helo

« Отговор #95 -: Юли 01, 2009, 09:08:59 pm »
Някои иска ли да си даде рожденните данни за да се опитам да направя хороскоп,да видя какво съм научила дотук.Ако прояви интерес и аз ще дам моите да видим той/тя какво е научил  :P

Звучи интересно. Ако искаш може да се заемеш с мен, а аз ще ти кажа после кое си познала и кое не. Но аз ще мога да се заема с твоя хороскоп не по-рано от неделя - от неделя нататък ще имам свободно време.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #96 -: Юли 01, 2009, 09:19:09 pm »
Някои иска ли да си даде рожденните данни за да се опитам да направя хороскоп,да видя какво съм научила дотук.

Моля, заповядай.  ::)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

missKapriz

« Отговор #97 -: Юли 01, 2009, 09:23:55 pm »
Мерси на най-смелите-Lille i Helo!Ами да започваме тогава :)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #98 -: Юли 01, 2009, 09:28:39 pm »
Надявам се картата горе да не се окаже въпрос с повишена трудност.  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

missKapriz

« Отговор #99 -: Юли 01, 2009, 09:31:28 pm »
Ами май точно това ще се окиаже :-X Aз не мога сама да определя аспектите :-\нито АС,нищо...Разчитам само на програмите-това много лошо ли е?И хич не мога да зацепя с картата ти,Lillie-дай жокер,pls