Даааа,никога не съм доволна-но не само да мрънкам или капризнича-аз НАИСТИНА не съм доволна...направо си е кошмарно това...Как се отработва този аспект-това е най-трудното ми състояние-раздвоението
И още един въпрос-какво е наранена или изгорена планета
За планета, която е в съвпад със Слънцето се казва, че тя се намира "в сърцето на Слънцето".
"Изгорена" е планета, която се намира до 5 градуса от Слънцето.
Когато планетата е от 5 до 10 градуса се казва, че тя е "в лъчите на Слънцето".
За Луната се приемат и по-големи орбиси. Въобще въпросът с орбисите в тези случаи е много спорен.
Когато планетата е изгорена, се смята, че тя не може да изрази свободно своя принцип, а Слънчевия принцип надделява и качествата, на които е носител съответната планета придобиват голяма доза субективност и егоцентризъм. (с Меркурий - субективно мислене, с Луна - идентифициране с несъзнателното его). Но интерпретациите усложняват, тъй като някои автори отдават значение и на това дали планетата изгрява преди Слънцето или го следва.
"Ранена" планета, според класическата астрология е планета, която сключва неблагоприятен аспект с малефик (зловредна планета). За малефици се считат основно Марс и Сатурн и другите тежки планети. Можеш да срещнеш интерпретации, че всяка планета, която сключва неблагоприятен аспект с друга планета се определя като "ранена", т.е. планетите в този случай се раняват взаимно. Обосновката в този случай почива на твърдението, че две благотворни планети (бенефици), когато са в негативен аспект помежду си също се раняват, т.е. те не могат да изразяват енергиите си ефективно, тъй като не си сътрудничат, а взаимно си пречат. (например: Венера в квадрат с Юпитер). За мен формулировката няма особено значение и споровете стават безпредметни, когато се обръща внимание на самото въздействие на аспектите, а не толкова на отделните понятия.