Здравей Гост

НОВОБРАНЦИ

• 2121 Отговора
  • 330099 Прегледи
*

*Lina*

• *
  • 456
Re:НОВОБРАНЦИ
« Отговор #160 -: Юли 02, 2009, 11:16:14 am »
Имам ги първите 2 ,но аз се затруднявам с  първата,рано ми е още за транзити . Втората е интересна ,също и още една Кармична астрология  на Дороте Кохлин дьо Бизмон ,която повече харесвам.

На Лиз Грийн нямам нищо,но ще потърся.Може би трябва даси взема книги за всяка планета по отделно ,да ги опозная персонално един вид  ;)

Знаеш ли ,Зъболекар понякога си мисля ,че просто не е дошло времето или ,че нямам потенциал за повече.Не мога да хвана есенцията все още .  

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #161 -: Юли 02, 2009, 12:31:26 pm »
Ми кой ще ми метне на Лили данните на бележка, щото ги нямам, и всичко ще си кажа.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #162 -: Юли 02, 2009, 12:43:02 pm »
Темата е за новобранците, Кайли, а теб не те смятам за такъв. Не разбрах, интерпретационните текстове от Зета ли смяташ да ползваш или да се пробваш сама?  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #163 -: Юли 02, 2009, 12:56:21 pm »
   И аз се броя за новобранка, макар че през годините съм чела хаотично от тук от там, ама в главата нищо не е останало. Сега като има интернет и разни безплатни програми, съм благодарна.....
   Та въпроса ми е - какво отчитат хармониките, в смисъл не като тълкуване, а като положение на звездната карта. Нали радикса отразява - моментното състояние на космоса, когато се раждаме. И в индийската астрология ми е трудно да проумея доста неща, как така се променят положения на планети, след като картата запечатва точния момент на раждането и целия космос е един за нашата планета и нашата планета е една за целия космос.
А и какво отразява сидералния хороскоп - 1 знак назад /индийски хороскоп?/, а драконичния - 1 знак напред ?.
Някой, който е вникнал в същността на тези карти и хороскопи в кратце ако може, моля да поясни, благодаря  :D.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #164 -: Юли 02, 2009, 01:19:26 pm »
Хармоники се използват и в западната астрология, но не съм все още експериментирала с тях, все не ми остава време...
В индийската астрология те намират широко приложение и се наричат варги, т.е. производни карти. В основата им стои принципът на делене на Зодиака на определени градусови отрязъци, какъвто е принципът на дуодите в западната астрология.
Всяка варга отразява конкретна тема в живота на родения, някои от тях изискват много точен час на раждане, а също така могат да се използват и за ректификация.

Сидералният Зодиак отразява реалното положение на знаците, като за референтна точка се вземат някои от неподвижните звезди, отчита се наклонът на земната ос, наречен прецесия, който понастоящем (по Лахири) възлиза на около 23,5-24*. Това е отклонението между тропическия и сидералния Зодиак.

Докато Драконичният хороскоп се построява, като за отправна точка се вземат Лунните възли. Доколкото се сещам, СЛВ се приема символично за 0* Овен чрез поставянето му на АС и оттам нататък се пресмята  домификацията и планетните позиции. Някои го наричат "кармичен" хороскоп.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Helo

« Отговор #165 -: Юли 02, 2009, 01:32:00 pm »
Стрелец във втори,което според мен означава,че точно от чуждите езици и пътуванията може да си вади паричките. ;)

А същото важи ли за Луна в Стрелец във втори дом?

Всъщност, Луната е почти на границата между втори и трети. Обаче проблема е, че в cafeastrology  ми пише, че Луната ми е във втори дом и има обяснение какво е характерно за тази Луна, а в astro.com ми тълкуват Луната като попадаща в трети дом и пише:

Note: The Moon is technically near the end of house 2 and is therefore interpreted in house 3.

Сега аз за попадаща във втори или в трети дом да я боря, щом е на края на втори?

*

missKapriz

« Отговор #166 -: Юли 02, 2009, 01:42:03 pm »
Лина,няма да се отказваме!И аз на моменти се пищисвам и си викам ,че може кармично да не ми е дадено да чета хороскопи,но пък ми е мн забавно,а и за никъде не бързаме :)
И един въпрос към по-знаещите-означава ли съвпада между Фортуните в партньорския хороскоп,че партньорите са свързани "въпреки всички и въпреки всичко" и кои други аспекти трябва да се погледнат за дса се изясни този аспект

*

Helo

« Отговор #167 -: Юли 02, 2009, 01:43:32 pm »
Стрелец във втори,което според мен означава,че точно от чуждите езици и пътуванията може да си вади паричките. ;)

А същото важи ли за Луна в Стрелец във втори дом?

Всъщност, Луната е почти на границата между втори и трети. Обаче проблема е, че в cafeastrology  ми пише, че Луната ми е във втори дом и има обяснение какво е характерно за тази Луна, а в astro.com ми тълкуват Луната като попадаща в трети дом и пише:

Note: The Moon is technically near the end of house 2 and is therefore interpreted in house 3.

Сега аз за попадаща във втори или в трети дом да я боря, щом е на края на втори?

По този въпрос - ето картата, вие като попадаща във втори или в трети дом бихте тълкували Луната ми?

http://img229.imageshack.us/img229/2034/kartata.gif

На astro.com ли да вярвам или на cafeastrology?

*

crazy_666_999

« Отговор #168 -: Юли 02, 2009, 02:07:06 pm »
Някой може ла да каже нещо повече за съединението Марс-Венера?

*

Asol

• 4140
« Отговор #169 -: Юли 02, 2009, 02:21:37 pm »
За картата на Лили:

Да се пробвам и аз, макар че ще е малко пристрастно, защото съм повлияна от начина ти на коментиране и писане. Определено имаш доста добър стил на писане, добра обосновка и задълбочен поглед /типично за Плутон/. Пишеш доста съдържателно, систематизирано и на място без излишни неща. Можеш според мен да бъдеш отличен журналист и писател. Съвпадът Меркурий - Венера има уклон към професии от типа - художник, писател. Дева на куспидата на 10 ти дава прецизност и отговорност в нещата с които се занимаваш. Според мен нептунясалия Марс, който е диспозитор на стелиума, пък и асцендента в Скорпион, който е с втори управител Марс, те насочват към всичко което по някакъв начин е свързано с изкуство или поне имаш нагласата да гледаш през тази призма. Не обичаш грубостта и агресията -  деликатна си. Съвпадът на Венера с възела го интерпретирам в подобна насока или пък либофта може да играе ключова роля в твоето развитие.  :P  Изгряващият Уран може да е допринесъл за по-засиленият ти интерес към астрологията.  Уран ти управлява 3 дом - на комуникациите, така че си мисля че си на "ти" с новите технологии - имаш и аспект между Луната и Уран ...това може да е и актив в полза на астрологията.  Нептуна в Стрелец ... какво да кажа за него като е поколенчески аспект, вероятно има по-засилено влияние защото ти е по-близо до асцендента. Луната в Рак ти придава голяма емоционалност, вероятно ще бъдеш прекрасна майка и съпруга. Разположението й също дава по-задълбочен поглед на нещата или пък може да не си човек който си показва емоциите,но ми е трудно да я изтълкувам като връх на тау-квадрат. Има вероятност пари да дойдат и по линията на богат съпруг-банкер  :P  ;D ::)

*

freebird

• *
  • 278
  • Requiem
« Отговор #170 -: Юли 02, 2009, 02:25:06 pm »
Някой може ла да каже нещо повече за съединението Марс-Венера?

Тук има малко информация.
The Tea Party
Jeff Martin
"Колкото и силно да стискаш портокала, няма да получиш от него сливов сок. Не можеш да реагираш с омраза, ако в теб има само любов."

« Отговор #171 -: Юли 02, 2009, 03:59:17 pm »
Здравейте на всички!
Отдавна ви чета, и доста неща съм научила от вас. Но понеже съм твърде неука, а тук нивото на познание е твърде високо, не съм сметнала за необходимост да се регистрирам. Но ето, че днес го направих, тъй като много искам да ми дадете един съвет.
От години наред ме гложди един въпрос, на който не мога да намеря отговор и искам да го споделя с вас, за да ми помогнете да го разреша. Става въпрос за рождената ми дата. Стандартно, аз съм родена на 01.01.1971. Така съм записана. Но в същност съм родена на 31.12.1970 г вечерта, някъде м/у 20 - 23.30 часа ( майка ми е била в тежко състояние и си няма идея в колко точно ме е родила, но със сигурност е било преди 01.01). Лекарите предложили на майка ми да ме запишат в Новата година- на 01.01.1971г. От тук нататък идва моята двойнственост и невъзможност да преценя коя всъщност да приема за моя истинска рожена дата. Аз до 12 годишна съм си знаела фалшивата дата, тръгнала съм с други набори на у-ще, от което произтича, че съм срещнала с хора, които  не бих срешнала , ако примерно бях записана на училище една година по-рано с истинските ми набор. С други думи - по-склонна съм да приема, че развитието на живота ми  е по подвалстен на фалшивото 01.01.1971 отколкото на истинското. Ако примерно се касаеше за разлика само в един ден- например родена на 21.01 а записана на 22.02, тогава може би разликите не биха били толкова големи. В моя случай има голяма разлика- в месец, в число, в година. Когато си правя хороскоп, си го правя за двете ми рожденни дати, а те са толкова различни...За нумерологичен хороскоп и дума не може да става... Или като си правя, го правя и за двете си години на раждане и после си блъскам главата, кое всъщност е истинското ми...Бях чела в книгите на Линда Гудман, че някои хора променят буква в името си, или си създават псевдоними, артистични имена, само и само номерологично името им да трепти в най-добрия за тях начин. Но това важи ли за рождените дати? Може ли човек , ако не си хареса датата на която се е родил, да си измисли нова? Знам, че даже напоследък бременни жени раждат със секцио, като предварително се съветват с астролози и избират коя дата да е най- благосклонна за детето им, т.е. рожденната дата не може да се променя
Много бих искала да знам, кое да приема за моя истинска дата за раждане? Това, че 'битувам' под фалшива рожденна дата, означава ли че имам фалшива карма? Имам чувството, че през целия си живот лъжа себе си, че живея под чужда самоличност, че не мога да намеря моето истинско 'аз'...
Страхотно благодарна и признателна ще бъда на всеки един ваш съвет и отговор!

« Отговор #172 -: Юли 02, 2009, 04:24:53 pm »
   Лили, така и не разбрах къде точно си родена. Щото се опитах чрез зета да ти отворя картата, ама така и не получих точните градуси. Както и да е. Юпитер в VІІ дом добре, ама е в съвпад с Лилит, което ще рече че ще имаш кармични връзки в смисъл на съдбовни, ще трябва да разрешаваш кармични задачи, значи който и да е партньорът ти - ако гледаме Марс в съвпад с ІС и Венера в съвпад с ЮЛВ, и ако вярваш в предишни животи, ще е човек от миналото /предишен живот/, с когото ще се свържеш. Големия тригон между водните и кармични 4-8-12 дом - предрича, че каквато и да е задачата ти в този живот, ще бъде успешно изпълнена. Имаш съвпади с хубави звезди, които ще те покровителствуват. Пътувания зад граница и то много, както и вероятност, последната част от живота да изживееш далече от родината. По планетите ти се дава многодетност, макар и късна женитба....

« Отговор #173 -: Юли 02, 2009, 04:34:25 pm »
  Лили, така и не разбрах къде точно си родена.

Въведи за място на раждане на Лили 36Е15 50N00.

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #174 -: Юли 02, 2009, 04:53:20 pm »
  Лили, ... По планетите ти се дава многодетност, макар и късна женитба....

Къде виждаш " многодетност" с Овен на К5 - има плодовити знаци,
но те са водните   ;)
Дано сколаса поне за едно - има още време :P   :-*
Естествени минерали и амулети

*

aiia

« Отговор #175 -: Юли 02, 2009, 05:25:12 pm »
Управителят на 5, Марс е в Риби. Луната й е в Рак. Все плодовити знаци.
Имаме точен тригон воден между не кой да е, ами Луна и Марс. Може да е късно, но виждам момчета при нея. Дай боже 2-3 деца. Има предпоставки, но решението си е на Лили, колко калпазанина ще иска да гледа :-)))
Мисля си, че когато Нептунчо наближи ИЦ-то, ще имаме вече бременност при нея.
Все пак Нептун хвърля тригони към 5 дом и по-точно към Венерка /упр.7 и 11дом/.
А защо не и догодина, когато тр. Юпитер ще мине съвпад с Марс.

Обърнах внимание на Нептун, тъй като той управлява 4 дом, където се намира управителя на 5 дом - Марс.

Мъжът от когото ще бъде привличена Лили е Нептуниански тип. Ама и то няма кво друго да бъде. Едва ли Лили ще си хареса мачо ''боксьор'' или щангист.
Трябва й духовен мъж, начетен, от добро потекло, авторитет.
« Последна редакция: Юли 02, 2009, 05:40:09 pm от Asla »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #176 -: Юли 02, 2009, 05:39:36 pm »
Съвпадът Меркурий - Венера има уклон към професии от типа - художник, писател. Дева на куспидата на 10 ти дава прецизност и отговорност в нещата с които се занимаваш. Според мен нептунясалия Марс, който е диспозитор на стелиума, пък и асцендента в Скорпион, който е с втори управител Марс, те насочват към всичко което по някакъв начин е свързано с изкуство или поне имаш нагласата да гледаш през тази призма.

Ето, виждаш ли, не е толкова страшно да тълкуваш карти, дори моята.  :P
Дотук мога да кажа, че имаш доста попадения.
От малка имам художествен талант, а също и леко музикален, който обаче не успях да доразвия по-нататък и не му намерих практическо приложение. И си остана в пасива.
Марс в Риби, като диспозитор на стелиума в 5 дом, определено има афинитет към изкуството, танца и всякакви екстатични състояния. Добре, че поне Сатурн най-горе в картата се опитва да ме държи по-здраво стъпила на земята. Но общо взето ми е доста трудно да се оправям в материята, чувствам се леко неадекватна, не на място като че ли...

А мъжа банкер още го чакам...  :-[
Дотук ми върви все на програмисти, музиканти и мъже с художествен (дизайнерски) талант. Типично въплъщение на Марс в Риби, аспектиран от изгряващ Уран. 

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

aiia

« Отговор #177 -: Юли 02, 2009, 05:41:44 pm »
Тамън щях да питам, що не пишеш ''любовни романи''. Идва ти отвътре. Убедена съм, че пара ще направиш.  :-[

*

Lillie

• 30532
« Отговор #178 -: Юли 02, 2009, 05:44:14 pm »
Едва ли Лили ще си хареса мачо ''боксьор'' или щангист.
Дори ако останем на необитаем остров с такъв, съмнявам се...
Абе знае ли човек...

Но определено вторият типаж е за предпочитане.
Цитат
духовен мъж, начетен, от добро потекло, авторитет.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #179 -: Юли 02, 2009, 05:48:19 pm »
Тамън щях да питам, що не пишеш ''любовни романи''. Идва ти отвътре.

Тук не позна.  :P
Не съм по любовните романи и този стил не го умея въобще.
Не мога да пиша сладникаво, почти не използвам гальовни думи, дори спрямо любими същества (единствено котките правят изключение). Не харесвам лиготене.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.